Jump to content

Pitanja oko x64 Win 7

Member

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

dobio sam win7 x64 uz laptop i imam sledeći problem, os mi ne vidi jdk i jre.

imam ih u instaled programs, radi mi jdownloader (na primer) , ali nijedan IDE ne vidi da imam javu i neće da se instalira uopšte (probao sam eclipse i netbeans).

čak mi je u jednom trenutku, ne znam ni sam kako, izbacio da je java blokirana jer nema digital signature, onda sam oborio firewall ali dešava se isto.

ima li neko ideju ?

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

Imam i ja jedan problem, dobio sam win 7 professional originalnu kopiju... I sve radi extra, sam se apdejtuje, i drajvere i sve, stvarno najbolji OS po mom misljenju.

Jedini problem koji se meni desava, recimo kad igram CS, i kad stisnem windows dugme na tastaturi, ili alt+tab, da bi presao na neki minimiziran program, on mi zabode CS i ne mogu vise da se vratim u njega, na task manageru kaze, CS not responding...

I ja onda ugasim i opet moram da ulazim u igru, jel ima neko resenje?

I da... Imam solidan hardware, msm da moze bez problema sve to da vrti: 3gb rama, amd phenom x4, itd.... Na XP-u mi se to nikad nije desavalo... hvala [8D]

Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare

Da li imate ideju za unošenje statičke rute u Win7?

Napravio sam .bat skriptu da mi u startupu unosi rutu i to je šljakalo u XP, ali kada sam prešao na Win7 prijavljuje mi "requested operation requires elevation".

Mogu da ga ručno pokrećem sa ..run as admin ali da li mogu nekako da ga trajno stavim u startup?

jel postoji neki nacin da se pokrene windows xp mode na win 7 home?

na microsoftovom sajtu pise da ne moze, ali otkud znam mozda ima neki nacin da se nekako namesit

edit:

http://www.mydigitallife.info/2009/12/14/workaround-to-install-windows-xp-mode-in-windows-7-home-premium-and-home-basic/

jel neko to probao?

Edited by JoeKerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

• 4 weeks later...

Imam problem sa Winampom, svaki put mi traži dozvolu kad ga palim i kada ubacujem pesme na listu. Pokrećem ga kao admin ali bez rezultata. Ima li neko ideju kako da me ne smara više?

Head to Start

Select Control Panel

Select System and Maintenance

Select Administrative Tools

Select the System Configuration button

Select the Continue button (if UAC is active)

Select the Tools Tab

Select "Disable UAC"

Select the Launch button

Select the Ok button to close the panel

reboot

\m/

Nemoj ga gasiti UAC co'ece, pogotovo ako imas tako neku rodbinu :) Mozda je neki problem sa Winampom, boga pitaj sta pokusava da uradi prilikom startovanja, pogotovo ove novije verzije. Probaj Winamp Portable, on sigurno ne cacka tamo gde ne treba. Okacio sam ti verziju sto i ja koristim na poslu.

http://rapidshare.com/files/347548692/WinampPortable.zip

ne rade mi gadgets, kad kliknem na njih nista se ne pojavi .. probao sam onaj registry fix, al pre mislim da je zbog toga sto mi prepoznaje windows kao "not genuine, please activate"

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

jel zna neko zasto mi se odjednom svaka windows explorer ikona krenula pojavljivati odvojeno od glavne explorer ikone na taskbaru?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

always combine

samo za explorer mi je tako, ostali se normalno grupisu

whatwhat.jpg

what what?!

uac je disablovan, svi korisnici mi imaju sva prava, a ne mogu fajl da otvorim niti da ga iskopiram?

guglao sam, sve sto su tamo napisali sam uradio ali nista.

edit:

sad sam te fajlove in question "iscupao" uz pomoc getdataback, ali i dalje ne mogu da ih otvorim, fajlove u wordu i excelu mi gura onu pricu "encode with" kad ih otvorim, a fajlove u pdf-u kao da sam ih downloadovao i iscupao kabl za net u pola skidanja.

ovo kanda i nije problem sa sedmicom kako se ispostavlja :/

ima li sanse da te podatke vratim ili tjao zdravo djaci prvaci?

Edited by JoeKerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Malo sam guglao, i samo naišao na konstatacije problema, ne i rešenje. Mada, nije da mi je hitno, vratio sam se na XP iz još nekih razloga, ali čisto da pitam, da ne skitam:

Što je meni zvuk u Win7 64bit Ultimate bio preterano nizak, na ASUS P5Ql Pro, sa Realtec integrušom ALC1200, i Logitech x530 70W? Da li je jedino rešenje, i da li je uopšte rešenje posebna zvučna? Ima li drugog rešenja?

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO