Jump to content

OGLASI: MMO - Multiplayer - eSports

Pravila postovanja u Malim oglasima

Da biste čitali oglase u ovom delu foruma morate biti registrovani član foruma (Validating i Guest grupe NE MOGU videti topice u ovom forumu). 

Da biste mogli da postujete svoje oglase u ovom delu foruma morate biti članovi grupe "Level 2" i više (Level 3, Level 4...) ili član neke od legacy grupa (Members, Moderators, Admin...). 

Registracijom na forum korisnici postaju "Level 1". Članovi Level 1 grupe NE MOGU postovati u okviru ovog foruma ali mogu bez ograničenja čitati topice. Članovi Level 1 grupe su svi novoregistrovani članovi foruma i oni automatski postaju članovi Level 2 grupe kada skupe 20 postova.

Ako krenete da spamujete i na drugi način zloupotrebljavate postovanje da biste u kratkom roku nakupili broj postova za potrebe kačenja oglasa, bićete suspendovani.

687 topics in this forum

• 0 replies
    • 259 views
  1. GW2 Account na prodaju

• 0 replies
    • 350 views
  2. Legendary wizard hat

• 7 replies
    • 904 views
    • 3 replies
    • 683 views
    • 1 reply
    • 689 views
    • 0 replies
    • 428 views
    • 1 reply
    • 345 views
    • 0 replies
    • 398 views
    • 0 replies
    • 568 views
  3. Diablo 3 Account

• 0 replies
    • 523 views
    • 13 replies
    • 1.4k views
    • 2 replies
    • 1k views
  4. Prodajem Diablo 3 acc

• 0 replies
    • 395 views
    • 0 replies
    • 314 views
  5. Kupujem Diablo 3

• 4 replies
    • 978 views
  6. WTB wow levelovanje

• 0 replies
    • 382 views
    • 0 replies
    • 723 views
  7. WTT WoW za D3

• 0 replies
    • 243 views
    • 2 replies
    • 404 views
    • 3 replies
    • 935 views
    • 0 replies
    • 450 views
  8. WTS EVE online acc

• 10 replies
    • 1.8k views
    • 2 replies
    • 830 views
    • 0 replies
    • 392 views
    • 1 reply
    • 367 views

• Topics

• uz nadu da je fejk!
    • Da, pa na kraju zavisi kako si "ispregovarao" sa provajderom prilikom obnove ugovora, ja sam na kraju sa Yettelom dogovorio sličnu tarifu koja je 100GB lokalno + pozivi i sms, ali samo 1GB u roamingu, ali mi u proseku izađe 1500 dinara mesečno. A koliko vidim Soko Lite bi mi u proseku izlazila oko 2400 dinara mesečno, samo što ima roaming više uključeno, ipak mi se više isplati da uzimam eSIM kad idem na neko duže putovanje jednom ili dva puta godišnje. Mislim da mi je onda ona za 11 evra i 11GB ipak najbolja opcija, nego rekoh možda neko zna nešto još. 
    • Idem na 7-8 dana za Siciliju sa porodicom, slecemo u Kataniju gde cemo biti smesteni 4 noci, a onda jos 3 noci u Arenellu. Dok smo u Kataniji pokusao bih da odemo na Etnu, da mozda skoknemo do Syracuse, i naravno da obidjemo sam grad Kataniju koliko moze. Da li je neko bio, i ima neke savete sta da se jos vidi tu u okolini ? Auto cu imati samo kada budem isao u Arenellu, a plan je da se po Kataniji snalazimo prevozom, za koji kazu da je ok organizovan.  
    • Nešto mi je skrenulo pažnju, o čemu smo beše pričali? A da, Stellar Blade PC port. Odličan je. Hvala što se prisustvovali mom TED predavanju, komplementarne skinove možete pokupiti na izlazu.  Šalu i pogled na stranu, ovo je možda najbolji PC port Sonijevih igara do sada. Možda čak i najbolji konzolni port ikada što se tiče tehničkih em unapređenja, em performansi. Za one koji ne znaju, Stellar Blade je akcija iz trećeg lica koja je dosta pozajmila tematiku iz Nier Automata ali je zabiberena sa svojim ličnim stilom. Vi ste u ulozi Eve, ratnice sedme vazdušne jedinice koja je deo napada na Zemlju koja je okupirana od strane, na prvi pogled, vanzemaljskih organizama zvanih Naytibe. Pošto invazija kreće po zlu i Naytibe uspevaju da se odbrane od najvećeg dela napada, Eve ostaje sama na zemlji gde je spašava Adam, žitelj poslednjeg ljudskog grada Xion-a. Na Eve je sada da pokuša na sve načine da pomogne čovečanstvu a i žiteljima Xion-a, a prvi korak je da pronađe Alfa Naytibu koja je odgovorna za komandovanje svih ostalih i time spasi Zemlju.  Ovo je jako širok opis priče i ne bih išao dalje od toga. Kako se odvija, priča je na prvi pogled vrlo originalna, pod uslovom da niste igrali Nier igre (pogotovo Automatu). Ako jeste, većina stvari će vam se činiti jako sličnim ili potpuno istim. Ovo nije ni čudno jer developeri nisu krili da su veliku inspiraciju uzeli od Joko Taroa, tvorca Nier (to jest Drakengard, komplikovano je) serijala. Toliko ima inspiracije da su uradili i veliku in-game kolaboraciju sa Nier univerzumom gde možete da otključate kostime i frizure iz Nier Automata igre.  Ali tu nisu stali. Developeri su takođe i tvorci popularne igre za mobilne telefone Goddess of Victory: Nikke, pa su ubacili i zanimljivu među-kolaboraciju i sa ovom igrom. Ne znam kao se to ogleda u Nikke, ali u Stellar Blade imate skrivene lokacije koje mogu da vas ubace u mini-igre koje funkcionišu kao Nikke samo u Stellar Blade univerzumu. Ovo su kratke misije gde pucate na neprijatelje iza zaklona i treba što više da ih pobijete pre isteka vremena. Srećom, nije samo gubljenje vremena već dobijate jako korisne materijale za krafting i ostale nagrade kao što su kostimi i frizure.  Pošto je kolega Milan u svojoj originalnoj recenziji rekao sve potrebno o igri, i skroz se slažem sa njim, ne želim da prepišem domaći. Zbog toga, ovde ćemo se fokusirati na PC performanse – spojler, sjajne su.  Imam sreće da se igram na relativno jakoj mašini (4080s, 7800X3D, 32GB RAM), ali većina portova se ne trudi da optimizuje svoje igre i oslanja se na nove AI tehnologije kao što su DLSS i FSR. Da ne spominjem igre čiji su PC portovi toliko pokvareni da zahtevaju ove tehnologije pri lansiranju same igre (tebe gledam Monster Hunter Wilds)! Srećom, Shift Up je izbacio toliko dobar port da sam u jednom momentu isključio DLSS jer nije bio potreban. Igra na 1440p održava 144 FPS-a (imam 144hz monitor), a može još bolje. Moram da napomenem da je grafika podignuta na Ultra i to sa 4k teksturama. Čak i u najzauzetijim lokacijama, kao što je Xion, igra ne pada ispod 100 FPS-a. Ispratio sam i hardver dok igram i ni jedna komponenta se ne muči više nego što treba, što mi govori da su baš mnogo pažnje posvetili ovom portu.  Naravno, ne bi bila moja recenzija da ne spomenem Steam Deck. Shift Up je mislio i na nas, pa su dodali posebnu opciju optimizacije podešavanja baš za Steam Deck. Jednostavno sam izabrao SD opciju i igra se podesila da radi između 45 i 60 FPS-a. Da, frejmovi nisu super konzistentni i igra ne izgleda najoštrije, ali su žrtvovani delovi igre koji ne utiču toliko na gejmplej ali i dalje održavaju frejmrejt, osećaj i fluidnost igre. Zahvaljujući cloud saving opciji na Steamu, često sam menjao način igranja a i lokaciju i ni u jednom momentu nisam osetio da pravim velike kompromise, već sam trgovao mobilnost za lepšu igru, ali nikada gejmplej.  Igra nativno podržava kontrole sa mišem i tastaturom i one rade kako treba. Svakako, ovu igru preporučujem da se igra na kontroleru jer je mnogo bolji doživljaj, pogotovo na DualSense. Sonijev novi kontroler ima adaptivne trigere kao i haptičke povratne informacije koje nisu bitne za gejmplej, ali meni povećavaju imerziju jer se kontroler trudi da vam dodatno prenese igru. Testirao sam i XBOX kontroler koji isto radi bez ikakvog problema, čak se i ikonice u igri prilagođavaju u odnosu na to da li koristite ovaj ili Sonijev kontroler ili miš i tastaturu.  Od izlaska igre Helldivers 2, Sony je ograničio sve njihove buduće naslove tako da ne mogu da se pojavljuju u zemljama koje nemaju podršku za PSN naloge. Ovo je značilo da u Srbiji nismo mogli da kupimo God of War Ragnarok, Last of Us igre, Horizon remaster, Ghost of Tsushima i druge. Shift Up je nekako uspeo da natera Sony da dopusti da Stellar Blade nema ova PSN ograničenja i srećom možemo da je kupimo u Srbiji. Ovo je izgleda izazvalo lavinu jer su prodali već veliku količinu primeraka (preko milion) i time je Sony shvatio da ako zabrane polovini sveta da kupuje njihove igre, prodaće manje primeraka. Od danas, sve Sonijeve igre (sem Ghost of Tsushima za sad) mogu napokon da se kupe na Steamu i mislim da treba da se zahvalimo ekipi iz Shift Up-a za ovu inicijativu.  Ja preporučujem ovu igru iz dve perspektive. Stellar Blade je zabavna i izazovna igra sa interesantnom pričom i prelepom protagonistkinjom, ali je i sjajan PC port koji treba podržati. Što bi kolega Milan rekao, „Podržite ovu odličnu igru. Nastavak nije samo preko potreban. Nastavak je neophodan!“ Stellar Blade je dostupan za PlayStation 5 i PC Autor: Igor Totić Igru ustupio: PlayStation Pratite nas na našoj Facebook, Instagram i TikTok stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu. Pretplatite se na Play! Newsletter * indicates required Email Address * The post Dobra igra, još bolji port: Stellar Blade PC recenzija appeared first on PLAY!. Pročitajte kompletan članak na PLAY! sajtu
    • ja sam tako uradio pre tipa 3 godine, nije bilo nikoga na granici. i u povratku isto tako, doduše taj put posebno u grčkoj do Dorjana je u fazonu samo se pitaš dal' će neko da iskoči da te opljačka :)) e ovo je isto tačno, mi smo u povratku prespavali u tom nekom hotelu i ujutru ustajemo i krećemo nazad i kolona na granici onolika. a mislim da tu ni nema kamera 😞 Dojran je katastrofa :)) nama ova na recepciji kao - pa evo svratite i kod nas nekad na odmor, super je jezero, ima lekovite alge, nije ovde samo sve zbog kazina ... ja kao važi :)) za grčku mts ima specifično posebnu tarifu naplate (a moguće i drugi operateri) koja je neka tipa relativno korektna ponuda, nije baš kao zapadni balkan ali nije bila ni dranje. ja isto kao cali imam Soko tarifu i u njoj uključene gigabajte rominga, to sam zapravo "dobio" davnih dana kad sam hteo da odem sa mts pa sam kao ispregovarao da mi uključe roming gigabajte a onda su posle toga to ubacili i u standardni paket. a MTS sigurno ima i kraće pakete, zavisi koliko ti dana treba, MTS ima mislim tipa 5GB za 14 dana za neke manje pare. edit: da, ima 4GB za 2000din za 15 dana. iz mog iskustva ako ne rokaš po youtubeu 4GB je ok.
  • Create New...