Jump to content

kreacionisti vs darvinisti

LaG

Recommended Posts

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Svi smo mi Bozija deca, ali neki od nas ne zele da ga prihvate. Ne zasluzuju ga. Bog nije namet, vec davanje, poklon, koji ako se prihvati moze da se uziva u njegovom postojanju. Ja mogu da osetim prisustvo dok ti ne mozes. Ne zato sto sam ja bolji od tebe, vec zato sto ti ni ne dajes priliku sebi da verujes i osetis.

Tako je, ja nisam pravoslavac, ja sam musliman.

Jebem te u MEGA IRELEVANTNO i MEGA GLUPO pitanje. Naravno da smo ovde svi pravoslavci.

Jbg eto drale me poznaje, u sustini sam dobra osoba te recimo zasluzujem da spoznam boga ali se to ne desava? Pitao sam ga i ranije, kako definise dobre ljude koji ne veruju u boga? Izvlacio se sa jos jednim parelelnim postojanjem dobrote ... mislim ...

Jel? Jel po pravoslavlju bog nepojmljiva energija ili je stvorio nas po svom liku? Ocete da prepravite sveto pismo na brzinu sad? Ili cemo da konstatujemo da niste pravoslavci i da se bacimo u teoretisanje o necemu od cega je sve nastalo koje ste eto vi izabrali da nazovete nekom recju bog ma sta to znacilo ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Jbg budisti su donekle dokazali postojanje duha razlikom u merenju mrtvog i zivog coveka ali to opet ne ide vama u prilog. Ne moze se svemu neobjasnjivom lupiti nalepnica BOG i vozi ... objasnice se i te neobjasnjive stvari vremenom ali uvek ce biti nepoznatog, a vi cete uvek samo za to nepoznato tvrditi da je bog dok cete ovo od juce zaboravljati ...

upravo

Jbg eto drale me poznaje, u sustini sam dobra osoba te recimo zasluzujem da spoznam boga ali se to ne desava? Pitao sam ga i ranije, kako definise dobre ljude koji ne veruju u boga? Izvlacio se sa jos jednim parelelnim postojanjem dobrote ... mislim ...

Jel? Jel po pravoslavlju bog nepojmljiva energija ili je stvorio nas po svom liku? Ocete da prepravite sveto pismo na brzinu sad? Ili cemo da konstatujemo da niste pravoslavci i da se bacimo u teoretisanje o necemu od cega je sve nastalo koje ste eto vi izabrali da nazovete nekom recju bog ma sta to znacilo ...

Svi znamo da si ok gari, ali tvoj greh ipak postoji jer ti NE ZELIS da prihvatis MOGUCNOST postojanja Boga. Ne moras verovati, ali reci, moguce je 0,01% i bice dovoljno, sto se MENE tice.

I Ken i Barbi su stvoreni po COVECIJEM liku pa ne mozes porediti sa covekom, mozes li?

ТИ тврдиш да ми тврдимо да је непознато Бог. ми то не тврдимо. ми тврдимо да је СВЕ Бог.

ти то тврдиш јер не познајеш Бога и не можеш да га представиш у свом координатном систему. међутим, ми, поред тога што "засад необјашњиво" објашњавамо Богом, већ СВЕ објашњавамо Богом.

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Svi znamo da si ok gari, ali tvoj greh ipak postoji jer ti NE ZELIS da prihvatis MOGUCNOST postojanja Boga. Ne moras verovati, ali reci, moguce je 0,01% i bice dovoljno, sto se MENE tice.

I Ken i Barbi su stvoreni po COVECIJEM liku pa ne mozes porediti sa covekom, mozes li?

Prvo i prvo ja sam rekao da ne verujem u postojanje boga kao sto ga objasnjava religija tj izmedju ostalih i vase pravoslavlje. Ne znam kako je sve postalo, zasto i od cega, vi to NEZNANJE nazivate bogom, a meni je guba stari da koristim taj ofucani izraz pa samo kazem NE ZNAM.

Lik kena i barbike se moze porediti sa covekom posto pricamo o LIKU a ne psihi ili necem petom. LIK je ono kako nesto izgleda sto nas dovodi do zakljucka da bog izgleda kao ti ili ja u mozda drugacijoj proporciji ...

ми изгледамо како би Бог изгледао у нашој реалности.

Edited by Debeli

Style over subsistence

ТИ тврдиш да ми тврдимо да је непознато Бог. ми то не тврдимо. ми тврдимо да је СВЕ Бог.

Bog je i sotona onda? Znaci bog je i zao?

Vi koristite neobjasnjivo u prilog postojanju boga sto je apsurd ...

уосталом ни ми не знамо.

такође, тврдимо да су неке ствари НЕМОГУЋЕ за појмити. као бесконачност. да ли мислиш Мохи да ће икада иједна наука, ма како била напредна да представи бесконачност? НЕЋЕ, јер је ВАН НАШЕГ ПОИМАЊА та категорија.

у јбт...

Style over subsistence

Bog je i sotona onda? Znaci bog je i zao?

МОЛИМ ТЕ батали ме тих јефтиних прескока у мозгу... нисам ти ја недотупавна глупачица коју ћеш јебати ако јој бациш 4 мистична "закључка". дедер се уозбиљи.

ми не користимо ништа у прилог постојања Бога, јер ми те дилеме немамо. покушавамо теби, који тврди (а да не зна на основу чега то тврди) да Бога нема, да приближимо и објаснимо оно што верници ЗНАЈУ као аксиом...

Сотона је ОТПАО од Бога, а и он је Његова креација, да.

sve se deshava random

оно што је за наш слаби когнитивни апарат рендом, за Свемогуће Биће је САВРШЕН РЕД.

Edited by Debeli

Style over subsistence

МОЛИМ ТЕ батали ме тих јефтиних прескока у мозгу... нисам ти ја недотупавна глупачица коју ћеш јебати ако јој бациш 4 мистична "закључка". дедер се уозбиљи.

ми не користимо ништа у прилог постојања Бога, јер ми те дилеме немамо. покушавамо теби, који тврди (а да не зна на основу чега то тврди) да Бога нема, да приближимо и објаснимо оно што верници ЗНАЈУ као аксиом...

Сотона је ОТПАО од Бога, а и он је Његова креација, да.

оно што је за наш слаби когнитивни апарат рендом, за Свемогуће Биће је САВРШЕН РЕД.

Jes ja sam ti bash jedan od tih "ortodoxnih posetilaca dali-a" koji vataju klinke na teoretisanje o misticizmu ... GDE SI ME PREPOZNAO A TAKO SAM SE DOBRO SKRIVAO JEBOTE ...

Ja tvrdim da vi ne mozete znati da boga ima, a vi ga dokazujete neobjasnjivim.

Pa cekaj, jel bog sve oko nas ili je opet samo lik na nebu? Aj da iskoristim onu tvoju "preskok u mozgu" frazu, shaltate opet izmedju ta dva pojma kako vam odgovara, jel bog stvorio sve pa sve sad postoji ili ON JESTE SVE ?

Koristimo, ali 1%. Mnogo vise koristimo bas ono OBJASNJIVO i ono sto mozemo da vidimo, cujemo i pipnemo. To nam je glavni adut za objasnjavanje Boga.

Po stoti put Mohi, CITAJ STA PISEMO. Niko NE dokazuje Boga, vec VERUJE u njega na osnovu ovog ili onog.

sve se deshava random

Random je prvi koacervat u apsolutnoj entropiji bujona?

Edited by lakjgvsmlkhvlsmekhgmlsergm

Ja tvrdim da vi ne mozete znati da boga ima, a vi ga dokazujete neobjasnjivim.

Pa cekaj, jel bog sve oko nas ili je opet samo lik na nebu? Aj da iskoristim onu tvoju "preskok u mozgu" frazu, shaltate opet izmedju ta dva pojma kako vam odgovara, jel bog stvorio sve pa sve sad postoji ili ON JESTE SVE ?

како можеш то да тврдиш? зато што не можемо да ти докажемо? поштено. само, кад покушаваш науком или објашњивим да прогониш Бога, онда имамо сукоб.

Бог је све створио, јер је Свемогућ, а Бог је "све" јер је Свеприсутан. не мисли се да је сваки атом Бог, дааааај...

Style over subsistence

уосталом ни ми не знамо.

такође, тврдимо да су неке ствари НЕМОГУЋЕ за појмити. као бесконачност. да ли мислиш Мохи да ће икада иједна наука, ма како била напредна да представи бесконачност? НЕЋЕ, јер је ВАН НАШЕГ ПОИМАЊА та категорија.

у јбт...

FC_Infinity_41717_lg.gif

Meni ovo dovoljno.

mohi divim ti se do imbecilnosti :))), mnogo se kapica nakupilo bitje da je ;)

mislim da je bespotrebno prichati kad verski fanatici imaju toliku aroganciju da kazhe da osetjaju boga, a par rechenica dalje su dovedeni u situaciju da kazhu bog se kretje misterioznim putevima koji chovek nikad netje pojmiti.

schizophrenia.jpg

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Random je prvi koacervat u apsolutnoj entropiji bujona?

лол...

заборавио сам ко је то ракао, али иде отприлике овако...

"вероватноћа да је живот настао из неорганског хаоса је једнака шанси да торнадо који иде преко гробља авиона састави џамбо џет..."

Style over subsistence

лол...

заборавио сам ко је то ракао, али иде отприлике овако...

"вероватноћа да је живот настао из неорганског хаоса је једнака шанси да торнадо који иде преко гробља авиона састави џамбо џет..."

Bas tako.

Meni ovo dovoljno.

то ти је Даки и рекао да се задовољаваш малим.

хришћанство каже, "тражи и наћи ћеш. куцај и отвориће ти се." ти очигледно не тражиш. онај који је тражио, њему је појашњено.

Style over subsistence

mislim da je bespotrebno prichati kad verski fanatici imaju toliku aroganciju da kazhe da osetjaju boga, a par rechenica dalje su dovedeni u situaciju da kazhu bog se kretje misterioznim putevima koji chovek nikad netje pojmiti.

qft

mohi divim ti se do imbecilnosti :))), mnogo se kapica nakupilo bitje da je ;)

Nisam pojmio endorfin dok za njega nisam "juce" cuo, a "prekjuce" sam osecao blagost dok sam husao milku zahvaljujuci istom tom endorfinu.

Kako plastican primer.

Cekaj, prvo daki kaze da verujes u visu silu ali je smatra nepojmljivom, van nasih shvatanja, pa je shodno tome ne mozemo opisati. Onda kao argument tvrdi kako on ima spoznaju Tvorca ili te vise sile, da je osetio to postojanje. Zar prva tvrdnja ne ponistava drugu? Ako je "visa sila" nepojmljiva, ta nepojmljivost obuhvata sva tvoja cula i osecaje. Ne mozes ta tvrdis da si spoznao nesto sto je u tvari, ili u datom slucaju u srzi tvog verovnja nepojmljivo. Negiras osnove svoje "vere" u argumentima koje iznosis. Sto i ne treba da cudi, ocigledno trolujes kao po obicaju. Kao argumente koristis ono sto si cuo i procitao na temu, ono sto si video na internetu. Tvoja "vera" je u stvari odraz dosadasnjih iskustava. Cak si i drzak da neke od nas nazivas decom a do juce si jeo zuti sneg.

Drale, izbegao si i nastavljas da izbegavas da napises konkretno u sta ti verujes. Izvukao si se napisavsi "eto" ispod quota dakitrolle i njegovog objasnjenja "njegove vere". Mogao bi ja sad da izvedem isti zakljucak, da ti je "vera" u srzi neodrziva jer kao argument koristis "Spoznao sam Tvorca i osecam ga u svemu" a ako prihvatis dakitrollino objasnjenje, onda prihvatas i da je tvoj Tvorac nepojmljiv. Da ne ponavljam dalje. Ali ajde lepo ti napisi svojim recima aksiome svoje vere.

Ocekujuci odgovor :)

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Cekaj, prvo daki kaze da verujes u visu silu ali je smatra nepojmljivom, van nasih shvatanja, pa je shodno tome ne mozemo opisati. Onda kao argument tvrdi kako on ima spoznaju Tvorca ili te vise sile, da je osetio to postojanje. Zar prva tvrdnja ne ponistava drugu? Ako je "visa sila" nepojmljiva, ta nepojmljivost obuhvata sva tvoja cula i osecaje. Ne mozes ta tvrdis da si spoznao nesto sto je u tvari, ili u datom slucaju u srzi tvog verovnja nepojmljivo. Negiras osnove svoje "vere" u argumentima koje iznosis. Sto i ne treba da cudi, ocigledno trolujes kao po obicaju. Kao argumente koristis ono sto si cuo i procitao na temu, ono sto si video na internetu. Tvoja "vera" je u stvari odraz dosadasnjih iskustava. Cak si i drzak da neke od nas nazivas decom a do juce si jeo zuti sneg.

Drale, izbegao si i nastavljas da izbegavas da napises konkretno u sta ti verujes. Izvukao si se napisavsi "eto" ispod quota dakitrolle i njegovog objasnjenja "njegove vere". Mogao bi ja sad da izvedem isti zakljucak, da ti je "vera" u srzi neodrziva jer kao argument koristis "Spoznao sam Tvorca i osecam ga u svemu" a ako prihvatis dakitrollino objasnjenje, onda prihvatas i da je tvoj Tvorac nepojmljiv. Da ne ponavljam dalje. Ali ajde lepo ti napisi svojim recima aksiome svoje vere.

Ocekujuci odgovor :)

Procitaj moj post jos jednom, ako ne skontas nacrtacu ti. Ali dacu ti hint, oko koje niti da razvijas moj post:

NE MOZE GA APSTRAHOVATI U TVOJ I MOJ JEBENI 3D SVET (NI TI NI NITI IKO), ALI JA MOGU DA GA APSTRAHUJEM I DOVOLJNO DOBRO PROCESUIRAM U MOJOJ MOZDANOJ NEURONSKOJ MREZI. MOJ MOZAK =/= TVOJ MOZAK (Sto ne znaci da sam pametniji, jer nisam stavio znak > vec sam samo rekao da je razlicit, KK). PROBAJ MALO DA GA TRENIRAS DA VIDIS ISTO STO I JA. (POCINJE SE PRIHVATANJEM MOGUCNOSTI DA TVORAC POSTOJI) KK? ;-)))

Edited by lakjgvsmlkhvlsmekhgmlsergm

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...