Jump to content

Crna Reka

Recommended Posts

Na pitanje "Ko bije?", odgovora da su to lečeni narkomani koji se prijavljuju da ostanu nakon izlečenja od zavisnosti, a ovlastio ih je otac Branislav. Oni su mu beskrajno lojalni. "Zna i on da bije, često su mu ruke krvave. Kad udara rukama i nogama leti mu mantija na sve strane. Trenira čovek borilačke veštine", kaže naš sagovornik.

:D jbt ovo nije normalno.

ne znam, previse je brutalno.

mozda neka vojnicka samarcina i lopata u dupe, to mogu da razumem , ali onaj ga lesi stvarno ko za ultimate fight da se sprema.

indeed

"Nema ko da razgovara s tobom, biju za sve, čak i za reč koja im se ne dopada ili preki pogled. Ako ne pokušavaš da bežiš, pričaš roditeljima da ti je sve super, onda ne dobiješ batine, ali takvi su retki. Jednog su prebili zato što je rekao roditeljima da mu se ne sviđa ovdašnji hleb.""

ако слушаш шта ти се каже, ако поштујеш правила - не добијеш батине. не претерујте.

Tako je, manastirski lebac se ne komentariše, pljas!

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

nemojte da oborite ikone momci dok izmahujete, bog ce biti ljut

сумњам...

"Nema ko da razgovara s tobom, biju za sve, čak i za reč koja im se ne dopada ili preki pogled. Ako ne pokušavaš da bežiš, pričaš roditeljima da ti je sve super, onda ne dobiješ batine, ali takvi su retki. Jednog su prebili zato što je rekao roditeljima da mu se ne sviđa ovdašnji hleb.""

наркоманима, по правилу, не треба НИШТА веровати.

Tako je, manastirski lebac se ne komentariše, pljas!

тако је.

мислим, бар покушај да себи представиш дату ситуацију. не ваља судити о нечему без да се удубиш у реалност о којој судиш. и у војсци се добије рибање клоње за ситницу. неопходна је дисциплина. јасно ми је да ти је из ове перспективе то незамисливо.

опет, кажем да ми делује из текста да се ради о садизму и, ако се уверим у то наредних дана, ПОТПУНО ћу бити и за затварање клинике и хапшење одговорних и за рашчињавање свештеника.

да видимо шта ће бити наредних дана. волео бих да чујем шта о методима и режиму мисле излечени зависници...

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Nešto mi govori da ovim šabanima i siledžijama ne treba mnogo povoda da malo random isparinguju nekoga.

Ili možda grešim :

15.30h - Ručak

15.50h - Pregled lopata

16.00h - Terapija...

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

Nešto mi govori da ovim šabanima i siledžijama ne treba mnogo povoda da malo random isparinguju nekoga.

Ili možda grešim :

15.30h - Ručak

15.50h - Pregled lopata

16.00h - Terapija...

даааај...

па јеси ли прочитао и једну реч коју сам написао, или само рентујеш. мислим, могу и ја тако, али онда нема озбиљног разговора.

Style over subsistence

Tvoj problem je što ti pokušavaš da ovde vidiš mrvicu nekog smisla, ma kako beznačajna bila ili možda čak i opravdanje za postupke. To radiš možda zato što se sve ovo dešava u jednom manastiru (u skladu sa svojim religioznim stavovima), što je strašno, ili možda zato što celu stvar hoćeš da sagledaš razložno iz svih mogućih uglova, što je odlično (ali opet nekako pogrešno).

Meni je, pak, sasvim očigledno o čemu se ovde radi, gomila siledžija dobila blagoslov da se malo izluftira i istrese, sve pod patronatom nekakvog "tretmana". A o narkomanima i načinima njihovog re-insertovanja u društvo dopuštam sebi da znam dosta (iz iskustva bliskog člana familije), i znam da metod "paklene pomorandže (with shovels included)" može samo da stvori kontraefekat (kao što reče neko, ili ćeš stvoriti krpu na koju će svako da se istresa nesposobnu za normalan život, ili novog batinaša-pitomca).

Edited by Pipboy

мој "проблем" је што нећу да скачем на прву лопту, док не сагледам целину слике.

јасно и одмах сам се определио шта мислим о садизму, и на какве бих кораке позвао, да се покаже да се о томе ради. ПОГОТОВО што је реч о манастиру.

"гомила силеџија" су бивши наркомани. управо се о томе ради, да ли су силеџије или браћа. јеси ли гледао јапански филм "Рашомон"?

да би се да би се коман поново укључио у друштво, прво мора да постане бивши коман. методи за један и за други поступак се разликују. у клиникама које представљају "последњу шансу" завршавају они који су све друго покушали и нису успели. то су изолована и сурова места, у којима батине, шиканирање и везивање нису страни. наравно, то је једна страна медаље, с друге стране се даје подршка и ојачава се воља тих несрећника.

људи који се тиме баве обично не причају о методима, они су ионако видели последње људско дно. потребно је много снаге и воље да би се бавио безнадежним случајевима.

комани на таква места ВЕЋ долазе као крпе. и душевне и духовне и моралне и физичке.

Style over subsistence

јао Вуди, знаш ли како изгледа хероинска апстиненцијална криза?

Style over subsistence

Mislim da je bio na nekoliko rhh-ova

[roflmao]

да и ја сам помислио да је шизење на ову тему последица панике због препознавања потенцијала сопствене перспективе на оном снимку.

али сам брзо обацио ту могућност.

[roflmao]

Edited by Debeli

Style over subsistence

Da li sam to samo ja ili mi se ovo cini kao mega blage batine. Lik udara sa 10% snage. U jednom udarcu bi onaj mrsavac mogao pasti, ali ne.

Ja ovde vidim samo ljude koji hejtuju "ljude u mantijama", dok o narkomaniji i lecenju iste nemaju pojma.

Sto se mene tice, ovo je legitimna metoda. Ako su oni i njihovi roditelji dali svoj pristanak, sta ima dalje da se prica.

Sting:

I ja se kladim. Ne znam kako je udariti dno, ali mislim da bih prodao i dusu djavolu samo da se izvucem odatle. Ako je ovo cena, platio bih je, bez sekunde razmisljanja. Svoje dete bih poslao na ovo lecenje bez trunke razmisljanja, takodje.

Ko se od nas ovde bavio narkomanijom, sa tipom ljudi koji su stigli do dna kao sto su beznadezni slucajevi koji se salju ovde, ko od nas poznaje metodologiju lecenja i sl i sl...

Moje dete cu vaspitavati batinama, i moje ubedjenje je da je to dobar nacin.

Serem se vise u evropske i americke vrednosti.

Edited by lakjgvsmlkhvlsmekhgmlsergm