Crno-Sunce Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 1. potpuna suprotnost kraja u knjizi 2. ocajna patetika 3. posle tri godine istrazivanja, on je dve sekunde pre svoju smrt skontao da je lek za virus njegova krv 4. vampiri umesto da ostanu da bleje i cekaju da izadju klinac i riba pobegnu 5. vampiri koji mogu da skoce na vrh kuce ocigledno ne mogu da preskoce zid od 2 i po metra od svega toga meni je najgori prvi razlog upravo iz razloga sto naziv knjige "ja sam legenda" potice upravo iz poslednjeg citata u knjizi. on postaje legenda kao "legenda, ep, mit, prica za malu decu" a ne legenda "ja sam bio baja i umro sam". samo ime filma i poruka istog nema nikakvog smisla ako se ne prati radnja knjige. Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 a zasto bi uopste uporedjivali knjigu i film :| neuporedivo u bilo kom sluchaju sa bilo kog aspekta... prdite... film treba da je zabavan, akcijashki i to je to... jbte ko ocekuje umetnicko delo sa vil smitom... pfff.... arogantni ste nekada previse..... film nema poentu??? vil smit treba da ima poentu? dan nezavisnosti ima poentu? omg jbg, sutra krecem u potragu za knjigom kad ste se toliko primili na nju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 moja preporuka - torentuj bbc audio book i uzhivaj u lepom chitanju =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 hvala ti, veliki joe kerru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 procitajte knjigu pa ce vam biti jasno zasto smo napljuvali film...meni licno ne smeta da iskljucim mozak i gledam takve filmove, ali mi smeta kad im nakace epitet "baziran po toj i toj knjizi"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 pa kul, baziran je, nije ekranizacija.... kako god... sta god.. necu vas vise smarati dok ne procitam knjigu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Film je los zato sto je knjiga dobra, nije nikakav argument. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 jesi mislio bez zareza? ;o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 (edited) od svega toga meni je najgori prvi razlog upravo iz razloga sto naziv knjige "ja sam legenda" potice upravo iz poslednjeg citata u knjizi. on postaje legenda kao "legenda, ep, mit, prica za malu decu" a ne legenda "ja sam bio baja i umro sam". samo ime filma i poruka istog nema nikakvog smisla ako se ne prati radnja knjige. da malo pojasnim dzokerove rechi - "i am legend" u knjizi znachi da, poshto su "vampiri" evoluirali u novo potpuno funkcionalno drushtvo, njegovom smrcu chovechanstvo izumire i postaje babaroga kojim ce majke plashiti malu decu. Film je los zato sto je knjiga dobra, nije nikakav argument. to je apsolutno validan argument - uzimanje imena bestselera i baziranje na njenoj prichi da bi se saznalo da je poenta priche ubijena uz pomoc IN GOD WE TRUST franshize dovodi do nezadovoljstva kod onih koji su chitali knjigu. jednom rechju (ili dvema): false advertising Edited January 5, 2008 by Jose Jimenez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 "bait and switch" ftw! ;oP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 bas kao sto je kali rekao...al da ne smaramo vise, jer ce se naci neko ko ce reci da je "Ja, robot" dobar film, a onda cu ja malko da popizdim:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 I, robot? film o tome kako Will Smith ustane, obuje svoje converse patike, ispije gajbu miller light piva i svojim novim audijem se odveze do groba isaaca asimova i ispisha se po njemu? a to za kupljene kritike...uvatio sam danas onu nash top kriticharku sa RTS-a (ona sa velikim nosom i ustima sto je shalju na sve festivale ;oP) kako je u istoj emisiji (koja je kao pregled nashe kinematografije u 2007moj) nahvalila u istom dahu hadersfield i cetvrtog choveka...znachiiiii.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 btw mislim da je vreme da otvorimo topik o knjigama u sf zanru. NPr ja trenutno citam knjigu Unto Leviathan od richard Paul Russo-a i odusevljen sam....stil je veoma pitak, negde izmedju Klarka (rama knjige preciznije) i K.S. Robinsona Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 da malo pojasnim dzokerove rechi ja pricam neshvatljivo?! KONFUZNO?!!/ DA LI JE TO UVREDA NA MOJ RACUN>?!?!?!?!?!?!? NA MEGDAN OVO SE KRVLJU MORA OPRATI :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 btw mislim da je vreme da otvorimo topik o knjigama u sf zanru. NPr ja trenutno citam knjigu Unto Leviathan od richard Paul Russo-a i odusevljen sam....stil je veoma pitak, negde izmedju Klarka (rama knjige preciznije) i K.S. Robinsona da bre, nikako da otvorimo taj topik...mada cini mi se da sam ja otvarao neki topic o sfu odavno, al je brzo zamro... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Kako se samo ljudi popale kada je ekranizacija knjige u pitanu, a ovamo, kada treba da se citaju knjige retko ko je dogurao dalje od Bukovskog. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 fa fa fafa fa, fa fa fafafa. Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 ... Big Ben! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 da, da to su ti komentari u 5 ujutro najnacitanijeg coveka na forumu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 brate dule, bole i dzhordzh w bush prochitaju zajedno preko 100 knjiga godishnje pa ti vidi ;oP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Odgledao sam danas film. Jednom rechju - nezanimljiv.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 a to za kupljene kritike...uvatio sam danas onu nash top kriticharku sa RTS-a (ona sa velikim nosom i ustima sto je shalju na sve festivale ;oP) kako je u istoj emisiji (koja je kao pregled nashe kinematografije u 2007moj) nahvalila u istom dahu hadersfield i cetvrtog choveka...znachiiiii.... to ko shto moj ortak shto radi za neimenovani chasopis koji se nikako ne zove pc press : imash dobre spravice koje dobijesh na recenziju, koje hvalish i imash loshe sprave za koje kazhesh "uredjaj je dobar imajuci u vidu njegovu cenu" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 ako bi neko bio ljubazan pa da mi na valibasic@hotmail.com baci subtitle za i am legend, bio bih mu zahvalan, ovi subovi koje imam svi kasne za filmom a na divx playeru (komponenti) neam opciju da stelujem latency za subove pa mozda mi odgovara neki od vasih prevoda, fala unapred! Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 poslao ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Ne bih ti preporuchio da tako ostavljash ceo mail u postu jer hoce da poqpe spam botovi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts