Jump to content

PLAY! 19

Recommended Posts

Znamo da ste nestrpljivo čekali najnoviji PLAY!, jer smo ga najavili za pre nove godine, i evo našeg novogodišnjeg poklona - PLAY! magazina broj 19. Ono što će vas sigurno iznenaditi jeste da se u ovom broju PLAY! magazina nalazi velika nagradna anketa kojom biramo "Igru godine 2007." ali i činjenica da je sadržaj raširen na preko 100 strana (!) što je apsolutni rekord u skoro dvogodišnjoj istoriji PLAY!-a.

Šta drugo reći - pravac na download, pročitajte poneki tekst pre proslave nove godine, a sutra lagano, kad se probudite i razmrdate, u sporom 1. januaru kakav je on uvek, pročitajte PLAY! od korice do korice. I naravno, glasajte za igru godine :)

Sve najbolje u 2008!

Play19.jpg

7 Uvodnik

9 Sadržaj

10 Techware

13 13th page

16 Flash

22 Preview: Brothers in Arms: Hell’s Highway

29 Preview: Hired Guns: The Jagged Edge

33 Preview: Soulcalibur IV

39 Preview: Worldshift

43 Preview: The Club

48 Review: Speedball 2 - Tournament

52 Review: Blacksite: Area 51

54 Review: Need for Speed:ProStreet

56 Review: F.E.A.R. Perseus Mandate

58 Review: RTL Winter Sports

60 Review: Viva Pinata

64 Review: Juiced 2 Hot Import Nights

68 Review: SimCity Societies

70 Review: Unreal Tournament 3

76 Konzole: The Eye of Judgment

80 Konzole: Ninja Gaiden Sigma

82 Mobile

84 Hardware: Crypton Penthouse

86 Hardware: Logitech QuickCam Pro

88 Hardware: ASUS Xonar U1

90 Hardware: Logitech G15 keyboard

92 Hardware: Biostar TF 7050-M2

95 Hardware Intervju: PC Berza

97 Software: Editorial

98 Software: Abusing Wikipedia

98 Software: Google Novotarije

100 Software: Firefox trikovi i hakovi

Mali PDF: http://www.play-zine.com/download/PLAY!%2019%20mali.pdf

Veliki PDF: http://www.play-zine.com/download/PLAY!...19%20veliki.pdf

U jbt, niko nece da komentarise..? Ccc :)

Ja moram posto imam mnogo tekstova u novom broju ou jea.

Cosin rad mi se sve vise svidja, stvarno kul izgleda sve.

JAO KAKVA FORA ONO SA DRUGOM NASLOVNICOM NA KRAJU!!111 :)

Sve je to sve super, ali, ako mene pitate, mora to sto pre u stampu!!

facebook.com/speed.rs

- evo vratjam se ovako da ne ispadnem da ako editujem da kenjam,

- Uopste mi nije jasno jer je unutra savrseno dizajniran i namesten, ne znam da li ste SVE vi radili ali stvarno izgleda lepo i prijatno za oko.

brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov

99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/

i ja sam nasao da mi je veoma tesko da citam ove emagazine, ne znam zasto jednostavno gotovo skinem svaki rush i play ail retko koji procitam oko 30%, ali zato pregledam sve slike i prelistam... navika sta li je za papirnim magazinima koje i onako sve manje kupujem

fallout_table.gif

Čitam uvodnik i sadržaj, posle samo gledam slike!

Doduše čitam i dvnyjeve hejterske tekstove, vrlo su zabavni :)

vuhu, a fan :)

<3

btw ono Umbrella corp , pre Gugl je trebalo da ide sa strikethrough, da ispadne fazon

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Pa evo da se ja javim malo...

Projekat na unapredjenju Play!a je nesto sto je work in progress i vishe vashih komentara svakako ce doprineti unapredjenju i kvalitetnijem finalnom proizvodu u svakom slucaju. okej, prvo izgovori:

Dogovori oko reorganizacije posla na Play!u su poceli jos krajem septembra ali prvi Play! koji smo poceli ozbiljnije da radimo je bio decembarski, ali je u paketu bilo jos mnogo sporednih poslova koji su doveli do toga da Play! izadje tek sredinom decembra. Organizovali smo se drasticno bolje za sledeci, januarski, promenili mnogo toga u procesu izrade, ali opet ima decijih bolesti koje cemo nadam se uskoro da prelezimo i da kreiramo casopis od samog pocetka kako treba i lagano. Mozda cete primetiti da je poslednji broj izasao skoro u pet do dvanaest 31og kao i da je prikupljeno materijala za vise od 100 strana... Takodje u poslednjem trenutku Lucky je sa sponzorima izboksovao nagradnu igru te je u samom finishu trebalo kreirati dodatnih 8 razlicitih stranica posvecenih nagradnoj anketi. Zavrsismo posao ali su neke stvari evidentne kao propusti;

Naslovna strana:

Da, verujem da je naslovna strana lice koje "prodaje" casopis na kioscima, ali obzirom da se Play ne prodaje nije tolika frka :D Salim se, naravno da zelimo da poradimo vise na naslovnoj ali je koncept koji je postavljen od samog pocetka ispracen sa smislenom podelom u nekoliko celina, nadam se da konkretne sugestije mogu da pomognu da unapredimo naslovnu, imajte samo u vidu da iz Internet/Gaming sveta nije bas lako naci high rez grafiku koja bi podmirila graficko/stampane potrebe koje imamo za deo Play!a koji ide u print verziju.

ŠĐČĆ u high rez verziji

Jedna od stvari koju cu pripisati brzini i radu u poslednji cas. Konstantno radimo na razumevanju PDF konverzija kako bismo pronasli najbolji moguci nacin da vama isporucimo sto kvalitetniji magazin za koji ce vam biti potrebno sto manje vremena da ga skinete sa neta. Kada smo zavrsili broj19 small verzija je bila gotova odmah i mislim da smo tu dostigli neke nivoe kvaliteta koji su poprilicni standard u pogledu sta se dobije za velicinu fajla koji je potreban. Imali smo mali problem jer je high rez verzija ispala 250M sto smo se Lucky i ja slozili da nije prihvatljiva velicina za skidanje, te sam posao skaliranja prepustio Acrobatu koji je u procesu izbacio nasa slova... Ovo je veoma jednostavno za ispratiti ubuduce te se izvinjavam za ovaj propust.

Timeshift:

U radu na Play!u jos uvek nismo dostigli nivoe standarda, predefinisanih stilova i svega u paketu kako bismo sa lakocom definisali "to je to" i uradili Play! u jednom dahu, jos uvek se radi na svemu te je posao oko 19 uradjen na nivou par izdizajniranih tekstova iz proslog broja PREKO kojih je Misha uradio prelom svih tekstova koje je dostavio meni za prelom. Tekst koji je koriscen za review, preview i konzole je bio prvi tekst iz proslog broja, Timeshift, nazalost body tekst je ovom prilikom zaostao kod tekstova koje je covek radio medju poslednjima, ali je svakako propust koji smo mogli primetiti u nekom od koraka dalje produkcije sto nismo uradili zbog vise puta pomenute brzine. Shvatam da ovakvih problema nece biti kada budemo imali vise vremena za kreiranje Play!a pa mogli da pregledamo svaku stranicu natenane...

Za hiljadu evra cu sam da naucim da dizajniram ;)