Jump to content

Neverwinter Nights 2

voodoo_

Recommended Posts

ma znam ja kako se dobija evil shift u nwn2, to jest koji obrazac ponashanja je potreban... ali i pored tih silnih shiftova ka evil ja sam i dalje bio neutral (a postao sam neutral posle samo par poena ka good).

tek sam reshio problem kad sam bachio jedan fireball u sobu punu ranjenih orkova, ali sam tako dobio i gomilu chaotic shiftova. prokleta igra...

p.s. napisao "unzipovan" zbog toga shto mi zipovan file ima na kraju i dodatak -1

Ja sam imao manjih problema sa shiftom isto... bio po defaultu lawful evil... i par puta dobio neke good poene... da bih na kraju kod onih Druida ubio Elanee i dobio 10 evil poena npr :)

Inace... ShadowKing mi je smeshan bio u odnosu na crvenog zmaja (Tholapsyx?)... doduse, kad sam provalio kako, i njega sam ubio za 15tak sekundi.

Get smart or die dumb!

• 2 weeks later...

Presao sam igricu pre par dana, naravno lawfull good fighter mi je karakter bio. Odlicna je igrica samo me je smorila u par navrata( tipa onaj deo pre shadow kinga sa onim fogovima, kada se ubijaju reaveri) . Igrao sam na HC D&D , trebalo mi jedno 10-ak dana da je predjem :)ahhaha.

Bude li modova vi javite :).

sigpic7722.gif

inace system za zmaja je sledeci...

ubacis u parti sebe, khelgara, casavira, qara-u, onu githyanky zhenu (Zhyaeve!?!)...

pre bitke, shibnesh sa Zhyaeve Energy imunity: Fire na sve, + sve mogue protectione koje mozes da smislis, aid, bless, prayer itd..

sa Qaraom mozes da castujes Improved Mage Armor koji daje chini mi se +6 AC, casavir ima neku auru, i neke def spellove...

kad se tako nabudzish... izazovesh zmaja, pustish casavira, khlegara i sebe (ako si fajter) da tuchete zmaja, Zhyaeve i Qara povuchesh dalje.

- Sa Qara-om bacash nonstop onaj.. Improved Isaac Missile Storm (ako imas Empovered spell, josh bolje),

- Sa Zhyaeve pripremish neki opasan heal za svaki slucaj, ali bi trebalo da ti ne skine health uopste.

+ dodatni bonus mozes da nabacis ako si zavrsio 4 ritual of purification (ne mogu da se setim sad da li je to bilo pre zmaja), bacis onaj regeneration opaki.

Get smart or die dumb!

presao sam igru za 4 dana(u stvari tri dana i cetiri noci ali ko broji :)

i neki moji generalni utisci:

igra je genijalna znaci ja sam odusevljen

ima par mana ali i te mane su mizerne

dijalozi su sjajni, likovi u druzini su odlicno zamisljeni i prosto ti je zao sto ne mozes sve da ih vodis.

najveca mana mi je ta sto je igra pravljena za fajtera,

tj magovi su dosta losi, svi imaju odlicne save'ove a dobrih proedmeta za magove nema.

sve u svemu sjajna igra!

ima li neko nekih modov

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

• 2 weeks later...

Mene jebeno zanima koje prestige classe moze da izabere pure ranger (stalker). Krenuo sam da igram pre par dana i u actu I sam, al po onome sto citam izgleda da necu ispunjavati sve uslove za neku prestige classu (iako sam se trudio da idem random biranje, kad nisam znao sta je dobro) ...

Jel ima neko neki gude "how to" na svaku prestige class ili jos bolje pitanje, kako te prestige classe jebeno rade? :p Kad se bira? Jer moraju svi reqs da se imaju ili ako sam ranger mocicu automatsi da uzmem arcane archera (iako sam dual w kasapin) ili cu moci da idem sa shadowdancerom/weapon masterom ili sta ja znam vec ... :p

Need some D&D geek to help me out :)

Na primer, hteo bi da krenem sa bardem od pocetka ali da ga isplaniram za neki prestige class :) Zato pitam.

Edited by Nikola_

sex, drugs and bio food!

Baci samo pogled sta je potrebno za "prestiznu" klasu i redom kreni da ispunjavas uslove. Da, moraju svi da budu ispunjeni da bi mogao da je izaberes. Najcesce su to gluposti tipa nekoliko poena u odredjenim skilovima, mozda alignment ili sposobnost da baca magije, mada ima i zajebanijih stvari, kao npr postati shadow thief of amn [:)]. Realno, ako dobro isplaniras lika od pocetka, prestiznu klasu mozes dostici i na petom-sestom nivou.

Za arcane archera mi se isto cini da nije frka dobiti, ono, ja sam krenuo sa thiefom pa zamalo da mi i ta klasa bude na raspolaganju.

pazi ne znam sta ima od klasa u nwn 2 , ne mogu ja to da poteram ali ovaj dokument vam moze pomoci ima sve prestige class ukratko date i prereq. za njih prestige classes. pogledajte i zvanicni forum mozda ima nesto o tome

Ok je ovaj pdf sto si linkovao, doduse predstavlja popis svih prestiznih klasa u D&D 3.5 pravilima, od kojih se ni jedna desetina ne pojavljuje u NWN2. Za doticnu igru su malo promenili potrebne prequisite i dodali neke nove klase, cisto da ne bude isto ko u originalu [:D]

Pa znam da nema mnogo tih klasa u nwn2, ali posto ne znam koje su ubacene jer nazalost ne mogu da igram na mom kompu, rekoh mozda vam pomogne taj pdf koliko toliko, ostalo mi iz dana kad sam pikao pen & paper dnd [:)] . Ali pretpostavljam da su izmenili pravila opet kao u kecu, ubacili neke njihove skillove i slicno.

Edited by Kelegorm

heheh.....dobro u stvari nosio bi oversized battle axe al mu to po dmg dodje kao great axe....Jos veca bi imbah bila da ima powerfull build(kao npr golijat) i onda nosi za 2 kategorije vece oruzje!!!

dobro jeste da bi imao -4 na attack roll al bi sigurno zanimljivo izgledalo/////

Edited by Kelegorm

• 3 weeks later...

Evo ja sam poceo da igram. Lepo to sve izgleda, ali je tako loshe da nemam reci. Mislim wtf, neke stvari su gluplje nego u kecu?

Imam osecaj kao da igram jednu od onih igara za vrtic...dijalozi su blagi uzas. Kao da ih je pisala moja najmladja sestra.

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Keve mi. JEBOTE KAKO SU USPELI OVAKO LOSHE DA NAPRAVE IGRU?

Dodje mi da instaliram keca i da mu se divim! Pa kec je za ovo bre vrh.

A necu da pricam shto na drugom kompu u gajbi mi sestra instalirala BG1+espanziju i sad pika. A ja ono predjem do nje u sobu i pogledam ono, onda se vratim i jebeno mi se place koliko je BG1 milijardu puta bolja igra.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Ajde de, nije sve toliko crno, i meni se NWN2 u pocetku cinio kao ocajna igra, al posle kad te ponese prica, kad udje u grupu gomila zanimljviih likova i ostale sitnice koje necu da ti otkrivam, videces da se isplatilo igrati.

Ne ocekuj od igre da je tipa BG ili Fallout, linearna je previse, ali ipak ima neki svoj smek koji vredi osetiti.