Jump to content

Kiss u Beogradu


Recommended Posts

http://www.blic.co.yu/zabava.php?id=29794

Najpopularnija američka hard rok grupa „Kiss“ nastupiće 15. maja na beogradskom stadionu „Tašmajdan“.

Ovo će biti prilika da svi fanovi ovih veterana prisustvuju svojevrsnom spektaklu pošto njihove koncerte karakteriše i obilno korišćenje pirotehničkih sredstava. Takođe, ono što je prepoznatljivo jesu njihova maskirana lica koja i predstavljaju njihov zaštitni znak. Od nastanka 1973. godine pa narednih deset godina nikada nisu održali koncert bez maski. Nakon toga, jedan period nastupaju bez šminke da bi se posle vratili ponovo svom originalnom scenskom izrazu. Najpoznatiji albumi grupe „Kiss“ tokom njihove dugogodišnje karijere su „Rock and Roll Over“ (1976), „Love Gun“ (1977) i „Alive II“ (1977), koji im donose interplanetarni uspeh, a zasigurno najveći hit jeste pesma „I Was Made for You“ sa albuma „Dynasty“ (1979). Članovi grupe „Kiss“ su 1997. godine, u sklopu svetske turneje, posetili i Beograd kada su održali koncert u hali Beogradskog sajma. Tada je zamerka brojne publike uglavnom bila usmerena na to što je koncert održan u zatvorenom prostoru, tako da bi 15. maja na stadionu „Tašmajdan“ koncert grupe „Kiss“ mogao da dođe do punog izražaja.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Koncert grupe "Kiss", koji je bio zakazan za 15. maj u Beogradu, otkazan je zbog "političko-bezbednosne situacije", saopštila je promoterska kuća Lupa promošn.

"Agent benda "Kiss" informisao nas je da je, zbog političke i bezbedonosne situacije, koja ih podseća na njihovo zadnje gostovanje u Beogradu, a posebno zbog izbora u Srbiji zakazanih za 11. maj 2008. godine, bend doneo konačnu odluku da ne nastupi u Beogradu", navodi se u saopštenju.

"Kiss" je Beogradu nastupio 1997. godine na Beogradskom sajmu.

U saopštenju se navodi da bend izražava žaljenje zbog otkazivanja, ali "im situacija nije ostavila mnogo izbora", i da veruju da će uspeti da nastupe u Srbiji nekom drugom prilikom.

Pretprodaja ulaznica za njihov nastup počela je 10. februara, a Lupa promošn je naveo da je prodato skoro 3.500 karata. Dodaje se i da svi kupci ulaznica mogu da traže povraćaj novca na mestima gde su i kupili ulaznice i to od ponedeljka, 7. aprila.

U saoštenju se navodi da Lupa promošns za sada potvrđuju ostale zakazane koncerte - Marka Noflera, Lenija Krevica i grupe "Queen" sa Polom Rodžersom, onako kako je bilo planirano.

"U slučaju da se dogodi izrazito pogoršanje političke i bezbedonosne situacije, agenti i manadžeri će nas obavestiti o budućim potezima", navodi se u saopštenju.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...