Jump to content

svi vi maturanti, i bivshi maturanti

Recommended Posts

ccc, pa shimpanza bi mogla da nauchi 10 strana dnevno, uz proper trening. shta prichate, nemam daunov sindrom...

a to shto slusham rege, i shto sam blejach (ultimativni, rofl, ne znate vi shta je prava bleja onda), nema dovoljno uticaja na moju reshenost da ovo odradim do kraja.

a jeste kori i ti ga pretera... kako ne moze 10 strana. ja iz istorije mogu 20+ na dan... ali zato iz poslovne jedva 10 :s a rami upisuje istoriju i ne znam stvarno kako treba da se nauci za to, ali ja bih po nekoj logici rekla da treba da se zna sve od 1. strane sa "dragi ucenici" do kraja... mislim, ako upisuje istoriju verovatno bi trebalo istu znati perfektno.

i da, ja sam ove god ucila istoriju i sad prelazim po 20 strana na dan... a znala sam odlicno... a kapiram da se rami nikako ne seca sta je uradio hlodoveh, sta papa inocentije 3, sta merovinzi etc... jer kao to je ucio pre 6 godina

jeste, treba ida znam i odakle nabavljaju mastilo za shtampu te knjige!

ta istorija ima vise slika nego teksta.

kad sam spremao te knjige za pravni, sve sam sabio u home made skriptu od dve pune a4 sveske, sve ukupno oko 200 strana

jel ta sveska i dalje u zhivotu? [:D]

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nadamo se da će se setiti da smo ga savetovali kad mu krene na faksu, pa nas upozna sa nekim istoričarkama :)

Nece da se ovajdite bash [:D]

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Samo se treba koncentrisati na okvirne datume, vaznije licnosti, Francusku revoluciju(tu obratiti paznju na Robespjera, Dantona, Sen Zista, ZZ Rusoa i ostale drugare), Napoleona, tu su se nesto i Nemci, 'talijani, Englezi, Spanci i Portugalci kurebecali, eventualno Rusi, malo srednji i stari vek (Nabukodonosor i Semiramida LOL), a novija istorija se i tako zna, manje vise (gledati ono ko je izmislio parnu masinu i tako te gluposti).....

Od kad su to "devojcice" veci streberi...? Kod mene u Zemunskoj gimn. one su najvise bezale sa casova i pravile "sranja"...

Doduse, bilo je samo nas petorica u odeljenju (od kojih smo jedino ja i jos jedan redovno dolazili lol), ali ipak...

Sto se tice manjka koncentracije (kako ono... attention deficit disorder) - to ne postoji, postoji samo volja i pozitivna energija...

Sto se tice brzine ucenja, zavisi od licnosti, ali ko je kampanjac, on u Srbiji moze da postigne mnogo bolje rezultate od onih koji su "priljezni"...

Aj, bre, kakvih 10 strana...pazljivim citanjem (sa ponavljanjem) 10 strana na sat je kad se uci najteze gradivo...To je uz ucenje od 8 sati 80 str. dnevno...Ja sam stavio 40str vise u zezanju...

Drzi se Rami, razjebaces ga .... (mislim na prijemni i mislim u pozitivnom smislu)....:))))

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

jle si uchio 80 str dnevno i kad si zavrshio srednju, shta prichash matori, shto nisi onda lepo polagao sve na kraju godine vanredno, nauchish 10 predmeta po tom sis za 30 dana. a i toliko bubachenje je posebna nauka, realno ni sad ne bi bio u stanju da nauchim toliko ali vi ste na pravu, kod nas na mashini su druga pravila:))

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

ccc, pa shimpanza bi mogla da nauchi 10 strana dnevno, uz proper trening. shta prichate, nemam daunov sindrom...

a to shto slusham rege, i shto sam blejach (ultimativni, rofl, ne znate vi shta je prava bleja onda), nema dovoljno uticaja na moju reshenost da ovo odradim do kraja.

jeste, treba ida znam i odakle nabavljaju mastilo za shtampu te knjige!

jel ta sveska i dalje u zhivotu? [:D]

pa realno, ako polazes samo istoriju, onda bi trebalo i to da znas... ko upisuje istoriju trebalo bi da istu zna perfektno

pa realno, ako polazes samo istoriju, onda bi trebalo i to da znas... ko upisuje istoriju trebalo bi da istu zna perfektno

Jel oni koji upisuju pravo znaju pravo perfektno?aj ne pricaj gluposti :)

Inace ja sam 3 god istorije i jedini savet koji mogu da dam za prijemni je da se ne preskacu neke teme koje bi neko mozda pomislio da nece biti na ispitu kao npr Crnogorci,Rusi,desavanja izmedju 2 sv. rata,kominterna i tako to.Sto se tice starog veka uglavnom samo Grci i Rimljani.

Edited by Hell

Let me tell you the tales of your life of

your love and the cut of the knife

the tireless oppression

the wisdom instilled

the desire to kill or be killed.

Ne da ne znaju, nego i kad zavrsis si u principu go kurac, dok ne pocnes da radis, pa tek nakon nekoliko godina krenes da shvatas sta, kako, gde, kome, koliko....:)

I

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Inace ja sam 3 god istorije i jedini savet koji mogu da dam za prijemni je da se ne preskacu neke teme koje bi neko mozda pomislio da nece biti na ispitu kao npr Crnogorci,Rusi,desavanja izmedju 2 sv. rata,kominterna i tako to.Sto se tice starog veka uglavnom samo Grci i Rimljani.

Upravo tako i kao i oni delovi o umetnosti,i oni dodatni textovi,proshle godine je bilo kolko hocesh toga...

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

ne ne ne ja sam rekla da nemam pojma kakav je prijemni za istoriju ali da bi po mojoj logici tako trebalo... npr kad bih ja pravila pitanja za istoriju gde polazes samo istoriju, dala bih pitanje tipa sta pise na 131. strani 28. red, 12. rec ...

ne ne ne ja sam rekla da nemam pojma kakav je prijemni za istoriju ali da bi po mojoj logici tako trebalo... npr kad bih ja pravila pitanja za istoriju gde polazes samo istoriju, dala bih pitanje tipa sta pise na 131. strani 28. red, 12. rec ...

eh, kakva bi bila svrha takvog pitanja?

pa ne mozes da znas samo kad je bila francuska revolucija i kad 1. i 2. svetski rat i da upises istoriju...

a i da ljude ne bi upisivali faks kako ne bi isli u vojsku :D

Bez zelje da ulazim u dalju raspravu, bitno je znanje gradiva (koje god bilo)....

To sa vojskom je problem vojske! Ako bi ukinuli "stajacu" vojsku i uveli profesionalnu, ljudi bi upisivali faks radi faksa, a isli u vojsku radi vojske...!

:)

pa sto upisujes fax ako sve znas vec? :)

stomak do zuba?

ma salim se bre... mada, ako ja moram da znam od a do sh iz sociologije, ko koliko izvozi banana, koliko svilenih carapa i koliko ovaca ima neka novozalandska porodica, od a do sh poslovnu ekonomiju i pored svega i istoriju, zasto on ne bi znao sve iz istorije! ne mosh to tako!