Pesma-mrtve-dece Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 @Arhitekte U sustini ja sam totalno za da arhitekte naplacuju koliko traze. Medjutim, to sto ja dodjem, dogovorim se i odem, nije dovoljno i tako ne moze da se radi. Ako hoces da te neko ne zajebe, pri cemu ne mislim samo na arhitekte, nego na izvodjaca (koji moze biti arhitekta, a ne mora) i na radnike, onda moras sve vreme da budes tu i nadgledas i pitas, zasto ovo ovako, a ne onako, itd. I mogu da kazem da to uopste nije lepo iskustvo. Jedini spas je da covek bude spreman da nece dobiti 100% ono sta je trazio i da uvek racuna na 50% veci iznos od onog sto se dogovorio (u najgorem slucaju). Ima jedna izreka.... "Najjeftinije je kad platis". U struci kad platis arhitektu da ti napravi projekat, obicno ga placas da ga i nadgleda, to ulazi u sklop posla. Zato i pishe "Glavni i odgovorni...." na projektu gde se potpisuje autor. Nije njemu (nama) u interesu da sjebemo posao time sto cemo za neke pare da ogranicimo sta radimo i samo gledamo da otaljamo. Investitori su obicno (arhitektonski) neobrazovani ljudi koji kad dodju da pogledaju tvoj projekat stambene zgrade ne gledaju kako ona izgleda, kakav ambijent ima, da li se uklapa urbanisticki u celinu u kojoj se nalazi... vec ce da te pita odmah "Koliko stanovi unutra imaju kvadrata"... i to je samo ako imas srece... ako nemas, onda ce da ti trazi timpanone i dorske stubove po fasadi (: Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 @Arhitekte U sustini ja sam totalno za da arhitekte naplacuju koliko traze. Medjutim, to sto ja dodjem, dogovorim se i odem, nije dovoljno i tako ne moze da se radi. Ako hoces da te neko ne zajebe, pri cemu ne mislim samo na arhitekte, nego na izvodjaca (koji moze biti arhitekta, a ne mora) i na radnike, onda moras sve vreme da budes tu i nadgledas i pitas, zasto ovo ovako, a ne onako, itd. I mogu da kazem da to uopste nije lepo iskustvo. sve ozbiljne arhitekte kod nas u cenu ukljuchuju i dnevnice za vreme provedeno u nadzoru... @topik....gladan sam... a mrzi me da sidjem do radnje It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 dosho sam sa exkurzije jutros u 5 i raspao sam se :S ubio me onaj autobus:) vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 @AlexG- RECI KAKO SAM ZAJEBAN Ма зајебан си к'о кратко ћебе зими! ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Ako hoces da te neko ne zajebe, pri cemu ne mislim samo na arhitekte, nego na izvodjaca (koji moze biti arhitekta, a ne mora) i na radnike, onda moras sve vreme da budes tu i nadgledas i pitas, zasto ovo ovako, a ne onako, itd. I mogu da kazem da to uopste nije lepo iskustvo. To je realno glavno pravilo i u drugim poslovima gde su neki najbanalniji moguci. Kad god nadgledas i smaras se, sto tebi realno oduzima vremena, taj koga nadgledas ce uraditi nesto bolje. E, a od sve te svakodnevne price o veselom ecc poslu, mi ovde nikako nisto uspeli da saznamo - sta vi uopste radite tamo? :) Ja sam za sada skapirao da njihovo radno vreme izgleda otprilike ovako: 9h - Dos'o je ko je uspeo da stigne. 9:25h - Svi glume da nešto rade dok Luka baca neobavezni hejt na neku random temu. 9:35h - Ale postuje na forumu kako ga čeka mnogo posla ali i doručak. 10h do 12h - Svi željno iščekuju doručak pripremajući se za isti tako što jednostavno ne rade ništa i skupljaju energiju za žvakanje. 11:20h - Dejan dolazi na posao, nije mogao ranije jer je "bio na sastanku". 11:24h - Ale postuje na forumu kako ima puno posla i čeka doručak. 12h do 13h - Doručak Od 13h do 15h - Odmaranje i preživanje obilnog doručka. Smejanje uz Olgicine fore, i pošalice na Viktorov račun jer je najmlađi. 15:15h - Bane dolazi na posao, nije mogao ranije jer je "bio na sastanku". 15:24h - Ale postuje na forumu kako ima puno posla i kako je bio dobar doručak. 15:30h - Sneža u viziti, svi se prave da nešto rade. 16:30h - Kolektivno odbrojavanje minuta do kraja radnog vremena uz komentare kako Ćosa malo radi i moglo bi mu se još nešto nabaciti. 16:45h - Ale postuje na forumu kako se živ naradio a i sutra ga čeka to isto ... ali i doručak. 16:59h - Svi su ispred vrata i drže se za kvaku, čekajući 17:00h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 brate, ja bih platio da radim takav posao Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 @laki !!!! ali plakao sam :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 zato su te njihove uvozne igre tako skupe, treba isplatiti tolike radnike Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 glavni baja administrator \o/ The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Ali kraj 16:59h - Svi su ispred vrata i drže se za kvaku, čekajući 17:00h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
medolinka Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Kevi danas rodjendan, pa sam bio do njih na klopi, dosao kuci i sad cu da se izvalim ;) e i ivaninoj kevi je juce bio rodjendan! :) For what I’ve done I start again And whatever pain may come Today this ends I’m forgiving what I’ve done Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 IVANE POZDRAVI KEVU!!1 (ako sad ne popijem suspenziju, onda je zaista omekšao) Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Vidi ga vudu shto je dobio muda :) startuj neku ribu dok si u ovom modu! Ko zna koliko ce da te drzi! ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 IVANE POZDRAVI KEVU!!1 (ako sad ne popijem suspenziju, onda je zaista omekšao) zasto si ivanu rekao da je zhena? (jer je ivanINA keva, ne ivanOVA...) uostalom svi znamo da je ivanov zhenski pseudonim bojana a ne ivana... ;o))) edit Lauackauxzeijey brate postavimo skrivene kamere po toj redakciji i zhive nam unuci od reklama za televised prenos tog reality showa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 @Laki Ahahahahahahaha, josh josh!!! @arhitetke Kapiram ja sta pricate vas dvojica i ne kazem da tako nije na nekim velikim projektima, ali na privatnim iz sasvim solidnog iskustva znam. Trebalo je da vidite posle 8 meseci rada na renoviranju tavana kako je izgledao moj ortak, pri cemu smo nas petorica bili najamnje 3 puta nedeljno poslednja 4 meseca. Da ljudi kapiraju da je dobro za njihov posao da rade najbolje moguce za dogovorenu cenu sve bi bilo u redu. Svaki majstor, ukljucujuci izvodjaca su dosli ne na jednu preporuku nego na 20, sa ogrnomnim iskustvom. Ne vredi. ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
headcutter[LR] Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 9h - Dos'o je ko je uspeo da stigne. 9:25h - Svi glume da nešto rade dok Luka baca neobavezni hejt na neku random temu. 9:35h - Ale postuje na forumu kako ga čeka mnogo posla ali i doručak. 10h do 12h - Svi željno iščekuju doručak pripremajući se za isti tako što jednostavno ne rade ništa i skupljaju energiju za žvakanje. 11:20h - Dejan dolazi na posao, nije mogao ranije jer je "bio na sastanku". 11:24h - Ale postuje na forumu kako ima puno posla i čeka doručak. 12h do 13h - Doručak Od 13h do 15h - Odmaranje i preživanje obilnog doručka. Smejanje uz Olgicine fore, i pošalice na Viktorov račun jer je najmlađi. 15:15h - Bane dolazi na posao, nije mogao ranije jer je "bio na sastanku". 15:24h - Ale postuje na forumu kako ima puno posla i kako je bio dobar doručak. 15:30h - Sneža u viziti, svi se prave da nešto rade. 16:30h - Kolektivno odbrojavanje minuta do kraja radnog vremena uz komentare kako Ćosa malo radi i moglo bi mu se još nešto nabaciti. 16:45h - Ale postuje na forumu kako se živ naradio a i sutra ga čeka to isto ... ali i doručak. 16:59h - Svi su ispred vrata i drže se za kvaku, čekajući 17:00h. U jbt... vec 10 minuta gledam gde su kamere. "Kad porastem bicu Lucky" reche Veliki Brat Za hiljadu evra cu sam da naucim da dizajniram ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 (edited) Ja sam za sada skapirao da njihovo radno vreme izgleda otprilike ovako: 9h - Dos'o je ko je uspeo da stigne. 9:25h - Svi glume da nešto rade dok Luka baca neobavezni hejt na neku random temu. 9:35h - Ale postuje na forumu kako ga čeka mnogo posla ali i doručak. 10h do 12h - Svi željno iščekuju doručak pripremajući se za isti tako što jednostavno ne rade ništa i skupljaju energiju za žvakanje. 11:20h - Dejan dolazi na posao, nije mogao ranije jer je "bio na sastanku". 11:24h - Ale postuje na forumu kako ima puno posla i čeka doručak. 12h do 13h - Doručak Od 13h do 15h - Odmaranje i preživanje obilnog doručka. Smejanje uz Olgicine fore, i pošalice na Viktorov račun jer je najmlađi. 15:15h - Bane dolazi na posao, nije mogao ranije jer je "bio na sastanku". 15:24h - Ale postuje na forumu kako ima puno posla i kako je bio dobar doručak. 15:30h - Sneža u viziti, svi se prave da nešto rade. 16:30h - Kolektivno odbrojavanje minuta do kraja radnog vremena uz komentare kako Ćosa malo radi i moglo bi mu se još nešto nabaciti. 16:45h - Ale postuje na forumu kako se živ naradio a i sutra ga čeka to isto ... ali i doručak. 16:59h - Svi su ispred vrata i drže se za kvaku, čekajući 17:00h. Znači plakali smo od smeha svi ovde... i pripremamo radnu verziju radnog dana u ComTrade-u Edited October 24, 2007 by AlexG Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Spremam se polako za dolazak u BG. Godinu dana vec proshlo А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Pazi stvarno Ivanina keva. Eh, propade mi fora, koja je inače vrlo jaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 To je realno glavno pravilo i u drugim poslovima gde su neki najbanalniji moguci. Kad god nadgledas i smaras se, sto tebi realno oduzima vremena, taj koga nadgledas ce uraditi nesto bolje. Ja sam za sada skapirao da njihovo radno vreme izgleda otprilike ovako: 9h - Dos'o je ko je uspeo da stigne. 9:25h - Svi glume da nešto rade dok Luka baca neobavezni hejt na neku random temu. 9:35h - Ale postuje na forumu kako ga čeka mnogo posla ali i doručak. 10h do 12h - Svi željno iščekuju doručak pripremajući se za isti tako što jednostavno ne rade ništa i skupljaju energiju za žvakanje. 11:20h - Dejan dolazi na posao, nije mogao ranije jer je "bio na sastanku". 11:24h - Ale postuje na forumu kako ima puno posla i čeka doručak. 12h do 13h - Doručak Od 13h do 15h - Odmaranje i preživanje obilnog doručka. Smejanje uz Olgicine fore, i pošalice na Viktorov račun jer je najmlađi. 15:15h - Bane dolazi na posao, nije mogao ranije jer je "bio na sastanku". 15:24h - Ale postuje na forumu kako ima puno posla i kako je bio dobar doručak. 15:30h - Sneža u viziti, svi se prave da nešto rade. 16:30h - Kolektivno odbrojavanje minuta do kraja radnog vremena uz komentare kako Ćosa malo radi i moglo bi mu se još nešto nabaciti. 16:45h - Ale postuje na forumu kako se živ naradio a i sutra ga čeka to isto ... ali i doručak. 16:59h - Svi su ispred vrata i drže se za kvaku, čekajući 17:00h. Zashto svi gledaju u mene i pitaju se odakle ti ove silne informacije Laki? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 vudu igraj witchera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 pa propala ti je fora, ali sad ivan moze da te banuje posto si ga prozvao za kevu... to je to. Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan_ Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Izgleda krece ADSL za koji dan, ako nas ne zajebu kao x puta do sada... Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRA Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 odvaljuje me glava i tope mi se oci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 oce to 2 dana pred smrt ....tako je i mom drugu bilo don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts