Dule_smor Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Ova nova svemirska letelica ce zameniti Sojuz koji skoro pola veka prevozi kosmonaute u orbitu. Jos nisu otkriveni svi detalji, ali pominju se planovi za njeno koriscenje u pravljenju ruske baze na Mesecu i putovanju do Marsa. Rosaviakosmos i Esa su planirali zajednicki projekat, ali ocigledno da od toga nece biti nista. Videcemo da li ce biti nove trke u svemiru. http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7980824.stm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 јујујују... узбуђен сам као шипарица на концерту Битлса!!! освајамо свемир поново!!! сјајно. свака трка погура човечанство напред. то је излаз из проблема и контроверзи данашњег човечанства. Рује немају потребе за било чијом сарадњом. раније су са тиме рачунали због недостатка средстава. сад имају кеш и само ће да спроведу све планове које чекају већ скоро 40 година на реализацију. скоро смо писали о месечевим и марсовским базама. то ће бити реалност за деценију-две. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 6, 2009 Author Report Share Posted April 6, 2009 reci brate, kad za 30 godina budemo imali americke, ruske, kineske i japanske baze na mesecu i marsu...pa kad krene krljanje kao u "crvenom marsu" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Ova nova svemirska letelica ce zameniti Sojuz koji skoro pola veka prevozi kosmonaute u orbitu. Jos nisu otkriveni svi detalji, ali pominju se planovi za njeno koriscenje u pravljenju ruske baze na Mesecu i putovanju do Marsa. Rosaviakosmos i Esa su planirali zajednicki projekat, ali ocigledno da od toga nece biti nista. Videcemo da li ce biti nove trke u svemiru. http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7980824.stm To mi je interesantno. Zar amerikanci nisu postavljanjem svoje zastave na mesec prisvojili gakao svoju teritoriju ? Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 6, 2009 Author Report Share Posted April 6, 2009 ahaha brate, reci mi da se zajebavas pa da brisem post pre nego sto drale vidi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Sada je krenuo i onaj projekat putovanja na Mars - http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=1147500 Zatvorili su chetiri Rusa, jednog Francuza i jednog Nemca u modul na 105 dana da vide kako psiholoshki deluje let do Marsa na ljude. Ako izadju odatle manje vishe normalni, krece prava misija na Mars koja ce trajati 520 dana Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 (edited) ahaha brate, reci mi da se zajebavas pa da brisem post pre nego sto drale vidi:) касно... :) Турци ставише Месец на заставу па су и даље заостали азијатски чмарољуби. Србо, по мени, нема смисла уопште планиирати освајање Марса док се не освоји Месец. дакле Месец мора да има потпуно оперативну базу, логистички центар, енергетски блок, лабораторију, бродоградилиште и космодром са свом потребном логистиком, да би се уопште размишљало о Марсу. Edited April 6, 2009 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Ne mora, ali bi to dosta olakshalo :). Mada bi odlozilo misiju na Mars za jedno 20-40 godina. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 ма нисам мислио на МИСИЈУ, мислио сам на ОСВАЈАЊЕ. :) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 (edited) Vidi stvarno si napisao osvanje. Ti si ludji nego shto izgledash . Za to se vec slazemo. edit - Naravno, kada se osvoji Mesec i napravi stalno ljudsko prisustvo tamo to ce doprineti i odrzanju ljudske vrste. Ako neki gigantski asteroid udari u Zemlju, ostace ti "Mesecari" da prenose slavu ljudske rase po Univerzumu! K'o u onoj igri, zaboravih kako se zove . Edited April 6, 2009 by Sting Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 reci neko pocne da mesecari na mesecu :P Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 ako oni kazu da ce ova letelica poleteti do kraja 2010-tih, to bi realno trebalo da se chita kao sredinom 2020-tih Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 дакле Месец мора да има потпуно оперативну базу, логистички центар, енергетски блок, лабораторију, бродоградилиште и космодром.... ... i neku dobru rostiljarnicu, molim vas da to ne zaboravite !!! Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 e sad sam gladan :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 mmmm space burgers... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Sada je krenuo i onaj projekat putovanja na Mars - http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=1147500 Zatvorili su chetiri Rusa, jednog Francuza i jednog Nemca u modul na 105 dana da vide kako psiholoshki deluje let do Marsa na ljude. Ako izadju odatle manje vishe normalni, krece prava misija na Mars koja ce trajati 520 dana iz ovog teksta i slichnih vishe se iz ovakvih projekata nauchi o medicini nego o mogutjnosti leta na mars chisto sumnjam da tje se preduzeti putovanje na mars ako ono ne bude kratje od godinu dana, tako da kapiram da tjemo josh da se nachekamo :] Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 8, 2009 Author Report Share Posted April 8, 2009 pa ne znam sta ce novo bas da nauce iz tog eksperimenta s obzirom da je vec bilo nekoliko ljudi koji su boravili u kosmosu skoro godinu dana neprekidno...mislim da neki rus drzi rekord jos dok je mir bio u orbiti, tako da su mogli da ispitaju i psiholoske i fizicke uticaje na ljudsko telo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Ko zna shta oni isputuju tu unutra, a nama prodaju pricu za mars :). Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 To se slazem ... rusi osvoje mesec mogu da instaliraju lansirne rampe za nuklearke tamo :) mnogo je lakse a i isplativije krkati odande atomske ;) Vidi stvarno si napisao osvanje. Ti si ludji nego shto izgledash . Za to se vec slazemo. edit - Naravno, kada se osvoji Mesec i napravi stalno ljudsko prisustvo tamo to ce doprineti i odrzanju ljudske vrste. Ako neki gigantski asteroid udari u Zemlju, ostace ti "Mesecari" da prenose slavu ljudske rase po Univerzumu! K'o u onoj igri, zaboravih kako se zove . LoL pa ne znam sta ce novo bas da nauce iz tog eksperimenta s obzirom da je vec bilo nekoliko ljudi koji su boravili u kosmosu skoro godinu dana neprekidno...mislim da neki rus drzi rekord jos dok je mir bio u orbiti, tako da su mogli da ispitaju i pshilolozke i fizicke uticaje na ljudsko telo... I pored svih sprava za vezbanje jednostavno ti telo toliko oslabi posle duzeg boravka u svemiru da ti jednostavno moras da ides na rehabilitaciju par godina :) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 8, 2009 Author Report Share Posted April 8, 2009 I pored svih sprava za vezbanje jednostavno ti telo toliko oslabi posle duzeg boravka u svemiru da ti jednostavno moras da ides na rehabilitaciju par godina :) objasni mi molim te... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Pa ti mozes da vezbas misice donekle uz te sprave koje oni imaju ali se struktura kostiju promeni ... tj postanu krhke kao kod matoraca telo ne salje dovoljno kalcijuma jer kosti nisu ni pod kakvim opterecenjem u zero gravity ili sta vec jbg takvo je ljudsko telo adaptira se vrlo lako na svakakve uslove ... bas sam pre par godina na TVu gledao emisiju o tome. Bukvalno nekog astronauta iznose iz kapsule ne sme da stane na noge ili ne moze ne znam:) jbg treba noge da mu se ojacaju i priviknu Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 8, 2009 Author Report Share Posted April 8, 2009 Pa ti mozes da vezbas misice donekle uz te sprave koje oni imaju ali se struktura kostiju promeni ... tj postanu krhke kao kod matoraca telo ne salje dovoljno kalcijuma jer kosti nisu ni pod kakvim opterecenjem u zero gravity ili sta vec jbg takvo je ljudsko telo adaptira se vrlo lako na svakakve uslove ... bas sam pre par godina na TVu gledao emisiju o tome. Bukvalno nekog astronauta iznose iz kapsule ne sme da stane na noge ili ne moze ne znam:) jbg treba noge da mu se ojacaju i priviknu ahaha brate u redu je, zajebavao sam se malo:)...to je otprilike tako kao sto ti kazes, samo mi je bilo smesno sto si mene kvoutovao i krenuo da mi objasnjavas...posto ja studiram medicinu ako nisi do sada primetio na forumu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Wow, pa ti si pravi lekar!!! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 8, 2009 Author Report Share Posted April 8, 2009 Wow, pa ti si pravi lekar!!! deda, ne zajebavaj ako oces tesktove! elem, dosta off topica, ajde dajte predvidjanja kad cemo imati prvu bazu na mesecu i prvog coveka na marsu...mozemo i da se kladimo, pa da za 50 godina vidimo ko je bio najblizi:) baza na mesecu 2025., covek na marsu 2040., baza na marsu 2050. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 ahaha brate u redu je, zajebavao sam se malo:)...to je otprilike tako kao sto ti kazes, samo mi je bilo smesno sto si mene kvoutovao i krenuo da mi objasnjavas...posto ja studiram medicinu ako nisi do sada primetio na forumu:) Nisam znao. Svaka cast :) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts