Pesma-mrtve-dece Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 Zar nisi ti ovo nesto bese pricao i prosle godine odmah posle rolanda? :)) @ dovla - Mozda ima ok predispozicije, ali se plasim da nece dugo moci bas ovako, pa ce onda morati da batali sve, proda svog mercedesa i nastavi da vozi kiu. :> Pa jesam (A setio sam se toga kad sam napisao sad ovo), i bio sam u pravu zar ne? Nadal je stigao do finala tada. (gde su 2 seta bila reshena u tajbrejku), a sad sam se setio... skor u duelima na tvrdoj podlozi izmedju nadala i federera je 2:2. A sto se tice usavrsavanja, mislio sam u fazonu da Federer je broj 1 vec 2 godine .. on sad kao da se takmici protiv sebe non-stop, usavrsava se, zato i ima toliko raznovrsnih udaraca... mada eto, nadal je dokaz da ne moras da igras sve udarce da bi sabio federera, miks mozga, snage i forhenda :P Sto se tiche kondicije, nesto mislim da bash moze jos dosta da izdrzi... mnogi su predvidjali da ce on cak i 2007. da padne ali on igra sve bolje i sve vise snage ima kolko vidim. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 igra sve bolje i bolje..... roland garros nije jedini grend slem niti je shljaka jedina podloga. Ne mozemo porediti lika koji ima 3 iste gren slem titule i jedno finale wimbldona i lika koji ima 8 titula na 3 razlicita gren slema i na onom preostalom je igrao 2 puta finale. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 jes, ne mogu se porediti, barem ne jos.... mislim, Federer je i dalje bolji igrac (iako gubi od nadala dosta), ali ipak je 3 godine duze u pro-tenisu i celih 5 godina stariji. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spils Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 vi josh ne shvatate da djokovic osvaja wimbledon? :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Tuzni smajli je zbog nas koji nismo prosvetljeni? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 lol vec par meseci, otkako sam odgledao nekoliko epizoda "Yu-Gi-Oh! GX", chim neko pomene prosvetljivanje automatski mi smeshno =o))) lichno, nisam video noleta nikad kako igra na travi pa nemam predstavu sta bi moglo da bidne =o) vishe me interesuje da vidim sharapovu u formi na njenoj omiljenoj podlozi vs ane, chisto da ne bude posle vadjenja "bolelo me rame i shljaka mi je najloshija podloga ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Nije Nadal odigrao ništa ekstra, već je Rodžer preterano grešio. Uopšte, mislim da je Nadalov najveći kvalitet stabilna igra, mislim da van toga nije neki kalibar. Ali, naravno, svaka mu čast. ne slazhem se :) nadal mi zaista ide na kurac, al' shljaka je njegova teritorija... savrsheno kliza, brz je ko munja i stizhe svaku loptu (s' obzirom da je shljaka najsporija podloga), i onaj forhend je ubitachan - znachi zlo pod kojim uglovima on pogadja ;) smatram da savrsheno igra na shljaci, i ja sam rekao josh na pocetku garosa da ce tesko neko da ga dobije... ;( neka spanac jednom uradi nesto posle proleca na shljaci pa cemo onda moci poredimo federera i njega. federer je na shljaci bolji nego sto je on na travi. pa usao je u finale vimbldona ;) mislim da je dokazao svoj kvalitet, ali nemojmo se zavaravati.. i pored strahovite forme u kojoj se nadal nalazi, chika federer je bolji igrach: a) ima spektar raznovrsnih udaraca za razliku od nadala koji 80% svoje igre forsira forhend (jedan dropshot za 4 seta u finalu :O) b) vishi je od nadala, shto automatski znachi da bolje servira, ne rachunajuci da je u top3 svetska servisera c) koncentracija i psiholoshka stabilnost. da, nadal je stabilan na shljaci jer ZNA da trenutno nema niko bolji od njega na toj podlozi, ali setite se majamija i kako ga je nole odvalio :) dok je chika federer objasnio davidenku ko kosi a ko vodu nosi, iako je ukrajinac igrao mega polufinale :) ima josh, al' moram da radim pa nemam vremena da se proseravam :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 pa nadal ima josh prostora da napreduje, a federer tesko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 ne, nadal nije federer (i sumnjam da ce ikada biti) :) fedja je all-around igrach, dok je nadal shljakash i to je to ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 ALE BRATE, TVOJA SE POKAZALA, JOS MOJA I IDEEEEEMOOOOOO!!!!! Heh, tek sad videh ovo......elem.....si mi vido tasta i tastu? [:D] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Slazem se sa Saintom. Realno, Nadal najvise sto moze da napreduje to je nivo Agasija, a do tog nivoa (tehnicki) nikada nece stici. Sto naravno ne znaci da nece uzeti jos neki GS pored RG-a. Mislim da je Davidenko mnogo opasniji za Fedija na travi od Nadala. Tu je i Nole, ali tesko, jer i pored toga sto je dobar nedostaje mu koncentracija u nekim mecevima. Realno, ako Fedi ne moze da igra vrhunski protiv Nadala sve vreme, kako ce omaleni Djole. Al' za njega ima vremena i po meni fizicki + mentalni trening je jedino sta treba da vezba, jer on tehnicki igra najbolji tenis posle Fedija. Ne treba zaboraviti Rodika na travi, koliko god da ga ne volimo. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Rodika je, ako se ne varam, prosle godine umal izbacio Tipsarevic, valjda je cak bio uzeo i dva seta ili tako nesto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Pa cekaj, nivo agasija nije los.. on je osvojio 8 grendslemova i jedini je igrac u open eri koji je osvojio sva 4 grend slema.. da ne pominjemo ostale turnire.. 17 mastersa itd.. sto ce reci, to ne bi bilo lose za nadala. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spils Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 ja se samo ne slazhem sa sejntom da je davidenko ukrajinac.ili sam propustio neshto? :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dULEYM4N Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 ATP lista, prvih 10: 1. Rodžer Federer 7515 (-) 2. Rafael Nadal 5225 (-) 3. Nikolaj Davidenko 3040 (+1) 4. Novak Đoković 3010 (+2) 5. Endi Rodik 2930 (-2) 6. Fernando Gonzales 2780 (-1) 7. Tomi Robredo 2200 (+2) 8. Džejms Blejk 2110 (-) 9. Endi Marej 2085 (+2) 10. Tomi Has 2020 (-) WTA lista, prvih 10: 1. Žistin Enan 4419 (-) 2. Marija Šarapova 3807 (-) 3. Jelena Janković 3115 (+2) 4. Ameli Morezmo 2795 (-) 5. Svetlana Kuznjecova 2790 (-2) 6. Ana Ivanović 2544 (+1) 7. Serena Vilijams 2130 (+1) 8. Ana Čakvetadze 2078 (+1) 9. Martina Hingis 1817 (-3) 10. Nađa Petrova 1772 (+2) Quote radim iskljucivo po preporuci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 nisi :) davidenko je rodjen u ukrajini ali je uzeo rusko drzavljanstvo zbog viznih olakshica itd... sad planira da uzme austrijsko, al' on ce i dalje biti ukrajinac :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 ne slazhem se :) nadal mi zaista ide na kurac, al' shljaka je njegova teritorija... savrsheno kliza, brz je ko munja i stizhe svaku loptu (s' obzirom da je shljaka najsporija podloga), i onaj forhend je ubitachan - znachi zlo pod kojim uglovima on pogadja ;) smatram da savrsheno igra na shljaci, i ja sam rekao josh na pocetku garosa da ce tesko neko da ga dobije... ;( Ni ja se ne slažem. :) Kvalitet igre na šljaci postiže pre svega sjajnom fizičkom spremom, osim onog forhenda, koji je stvarno sjajan, ali ne bi bio značajan ukoliko se protivnik ne bi deprimirao. :) I dalje tvrdim da je Nadala na šljaci moguće dobiti stabilnom igrom, naravno, treba posedovati kvalitete; hoću da kažem da on nije bauk, e sad, što se protivnici useru posle par "OMG KAKO JE OVO POGODIO" poena, to je druga stvar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 doduse, vecina njegovih poena je OMG KAKO JE POGODIO. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Nisam ja ni rekao da je Agasi nivo los, ja sam rekao da je to cemu moze da tezi, ali da nikada nece dostici. Mene vise zanima sta ce uraditi na US openu i Australia openu. Na travi nema sanse. Moje misljenje je da Nadal ne moze preterano da napreduje u igri koju igra sad, mislim da je to maksimum odbrambenog linijskog tenisa (mozda svih vremena). Dakle, osim ako ne promeni stil, ovo je njegov maksimum, s kojim realno moze daleko da dogura. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 auf, ali si spomenuo u vrlo negativnom kontekstu agasijev nivo tenisa.. pa covek je izmislio tenis za ove robote danas nadal moze i mora da napreduje bas u tome da izadje na mrezu kad treba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 kad smo kod agasija, jel ste primetili kako je opala atraktivnost tenisa u poslednjih par godina? :s ranije sam na svakom jachem mechu mogao da vidim par poteza koji su se tada smatrali kao standardni (recimo onaj "kroz noge":)a sada nema nijedan od njih. setjam se da nije bilo chudno da se vidi da agasi baci reket ka putanji loptice kad ne mozhe da je stigne, i bio je majstor u tome tako da je uglavno uspevao tako da vrati loptu protivniku :p Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 G!!!, nisi ti bas najbolje razumeo sta sam ja rekao. Rekao sam da Nadal nikad nece igrati na Agasijevom nivou, a da je igra koju sada igra bila slicna Agasijevoj na pocetku karijere, s tim sto je Agasi svoj stil promenio u napadacki sa osnovne linije. Agasi je jedan od najboljih igraca svih vremena, to je cinjenica. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 au... nisam znao da su rurovci TOLIKO u tenisu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 RuR ftw! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 sampras>agasi :)) stvarno mi nedostaje nekako ta atraktivnija igra,fazon jak servis i mreza odma... inace slazem se da je federer>nadal bez obzira sto ovaj dominira sljakom.spanac je uveo neki nov stil sa tim ubitacnim spinovima i fantasticnom odbranom,svaku loptu stize.ali on nema npr to,servis i odma mreze,dok federer isprobava razne nacine dok ne nadje slabost protivnika. Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts