Jump to content

World of Tanks - World of Warships - HEAT

135 topics in this forum

• 11 replies
    • 15.6k views
    • 11 replies
    • 9.2k views
  1. Nova verzija

• 11 replies
    • 1.7k views
  2. Best replays of the week!

• 11 replies
    • 2.1k views
    • 11 replies
    • 2.8k views
    • 9 replies
    • 6.6k views
    • 9 replies
    • 1.7k views
    • 9 replies
    • 9.2k views
  3. Česki T72M4

• 8 replies
    • 2.8k views
    • 8 replies
    • 2.3k views
    • 8 replies
    • 8.6k views
    • 7 replies
    • 1.6k views
    • 7 replies
    • 2.1k views
  4. M-84 na paradi u Beogradu

• 7 replies
    • 2.6k views
    • 7 replies
    • 3.9k views
    • 6 replies
    • 1.8k views
  5. Gde da gađam mausa sa t44?

• 6 replies
    • 2.6k views
    • 6 replies
    • 5.1k views
    • 5 replies
    • 1.7k views
    • 5 replies
    • 2.7k views
    • 5 replies
    • 1.5k views
  6. WoWp municija

• 5 replies
    • 1.5k views
  7. Pitanje

• 4 replies
    • 1.3k views
    • 4 replies
    • 4.6k views
  8. "Želim WoWP kod"

• 4 replies
    • 2.7k views

• Topics

• S tim da ima drastičnih razlika u zemljama EU, ako gledamo recimo 2021. godinu kao ovde poslednju Rumunija je bila na 93, što je zapravo gore nego kod nas. E sad razlika je i u trendu, Rumunija je u 2024. na 78, a mi smo na 73-74, što znači da je kod njih trend značajno pozitivniji. Slična priča i sa Bugarskom koja je spala sa 81 na 74 ili Hrvatskom (72->62). U smislu kad EU reši ove baš dosta retardirane zemlje, a deluje da ih rešava, taj raspon će se dodatno produbiti jer mi ne radimo skoro pa ništa.  
    • dobro, stellantis nema ništa ekskluzivnije od maseratija, uvek zaboravim da maserati više nema nikakve veze sa ferarijem i modenom uopšte 🙂
    • https://www.danas.rs/vesti/drustvo/srbija-prva-u-evropi-po-broju-poginulih-strucnjaci-ukazuju-na-sistemske-propuste/ nezvanično, godinu smo završili sa skoro 600 poginulih odnosno 85 po ovom njihovom grafikonu. rutinski prvi u celoj Evropi
    • Ja koliko sam shvatio da bi vozilo bilo definisano kao mild hibrid mora da ima nekakav električni motor, nema smisla da ima samo bateriju, to bi onda bio samo još jedan akumulator. Koliko sam skapirao većina dodaje neki Belt Starter Generator koji je zapravo mali električni motor koji menja standardni alternator. I onda on lakše radi u start-stop modu ali i dodaje obrtni momenat na radilicu. Glavna razlika u odnosu na standardne hibride je što on nije dovoljno jak da pokrene auto samo na struju. Jer čak i originalni Prius je mogao da vozi par km samo na struju ako mu je puna baterija, a ovi sad hibridi mogu naravno više, blagi hibridi ne mogu. A fora je što pomaže nešto kod CO2 emisija, snage i slično, tipa 5-10%, ali 48V baterija po tim regulativama ne zahteva posebno trenirane radnike u servisu i posebno kabliranje što zahtevaju pravi hibridi i električna vozila. I onda im je to jeftino da ubace a ne traži neko specijalno održavanje i sertifikaciju. Ako ti crkne elektro motor to je onda zapravo "zamena alternatora" a ako ti crkne baterija jbg, onda voziš bez tog boosta i to je to. 
    • Moje pare su na sigurnija kola, ne vraćaj se još :D Otprilike se dosta njih koji bi nekada u istoj situaciji poginuli preselilo u povređene zahvaljujići unapređenju/postojanju erbegova, povećanju veličine vozila, i činjenici da su novija kola projektovana da se "gužvaju" pametnije, i tako neretko spasu živote. Svakako ostaje da smo idioti samo isto ili više, manje definitivno ne :D
  • Create New...