Jump to content

Australia: Ecstasy safer than booze

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

chitala sam svaki 5 post i ne mogu da verujem shta ovde neki pishu :)))

sve sve al da je gori alkohol od kserova....jebote - mozda, u nekom lalalendu gde bi recimo ja glumila (al)hemichara i sama ga spravljala

i ja pushim i pijem al nikad necu reci da je to kul, al vi ovde narkofili prichate bajke u koje bi sami voleli da verujete, i zapravo, topic je pocheo oko izjave jednog jedinog lekara pitaj boga kog, dok sam ja josh davno chitala na milion strana kako od jednog exera moze da se umre

i nazalost imala sam tu nesrecu da iz prve ruke gledam kako

- ex u mnogim sluchajevima nije ostao 'zurka droga' nego zabadanje bilo gde i bilo kad

- za prilichno kratak period je kod nekih ljudi doshlo do ozbiljnijih zdravstvenih problema, pretezno sa endokrinim sistemom (predlazem da otvorite wiki ili neku enciklopediju da vidite koliki znachaj i ulogu ima shto se organizma u celosti tiche) i na drugom mestu kardiovaskularnim... ali dugorochne posledice cemo tek videti, jer extazy ne postoji toliko dugo da sad vidimo posledice na sredovechne ljude (a, pardon, mnogi su i overili ne znam dal ce i biti sredovechnih)

oO

chitala sam svaki 5 post i ne mogu da verujem shta ovde neki pishu :)))

sve sve al da je gori alkohol od kserova....jebote - mozda, u nekom lalalendu gde bi recimo ja glumila (al)hemichara i sama ga spravljala

i ja pushim i pijem al nikad necu reci da je to kul, al vi ovde narkofili prichate bajke u koje bi sami voleli da verujete, i zapravo, topic je pocheo oko izjave jednog jedinog lekara pitaj boga kog, dok sam ja josh davno chitala na milion strana kako od jednog exera moze da se umre

i nazalost imala sam tu nesrecu da iz prve ruke gledam kako

- ex u mnogim sluchajevima nije ostao 'zurka droga' nego zabadanje bilo gde i bilo kad

- za prilichno kratak period je kod nekih ljudi doshlo do ozbiljnijih zdravstvenih problema, pretezno sa endokrinim sistemom (predlazem da otvorite wiki ili neku enciklopediju da vidite koliki znachaj i ulogu ima shto se organizma u celosti tiche) i na drugom mestu kardiovaskularnim... ali dugorochne posledice cemo tek videti, jer extazy ne postoji toliko dugo da sad vidimo posledice na sredovechne ljude (a, pardon, mnogi su i overili ne znam dal ce i biti sredovechnih)

a koliko je to prilicno kratak period? Licno poznajem, ljude koji uzimaju eksere i speed vise godina pa im nista ne fali.(fizicki) Ne kazem da to ne steti ili da treba da se radi. Ali ako i vode uzimas previse naskodice ti. Zelim da kazem da sve sto se uzima neumereno je stetno.

Nismo još na tom nivou da se kod nas legalizuje barem trava.Nezaposlenost, odsustvo svesti i nedgovornost su previše izraženi da dođe to toga iako sam ja za.

pa slazhem se da bi nagla legalizacija u drushtvu poput nasheg bila promashaj. ali itji u tom pravcu ne bi bilo loshe.

Paljenjem požara ugrožavaš okolinu, dok prosečan "duvač" ugrožava samo sebe(čast izuzecima).AKo sam ti dobro skapirao post Daki.

@Rami

Definitivno da, ali sa sadašnjom političkom scenom ne verujem da bi mogli paralelno da razvijamo stanje kod nas :)

I par reči od mene što se tiče legalizacije, tačnije lošiju stranu zabrane.

Tipičan dečačić, osnovac, ima sigurno punu glavu priča od roditelja i profesora kako se na sve droge navučeš prvi put, kriziraš ako nemaš da se uradiš i naravno neizbežna smrt.Takve stvari su gotovo svima nama usađivane gotovo od malih nogu.Međutim problem nastaje kada tinejdžer dođe u kontakt sa malo lakšom drogom, vutrom(recimo).O njoj nema šta da se priča, gotovo da se i sve zna.

Međutim to dete uviđa vrlo brzo da te priče baš i nisu tačne, čak i da je istina vrlo drugačija.Još ako mu se na putu nađu i druge alatke, tipa ijevi, ds, lobe, videće da i za njih baš nije sve kako je mislio i dosta njih iz tog razloga ulazi u svet droge, želeći da sami provere istinu koja je drugačija od one koja im se plasirala.

Jedna dobra stvar legalizacije je informisanost, tako da svaka osoba zna u šta se upušta i šta od prilike može da očekuje od supstance koju uzima.

Sad kako sprečiti ljude da kupuju dop ako je legalan to ću ostaviti za drugi put ako uopšte bude bilo potrebe za time, ali valjda ste primetili da je duvanje lepka gotovo izašlo iz upotrebe, koje sada uglavnom praktikuju cigani kod Vukovog spomenika.

Ne znam na šta liči ovaj post u pospanom stanju, ali nadam se da nisam piskarao za džabe. poz i ln

pa taj fazon. pune deci glave glupostima, pa se stvara kontra efekat kad deca iskuse sve to sama i vide kako je u stvari. ne kazhem da ne treba upozoravati na shtetnost i razne negativne posledice, ali treba se drzhati chinjenica i biti objektivan, kad su tako vazhne stvari u pitanju.

mislim eto, probali smo sa pristupom "there be dragons" i ne ide. kod dece je droga sve popularnija, a na ove malo starije te babaroga priche ne pale. ako nishta drugo, ja bih bio otvoren za nove predloge da sam na vashem mestu :]

da, ali drustvo mora da bude generalno na nekom nivou svesti i informisanja da bi se tako neke krucijalne stvari sprovodile. ovde ako legalizujes nesto, pomrece 50% dece starije od 12 godina za pet dana otprilike:) mora ekstremno polako, jeste to kod nas sad sranje, ali mislim da bi bilo jos vece kad bismo isli na neko informisanje i 'apel na samosvest'. generalno jesam za legalizaciju svega (osnov gradjanskog prava je da si slobodan da upraznjavas svoje pravo sve dok ne ugrozavas tudje, znaci, ako sedim kuci i jedem govna iz wc solje, a niko me ne gleda pa baca pegle, potpuno sam okej), ali opet mora da postoji nesto sto je drustvena briga jer su ljudi retardi, znaci, ma koliko sam za taj hej haj svakom svoje pristup, opet bih prvi otisao do tog lika sto jede govna i video da li je on stvarno skontao da to voli ili ko zna zasto to radi, ne zna za bolje ili da bi bio kul u drustvu:)))

a ako si ti izvagao posteno sta tebi odgovara, taj rad onda, izvadi sebi oba oka ako si lepo stavio sve na papir pa skontao da tako vise volis, to potpuno podrzavam, svako ima svoj gas.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

kako bi to napravio opshti kolaps tachno?

i ja i dalje ne mogu da verujem shta ti prichash. omladina nam zastranila sa pljugama i alkoholom? nije nam zastranila nego drushtvo i porodicu boli kurac. ochekujesh od klinaca da budu odgovorni kad su u pitanju alkohol, pljuge i droge? pokvaritjemo omladinu, deplasiran argument.

poshto vidim da chitash selektivno, ne uzimam ove tvoje gluposti ni poluozbiljno. jebesh nashe fakultete kada likovi poput tebe uchestvuju u debatama. evo josh jednom samo za tvoje ochi... kada kazhem legalizacija ne mislim na apsolutnu elgalizaciju svega i svachega, pristupachnu svakom i svugde.

i i dalje furash tu drushtveno neprihvatljivo prichu... shta ti nije bilo jasno

da postane legalno, vremenom bi postalo i drushtveno prihvatljivo, kao u vutra u holandiji, RECIMO.

Kako kako bi napravilo, pa jel ti shvatas da je najveci broj kradja statisticki gledano u Srbiji obavljeno od strane narkomana, kad bi se to legalizovalo bilo bi ih samo vise, jer nase drustvo trenutno nije u stanju da se bori sa tim.

Drugo mnogo se lakse navuces na drogu nego na alkohol, samim tim bi mogli ocekivati nagli porast narkomanije a protiv toga ne bi mogli da se borimo, i sad ti gledas po sebi pa kazes sto lepo ne bi legalizovali ja uzimamo to jednom mesecno, nemam problema. A ne razumes da ima puno ljudi koji bi se za cas navukli, jer od psihostimulansa nemas neke vece tegobe posle uzimanja niti je tesko uzimati, alkohol cesto i meni presedne u jednom trenutku pa mi se ne pije vise, drugo treba ti dosta alkohola da se odradis kako valja, trece kad se odradis kako valja sutra imas tegobe pa mnogi ljudi i zato ne piju ko smukovi.

SCJP.png

Sustina je da ljudi kad kazu ekser odma pomisle narkoman, a kad kazu pivo ne pomisle na alkoholicara. Jel vidis razliku? Vecini ljudi je isti djavo dal neko zabada jedan il deset komada on je narkoman, a da bi nekoga proglasili alkoholicarem taj mora da zaboravi da prica od alkohola fazon.

bravo torimax, ovo i meni isto ide na kurac...

pa taj fazon. pune deci glave glupostima, pa se stvara kontra efekat kad deca iskuse sve to sama i vide kako je u stvari. ne kazhem da ne treba upozoravati na shtetnost i razne negativne posledice, ali treba se drzhati chinjenica i biti objektivan, kad su tako vazhne stvari u pitanju.

mislim eto, probali smo sa pristupom "there be dragons" i ne ide. kod dece je droga sve popularnija, a na ove malo starije te babaroga priche ne pale. ako nishta drugo, ja bih bio otvoren za nove predloge da sam na vashem mestu :]

ma tooo bratjori.. gomila ljudi koji imaju kesh nije davala bogatstvo da promeni krv/ da se skine sa gudre. pajdomani vole to sto radi i pricinjava im zadovoljstvo, a kad se smore od toga, samo ce prestati da se gudraju. sta nas plase koji kurac! ne krade se i ne ubija za mitj dopa jer ti frka, nego zato sto je uzbudljivo! TAI RAD TORIMAX

@corey: a ako ocu da palim samo svoj stan/kucu/kola/imovinu.. to ok?

Edited by qwertyuiop

da, ali drustvo mora da bude generalno na nekom nivou svesti i informisanja da bi se tako neke krucijalne stvari sprovodile. ovde ako legalizujes nesto, pomrece 50% dece starije od 12 godina za pet dana otprilike:) mora ekstremno polako, jeste to kod nas sad sranje, ali mislim da bi bilo jos vece kad bismo isli na neko informisanje i 'apel na samosvest'.

Nismo još na tom nivou da se kod nas legalizuje barem trava.Nezaposlenost, odsustvo svesti i nedgovornost su previše izraženi da dođe to toga iako sam ja za.

@Daki

Matori nemoj tako da ulećeš, napiši nam jedan post šta tačno ti misliš o svemu ovome.

Edited by Corey

nije se raspadao, ko se predozirao od droge - umro je.

droga mozda nema fizickih posledica na licu mesta kao alkohol, ali jako lako moze da izazove psiholoske poremecaje usled iscrpljivanja i/ili inhibitovanja mozdane hemije i receptora. tako da kod uzimanja vecine droga, depresija moze da nastupi vec sutradan, i ako se pretera, da traje jako dugo.

ipak mislim da je mentalna higijena bitnija od toga sto ti nece biti dobro dva dana jer si se usrao od pica.

Pa niko ne kaze da nije, ali znas kad covek nema fizickih posledica odmah nakon konzumacije pomisli da je to sve ok i da moze da uzima na duge staze kolko hoce, zato sto se posledice ne primecuju odmah, naravno droga menja licnost to sam vec govorio i to je najgore kod iste.

SCJP.png