Jump to content

Italija Viza

Recommended Posts

Godisnji u avgustu, idem sa devojkom u Italiju.Imamo srece da imamo gde da budemo tamo za free, tako da sve sto nam je potrebno je karta i naravno, viza.Ono sto me interesuje, od ljudi koji su vec bili negde solo, su tips&tricks za dobijanje istih.

Problem je sto mi hocemo obicnu turisticku vizu na 10 dana, u solo reziji, bez agencija.Raspitao sam se malo, i nisu bas izdasni sa izdavanjem + ove godine je dosta ljudi odbijeno na ime diplomataskih odnosa, jer da bi im pokazali sta mislimo o njima ambasador je quitovao.Fail.

Prijatelja nam je preporucio da bukiramo hotel/hostel i nabavimo povratnu kartu (ili rezervaciju povratne i da na osnovu toga trazimo vizu)

Da li je neko negde isao ovako i kako je prosao?

Dodatni problem, ambasada Italije trazi dokazivanje da imas novac da platis put + izvode sa kreditne kartice i tekuceg racuna.

Ja sam prijavljen na minimalac (12k), ali primam 32k sto ne mogu da dokazem.Firma moze da mi izadje u susret (kao sto su mi izasli kada sam isao u Prag i napisali da mi je plata 120k) ali oni traze izvode gde ce da vide da mesecno leze 12.

Pitanje je ako je neko morao ovo da prikazuje, sta tacno traze, i sta tacno gledaju i kako jos mogu da dokazem da imam kes?

ty :)

Prvo i najvaznije moras da imas pozivno pismo.

Drugo oni ti traze da ti na racunu ili na uvid imas onoliko para koliko je po njima minimum dnevno puta kolko dana trazis vizu tj fiksno para na gomili ne mesecna primanja, a to sve pise na zahtevu za izdavanje vize koji mozes skinuti sa sajta italijanske ambasade.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

mohican strikes again :)

većina ambasada traži izvod iz banke sa trenutnim stanjem a ne u prethodnih 12 meseci. Ako je tako i za italijansku onda je varijanta da se skupi/pozajmi keš, uplati u banku, uzme izvod i sledeći dan podigneš keš. Ja tako radio za špansku vizu

Jbga, sveca mi u ITA vec 9 god, udata je, i zet mi salje garantno pismo. Trenutno imam sengen vizu na godinu dana (rok) i mogucnost da za to vreme da budem tamo 3 meseca (odjednom ili rasparcano na X puta).

Viza i nije nesto skupa, kvaka je ono posrano osiguranje koje ide i do preko 100 evra, zavisno od duzine boravka.

Ranije (pre 5+ god), keva dok je isla, drkali su zabari dosta oko viza itd, ali trenutno je situacija dosta povoljnija.

To oko kinte nije toliko vezano oko novca, koliko kao dokaz da ostajes u Srbiji, a ne da ces da jednom kad udjes, ostati u EU.

Suma sumarum, ako mozes da nadjes nekog da vam posalje garantno pismo, ide extra lako, nevezano za platu.

Edited by brue

mohican strikes again :)

većina ambasada traži izvod iz banke sa trenutnim stanjem a ne u prethodnih 12 meseci. Ako je tako i za italijansku onda je varijanta da se skupi/pozajmi keš, uplati u banku, uzme izvod i sledeći dan podigneš keš. Ja tako radio za špansku vizu

Traze prosek primanja, tj stanje za zadnjih 6/12 meseci.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

da, kod nas ih radi komercijalna za 5e.

Inache ja sam prosle godine bio u Italiji kod drugara, i teshko cete bez pozivnog pisma, josh mi je trebala rezervacija busa, koju mozes da izvadis kod Eurolines-a, pa ako ne odes, ili ne dobijes vizu, samo ce ti uzeti 10% (800 din npr), i naravno potvrde da si redovan student, ili zaposlen i slicno

I da, najgora stvar prosle godine, krenuo sam da jurim sastanak sredinom aprila, a ishao sredinom juna, i na kraju sam morao i vezu da ujurim, i bio sam na sastanku 5 dana pre puta..znachi zovi svaki dan da zakazes, drugacije ne moze

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Italijani su uzasni za te vize, znam da trazhe pare i to sve smaraju. A shatro su bili prvi koji su doneli olakshane vize i sta sve ne ono pre tipa godinu ipo dana. Sve u svemu, pozivno pismo ti je a must, ostale rezervacije ces nekako da zbudzish, ali ni to nije bash neki garant. Pomazhe ako si vec do sad putovao negde po shengenu, a ako sve propadne, idi izvadi negde gde ide malo lakshe, tipa Nemachka (nije kao dobar dan evo viza ali su malo labaviji sa tim trazhenjem kesha) pa sa tim shengenom idi u Italiju.

Moju kevu je zesce ispalila italijanska ambasada.Htela je sa prijateljicama da ide na neki sajam.Donela je sva sranja sto su trazili i na kraju je odbijena.Ja isao da pokupim pasos i cisto znatizelje radi upitao zasto je odbijena.Ovi Italijani ne znaju engleski ni da beknu.Nas lik sto radi za ambasadu rece mi da imaju praksu da odbiju odredjen broj viza bez razloga.Dobi sam neki papir na kom pise da se viza odbija po nekom clanu njihovog zakon i imas pravo zalbe na koju ce ti odgovoriti u roku od 60 dana.

The rain makes such a lovely sound

To those who're six feet underground

Nema shanse za pozivno pismo i to zbog njih.Njeni roditelji su tamo, imali su privremene radne, sad dobijaju trajne, i dok im je to u procesu obrade tamo, dobili su neku potvrdu za koju u ambasadi kazu da ne moze da posluzi kao ne znam ni ja sta.Nije ni bitno, uglavnom italijanska ambasada nece da prihvati tu potvrdu izdatu od strane italijanske administracije.Apsurd

Zato i hocu na taj nacin da pokusam, bukiracemo skup hotel, avio kartu povratnu, pokazacu kesh na racunu dovoljan da sve to plati x3 i jbg videcemo.Trebalo bi da pomogne i sengen viza u pasosu od ove god, jebote radim 3 god vec, imam pare, ostavicu ih tamo nije moja krivica sto nisam prijavljen "po zakonu".

Inace mohi imam tu prijavu, znam za tabelu, ali su u ambasadi 3 lika koji ne znaju engleski, ne znaju srpski, i ono boli ih qrac.Na moje pitanje kakav izvod im treba trenutni kes ili u zadnja 3 meseca - pruza mi aplikaciju, kako da dokazem da idemo ja i devojka zajedno kad traze da se prijavimo odvojeno - pruza mi zahtev za vizu, mogu li da pokazem kes - zahtev za vizu...

Nista, to je plan, pokusacu tako pa javljam kako sam prosao.Hvala momci, dodatne sugestije dobrodosle

Nema shanse za pozivno pismo i to zbog njih.Njeni roditelji su tamo, imali su privremene radne, sad dobijaju trajne, i dok im je to u procesu obrade tamo, dobili su neku potvrdu za koju u ambasadi kazu da ne moze da posluzi kao ne znam ni ja sta.Nije ni bitno, uglavnom italijanska ambasada nece da prihvati tu potvrdu izdatu od strane italijanske administracije.Apsurd

Pazi, tebi generalno ne treba pozivno pismo iz Italije da bi dobio italijansku vizu, odnosno barem ne bi trebalo da ti treba. Dovoljno je da je iz Shengena. Ja sam recimo vadio nemachki shengen sa pozivnim iz francuske.

u komercijalnoj banci bez problema napišu koliko treba, dakle, ne moraš imati te novce na računu zaista.

Ali ovo nisam razumeo? Kako se zove ta usluga u cenovniku - "lazno predstavljanje stanja racuna?" :)

Problem sa uzimanjem drugih viza, je sto moram uci u tu zemlju.Ne mogu da se igrma sa vremenom, moram da se vratim na posao do kraja godisnjeg.

Koliko ja znam ovo pravilo vazi samo za Grcku, ali nisam 100% siguran. Na kraju krajeva ima i nekog smisla, jer recimo ti uzmes Nemacki sengen i krenesh kolima, znaci prvo si usao u madjarsku, onda u slovacku/cesku/austriju (zavisi od puta) i tek onda u Nemacku. Bilo bi malo retardirano da morash prvo u nemacku :)

Zato i hocu na taj nacin da pokusam, bukiracemo skup hotel, avio kartu povratnu, pokazacu kesh na racunu dovoljan da sve to plati x3 i jbg videcemo.Trebalo bi da pomogne i sengen viza u pasosu od ove god, jebote radim 3 god vec, imam pare, ostavicu ih tamo nije moja krivica sto nisam prijavljen "po zakonu".

Inace mohi imam tu prijavu, znam za tabelu, ali su u ambasadi 3 lika koji ne znaju engleski, ne znaju srpski, i ono boli ih qrac.Na moje pitanje kakav izvod im treba trenutni kes ili u zadnja 3 meseca - pruza mi aplikaciju, kako da dokazem da idemo ja i devojka zajedno kad traze da se prijavimo odvojeno - pruza mi zahtev za vizu, mogu li da pokazem kes - zahtev za vizu...

Nista, to je plan, pokusacu tako pa javljam kako sam prosao.Hvala momci, dodatne sugestije dobrodosle

Brate pa nek navataju onda njeni matorci komsije ili neke prijatelje tamo da vam posalju pozivno ...

Ne moras da udjes u zemlju ciju si vizu izvadio.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

• 1 month later...

Drugari samo da podelim radost sa vama, jutros sam otisao po vizu i dobili smo je oboje :) Bez pozivnog pisma, znaci bukirao sam hostel u Veneciji, platio deposit 10% (37e), rezervisao povratnu avionsku kartu (200e za jedno), zvao hostel dok mi nisu poslali potvrdu rezervacije sa mojim i njenim imenom i brojevima pasosa, poneo soma u keshu i prikazao na razgovoru, nista izvodi sa kreditne ili racuna.Jedino je bilo problema sa papirima koje su trazili i originale (na uvid) i kopije, pa posle tvrdili da pola ne treba :)

Ako nekom bude trebala pomoc, pojasnjenje PM me ;)