Ramirez Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 zapravo, skoro svi evropski univerziteti su u gradovima. to da koledži budu van velikih gradova je američka izmišljotina, objasnio je kole i zašto prošli put kada ste imali bg vs. all topik. nazhalost ne znam odnos izmedju univerziteta koji se nalaze u gradovima i onih u selima/varoshicama. ne bih smeo da tvrdim, iako pretpostavljam da ima vishe ovih u gradovima. ali isto tako sam prilichno siguran da ima brdo univerziteta po countryside-u zapadne evrope. jedino shto me ne zaista mrzi da guglam na tu temu, samo da skrenem pazhnju da ovo ivanovo verovatno nije tachno. pa koga zanima, izguglatje :] Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 pa chekaj shta sad treba taksativno da spominjemo za svaki proizvod ? ono shto sam hteo da kazhem, a opet me nisi razumeo jeste da su te mashine (ne mora da budu kompovi) imaju u sebi delove iz azije (pa makar to bili samo shrafovi), a sklopljeni su u evropi. kontrola kvaliteta znachi da kada ti kao proizvodjach (lupam) automobila naruchish milion branika iz neke fabrike iz kine zbog toga shto se tamo jeftinije proizvode (zbog milijardu razloga) i naravno sklopish takav ugovor da ti branici moraju da ispunjavaju odredjene standarde u kvalitetu i ostalim aspektima. i nema zime. sem naravno ako si od onih koji otje da tvrde da su azijati retardirani i ne mogu da isporuche trazhenu robu ? naravno na kraju ti kad kupujesh kola (ajde uzeli smo se tog primera) nigde ti ne pishe odakle je branik nego ti pishe samo da su kola sklopljena u nemachkoj. shto se tiche fakulteta naravno da to shto ti prichash bi bilo idealno, al shta to znachi da sada treba postojetju infrastrukturu da bacimo ? kao shto si i sam skapirao o tome je trebalo mnogo ranije da se misli sad je kako je. shto se tiche ekologije radi se o prostoj rachunici. ta i ta fabrika toliko i toliko zagadjuje (sadashnjom tehnologijom u zavisnosti od vrsta fabrike mozhesh da smanjish nivo zagadjenja al ne mozhesh da ga eliminishesh). svojim gradjanima si u izbornoj trci garantovao chistiji vazduh. fabrika u aziji. problem solved! Molim lepo, verbalno nasilje 1v1 i FFA je naša osnovna razbibriga, kao što se sve životinje igraju da nauče životne veštine, tako i mi od malih nogu vežbamo psovanje, pljuvanje, šikaniranje jer nikad se ne zna kad život može da te baci u politiku ili prosvetu, osnov za pomenute radnje je stvarno sporedan, pa može da bude i to što je neko iz Donjeg Brijanja ili što mu ćale vozi Ladu ili što ima bele čarape... al isto (kad smo vetj na toj spici) kao shto u fabrikama u EU su trazheni filteri na fabrikama koje zagadjuju postoje i filteri za usta. ne znam dal ste chuli zove se pristojnost i kultura! Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 @Maude Dobar si prosto, slatkis jedan i pre svega kulturan i pristojan. Vidim da znas i sta znaci know-how, odnosno ispravno primenjujes pojam, ne znam da li bas znas sta znaci, ali primena je najvaznija. @Oko fakulteta Osim Amerike (mada u top 10 univerziteta na svetu 8 je americkih), najbolji univerziteti se nalaze u glavnim gradovima, to ne znaci da ne postoje i van njih. Moram da dodam da nisam siguran da je nama potrebno jos univerziteta. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 fonovci znaju bolje shta je know-how! comk dekice u oko tvoje titravo te ljubim! Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 zamalo da ne odete u off topic! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Ja jedino shto tju retji oko ove diskusije, da ne bi drvio previshe, jeste da igrachice i DJevi iz Beograda dobiju daleko vishe para van Beograda nego u samom Beogradu...do te mere da jedan NE afirmisani DJ dobije 120eu za veche van BGa dok veoma afirmisani DJ u BG mozhe da se nada da tje mu se posretjiti da dobije 90eu za veche. A to nije uradio Beograd, neko lokacije van Beograda - a to se manje vishe i prenosi na ostatak zhivota ja cenim da su ipak ljudi van Beograda sami izidgli Beograd i ne da se Beogradjani postavljaju nadmene prema njima nego ih provincija gleda toliko visoka pa jbg normalno da se chovek poense nadmeno kad te neko toliko velicha al je ne bitno za lokaciju, mada sam ja uglavnom izbegavao tu nadmenost - sem "Da vam pokazhemo kako se Beogradjani provode" a to je opet shto su me gledali kao nekog ko treba da im prosvetli notjni zhivot jer zaboga dolazim iz Beograd...mislim wtf, isti smo kurac...u vecini sluchajeva, neka mesta su stvarno rupe u prostoru i vremenu tu bi se ponashao nadmeno i da dolazim sa njive. Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 drede, batali dizanje topika od pre 2 meseca please :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 drede, batali dizanje topika od pre 2 meseca please :) A znash da to ne radim, al dodju crni minuti insomnije i za mene :) Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Ja jedino shto tju retji oko ove diskusije, da ne bi drvio previshe, jeste da igrachice i DJevi iz Beograda dobiju daleko vishe para van Beograda nego u samom Beogradu...do te mere da jedan NE afirmisani DJ dobije 120eu za veche van BGa dok veoma afirmisani DJ u BG mozhe da se nada da tje mu se posretjiti da dobije 90eu za veche. haha.. igracice u beogradu mogu mnogo vise da dobiju u bg recimo nego u ns. najvise se dobija na primorju, jel, i po planinama... a sto je tako malo u bgu i nsu, pa to je zakon ponude i potraznje. najvise kurvi i "djeva" imaju ns i bg... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) haha.. igracice u beogradu mogu mnogo vise da dobiju u bg recimo nego u ns. najvise se dobija na primorju, jel, i po planinama... a sto je tako malo u bgu i nsu, pa to je zakon ponude i potraznje. najvise kurvi i "djeva" imaju ns i bg... Dobro NS je takodje izuzetak i kragujevac i nish kud i kamo...nisam kategorisao NS u provinciju :D Nisu sve kurve, oko pola pola su...dodushe ovo novije i ta polovina nisu kurve (jebe se sa tobom chim si malo vetj faktor u klubu, aka sve sem kelnera) nego su josh fine kurve (josh su kao iz fazona da treba da ih muvash). Ali i dalje ko shto rekoh, nisu sve...uglavnom je odnos da ono pola igracica radito jel su dobre pare i nema komplekse sa moralom a druga polovina zato shto je pali ta pazhnja i zato shto voli seks al opet nznch da negde nema mesto gde su te opake kaludjerice igrachice :D I u BGu obichno dobije 40eu, a opet u provincijama dobiju 100eu i bezpogovorno su bolje ribe - a ja sedim i gledam u njihovu domacu i ovu nashu iz BGa i kao ne bi izvalio da se razlikuju da mi nisu rekli...riba ko riba... Edited January 28, 2008 by Dreadlord Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 ma sve zavisi. u ns-u je 30ak eura puna kapa.. mada ne znam u kojoj je to provinciji 100 eura?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 ma sve zavisi. u ns-u je 30ak eura puna kapa.. mada ne znam u kojoj je to provinciji 100 eura?? De god ocesh na jugu srbije, shto dalje to ti je "Beograd" veci pojam...bozhe me sakloni. Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Smederevo je bila prestonica isto... Smederevo je bila prestonica Srbije dva puta, a Smederevska tvrđava je najveća ravničarska tvrđava u Evropi. Mesto u kojem se održavaju koncerti zove se Mali grad. Na tom mestu je bila kraljevska palata, prijemni dvor i odaje za vojsku. da nije vojvodine svi bi gladni bili... tačno U surovoj realnosti dobijamo 3% ali to je to :)))) to već nije. novac koji se izdvaja za vojvodinu daje se pokrajinskim vlastima, a oni formiraju budžet. gde oni guraju novac trebala bi da bude stvar stanovnika Vojvodine. Neko je već rekao da se uglavnom gura Novi sad. Ne znam, ali ne bi me čudilo. naravno kao i sve u zhivotu sve ima dve oshtrice. pitao bih vas za porast kriminala, saobratjajne guzhve, milijardu oholih bosanaca, crnogoraca i ostalih, korupciji i milijardu drugih chinjenica .. znaš li koja je najveća crnogorska kletva? "Da Bog da da ti dijete nevidelo Beograda!" Oni su se kao otcepili, a i dalje studiraju za džabe, i dalje u studentskim menzama jedu po ultra povoljnim cenama, i dalje za smešne pare žive u studentskim domovima, i dalje žive na teret Srbije... a spomenuo sam samo crnojeviće... Moje je lično mišljenje da je problem studija upravo tu. Kada bi svi Crnogorci kao strani državljani (kao što bi trebalo, pošto sada jesu strani državljani) morali da plaćaju studije kao svi ostali stranci, naši fakulteti bi procvetali. Btw, sta se dogodilo sa pravilom da ovakve teme pice u mega-ulti politicki topic? :P Ivan na odmoru? ;) ivan će tek ići na zasluženi odmor, strpite se još malo [:D] Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Smederevo je bila prestonica Srbije dva puta, a Smederevska tvrđava je najveća ravničarska tvrđava u Evropi. Mesto u kojem se održavaju koncerti zove se Mali grad. Na tom mestu je bila kraljevska palata, prijemni dvor i odaje za vojsku. tačno to već nije. novac koji se izdvaja za vojvodinu daje se pokrajinskim vlastima, a oni formiraju budžet. gde oni guraju novac trebala bi da bude stvar stanovnika Vojvodine. Neko je već rekao da se uglavnom gura Novi sad. Ne znam, ali ne bi me čudilo. znaš li koja je najveća crnogorska kletva? "Da Bog da da ti dijete nevidelo Beograda!" Oni su se kao otcepili, a i dalje studiraju za džabe, i dalje u studentskim menzama jedu po ultra povoljnim cenama, i dalje za smešne pare žive u studentskim domovima, i dalje žive na teret Srbije... a spomenuo sam samo crnojeviće... Moje je lično mišljenje da je problem studija upravo tu. Kada bi svi Crnogorci kao strani državljani (kao što bi trebalo, pošto sada jesu strani državljani) morali da plaćaju studije kao svi ostali stranci, naši fakulteti bi procvetali. ivan će tek ići na zasluženi odmor, strpite se još malo [:D] Nasi fakulteti i sada cvetaju u bojama KLIMA UREDJAJA ... Sustina je u organizaciji tih fakulteta, a ne u nedostatku finansija ... Budze po 5 kamera u wc da imaju iz vise uglova snimak a drze program iz 70tih. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Zato je Mohi pametan pa ne studira! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Zato tebe guze profani dok ti pricaju bajke o kraljevicu marku. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Zato je Mohi pametan pa ne studira! HAHAHAHAHHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BURN GODINE AHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAH mohi ne dolazi na forum sad jedno mesec dana pliz de1, kralju! nikad u zivotu nisi ovako zavukao, cak ni random maloletnici ps. mohi, kamere u wc-ima su strogo zabranjene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 ? Smejanje na silu nece uchiniti njegovu izjavu nista smesnijom. PS daki, to ne menja sustinu onoga sto sam rekao, saberi iq na gomilu pa skapiraj. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 o boze, koji vas je djavo terao da dizete topic... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 E i da daki nemoj mi posle slati pm-ove kako si inteligentan i kako imas iq koji probija krov ali se ovde samo zajebavas i trpas masu posto treba biti malouman pa kopirati humor cigancica sa ulice i smatrati to "trpanjem" ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 ne seri mohi, pojeban si Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 HAHAHAHAHHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BURN GODINE AHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAH mohi ne dolazi na forum sad jedno mesec dana pliz de1, kralju! nikad u zivotu nisi ovako zavukao, cak ni random maloletnici ps. mohi, kamere u wc-ima su strogo zabranjene Zapravo nije burn, vec je i bilo rasprave po tom pitanju ovde. A siguran sam da mohi zna vise od de1-ja. U firmi gde radim postoje 2 jebena gurua, jedan za cisko jedan za mikrosoft. Ciskovac ima faks doduse, ali MS baja nema, ali zato jebe majke i drze ga kao malo vode na dlanu. Plus je neverovatan profesionalac. A iz nekih ovde caskanja zakljucio sam da Mohi ZNA o cemu prica, ne guzi se svugde dok ti i de1 drzite cak i te "hakeraj" signature. Kompleks, sta li je. Doduse, ipak se de1 mnogo vise guzi znanjem od tebe. A osecam da je supalj kao svajcarski sir. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 ne seri mohi, pojeban si Sad mi je jasno kako ove novokomponovane humoristicke pink serije uspevaju. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 mohi je odličan u poslu kojim se bavi, ali nije da ne priča o stvarima o kojima nema pojma :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 ^mohi dobro greje klupe?? klupar, kad god oces na ravnopravno testiranje, ti i ja pa ce ti biti jasno ^_^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts