G!!! Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 @G Pa 1024 konekcija dobija dupli upload , tj sa 64k na 128 (pa iz toga i najvise profitiraju jelte :D ) , 1.5mb dobija manje povecanje (gledano na celokupni upload) dok 2mb dobija najmanje (cak oko cetvrtine/trecine samo) ah, ti si obracao paznju na upload :) kome to josh treba pored rapidsharea :P inache povecali su u shapcu, radi kao sat, telekom adsl... 2mbit, moram ugasiti onaj kucni adsl kad i na poslu imam ne treba mi apsolutno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 wat? WAKE UP! :D Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Nema to veze nikakve na kom ste provajderu, nego sa centralom. ima logike. nego router ce verovatno sam da se rekonektuje kad se to desi, mislim ne verujem da ce da odrade upgrade bez prekida PPP veze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Pa za gaming mi je upload mnooooogo bitniji nego download :D Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SrdjanO Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 povecali u uzicu, yay Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) ah, ti si obracao paznju na upload :) kome to josh treba pored rapidsharea :P BTW, cak i za http (rapidshare) zelis veci upload. <geek talk> velicina TCP ACK paketa je 52 bajta. Recimo da je upload ostao 192kbps, zbog nacina na koji ADSL protokol radi (ATM) to dodje efektivno na nekih 160kbps, znaci mozes da posaljes 394 ACK-a u sekundi. U Windowsu je delayed ACK = 2, dakle na svaka 2 paketa koja primis moras da posaljes jedan ACK, dakle mozes da primis najvise 788 paketa u sekundi. Ako uzmes da je prosecna velicina paketa recimo 64KB u 50% slucajeva (ima nekih statistika po netu) dodjes do racunice da je upload od 192kbps dovoljan za 2.2Mbps downloada. Mozes da tweakujes parametre TCP stacka kernela da bi ovo ublazio, i kada downloadujes veliki fajl paketi ce biti veci pa ce ih biti manje u sekundi, ali poenta je sledeca: </geek talk> Kada asimetrija predje odredjenu granicu deo downlinka ti postane beskoristan (u generalnom, prosecnom radu) tj neupotrebljiv. Edited December 26, 2008 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 IPv6 u narod :) Tu velicina paketa moze da ide i do 4 GB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Blah, nama u zapizdinama nece ni posle 1. da povecaju! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 BTW, cak i za http (rapidshare) zelis veci upload. <geek talk> velicina TCP ACK paketa je 52 bajta. Recimo da je upload ostao 192kbps, zbog nacina na koji ADSL protokol radi (ATM) to dodje efektivno na nekih 160kbps, znaci mozes da posaljes 394 ACK-a u sekundi. U Windowsu je delayed ACK = 2, dakle na svaka 2 paketa koja primis moras da posaljes jedan ACK, dakle mozes da primis najvise 788 paketa u sekundi. Ako uzmes da je prosecna velicina paketa recimo 64KB u 50% slucajeva (ima nekih statistika po netu) dodjes do racunice da je upload od 192kbps dovoljan za 2.2Mbps downloada. Mozes da tweakujes parametre TCP stacka kernela da bi ovo ublazio, i kada downloadujes veliki fajl paketi ce biti veci pa ce ih biti manje u sekundi, ali poenta je sledeca: </geek talk> Kada asimetrija predje odredjenu granicu deo downlinka ti postane beskoristan (u generalnom, prosecnom radu) tj neupotrebljiv. nista te ne razumem, ali mi sa rapidsharea skida sada oko 230-40 KB na 2 Mbit, ne treba mi vishe ja zadovoljan :P vama nikako udovoljiti :D ako treba za gaming, onda treba da insisitirate vi online gameri da vam uvedu posebnu tarifu sa povecanim uploadom, ali koliko kapiram tako nesto vec postoji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 evo kazhe ortak u Vrscu isto mu poletelo na 4mb :) a meni na gajbi u centru BGa NIJE! To je zato sto sam fin pa prednost nudim vama mushterijama Telekoma, a ne mi radnici da se prvi ovajdimo.... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 nista te ne razumem, ali mi sa rapidsharea skida sada oko 230-40 KB na 2 Mbit, ne treba mi vishe ja zadovoljan :P vama nikako udovoljiti :D ako treba za gaming, onda treba da insisitirate vi online gameri da vam uvedu posebnu tarifu sa povecanim uploadom, ali koliko kapiram tako nesto vec postoji pa da ali oni sa 4mb nece moci da koriste svih 4 jer je upload 256 :D ti sa 2mb mozes ali ovi sa 4 nece moci :D pa realno stvarno smara upload stekaju se uzasno wirles je zakon za te stvari lepo mozes da imas i 2mb uploada :D a i G nasi ljudi ne mogu da seruju stvari na p2p programima stave 2-4-5 kb/s upload i to strasno smara kad trazis neke domace stvari :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Centrala bezanija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 umrite svi sa vasim dupliranim protokom nista te ne razumem Pa nista, kazem samo da ako nastave da povecavaju download toliko asimetricno u odnosu na upload docice se u situaciju da download ne mozes ceo da iskoristis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjela Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 I centrala karaburma povecala \o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 wtf... vishnjicka banja nista, a tu smo pored :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Povecano i u Chachku! ^_^ Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 dorćol, telekom, povećano Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Ladno povećali, a nisu me predhodno obavestili mailom, sramota. Da nisam video temu ne bik ni provalio A i de ću više sa filmovima i kojekakvim džubretom... Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Realno, ja sam skontao da cu od prvog da spustim net, je stvarno ne znam shta da radim sa ova 4 mb za ove realno velike pare :/ Ono shto treba da se poveca jeste Ul, onda ce da prichamo. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 medak, sezampro radi kao 1.5mb a placam 2 koji treba da bude 4 \o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Povećali i na NBG, Tošin Bunar centrala valjda. Ako mi i sad bude lagovao Starcraft onda jebem mu mater. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 pa da ali oni sa 4mb nece moci da koriste svih 4 jer je upload 256 :D ti sa 2mb mozes ali ovi sa 4 nece moci :D pa realno stvarno smara upload stekaju se uzasno wirles je zakon za te stvari lepo mozes da imas i 2mb uploada :D a i G nasi ljudi ne mogu da seruju stvari na p2p programima stave 2-4-5 kb/s upload i to strasno smara kad trazis neke domace stvari :D p2p sakuje i onako :D rs i news i caozdravo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Vrachar jutros osvanuo na 4mb \o/ continue with DL.... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zytherius Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) Imao sam 768 paket, povecali su mi prekjuce na 2mbita, a danas na 4... wtf? Nije da se bunim :) Edited December 27, 2008 by zytherius Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts