Jump to content

THE BEST po vama

Recommended Posts

Dear SIRS,

Ne znam da li je bio ovakav topic, ali simpaticno je.

Treba da navedete vama 3 najbolja filma po vama a mozete i vise ali ne preko 10(ako bas ne mozete da se suzdrzite) ali ovako da gledate: jedan film koji je po vasem gledanju najkvalitetniji( znaci gluma,scenario,rezija,muzika itd...), jedan film koji je vama omiljeni( to je film koji vas je shokirao,uzbudio,potresao..) i mozete jod jedan film koji vam je isto vrh pa morate da ga pomenete. Molio bih kada bi sve srocili u jedan post a ne da dopunjavate svakog dana. Mozete i da postavite kategorije jer ima ljudi koji ne mogu da uporedjuju kategorije: na primer najbolja drama,najbolja komedija, ratni film,sportski itd...

Po meni dobro razmislite pre nego sto postujete.

Bilo bi dobro kad bi neke profike navodile i njihove omiljene scene i omiljene glumce i karaktere(na primer najbolji negativac, pozitivac itd...) i quote.

Ono sto je najbitnije je da navedete vasa najbolja 2 filma (jedan po kvalitetu a drugi zato sto vam je omiljeni a to moze biti jedan film) i bilo bi pozeljno da navedete zasto su to ti filmovi.

Ne bih zeleo da vidim prozivke na racun tudjeg izbora filmova,znaci nemoj iznositi negativna misljenja o tudjem izboru.

Cije me misljenje najvise interesuje je od Starbaka jer vidim da je on bas IMBA.

Verovatno ce ovaj topik smoriti pa cete krenuti da se svadjate i onda ode sve u kurac tako da ako krenu prozivke molio bi da se brise odmah topik.

Best regards,

Brkata Nakaza

There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse...and everybody in the village says,"how wonderful" and the Zen master says,"we'll see".Two years later The boy falls off the horse,breaks his leg and everyone in the village says,"how terrible" And the Zen master says,"We'll see".Then,a war breaks out and all the young men have to go off and fight...except the boy can't cause his legs all messed up and everybody in the village says,"How wonderful" and the Zen master says,"We'll see".

kvalitet - let iznad kukavicjeg gnezda, balkanski spijun, maratonci, nacionalna klasa, jebemliga, ne mogu ovako na keca...da, bre, aleksandar nevski keva nad kevama, omg kako zaboravih. kad sam otisao unazad, moze i oklopnjaca potemkin.

moj trip - shaolin soccer (omg), heroj, shrek kec itd...dopunicu.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Ivane! \o/

Imam utisak da je za nekoga ko stvarno poznaje filmsku umetnost teško da navede samo jedan ili dva filma, ja bih naveo bar deset i sigurno bih neki zaboravio. Naravno, tu bi bili izmešani oni koje smatram stvarno dobrim (loš je izraz "kvalitetnim" kada je reč o umetnosti, ali tako ljudi valjda najlakše razumeju), objektivno dobrim, i oni koji su mi dragi iz subjektivnih razloga.

Ali hajde da probam, možda editujem ako me ne bude mrzelo kasnije :

Godfather, Snatch, The Good, The Bad And The Ugly (u stvari, kompletna trilogija Serđa Leonea), The Last Boyscout, Escape From NY, Dracula (1931), The Big Lebowski, Shawshank Redemption, Pulp Fiction, Dogville, ima ih tona još. Ali recimo da su mi najomiljeniji filmovi koje sam naveo u prvih pet ovde...

EDIT - Palo mi je na pamet nedavno da otvorim sličan topik, s time što sam mislio da otvorim dva odvojena o omiljenom filmskom liku/filmu, mislim da bi tako bilo preglednije. Al' sam zaboravio. :)

Moj omiljeni lik, kome su opet, vrlo blizu likovi iz ostalih navedenih filmova, ali je on ipak najveći ikada ;) je Snake Plissken.

Koji je to car. :)

Edited by bolkonski

sad mi je žao što sam postavio presedan da se kače imdb linkovi. stavljajte imena, ako nekog baš zanima da nauči nešto novo na imdb sajtu kuma, naći će ga sam.

Gladijator

Vanila Sky

Silent Hill

"Ja uvek vidim greh i uvek prvi,ma koliko bio oprezan i mali,ja ga vidim jer ja sam uvek tu..."I'm so hidden and you're never gonna see,I'm cold,forgiven all because of my beliefs,I'm nobody that you ever wanna be cause,I know that the world is afraid of me!

• 3 weeks later...

Zasto je par postova izbrisaono ko to brise i zasto?

interesuje me highlijev post zasto je izbrisan

There's a little boy and on his 14th birthday he gets a horse...and everybody in the village says,"how wonderful" and the Zen master says,"we'll see".Two years later The boy falls off the horse,breaks his leg and everyone in the village says,"how terrible" And the Zen master says,"We'll see".Then,a war breaks out and all the young men have to go off and fight...except the boy can't cause his legs all messed up and everybody in the village says,"How wonderful" and the Zen master says,"We'll see".

uglavnom su nabrojani dodacu jos samo

Citizen Kane - http://www.imdb.com/title/tt0033467/

Taxi Driver - http://www.imdb.com/title/tt0075314/

Midnight Express - http://www.imdb.com/title/tt0077928/

-"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory."

-"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable."