Force Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Da na bench forumu na koji odem da vidim sta ima novo ( inace ne postujem ) video sam jednu zanimljivu temu . Kontam da je bilo reci o tome tako da vidimo sta mi mozemo po tom pitanju da uradimo :) Evo i Kako to izgleda , kako je jedan lik to docarao . Citat: dusan28: Ja nisam postavio ovu temu sa ciljem da se vodi rasprava koja ne vodi nikakvom poboljsanju sadasnjeg stanja telekomunikacija u Srbiji, vec da bih pomerio stvari sa mrtve tacke i nasao podrsku na ostvarenju tog cilja. Uvideo sam da na ovom forumu imam dosta istomisljenika i ljudi koji su spremni da urade nesto po ovom pitanju. Mislim da nema vise izgovora da Srbija kasni za svetom a neko kao sto je telekom samo povecava kasnjenje i vodi nas u propast, kako nas vodi u propast pa evo mog stava: Zasto bi nasa omladina ostala u Srbiji i trpela frustracije kada mogu da se odsele u zapadne zemlje i zive 10tak puta bolje nego u Srbiji. Ako nasa vlade ne ucini nesto da zadrzi nas u zemlji suocice se sa neresivim problemom nedostatka strucnih radnika, stanovnistvo ce postati staro(kao sto je u nekim selima), izgubice narod pa ce samim tim i drzava propasti. Ja licno ne zelim da napustim Srbiju ali ukoliko se stvari ne poprave drasticno u sledecih nekoliko godina tesko da cu ostati, a vraticu se mozda sa 80 godina ako ih dozivim.Mi mladi ne treba da cekamo na dede i babe da urade promene umesto nas oni su svoje preziveli... Vreme je da uzmemo stvar u svoje ruke zato pozivam sve clanove ovog foruma da se ukljuce u akciju ciji je cilj popravljanje trenutnog stanja interneta(brzine i cene) izvrsicemo ogroman pritisak na telekom i vladu. Akcija se sastoji u sledecem: kontaktiracemo televiziju B92 (mislim da su najpogodniji) sa predlogom da naprave prilog o stanju telekomunikacija u Srbiji, uporedjivanje brzina interneta kod nas i u inostranstvu, uporedjivanje cena, odgovor na pitanje koliko je ADSL zaista dostupan u celoj Srbiji van velikih gradova, kvalitet ADSL-a kod nas, cene iznajmljivanja linkova od telekoma i verata i poredjenje tih cena sa inostranim cenama... Potrebno je da u sto vecem broju kontaktiramo B92 da bi oni uvideli da ima interesovanja za takvu temu. Ovom prilikom bih pozvao i administratore da se ukljuce u ovu akciju time sto ce se potruditi da sto veci broj clanova vidi ovaj apel na sve ljude koji zele da promene sadasnje stanje u Srbiji.Mislim da bi bilo dobro da se i provajderi ukljuce jer bi i oni imali znacajne koristi od pokretanja ovakve akcije... Znaci ima li nam pomoci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Ma veliki ce oni pritisak da izvrese... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted July 12, 2007 Author Report Share Posted July 12, 2007 Pa i mi cemo da im pomognemo :))))) Valjda !!. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Ko sto bi moj cale rekao: "i evo ga mali Djokica..." Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 kada mogu da se odsele u zapadne zemlje i zive 10tak puta bolje nego u Srbiji. Kako li je ovo izmerio? A sto se teme tice, kod nas cene uopste nisu toooliko tragicne koliko bi mogle da budu, tako da ne znam oko cega ce se neko zapravo buniti. Sad je 15 evra, mogu da spuste eventualno na 10 (sto ima nekog smisla) i to je to. A da ne pricamo sto net radi ok za sve koji ne bi da srchu news i torente pa im znaci sto veca brzina ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Ko sto bi moj cale rekao: "i evo ga mali Djokica..." E bas to kako mali Djokica zamislja da je chegevara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan_ Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Angazhujte bilo koga ako ce to dovesti do pobljashanja neta u Srbiji. Quote Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TUP | Geek Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 (edited) Ja stvarno ne vidim cemu ta tema na benchu, jer je stanje sa netom u nasoj zemlji dosta dobro, veliki napredak je postignut u zadnje vreme. Naravno uzimajuci sve okolnosti u obzir. Ima jos mnogo toga da se uradi, ali porediti nas po bilo cemu sa zapadnim zemljama je veoma smesno. Setite se samo kako je katastrofalno stanje bilo pre oko 3 godine, a danas u skoro svakom selu ima bar wireless provajder... Edited July 14, 2007 by TUP | Geek Quote But I doubt there's a journey planned for me - As I own every moment of my life And the blessed they shall call it blasphemy - But I know what I think is right Still the sun and the stars will shine for me - For the pure I will fight For no king I will die - For my thoughts I will live Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 ...wireless provider koji naplacuje 40e 128k . Ae sad, nije toliko loshe stanje, ali definitivno nije dosta dobro, pogotovo ako se uzme u obzir kvalitet interneta va bga i nekih vecih gradova. Za kratko vreme jeste uradjeno dosta, pre svega zahvaljujuci adsl tehnologiji, shto opet ne znaci da tu treba da se stane. Na skoro svim centralama je instalirana adsl2 oprema, cak i modemi podeljeni su adsl2 kompatibilni, recimo da bi pushtanje tih vecih brzina bio neki sledeci korak. Naravno mozemo da gatamo kada s obzirom da nema zdrave konkurencije. Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
shpanac Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 (edited) Gde ti zivis? Ja zivim da kazemo u selu, i placam 128kb/s 11 eura tj 900 dinara! I radi superishka nije optereceno i imam net stalno osim mozda 3 dana u mesecu! Edited July 14, 2007 by shpanac Quote ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted July 14, 2007 Author Report Share Posted July 14, 2007 Gde ti zivis? Ja zivim da kazemo u selu, i placam 128kb/s 11 eura tj 900 dinara! I radi superishka nije optereceno i imam net stalno osim mozda 3 dana u nedelji! Osim mozda 3 dana u nedelji LOLOLOLOLOLO !!!! Jel si tu lud pa ja da nemam po 6 sati nedeljno net ja bih ovim mojima oci izvadio a da ne pricam o 3 dana LOLOLOLOLO . I ti si zadovoljan time ?? Pa ja bi im se najebao mame za sve pare . Koji lopovluk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shpanac Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 eh bre typo de letis bio je typo: 3 dana u mesec dana ffs pa ja bih za 3 dana u nedelji ubijao takodje~ Quote ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Kako li je ovo izmerio? A sto se teme tice, kod nas cene uopste nisu toooliko tragicne koliko bi mogle da budu, tako da ne znam oko cega ce se neko zapravo buniti. Sad je 15 evra, mogu da spuste eventualno na 10 (sto ima nekog smisla) i to je to. A da ne pricamo sto net radi ok za sve koji ne bi da srchu news i torente pa im znaci sto veca brzina ;) A ovi po svetu za 15eu dobiju 11MBPs dok mi dobijemo 256KBPs, cenim da je velika razlika. Da ne prichamo o Aziji gde te sad mole da uzmesh optichki link za 100MBPs i platjash kao 5eu mesechno... Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 (edited) Jednostavno im se ne isplati da uzimaju nove modeme i stavec je potrebno posto to kosta (direktor telekoma:"OMG TO CE DA NAS KOSTA josh 100000 evra ,a tek smo inkasirali 100000000000000000000000000000000000000000000000000000 evra !!!!! NE MENJAMO BRZINE!!!" A ove su verovatno dobili besplatno , pa se bogate na nash racun... jbg treba dovesti nekog besnog stranog internet providera pa nek se pushe slepci... Edited July 14, 2007 by Malatrolapunakontrolora Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 burazer u austriji mi ima 10mb/s za 20 evra ... tako je bar bilo pe 2 godine ... tada sam ja bio za 2500 dinara na 128k wirelessu koji je radio u zavisnosti gde je namesten ruski satelit ima li potresa u kini i da li je drvece procvetalo .... sada sam napredovao imma sbb 256 kbs ne radi mi vec 2 nedelje i mrzi ih da dodju jer su "zauzeti" ... Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan_ Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Ista situacija kod mene, 128k, 1300 din mesechno, prinosim zhrtve Zevsu ako 2 dana radi kako treba... Quote Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TUP | Geek Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 (edited) A ovi po svetu za 15eu dobiju 11MBPs dok mi dobijemo 256KBPs, cenim da je velika razlika. Da ne prichamo o Aziji gde te sad mole da uzmesh optichki link za 100MBPs i platjash kao 5eu mesechno... E ybt dre ne mozes takvo poredjenje da pravish. Pa po svim drustvenim i tehnoloskim pitanjima mi zaostajemo decenijama za zapadom, a u telekomunikacijama zaostajemo samo nekoliko godina. I vanzemaljci imaju hologramske simulatore kao na enterprajzu ali ne mogu da se poredim sa njima jer sam ja na zemlji. Ali ljudi slazem se u jednoj stvari, treba podici kuku i motiku na male provajdere, jer im je kvalitet usluga jako los (nepouzdani su) i ceo taj posao se svodi na drpanje, a kad nesto ne radi odgovor je u stilu "da nema nas ti bi se drndo sa modemom" Edited July 14, 2007 by TUP | Geek Quote But I doubt there's a journey planned for me - As I own every moment of my life And the blessed they shall call it blasphemy - But I know what I think is right Still the sun and the stars will shine for me - For the pure I will fight For no king I will die - For my thoughts I will live Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan_ Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 http://www.kujtesa.com/index.php http://www.kujtesa.com/bzone/baza.php?id=28 Kosovski provajder... Shta reci... Quote Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Shta reci... "oteto - prokleto"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Malo ima dobrog neta sa konstantnim (dobrim) pingom (i bez discova)... Svima vama manje-vishe treba za download, da poshaljete neki mail, WOW ili chat etc. i zato vam je net do jaja i ne bunite se... Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted July 17, 2007 Author Report Share Posted July 17, 2007 Ja ovaj od 6 mbps bi mogao opusteno da uzmem i onako 521k sada toliko placam A da pa Albanci su ispred nas 20 god po pitanju neta svidelo se to nekom ili ne :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Haha pa da mi imamo jos jedan ISP koji ima SVOJ link ka svetu, pritom ne mislim na wireless resenja, naravno da bi cene bile mnogo nize. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 ocemo albanske providere kod nas ! xD Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted July 18, 2007 Author Report Share Posted July 18, 2007 Hahahahaha Ma mozemo i mi to ko oni sve i bolje , ali nece nasa stoka to da ucini ici ce se postepeno imacemo i mi 6 mbps za 2 god :) ( mozda ). Oce da sisaju ovce dok moze , a mocice jos dugo jer zivimo u zemlji kakvoj zivimo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 eh da Tesla samo ovo vidi !!!!11 Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts