Jump to content

I Am Legend

Recommended Posts

1. potpuna suprotnost kraja u knjizi

2. ocajna patetika

3. posle tri godine istrazivanja, on je dve sekunde pre svoju smrt skontao da je lek za virus njegova krv

4. vampiri umesto da ostanu da bleje i cekaju da izadju klinac i riba pobegnu

5. vampiri koji mogu da skoce na vrh kuce ocigledno ne mogu da preskoce zid od 2 i po metra

od svega toga meni je najgori prvi razlog upravo iz razloga sto naziv knjige "ja sam legenda" potice upravo iz poslednjeg citata u knjizi. on postaje legenda kao "legenda, ep, mit, prica za malu decu" a ne legenda "ja sam bio baja i umro sam".

samo ime filma i poruka istog nema nikakvog smisla ako se ne prati radnja knjige.

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

a zasto bi uopste uporedjivali knjigu i film :|

neuporedivo u bilo kom sluchaju sa bilo kog aspekta... prdite... film treba da je zabavan, akcijashki i to je to... jbte ko ocekuje umetnicko delo sa vil smitom... pfff.... arogantni ste nekada previse..... film nema poentu??? vil smit treba da ima poentu? dan nezavisnosti ima poentu? omg

jbg, sutra krecem u potragu za knjigom kad ste se toliko primili na nju

fallout_table.gif

od svega toga meni je najgori prvi razlog upravo iz razloga sto naziv knjige "ja sam legenda" potice upravo iz poslednjeg citata u knjizi. on postaje legenda kao "legenda, ep, mit, prica za malu decu" a ne legenda "ja sam bio baja i umro sam".

samo ime filma i poruka istog nema nikakvog smisla ako se ne prati radnja knjige.

da malo pojasnim dzokerove rechi - "i am legend" u knjizi znachi da, poshto su "vampiri" evoluirali u novo potpuno funkcionalno drushtvo, njegovom smrcu chovechanstvo izumire i postaje babaroga kojim ce majke plashiti malu decu.

Film je los zato sto je knjiga dobra, nije nikakav argument.

to je apsolutno validan argument - uzimanje imena bestselera i baziranje na njenoj prichi da bi se saznalo da je poenta priche ubijena uz pomoc IN GOD WE TRUST franshize dovodi do nezadovoljstva kod onih koji su chitali knjigu.

jednom rechju (ili dvema): false advertising

Edited by Jose Jimenez

I, robot? film o tome kako Will Smith ustane, obuje svoje converse patike, ispije gajbu miller light piva i svojim novim audijem se odveze do groba isaaca asimova i ispisha se po njemu?

a to za kupljene kritike...uvatio sam danas onu nash top kriticharku sa RTS-a (ona sa velikim nosom i ustima sto je shalju na sve festivale ;oP) kako je u istoj emisiji (koja je kao pregled nashe kinematografije u 2007moj) nahvalila u istom dahu hadersfield i cetvrtog choveka...znachiiiii....

btw mislim da je vreme da otvorimo topik o knjigama u sf zanru. NPr ja trenutno citam knjigu Unto Leviathan od richard Paul Russo-a i odusevljen sam....stil je veoma pitak, negde izmedju Klarka (rama knjige preciznije) i K.S. Robinsona

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

da malo pojasnim dzokerove rechi

ja pricam neshvatljivo?! KONFUZNO?!!/ DA LI JE TO UVREDA NA MOJ RACUN>?!?!?!?!?!?!?

NA MEGDAN OVO SE KRVLJU MORA OPRATI

:)

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

btw mislim da je vreme da otvorimo topik o knjigama u sf zanru. NPr ja trenutno citam knjigu Unto Leviathan od richard Paul Russo-a i odusevljen sam....stil je veoma pitak, negde izmedju Klarka (rama knjige preciznije) i K.S. Robinsona

da bre, nikako da otvorimo taj topik...mada cini mi se da sam ja otvarao neki topic o sfu odavno, al je brzo zamro...

srpskivojnik-3.jpg

a to za kupljene kritike...uvatio sam danas onu nash top kriticharku sa RTS-a (ona sa velikim nosom i ustima sto je shalju na sve festivale ;oP) kako je u istoj emisiji (koja je kao pregled nashe kinematografije u 2007moj) nahvalila u istom dahu hadersfield i cetvrtog choveka...znachiiiii....

to ko shto moj ortak shto radi za neimenovani chasopis koji se nikako ne zove pc press [;)] :

imash dobre spravice koje dobijesh na recenziju, koje hvalish

i imash loshe sprave za koje kazhesh "uredjaj je dobar imajuci u vidu njegovu cenu" [:D]

ako bi neko bio ljubazan pa da mi na valibasic@hotmail.com baci subtitle

za i am legend, bio bih mu zahvalan, ovi subovi koje imam svi kasne

za filmom a na divx playeru (komponenti) neam opciju da stelujem latency

za subove pa mozda mi odgovara neki od vasih prevoda, fala unapred!

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!