Jump to content

Cloverfield

AlexG

Recommended Posts

da je jj/creature designer definitivno bio pod uticajem istog? =o)

ono ladno sam pomisljao na taj film jer je monstrum isti takav, odvratan i neumoljiv, nema navijanja za njega samo rokaj snimaj...no oba filma su specifichna na svoj nachin, u cloveru je najbitniji nachin snimanja/pripovedanja, a ne sam dizajn monstruma...bar meni...tako da kad bi uporedjivao filmove mozda je cak klover malo bolji, kad bi uporedjivao monstrume onda je ipak "mutirani grgech", iako mnogo sitniji, veca faca ;o)

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

da je jj/creature designer definitivno bio pod uticajem istog? =o)

ono ladno sam pomisljao na taj film jer je monstrum isti takav, odvratan i neumoljiv, nema navijanja za njega samo rokaj snimaj...no oba filma su specifichna na svoj nachin, u cloveru je najbitniji nachin snimanja/pripovedanja, a ne sam dizajn monstruma...bar meni...tako da kad bi uporedjivao filmove mozda je cak klover malo bolji, kad bi uporedjivao monstrume onda je ipak "mutirani grgech", iako mnogo sitniji, veca faca ;o)

Da je veca faca jeste! :p Al realno, nema nista zajednicko sa ovim dzinom ... ili bar tako jos mislim po ovome sto vidis/sto si pricao :)

Da je na kraju ispao onaj kit sa slike (thanks god sto nije!) e tu bi vec slicnost bila :p

sex, drugs and bio food!

Pa ne znam sta da ti kazem - po meni su dva totalno razlicita filma. Gwoe je od pocetka nekako "blizi" ... monstrum se vidi, zna se sta moze, prica se vezuje za njega, gine na kraju i destrukcija nije tolika. Dok ovde se sve svodi na destrukciju ogromnog baje za koga se ama bas nista ne zna. Mada spaja je bar to sto je monstrum na pocetku totalno nepoznat gledaocu ... Iance glumci i likovi u slucaju Gwoea su meni licno mnogo simpaticniji i zanimljiviji, dok kod cloverfielda su mi vise onako bez zivota, spremni da riknu :)

Kad bi morao da glasam izmedju ta dva filma, onda je to Gwoemul. Nije cudoviste tolikog kalibra, al sto kaze kole - veci je frajer a samim tim i film :)

Odgledao sam film - i kao prvo mogu da kazem da mi se dopao :)

Naravno, ima propusta al ajde, generalno je dobar. Od stvari koje su me smorile su to da realno, velicina cudovista se menja. U prvi mah izgleda da je mnogo veci dok pred kraj kad ga snimalu iz helikoptera i kad na kraju filma napadne kamermana, izgleda dosta malecko ... jer realno cudoviste koje je ko soliter i koje tek tako izcupa glavu kipu slobode (hint velicina claw-a) je naspram coveka toliko veliko da ne bi nesto preterano obracalo paznju dal pod njim stoji tip sa kamericom (pogotovo ne bi stajalo na otvorenom dok u njega avioni sibaju sa topovima), a jos manje da pokusa da ga proguta (i sto je najgore da ne uspe da ga proguta kao sto je slucaju filmu) :D

Sto se tice dizajna monstruma - gadan je, i svidja mi se. Skica koju sam postovao na prosloj strani, je na 90% tacna. Vugla je malo drugacija, kao i da ima jos jedan par malih ruku, sto kaze Kole. Membrane na mesto gde bi trebalo da budu usi i fini zubici su naravno tu. Sve u svemu cool izgled, sad me jos vise zanima kako je to sranje nastalo :)

Ondak - Ima delova gde bas se bas vidi da je to snimanje izforsirano - na primer kad prelaze sa jednog solitera na drugi: Umesto lik da iskljuci kameru, predje i upali je opet kad bude na sigurnom, on se tamo njise, jedva se jednom rukom drzi za neki kurac i snima svoje noge ... znaci niko normalan to ne bi radio, jer nema tamo ni onako sta da snimi. Posle toga deo gde vojnici pucaju na monstrum u gradu ... umesto lik da snima cudoviste i kako na njega pucaju on kameru uperio u cokulu nekog vojnika, i samo kao na blic okrene ka cudovistu. Taj isti slucaj je i kad se vracaju sa solitera - mogao je odozgo da lepo snimi monstruma da je bar malo stao ... jer to je point zar ne? Zato i snima ...

Al dobro ajde, strah je tu pristuan tako da moze to da se shvati.

Dalje kao sto je kole rekao - ovi paraziti sto ispadaju iz monstera su nekako olako shvaceni, mislim lik je plasticnom cevi kolje ko od sale, al mozda oni nisu ni trebali da budu neke uber stvorenja, tako da mi to manje vise ne smeta. Da izgledaju opako, to da :p

Sve u svemu, ako mozete da predjete preko toga da lik i u slucajevima kad niko normalan ne bi ni pomislio na kameru sve precizno snima, i ako vam ne smeta kamera koja se od trcanja i akcije trese i leti na sve strane... onda je film super :)

Edited by Coll

sex, drugs and bio food!

To je iz onog vica. Kao, napdne Godzila NY i ovi ne znaju sta ce i kao, jedino Srbi mogu da pomognu i to samo Luis. Ode Luis i kaze: Hey Godzila molim te prestani da rusis NY. (e sad ovde ide onaj deo koji se pokazuje, nema reci, tako da...) Godzila ga vidi, i kaze, haaah?, uzme ga i natrlja celavu glavu ispod mishke.

eto.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

gledah upravo, ladno mi se svidelo lol. skrecem paznju na to da sam ekstremno alergican na americke tripove u filmovima, od 'tastes like chicken' do 'let's hunt some orcs'. ali ovo je stvarno zanimljivo, dobar skroz fazon sa handheld kamerom, par puta sam se podsetio bombardovanja onako fino. dosta je neobican filing, dosta 'personalnije' nego kad lupe neki blimp kadar sa slow motionom svakako.

ja bih preporucio, al de gustibus non blabla i tako dalje:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Cloverfield Monster Features:

70 points of articulation and incredible life-like detail

Authentic sound

14” tall

10 parasites

Two interchangeable heads

Statue of Liberty head accessory

Special Cloverfield collector’s edition packaging

In conjunction with the launch of the highly anticipated CLOVERFIELD movie release, Hasbro, in a partnership with Bad Robot and Paramount Pictures, has produced a super-articulated and highly detailed limited collector’s edition Cloverfield Monster.

The Cloverfield monster is available exclusively through HasbroToyShop.com. Reserve your Cloverfield monster today to have the opportunity to receive it when it ships later this year. Limited quantities are available.

Includes 3 “AAA” Batteries.

WARNING: CHOKING HAZARD. Small Parts. Not for children under 3 years.

Cloverfield TM & © 2008 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

http://www.hasbro.com/common/images/produc...9209ff_A400.jpg

http://www.hasbro.com/common/images/produc...9ff_Main400.jpg

http://www.hasbro.com/common/images/produc...9209ff_B400.jpg

ko je gledao film mozhe da primeti kako ovako poptpuno osvetljen izgleda nekako apsolutno drugachije nego na platnu...ok ovo na glavi mu se ne naduvava i ovaj "drugi par malih ruku" mu je sklopljen na kukovima pa kao drugachiji je...stajaznam...ne izgleda mi opsano ovako nimalo =o)