Jump to content

RUR biblioteka

Recommended Posts

od noir pokreta te vrste sam citao onaj o ginisu i dobar je stvarno. nekad je bio dobar i onaj crnogorski noir strip, sad je i on postao bezveze. jedna stripoteka je imala noir reizdanja jelena, krajnje interesantno. meni je to bilo sumnjivo jer stripovi nisu imali korice jer su se kupovali po sistemu hrpe stranica u velikim kutijama, a radnja nije podsecala na jelena, ali je bio dobar strip.

strip o africkim lavovima je mnogo bolji nego ovaj nas planinski!

istina je da ume da me zaboli glava od planinskog stripa i da je fabula malcice konfuzna, ali je opet kvalitetnija od relativno siromasne radnje u stripu o lavovima, tako da sam spreman da se potrudim i da pratim strip o jelenima.

Edited by Doolio

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nego, jeste li čitali nekad onu zbirku pripovedaka koju koristi severina u svom filmskom debiju?

da, ali samo domaca izdanja, retko naidjem na neki kvalitetan autenticni primerak, tako da nisam se nesto ni bavio citanjem toga. ja strasno volim da citam, tako da najvise citam stripove ili one jeftine romane o konjima (vranac, zdrepceva krv). sto se tice kvalitetnih i skupih knjiga, tu se opredeljujem bas za vrhunsku knjizevnost sa teskom fabulom, recimo prosto obozavam ruske klasike, a volim da procitam i kvalitetnog predstavnika francuske kognitivne knjizevnosti. stavise, usudjujem se da kazem da kazem da je nesto najbolje sto sam procitao u zivotu od teze literature upravo bio jedan vrlo skup roman kognitivne knjizevnosti, kupio sam ga sebi za novu godinu. iako je fabula bila jako zapetljana i teska za citanje sa mnogo informacija, zapravo sam ga procitao neverovatno brzo i nisam se uopste umorio, stavise, sutradan sam bio spreman za citanje kao da nisam citao mesec dana. obicno me takve knjige manje kvalitetnih autora izmore prilicno. jedino sto moze da pridje blizu tom iskustvu su najbolji ruski klasici i domaci pesnici vocnog pokreta, pogotovo ako priustim sebi rucno radjeni primerak.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

meni je francuska kognitivna književnost za nijansu bolja od škotskih reflektivnih basni, valjda zato što vodi poreklo od lirske poezije o lozi, koju inače najviše cenim. mislim, gotivno je čitanje stripova sa ortacima u biblioteci, ali zna se šta je prava vrednost

јујујују...

какав хавлоспев књижевности!!!

недавно ми је допало шака диско издање куће Џустерини и Брукс. амерички класик, човече. тек сам начео, али обећава фантастичан заплет.

руски класици су, ипак, руски класици. сјајно иду уз енергетске приручнике.

прошле недеље је било књижевно вече код мене, две кутије турских стрипова су прочитане. неко ексклузивно издање. сјајно! добро су ишли и црногорски епови.

уф, слабо читам у последње време, ни близу као током школе. то су бре била времена, како смо се само културно уздизали...

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

ja postujem samo francusko-belgijsku skolu, dakle bluberi, hermeticka garazha, marsupilami, gasha jer imaju definitivno najprefinjenije stilizovan crtez (npr radovi Moebijusa).sa druge strane, Imam najgore moguce misljenje o super-heroj stripovima Marvela i DC Comics-a, i po pitanju radnje (ako imate preko 15 godina) i po pitanju stila crteza.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

[roflmao]

Иги, врати се неколико страна уназад.

:))))))))))))))))))))))))))))))

ma de bre da citam dulijeve "LSD" postove, sinoc sam spavao samo 3 sata i poslednje sto mi treba jeste confusion overload

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Stripovi su ono čime se metalci gađaju na svirkama, jel tako?

[roflmao]

ja postujem samo francusko-belgijsku skolu, dakle bluberi, hermeticka garazha, marsupilami, gasha jer imaju definitivno najprefinjenije stilizovan crtez (npr radovi Moebijusa).sa druge strane, Imam najgore moguce misljenje o super-heroj stripovima Marvela i DC Comics-a, i po pitanju radnje (ako imate preko 15 godina) i po pitanju stila crteza.

[jupi]

[roflmao][roflmao][roflmao]

Taman kad je Mohi ostvario rezultat za zlatnu medalju, igi ga pretiche u zadnjoj seriji i penje se na pobednichko postolje :))

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

od silne kolicine procitanih stripova sam poblentavio i napravio lapsus.

ispravljam se i dodajem da upravo citam jedan sjajan domaci strip o jednom jelenu koji je morao biti uhvacen.

verujem da cu uspeti da procitam nekoliko brojeva pre nego sto odem da spavam.

znaci ovaj put u toplini svog doma, ususkan ispred kompa, citam!

истина...

мени је својевремено била најјача серија радничких стрипова коју су радили Пећанци.

мени нагон за стриповима долази у налетима, не знам како је код вас. деси се да месецима не погледам ни један, а онда само њих гутам...

мада...

ономад у тазбини смо анализирали циклус тврдих великомученичких народних песама читавих 6 сати. ЈЕБОТЕ, кратке песме, али 25ерац, неправилан стих, тече к'о хаику, обузимају душу смирењем, а снагом поруке обарају са столице. налазе се само по антикварницама и у читалачким круговима заљубљеника. уф...

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

ja se sećam kad je onomad peja doneo knjigu narodne poezije iz valjevskog kraja koju je neki njegov rođak lično sakupio i priredio. mila majko! toliko su me dirnuli neki stihovi da sam ostao skamenjen. bukvalno skamenjen, nisu mogli da me razlikuju od pločica u kupatilu!