Jump to content

The west is the best?

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ovo shto sam ja naveo $4K kvadratni metar je 30 km ot centra Moskve, tj. na periferiji i u najobichnijoj zgradi sa 17 spratova. U centru grada ili u nekom dobrom predgradju koshta po 10K i vishe... Mislim bolelo bi me uvo koliko koshta kada bi imao platu 2K evra, a kola i stan se placali iz nekih tamo para koje idu na porez.

А в чем сила, брат?

s kim pricas ti? [roflmao]

kanada i amerika su mozda malo hc kapitalizam, ali zapadnu evropu bih uvek izabrao pre srbije.

Sa sobom, i malo sa tobom [:X]

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

preterujete malo za cene stanova, koliko sam se ja raspitivao o krajevima ide nesto ovako

crveni krst(sto je extra lokacija) - 2500

vozdovac(kumodraska) - 1300

visnjicka banja(sto je sad jedna od po meni najboljih lokacija u bg-u) - 1500

nbg je realno preskup.

uopste stanovi su preskupi.

zato ja lepo od ponedeljka idem da shetam po banjici, jajincima, vozdovcu, trazim placeve i kad nadjem nesto solidno ima da padne montazna kuca od 105 kvadrata i sve to ce mi izaci kao neka garsonjera.

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Kad se vidimo sledeci u kafani, jos insider informacija od Igora, nakon insidera o Milki Canic sledi insider o tome ko je pokupovao zemlju gde je sad metro za 50 maraka po aru :)

Stvarno bre, kad ce ta kafana? :) A i jedva cekamo pricu :)

Ajmo ajmo kafana :)\

Videcu da i nekako nabavim fotke milke i njene drugarice na splavu sa nama :)

@Crnosunce : kazes malo preterujemo, navedes cene kao i mi i zakljucis kako je skupo lol :)

TO sa kucom i placem je extra plan, al pozuri dok ne poskupe placevi katastrofalno kao sto u nekim delovima vec jesu :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Idi vidi kako je pa sam zakljuci .

Nemoj da imas predrasude ko 90 % ljudi kod nas :)

Moj moto je uvek se mozes vratiti ovde ako ti tamo ne ide , u Srbiju uvek mozes doci tako da ja ako budem imao prilike da odem idem jer znam da ce me neko bar cekati ovde i u svakom trenutku mogu da se vratim u nasu propalu i izrabljenu zemlju :))

ja sam juche isao da gledam neke stanove koji bi mogli da se iskoriste i za kancelarijski prostor i cene uopste nisu za zezanje, mada ovo sto je napomenuto -2500 evra za lokaciju iza shisha je zaista omg - pa taj stan mora da ima zlatne klonje. Elem bio sam tako juche u jednom stanu u bulevaru despota stefana 41 - 110 kvadrata, prvi sprat 155 hiljada (140 minimum), a u kosovskoj stan od 150 kvadrata, prvi sprat 350k.

u bataji je kvadrat oko 900evra, do hiljadu, ako je lepo sredjen

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Moj moto je uvek se mozes vratiti ovde ako ti tamo ne ide , u Srbiju uvek mozes doci tako da ja ako budem imao prilike da odem idem jer znam da ce me neko bar cekati ovde i u svakom trenutku mogu da se vratim u nasu propalu i izrabljenu zemlju :))

Jeste ovde je sve jadno i bedno i samo na zapadu ce te neko ceniti, svi ce te ceniti onoliko koliko ti sam sebe cenis.

SCJP.png

[roflmao]

jbte, a meni za moj stan nude max 145. stan ima 120 kvadrata i na sjajnoj je lokaciji. pa jebemmumisha, ko to mene zajebava!

možda zato što vam pucaju cevi i propadaju podovi? :p

Jeste ovde je sve jadno i bedno i samo na zapadu ce te neko ceniti, svi ce te ceniti onoliko koliko ti sam sebe cenis.

Ovaj to si ti rekao a ne ja :)

Sada cenim ja sebe , a cene me i ljudi koji me poznaju :)

A znas ko me ne ceni ??:P))

Onaj kome radim po 12 sati za 14 000 din :))) eto taj :)

To sa inostransvom je cista glupost kao sto covek rece peres klozete i dovezes mercedes,ne kazem da je svima isto ali treba ti dosta vremena da bih se probio u slucaju da nemas nikoga da te malo "pogura" elem,kad sam bio na moru sada shvatio sam sta je inostranstvo u pitam ja konobara na plazi koliko ti je plata i radno vreme (neki rumun) kaze 2.5 e na sat a radis koliko hosces znaci ako mozes 24h on recimo radi nekih 12-14 sati ide spava u sobi 2x2 i vraca se na posao (gde ima i hranu za dz) sad sa tom satnicom dnevno zaradi 30-35 e sto je extra za nase uslove.Da napomenem da posao i nije nesto tezak sem u intervalu od 2-5 znaci za 10 dana 300-350 kad odradi sezonu i vrati se kuci zna sta je radio ,to je 1 strana ,ali kad pogledas da je limenka piva 3 e gde je ti racunica ceo dan radis za 10 piva lol.Dok u SRBIJI za 300 din kupis 10 piva a minimalna dnevniva neka je 500 din .Imas i za cigare i za hranu i da popijes tih 10 piva.Tako da ja sam za ostanak

Braco moja, zivot ce vam biti onakav kakav ga vi napravite. Nema tu zemlje, pare i posao. Samo vi. Sta vas cini srecnim to bi trebalo da radite, da budete, da zivite...

Jokerman-u jedno pitanje za tebe ! Da li si razmisljao o tome da sebe pitas da li ti stvarno hoces u inostranstvo i da li stvarno imas hrabrosti da napustis Beograd i da ostavis sve i da pocnes manje vise nov zivot. Nije bas tako lako da odes, veruj mi. Tako da ja mislim da u tvojoj glavi postoje i druge neresene stvari da bi doneo odluku. I nemoj da gledas tetku i strinu i babu kako zive. Pogledaj kako nasi roditelji rade. Isto ko oni ali nemaju ni za tu kucu. U Srbiji malo ljudi radi, stvarno radi, to je problem.

Nama fali vecina...

poz

V

Kao shto reche Zeki, glavno je da znash shta hocesh i da umesh da se snadjesh. Jedna od vaznih stvari kada si napolju je i tvoja sposobnost "to blend in" - da skapirash da to mesto gde si doshao nije Srbija i da izuchish i poshtujesh kulturu i obichaje tamo. Na taj nachin cesh moci da shvatish kako rade odredjeni mehanizmi, brze cesh ici na vrh, a to shto imash predstavu o toj zemlji iz neke druge perspektive ce ti pomoci da vidish neke stvari koje "domoroci" ne vide. Mislim da ljudi koji su imali shanse da "vide svet" i budu u drugim drzavama neki duzi period imaju mnogo bolju sliku o opshtem funkcionisanju stvari u ljudskom drushtvu od onih koji sede u svom "dvorishtu" sve vreme i misle da su njihovi najpametniji i najbolji.

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?