Jump to content

Finalisti Beovizije :)

Lucky

Recommended Posts

Pošto uskoro kreće Beovizija, naš izbor za pesmu Evrovizije, lepo je videti ko je sve dobio pravo da učestvuje na osnovu kvaliteta poslatih numera. Ima tu izvođača koji su učestvovali na svakoj Beoviziji do sada, ima nekih novih, starih ... sve u svemu, biće to prva Beovizija gde će pobednik učestvovati na finalnoj večeri koja se odigrava u Beogradskoj Areni, što takođe vrlo verovatno znači i da neće imati nikakve šanse za pobedu :)

Da li će to značiti da će proći kvalitetna pesma bez komercijalne vrednosti ili obrnuto, videćemo :)

Od 100 pesama pristiglih na konkurs za festival „Beovizija 2008“, selekciona komisija odabrala je dvadeset, koje će se takmičiti na festivalu 19. i 20. februara u Centru „Sava“, među kojima su pored manje poznatih izvođača i Goca Tržan, grupa „Negativ“, Jelena Tomašević...

Pobednik festivala predstavljaće Srbiju na predstojećoj „Pesmi Evrovizije 2008“ koja se održava u Beogradu 24. maja. U selekcionoj komisiji koja je birala učesnike bili su muzički urednici u RTS-u Ana Milićević, Anja Rogljić, Zoran Dašić, Nikoleta Dojčinović, Jelena Vlahović, Bilja Krstić i Miki Stanojević.

Osim dvadeset finalista izabrane su i dve rezerve - pesme koje izvode Miloš Žikić i Irena Perišić, a i ove godine će tokom festivala biti dodeljene nagrade muzičarima koji su obeležili prethodnu godinu. Voditelji najznačajnije muzičke manifestacije kod nas biće izabrani u emisiji „Evrolice“ koja se emituje svakog ponedeljka od 21 čas na prvom programu RTS-a.

A evo i odabranih pesama:

Izvođači po azbučnom redu

1. „Beli jablan“ - Aleksa Jelić i Ana Štajdohar

2. „Tijana“ - „Andrej Ilić bend“

3. „Dobra vila“ - „Beauty Queens“

4. „Kvar“ - „Betty Boop“

5. „U život kockam se...“ - Goca Tržan

6. „Ako me čuješ“ - Dejan Vozlić

7. „Bezimena“ - „Denis i Obule“

8. „Dunav“ - „Drum’n’Zez“

9. „Čudesni svetovi“ - „Zoe Kida u Zemlji Gruva“

10. „Kao da hodam“ - Ivana Ćosić

11. „Oro“ - Jelena Tomašević

12. „Da si tu“ - Lejla Hot

13. „Sada ili nikada“ - Marko Vulinović

14. „Možda baš“ - „Mogul“

15. „S tobom bih ostala“ - „Negativ“

16. „Slepa ulica“ - Nenad Ćeranić

17. „Čućemo, čućete...“ - „Ognjen i prijatelji“

18. „Prečica do dna“ - Sloba Bajić

19. „Iznad nas“ - „Studio Alektik“ i Cveta Majtanović

20. „Nisi prvi“ - Tamara Nikezić

CVETA! CVETA!

Zanima me i ko toliko gura Beti Bup kad realno ne znaju da pevaju :) Jelena Tomasevic mozda bude imala neku ok numeru, ali mi po imenu deluje da ce opet da udari po nekim narodnim/etno motivima, pa ne znam kako ce joj to proci :)

Ne znam koja je to kombinacija Studija alektik i Cveta, ali te devojke izgledaju fenomenalno!!!!

Slusao sam ih na trgu u Novom Sadu za Novu godinu sa ekipom i napravile su takav show da smo moja ekipa i ja odlepili!!!a cujem pesmu

U svakom slucaju jedva cekam da cujem pesmu... [:p]

...reche chovek koji slusha Plain White T's i Icubus emo crap :)

Ne ne, od prvog izvodjaca sam slusao onu dilajlu ili kako vec, ali tada jesam bio emo jer me je ostavila jedna a pre toga sam prco samo elitne ribe po 3-4 komada dnevno razumes? :)

Al ozbiljno, samo tu jednu od njih (ni ne znam ni jednu drugu), i od incubusa mi je dobra samo "make a move" zato sto podseca na Audioslave. Eto.

Ako nisi cuo za Gocu Trzan ili Negativ, onda te mama drzi zatvorenog u podrumu, ili glumis neko ludilo kao ja ne slusam to, pa nisam ni cuo. Mislim ne slusam ni ja, ali sam ipak cuo za njih...

Izvini necola, chuo sam za dvoje izvodjacha.

Edited by -protA