Kristian Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Pa ima ih u wow-u , u doti, diablu...bogme izgleda da svi rade u blizzardu.... on topic: Voleo bih da mi objasne ovi naucnici ovde, sto ne veruju Boga, sta je to svest (consciousness)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) постоје атеисти и антитеисти. атеисти се задовољавају тиме да не верују у Бога, но антитеистима то није довољно. они морају да покажу како Бога нема. е сад, како сам теиста, немам проблем са атеистом, ходимо по паралелним равнима. са антитеистом долазим у сукоб чисто филозофске природе, јер ходимо по истој, религијској, равни. ако се неко ухватио негирања Бога, он ходи по религијској равни. ван те равни о Богу могу да говоре само теисти, јер СТОЈЕ на равни веровања и све остале равни могу да преломе кроз ту призму. онда антитеисти зову науку у помоћ, а она им не може помоћи, јер теисти признају науку и смејуље се на запењене покушаје да се науком победи Бог. још је горе кад покушава да се направи научно-религијско-филозофски пачворк заснован на не-вери (антивери), од хаоса који је последица потпуне недоследности у мишљењу и неприхватања одвојености неких појмова. фрустрирајуће. баш... хехехехе... онда, наравно, због немогућности да се ишта побије, долази до потпуног колапса система мишљења антитеиста. то онда отежава озбиљну расправу, јер се стално морамо враћати и понављати изнова и изнова. Баркас, куцаћу се даље с тобом после подне, ако Бог да, сад не знам где ми је глава од посла. немам сад времена да ти одговорим како бих хтео. ово је само неки мој пресек расправе на ових 10ак страна. Edited May 20, 2009 by Debeli MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) bla bla bla truc truc Oni su znali da postoji nesto, ali nisu znali nista o tome pa su to bile njihove pretpostavke. Pre 2000 godina je Boziji sin hodao zemljom i otkrio nam nesto sto do tada nismo znali. No, zvao ga ti Bog, Alah, Zevs ili Ra, potpuno je svejedno. Dodje mi jedan Mohi, i jedan Barcas, Grdja, Djudja i Mudja, da me ubedjuju da ne postoji Tvorac na osnovu njihovog poimanja sveta i svega oko njih (ej, balavci koji pikaju WoW [da se razumemo, i ja sam balavac kao i vi, jos ni Z od zivota niko od nas nije video, sem sto ja ne igram WoW]), a pritom su mnogo veliki ljudi pre njih verovali u Tvorca (ma u kom obliku). Ne znam da li vam ime Ajnstajn ili Njutn ista znace, a bilo ih je mnogo vise, no nema potrebe da navodim. I da, mislilac, jedan od najvecih ikad je rekao "Znam da nista ne znam!". Sokrat, glavom i bradom. Pa izvolite, vi znajte. Edited May 20, 2009 by lakjgvsmlkhvlsmekhgmlsergm Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 on topic: Voleo bih da mi objasne ovi naucnici ovde, sto ne veruju Boga, sta je to svest (consciousness)? nisam nauchnik, al mogu da objasnim. jako slozheni algoritam koji povezuje tvoja chula, emocije, iskustva, osetjanja sa tvojim telom. • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Kristijane, gugluj: Свест је у најопштијем значењу: свеукупност властитих психичких доживљаја (осети, опажаји, сећања, мишљење, представе, асоцијације, осећања, потребе и сл.) које смо у стању непосредно да опазимо интроспекцијом и релативно јасно опишемо или на други начин изразимо. У социологији, систем уверења, представа, ставова, вредности и знања, настао под утицајем традиције и социокултурних чинилаца, који припада једном колективу, друштву или друштвеном слоју (друштвена свест, класна свест, национална свест). Дефинише се и као реалност психичког која обухвата садржај чулних података и перцепција. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 ма о свести има да се пише и пише. млатили су мисли о томе, на силним хиљадама страница, на десетине мислиоца, вековима... MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 nisam nauchnik, al mogu da objasnim. jako slozheni algoritam koji povezuje tvoja chula, emocije, iskustva, osetjanja sa tvojim telom. Fizika nikako ne moze da objasni to, jel tako? Nemaju pojma odakle to nama, i koje su "moci" toga? Kristijane, gugluj: Brate, mani me tih "definicija", pun ih je net. Pitam odakle to, i kako to da je neobjasnjivo nasim shvatanjem fizike? Jer pojave koje imaju veze sa tim, su bukvalno neobjasnjive, gotovo nemoguce da se dese u ovoj nasoj "realnosti". Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) Pa ne bih se slozio sa mohijem, ali to je unapred izgubljena bitka. Samo mali hint, kako je to tacka ocigledna kad nema ni jednu dimenziju koju mozemo pojmiti? :) oci-gledna Veoma lako cu malom detetu objasniti i pokazati sta je tacka bez potrebe da od njega zahtevam da veruje da ista postoji bez ikakvog uvida u to. Fizika nikako ne moze da objasni to, jel tako? Nemaju pojma odakle to nama, i koje su "moci" toga? Brate, mani me tih "definicija", pun ih je net. Pitam odakle to, i kako to da je neobjasnjivo nasim shvatanjem fizike? Jer pojave koje imaju veze sa tim, su bukvalno neobjasnjive, gotovo nemoguce da se dese u ovoj nasoj "realnosti". Kakve veze ima svest sa fizikom? Svest je nastala evolucijom nervnog sistema i imaju je i zivotinje recimo ... To sto nauka nema jos uvek odgovore na neke od pitanja ne ide u prilog kreacionistima. Necete objasniti i dokazati svoju teoriju tako sto cete traziti rupe u drugima jer ako cemo da vodimo bilo kakvu diskusiju moramo poci od neutralnog stanovista tj nije vasa teorija bogom dana (lol) pa da ako nijedna druga nema stoprocentne odgovore vi nemate potrebu da dokazete bilo sta, a cak i negirate ostatak tih teorija koje su tacne. Edited May 20, 2009 by mohican OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 kako ces mu pokazati :P ? prstom? "vidi dete (uh kolko mi je sad posalica palo na um koje ukljucuju tebe i mlade djeve) ovo je tacka?" Tacka je prosto prihvacena. Iako ona ne moze postojati jer nema ni jednu dimenziju :) You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 I da, mislilac, jedan od najvecih ikad je rekao "Znam da nista ne znam!". Sokrat, glavom i bradom. Pa izvolite, vi znajte. Bash ovo govori protiv svih mogucih covecijih shvatanja boga po svim mogucim religijama. Rekoh milion puta do sada MI NE ZNAMO STA SE DESILO i odakle onda nekom pravo da smislja retardirane price kako je bog stvorio zemlju za 7 dana i sl i jos da tvrdi kako ZNA da je tako ... to je sustina. A ako cemo bogom da nazivamo bilo sta od cega je nastao univerzum (a moze biti milion teorija ukljucujuci i nesvesnu materiju) onda ste samo dosli do zadnjeg stadijuma odbrane necije izmisljotine da bi odrzali laz u svom mozgu. I nismo mi dosli tebi da objasnimo da ne postoji tvorac nego eto recimo hocu ja da spoznam tvorca pa trazim od tebe da mi objasnis kako ti ZNAS DA ON POSTOJI jerbo je i sokrat rekao da zna da nista ne zna jebo mater ... kako ces mu pokazati :P ? prstom? "vidi dete (uh kolko mi je sad posalica palo na um koje ukljucuju tebe i mlade djeve) ovo je tacka?" Tacka je prosto prihvacena. Iako ona ne moze postojati jer nema ni jednu dimenziju :) Ako ces da zadjes dovoljno u fiziku i ima dimenziju, i zove se QUARK. Najmanja cestica poznata coveku. Sve u svemu ucitelji u skolama nemaju problema da objasne deci ni sta je tacka u matematici ni sta su cestice od kojih se sastoji sve oko nas u fizici jer tu ne moras samo da verujes, mozes i da proveris ako si dovoljno zaludan. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) Bash ovo govori protiv svih mogucih covecijih shvatanja boga po svim mogucim religijama. Rekoh milion puta do sada MI NE ZNAMO STA SE DESILO i odakle onda nekom pravo da smislja retardirane price kako je bog stvorio zemlju za 7 dana i sl i jos da tvrdi kako ZNA da je tako ... to je sustina. A ako cemo bogom da nazivamo bilo sta od cega je nastao univerzum (a moze biti milion teorija ukljucujuci i nesvesnu materiju) onda ste samo dosli do zadnjeg stadijuma odbrane necije izmisljotine da bi odrzali laz u svom mozgu. Dodje mi jedan Mohi, i jedan Barcas, Grdja, Djudja i Mudja, da me ubedjuju da ne postoji Tvorac na osnovu njihovog poimanja sveta i svega oko njih (ej, balavci koji pikaju WoW [da se razumemo, i ja sam balavac kao i vi, jos ni Z od zivota niko od nas nije video, sem sto ja ne igram WoW]), a pritom su mnogo veliki ljudi pre njih verovali u Tvorca (ma u kom obliku). Ne znam da li vam ime Ajnstajn ili Njutn ista znace, a bilo ih je mnogo vise, no nema potrebe da navodim. I da, mislilac, jedan od najvecih ikad je rekao "Znam da nista ne znam!". Sokrat, glavom i bradom. Pa izvolite, vi znajte. I nismo mi dosli tebi da objasnimo da ne postoji tvorac nego eto recimo hocu ja da spoznam tvorca pa trazim od tebe da mi objasnis kako ti ZNAS DA ON POSTOJI jerbo je i sokrat rekao da zna da nista ne zna jebo mater ... Ucio sam u gimnaziji nemacki 4 godine, rec nemackog ne znam. Zasto? Zato sto NISAM zeleo da ga znam. Nemam ja sta tebi da objasnjavam kad ti NE ZELIS da verujes u to. I drugo, ja nisam rekao da znam da postoji (citaj topic) vec sam rekao da VERUJEM da postoji, a to je i poenta vere i nesto sasvim drugo u odnosu na ono znati. I trece, niti znamo da postoji, niti ne znamo da postoji, nista mi deco moja ne znamo. Edited May 20, 2009 by lakjgvsmlkhvlsmekhgmlsergm Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 I kakav je taj tvoj tvorac? Kako je on to sTvorio? Jel za 7 dana? Jel samo zemlju stvorio za 7 dana ili ceo univerzum? Sto se baktao toliko oko zemlje kad je univerzum toliki? U STA TI TO VERUJES? OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 1. Ne znam kakav je. 2. Ne znam kako me je stvorio. 3. 7 dana na zemlji nije isto sto i 7 dana u nekom drugom delu Univerzuma. 4. Ne znam zasto. 5. Verujem u jednog jedinog Tvorca Neba i Zemlje u vidu Svetog Trojstva. Eto :-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Kako ne znas kakav je? Zar nije stvorio nas po svom liku? Jel se koriste dani u drugom delu univerzuma? Postoje neba i zemlje i na drugim planetama, jel i to stvorio? Ovo me dovodi do zakljucka da ti ne znas u sta verujes. Serem ti se u veru. Ja verujem da ne znam kako je nastao univerzum. Mozda su se DVA TVORCA potukla pa je jedan drugom izbio zub koji je pao i razbio se u milion delova i covek danas to naziva velikim praskom ... SJEBO SAM TI TEORIJU O JEDNOM TVORCU BOGTE ... OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 само ти нама развеј заблуде, Мохи, срећо моја... :))) можда ни ти, Мохи, не постојиш, већ си плод моје шизофрене маште. MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Ako ces da zadjes dovoljno u fiziku i ima dimenziju, i zove se QUARK. Najmanja cestica poznata coveku. Sve u svemu ucitelji u skolama nemaju problema da objasne deci ni sta je tacka u matematici ni sta su cestice od kojih se sastoji sve oko nas u fizici jer tu ne moras samo da verujes, mozes i da proveris ako si dovoljno zaludan. A od cega su gradjeni quarkovi? A za tu tvoju tacku sto postoji imam samo ROFL da ti kazem. Ovako je objasnjena nasa 3D realnos u udzbenicima za fiziku: 0D - tacka, NE POSTOJI 1D - Prava, NE POSTOJI 2D - Ravan, NE POSTOJI 3D - Telo (kocka npr) POSTOJI tako sto je sastavljena od nepostojecih ravni, koje su sastavljene od nepostojecih prava koje su dalje sastavljene od nepostojecih tacaka.Ovo nema veze sa razumom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) Kako ne znas kakav je? Zar nije stvorio nas po svom liku? Jel se koriste dani u drugom delu univerzuma? Postoje neba i zemlje i na drugim planetama, jel i to stvorio? Ovo me dovodi do zakljucka da ti ne znas u sta verujes. Serem ti se u veru. Ja verujem da ne znam kako je nastao univerzum. Mozda su se DVA TVORCA potukla pa je jedan drugom izbio zub koji je pao i razbio se u milion delova i covek danas to naziva velikim praskom ... SJEBO SAM TI TEORIJU O JEDNOM TVORCU BOGTE ... Ja znam u sta verujem i ti mi nisi razbio teoriju. Ti to nisi osetio i ne mozes ti to shvatiti kao sto nepusac ne moze shvatiti pusaca sta je pljuga. I jeste nas stvorio po svom liku ali ja ne znam da li je crn ili plav ili ima brkove, ololo. Dani u univerzumu su irelevantni za ovu temu. Ako te bas zanima u sta ja verujem onda cu pokusati da budem sto kraci i precizniji: Verujem da je Tvorac neka visa sila, inteligencija, energija koju mi apsolutno ne mozemo da pojmimo. Kao sto ni duh ne mozemo da pojmimo. Problem nastaje jer smo mi jednostavna bica, vidimo u 3 dimenzije i zivimo u 4. o kojoj imamo svest (ali je i dalje ne vidimo) i sto pokusavamo da pojmimo Tvorca apstrahujuci ga u taj nas trodimenzionalni svet. Zamisli sad kvadrat, pravougaonik ili neki drugi dvodimenzionalni predmet, i zamisli samo da mu spustis kocku u njegov svet; pa ti dvodimenzionalni predmeti apsolutno ne bi imali pretstavu sta je to kocka niti bi videli njenu velicinu niti bi mogli da je pojme. E to je bio primer za SAMO jednu dimenziju vise. A zamisli da je to nesto iz 11. dimenzije. Jednostavno, to nesto (za mene) postoji i to nesto je razlog mog postojanja, inace bih i dalje bio samo alotrposka modifikacija ugljenika, azota itd. Kristijane, nemoj ga zbunjivati sad jos i sa tom fizikom. :-))) Edited May 20, 2009 by lakjgvsmlkhvlsmekhgmlsergm Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) само ти нама развеј заблуде, Мохи, срећо моја... :))) можда ни ти, Мохи, не постојиш, већ си плод моје шизофрене маште. Koje zablude? Jebiga ne mozete se vaditi na "bog je sve oko nas" "bog je ono sto nas je stvorilo", a posle kenjati kako ste pravoslavci i sl ... lepo da definisemo u sta vi to verujete, kako izgleda taj bog, kako je kada i za koliko stvorio zemlju ili je stvorio ceo univerzum jel stvorio coveka po svom liku ili ne, kako je stvorio coveka itd itd pa onda mozemo dalje da pricamo. Pa onda kad se vasa prica bude razlikovala od biblije sta ste onda vi? Bogohulnici ili pravoslavci? Jedete brate preterano govna sa tim saltanjem, te religija te samo vera kako vam odgovara, a nama prebacujete da ne razlikujemo ... Edited May 20, 2009 by mohican OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Ako te bas zanima u sta ja verujem onda cu pokusati da budem sto kraci i precizniji: Verujem da je Tvorac neka visa sila, inteligencija, energija koju mi apsolutno ne mozemo da pojmimo. Kao sto ni duh ne mozemo da pojmimo. Problem nastaje jer smo mi jednostavna bica, vidimo u 3 dimenzije i zivimo u 4. o kojoj imamo svest (ali je i dalje ne vidimo) i sto pokusavamo da pojmimo Tvorca apstrahujuci ga u taj nas trodimenzionalni svet. Zamisli sad kvadrat, pravougaonik ili neki drugi dvodimenzionalni predmet, i zamisli samo da mu spustis kocku u njegov svet; pa ti dvodimenzionalni predmeti apsolutno ne bi imali pretstavu sta je to kocka niti bi videli njenu velicinu niti bi mogli da je pojme. E to je bio primer za SAMO jednu dimenziju vise. A zamisli da je to nesto iz 11. dimenzije. Jednostavno, to nesto (za mene) postoji i to nesto je razlog mog postojanja, inace bih i dalje bio samo alotrposka modifikacija ugljenika, azota itd. ето. Jebiga ne mozete se vaditi na "bog je sve oko nas" "bog je ono sto nas je stvorilo", a posle kenjati kako ste pravoslavci i sl ... lepo da definisemo u sta vi to verujete, kako izgleda taj bog, kako je kada i za koliko stvorio zemlju ili je stvorio ceo univerzum jel stvorio coveka po svom liku ili ne, kako je stvorio coveka itd itd pa onda mozemo dalje da pricamo. Pa onda kad se vasa prica bude razlikovala od biblije sta ste onda vi? Bogohulnici ili pravoslavci? Jedete brate preterano govna sa tim saltanjem, te religija te samo vera kako vam odgovara, a nama prebacujete da ne razlikujemo ... ама схвати већ једном да НЕ МОЖЕМО ДА ПОЈМИМО неке истине због ограничености нашег система. да ти ја објасним како је Бог створио човека!!! па да ли ти чујеш себе шта питаш?!?!!?!? што, да нећеш и ти да уђеш у посао креирања Светова? ;) MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Ja znam u sta verujem i ti mi nisi razbio teoriju. Ti to nisi osetio i ne mozes ti to shvatiti kao sto nepusac ne moze shvatiti pusaca sta je pljuga. I jeste nas stvorio po svom liku ali ja ne znam da li je crn ili plav ili ima brkove, ololo. Dani u univerzumu su irelevantni za ovu temu. Ako te bas zanima u sta ja verujem onda cu pokusati da budem sto kraci i precizniji: Verujem da je Tvorac neka visa sila, inteligencija, energija koju mi apsolutno ne mozemo da pojmimo. Kao sto ni duh ne mozemo da pojmimo. Problem nastaje jer smo mi jednostavna bica, vidimo u 3 dimenzije i zivimo u 4. o kojoj imamo svest (ali je i dalje ne vidimo) i sto pokusavamo da pojmimo Tvorca apstrahujuci ga u taj nas trodimenzionalni svet. Zamisli sad kvadrat, pravougaonik ili neki drugi dvodimenzionalni predmet, i zamisli samo da mu spustis kocku u njegov svet; pa ti dvodimenzionalni predmeti apsolutno ne bi imali pretstavu sta je to kocka niti bi videli njenu velicinu niti bi mogli da je pojme. E to je bio primer za SAMO jednu dimenziju vise. A zamisli da je to nesto iz 11. dimenzije. Jednostavno, to nesto (za mene) postoji i to nesto je razlog mog postojanja, inace bih i dalje bio samo alotrposka modifikacija ugljenika, azota itd. Kristijane, nemoj ga zbunjivati sad jos i sa tom fizikom. :-))) Ja uopste ne pokusavam da pojmim "tvorca", jerbo mi je jasno da ne mogu za razliku od "vernika". I to je sustina. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) Ja uopste ne pokusavam da pojmim "tvorca", jerbo mi je jasno da ne mogu za razliku od "vernika". I to je sustina. е докурца, ево стижемо негде!!!! што га онда оспораваш? и чиме мислиш да га оспориш? Edited May 20, 2009 by Debeli MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) Ja uopste ne pokusavam da pojmim "tvorca", jerbo mi je jasno da ne mogu za razliku od "vernika". I to je sustina. Naravno, ti i ne mozes da se vazdignes iznad posmatranja dekartovog koordinatnog sistema, dok smo mi neki uspeli da prevazidjemo tu psihicku barijeru i uspeli da pojmimo postajne istog. edit: I ne, ne mislim da sam pametniji i vredniji od tebe jer verujem. Nemoj vaditi nista iz konteksta osim onog sto je napisano. Edited May 20, 2009 by lakjgvsmlkhvlsmekhgmlsergm Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 е докурца, ево стижемо негде!!!! што га онда оспораваш? и чиме мислиш да га оспориш? Ne osporavam "tvorca" (primeti navodnike cisto da se ne istripujes) vec osporavam vase tvrdnje o istom izmedju ostalog i da li postoji jer ne mozete znati niti skapirati kako je sve to moglo nastati, a tvrdnje da osecate prisutnost se ne vazhe jer su i ta osecanja "ovozemaljska" i ne stvaraju vezu ka onome sto ne kapiramo. Naravno, ti i ne mozes da se vazdignes iznad posmatranja dekartovog koordinatnog sistema, dok smo mi neki uspeli da prevazidjemo tu psihicku barijeru i uspeli da pojmimo postajne istog. edit: I ne, ne mislim da sam pametniji i vredniji od tebe jer verujem. Nemoj vaditi nista iz konteksta osim onog sto je napisano. Ne mislis da si pametniji ali mislis da si poseban jer mozes da verujes u sta? Ne mozete objasniti u sta verujete. To je nesto sto mi ne mozemo da pojmimo ali je tu? Osecate to? Zar ne bi trebalo onda svi da osecaju to? Pri tome ste bezobrazno iskulirali moje pitanje o vasem vidjenju tvorca sa kojim sam hteo utvrditi KOJOJ FAKIN RELIGIJI PRIPADATE jer blago meni niste pravoslavci. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) Ne osporavam "tvorca" (primeti navodnike cisto da se ne istripujes) vec osporavam vase tvrdnje o istom izmedju ostalog i da li postoji jer ne mozete znati niti skapirati kako je sve to moglo nastati, a tvrdnje da osecate prisutnost se ne vazhe jer su i ta osecanja "ovozemaljska" i ne stvaraju vezu ka onome sto ne kapiramo. Ne mislis da si pametniji ali mislis da si poseban jer mozes da verujes u sta? Ne mozete objasniti u sta verujete. To je nesto sto mi ne mozemo da pojmimo ali je tu? Osecate to? Zar ne bi trebalo onda svi da osecaju to? Pri tome ste bezobrazno iskulirali moje pitanje o vasem vidjenju tvorca sa kojim sam hteo utvrditi KOJOJ FAKIN RELIGIJI PRIPADATE jer blago meni niste pravoslavci. Svi smo mi Bozija deca, ali neki od nas ne zele da ga prihvate. Ne zasluzuju ga. Bog nije namet, vec davanje, poklon, koji ako se prihvati moze da se uziva u njegovom postojanju. Ja mogu da osetim prisustvo dok ti ne mozes. Ne zato sto sam ja bolji od tebe, vec zato sto ti ni ne dajes priliku sebi da verujes i osetis. Tako je, ja nisam pravoslavac, ja sam musliman. Jebem te u MEGA IRELEVANTNO i MEGA GLUPO pitanje. Naravno da smo ovde svi pravoslavci. Edited May 20, 2009 by lakjgvsmlkhvlsmekhgmlsergm Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Jbg budisti su donekle dokazali postojanje duha razlikom u merenju mrtvog i zivog coveka ali to opet ne ide vama u prilog. Ne moze se svemu neobjasnjivom lupiti nalepnica BOG i vozi ... objasnice se i te neobjasnjive stvari vremenom ali uvek ce biti nepoznatog, a vi cete uvek samo za to nepoznato tvrditi da je bog dok cete ovo od juce zaboravljati ... OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts