iguana Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 "On Youtube I saw a Serb party in Tortonto, the music sounded interesting, similar to some Israeli music I like. I love music as well as art, it is interesting to hear the music of different countries, and to hear how the language is spoken. How best would you describe typical Serbian music style?" Dakle, kao sto ste procitali jedna moja prijateljica iz Amerike, koju vec duze vreme poznajem, je jutros po prvi put chula zvuke nashe muzike i videla kako samo mi mozemo da slavimo. Posto se radi o zurci nashih gastarbajtera u Torontu, mozemo svi predpostaviti koje je sve uzhase chula i zasto je podseca na Hamas, Fatah, Hezbolah odnosno Bliski istok.Sve bi to bilo ok, da posle nije pozelela da chuje josh nesto i trazila neku preporuku Ali stvarno, stavimo sve nashe muzicke ukuse na stranu, sta volimo ili ne, ali kada bi vas neko pitao da mu pustite nesto endemno, nesto unikatno za Srbiju sta bi to bilo? Drugim rechima, ne sto po chemu bi nas prepoznao, dakle ne Aleksandru Kovach i njen "hipiti hopiti", ili bilo sta drugo, ma koliko kvalitetno ili ne, sto je nastalo na osnovama rok, rep, itd uzora iz Amerike, Velike Britanije itd... Ja sam razmisljao i jedino sto mogu da, mirne savesti, preporuchim strancu je Biljana Krstic (mada ona peva i dosta romskih i vlashkih pesama) i Sanja Balkanika. Jel imate josh neku ideju? Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Ono Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 dobro pitanje trubace srpski etno, imam neki cd, znaci pesme sto su cure pre 100 150 god pevale u poljima za vreme zetve i sl, to sam slao drugarici u japan mozda i neku kafansku tipa toma zdravkovic, haris darkvude :) i naravno, uzicko (mada to valjda spada pod etno) Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 trubachi, miroslav ilic, tozovac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 sad ce me svi popljuvati ali bregovic Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 To onda neće biti autentična srpska muzika, s obzirom da je Bregović ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 kali je dobro krenuo ali realno kada bih trebao da napravim neki srpski kolazh u ptianju bi bilo 80% trube i kola na harmonici, malo bora dugitj, znachi izvorne stvari na fruli a ne kad krene klasiku/poznato, 15% starograCke, to kao sporija akcija =o) i ono malo 5% neku kulturnu kafanu... e da, vranjanku obavezno da chuju kako je pesma zvuchala pre surf gitare =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 sve narodne pevace koji su bili aktuelni dok su moji cale i keva bili klinci. To je narodna muzika. A pod tepih,sve ovo sto sad nazivaju narodnom muzikom,tj "Grand" i tako to,tu nema pogovora. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Toma,Mrioslav stari,Trubaci,Tambure.Bregovic, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 ZVONKO BOGDAN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 ZAKLANA CHELJAD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Balasevic Bora Dugic Sanja Ilic Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 ZVONKO BOGDAN bah, ne mogu da verujem da si ti jedini njega spomenuo. srbija bez bogdana je kao... frula bez rupica :p +what kahlee said Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Daj ne lupajte, kakve veze imaju Bala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 mnogo više nego ti sa mozgom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 A pod tepih,sve ovo sto sad nazivaju narodnom muzikom,tj "Grand" i tako to,tu nema pogovora. gg ZVONKO BOGDAN gg Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 mnogo vi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Zvonko bogdan je keva, ali nije SRPSKI autentik Ja i ne znam vise sta jeste Haris, halid sigurno nisu Frula smara Guca onako nemam pojma :) Bracu teofilovice valjda ali bi onda stranac izvrsio samoubistvo od smora Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 chek sad polako... shta je po tebi vudu, ili po bilo kome od vas kad smo kod toga, pravi predstavnik muzike bilo kog naroda? kolko ja kapiram ne radi se o kulturno umetnichkom drushtvu - kolo, vetj o muzichkom reprezentativnom predstavniku iili vishe njih. zvonko bogdan je ikona vojvodjanske muzike i ta muzika predstavlja lokalni mentalitet fantastichno, tozovac i ilitj su neshto juzhnije ali podjednako legende i podjednako predstavljaju taj mentalitet. jebemumisha, nisam pametan ali ja to tako kapiram Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Guranje bilo kog ko nije autentik je isto ko i guranje onih Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 pa to te pitam, shta ti znachi tradicionala? pogotovo u okviru srbije? kolko su stari trubachi, 100 godina? jel bila neka muzichka grana sem guslarstva razvijena pre toga? ako je 100 godina trube srpska tradicionala onda tje i zvonko to biti za 50 max Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 (edited) Al će tad truba biti stara 150. Mislim jebiga, nemam volje da se obja Edited January 3, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Eventualno straight jackin Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Marko Nastić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 reći ću i ja tebi opet da si glup koliko si težak. raspravljaš s nekim ko je iz tesle upisao etf i naravno da ćete se saplesti o semantiku. aj pogledaj u vujakliji ili gdegod drugde šta uopšte znači "unikatno" i "endemsko", pošto sam prilično siguran da je igi znao šta traži kad je to napisao. i bogdan i balašević su i unikatni i endemski. pri tom, muzika im je kvalitetna i zaslužuje da se nađe na nekakvoj hipotetičkoj Sounds of Serbia kompilaciji, zajedno sa trubama iz guče, moravcem, onim trzalicama što se jezikom sviraju ;) i ostalim stvarima koje su ljudi ovde navodili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts