Jump to content

Heroes

Recommended Posts

• Replies 795
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mene samo interesuje kako je on uspeo da ubije kler ako se ona stalno regenerise? Mogla je i ona kao Piter u epizodi pre te ono kako je on seche ona tako reparira sebi glavu :) A prirodno je za ocekivati da je kroz pet godina dodatno ovladala motjima, tralala, pa je jacha, snaznija, bolja.

e da, i dalje je pricha puna spAjlera

piter je nakon prvog susreta sa sajlerom pokupio par stvari od njega i on se istovremeno bori sa njim i regenrishe jer zaustavlja sajlerv napad...sa druge strane kler nije iskoristila svoju regeneraciju jer se nije bacila na borilachke veshtine/atletiku/da postane zomfg wolverine nego je obichna slabashna devojka koja se regenrishe kad je niko ne napada (+ sto je wolverine medju slabijom polovinom mutanata + sto je njegova regeneracija na celijskom nivou, nema veze sa granom u mozgu

i meni je isto smetalo to sto su ljudi pominjali strip...onda sam lepo skinuo i prochitao svih 30 jer su relano jako kratki...sad mi smeta to sto nisu dosledni sa prichom iz stripova i prichom u seriji...

a to sto stator pominje ja isto pomenuh u delu de pricham o paradoksu...

dakle imamo 2 pristupa vremenskim paradoksima u SFu

ili je buducnost trebala da se "Sama ispravi" u stilu Povratka u buducnost..., ali tu je problem paradoksa...tj u trenutku kad je piter spasao kler, hiro koji je ishao da ubija sajlera uspeva da ubije sajlera...i kao posledica toga NE upozorava pitera - nastaje endles loop na osnovu te 2 situacije =o)

druga stvar je multivers o kom pricham...to je teorija da ima beskonachno mnogo paralelnih uzniverzuma, i onda putnik koji ide kroz vreme unazad pravi zapravo paralelni univerzum, tj sta god on promenio, kada se vrati u vreme iz kojeg je dosao to nece biti univerzum iz kog je inicijalno krenuo nego onaj koji je nastao u trenutku njegovog skoka unazad kroz vreme

treca opcija, koja pravi najmanje stete i logichkih zavrzlama je da putnik kroz vreme unazad zapravo ne mozhe da uradi nista da promeni svoju proslost tj sve ono sto uradi dovodi do istog stanja iz kog je krenuo, tj istorija koju je krenuo da prekroji vec je takva zbog njegovog prisustva u proslosti...

e sad potencijalno objashnjenje je da future hiro nikada nije ishao nazad da proba da ukmeka sajlera nego je to probao sam, kao present hiro, chak i pre nego sto mu je future to rekao....i onda je ovaj mislio da je sajler mrtav i ostavio ga, ali ovaj se regenerisao i da je posle opet piter eksplodirao, ali da su svi za to krivili sajlera... tako da sta god bude sa sajlerom zapravo on nije uzrok eksplozije...

also propust - sajler, u telu nathana patrelija, whineuje da su svi okrivili njega za eksploziju, a realno nathan ga je okrivio...to je malo mutnjikavo, pogotovo zato sto je logichno da je sajler realtivno rano preuzeo nathanovo telo kako bi sam lansirao prichu o tome kako je on eksplodirao i time fakticki proglasio sebe za mrtvog i mogao da radi sta oce bez da iko sumnja na njega...

takodje, ako je piterov san merodavan...on sanja odredjeni broj mutanata oko sebe pre nego sto eksplodira...ali nisu svi koje sanja poginuli...sad sta taj san znachi, ako ista znachi...

i za kraj - imamo parkmana koji radi slepo za sajlera (u nathanovom oblichju), haitjanin radi za nathana jer je imao neke veze sa njegovom kevom...e sad zasto haitjanin nista ne posumlja kad mu nathan trazhi da blokira parkmana (jer ako mu to nije trazhio parkman bi chuo da je u nathanovom telu zapravo sajler....i naravno onda bi ga sajler oma ubio jer sajler chuje disanje, puls i nagle emotivne reakcije =o))...jebga...kad su mu dali te moci nek paze onda kako to utiche na pricu...

omiljeni odogovor "zomg nije se toga setio u toj situaciji" malo ne drzhi vodu...pogotovo 5 godina u buducnosti kad su se sazhiveli sa mocima...

etoo

end

e da, 31vi strip je online

http://www.nbc.com/Heroes/novels/downloads...s_novel_031.pdf

Ma ja iskreno nikada nisam voleo puno serije/filmove u kojima se nesto dogadja sa vremenom, tj. ima tih putovanja u proslost/buducnost iz prostog razloga sto to ostavlja mnoooogo, mnooogo rupa i mogucnosti.

A nelogicnosti kao sto je ova koju si ti kole pomenuo medju poslednjim ima toliko da kada bismo stvarno razmisljali o njima cela serija bi pala u vodu. Nije da se ja ne slazem sa tobom, i ja ne volim kad nisu dosledni, ali meni u jednom trenutku kad da kazem "predju granicu" postane vec sve jedno pa i ne obracam paznju toliko na to.

Ma budala :)

Nemam snage da komentarisem, epizoda mi se svidja. Analiza je upropasti malo, kao npr "Da li da zaustavim vreme", "Nemoj, nisam se odavno dobro shibao". I onda niko ne stigne da opali metak, a Hiro nema specijalne moci bezanja od metaka ako ne zaustavi vreme. wtf.

Nema veze, meni je posto se zavrsilo bilo do jaja! To je poenta!

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

Imam grc na licu od kezenja tokom gledanja serije. Boze moj, sto rece Lacky ako su im samo pare problem za neke stvari sta bi bilo da nije takav slucaj ? Mega fight svaka epizoda ? Dosadilo bi, ovako nam daju nagovestaj ovde ili onde i to je to :)

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

neverovatno koji ste likovi :) odgledah sve epizode, i onda sam procitao ceo topik od prve strane ;) prvo primecujete neke stvari koje nikada ne bih izvalio, a opet bulaznite o drugim koje su veoma ocigledne (kao npr, piterova regeneracija) za koje ne treba bilbord da bi se videle ;) carevi ;)

ja sam po prvi put posle ko zna koliko vrištao kao mala devojčica (ok, kao debeli sredovečni navijač) za vreme gledanja nečega, i to najviše u momentu kada su piter i sajler isukali "svetlosne sablje" i krenuli da se šibaju. onda sam se smorio što nije bilo fajta, ali nema veze, epizoda mi je i dalje 10/10.

Dobro, sta da se radi, mislim, realno gledano, ova epizoda je cist filer, jer sto Laki rece (danas kad smo se culi), ko da ima veze sta se desilo posle 5 godina, kada ce se vratiti u sadasnjost i nastaviti pricu. Dramaturski gledano ovo je bio fin nacin da objasne neke stvari od kojih je kljucna kako da Sajler izbegne smrt koju mu je obecao drogerash.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Nekoliko razjasnjenja.

#1 - nije od Piterove majke Sajler dobio ice moci, ako je uopste i dobio neke ili ako ju je uopste ubio *odakle ti to kole?* vec je ice moci dobio od zrtve u cijoj je kuci Parkmen prvi put otkrio da moze da cita misli. Setite se da je zrtva bila zaledjena. Znaci ili od nje ili ranije. Plus ko cita strip Sajler u jednom izbegava policiju tako sto baca led na asfalt dok ga jure.

#2 - Linderman nema moc samo lecenja, ako sto je ima Kler, niti Kler moze da leci druge ljude/bica kao sto to moze Linderman.

#3 - Benet i Wireless rade zajedno u cilju bezbedne relokacije mutanata. Ujedno imaju dogovor sa Parkerom da opasne mutante prijavljuju u zamenu za bezbednost manje opasnih. Stim sto Parker zna da Benet krije Kler od Nejtana. Samim tim Parker nema nikakve probleme da pridje Wireless i da je ubije jer ona veruje da ovaj to nece zbog dogovora koji imaju plus on je tu dosao da uhvati FutureHiro i Adoa posto ga je Benet pozvao tj. ocinkario ih je. Ali posto je Piter spasao oboje Parker malo vise nadrkan ubija Wireless i pravi sacekusu za Beneta da bi uzeo Kler.

#4 - Jedini nacin da logicki objasnimo sta/kako/gde/zasto morali bi da uzmemo dosta kanapa i da sami odradimo "String Theory"

Imam jos ali je 2:16 i spava mi se. Laku noc.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Ova epizoda je majka! Odmah sam znao da Sajler stoji iza svega shto se izdeshavalo sa likovima za tih 5 godina u buducnosti. I pokupio je bash mnogo novih moci. Usput sam se malo izgubio sa indentifikacijom Niki/Dzesika [:D], mada je dobar trip shto je ona ipak zavrshila na "svetloj strani" heroja. Piter je postao megasurov, kao i Hiro, a Parker je takodje (verovatno pod uticajem Sajlera) postao zajeban lik. Jedini koji se nije izmenio je Saresh - josh uvek je onaj naivni momak iz Indije ;)

А в чем сила, брат?

Samim tim Parker nema nikakve probleme da pridje Wireless i da je ubije jer ona veruje da ovaj to nece zbog dogovora koji imaju plus on je tu dosao da uhvati FutureHiro i Adoa posto ga je Benet pozvao tj. ocinkario ih je. Ali posto je Piter spasao oboje Parker malo vise nadrkan ubija Wireless i pravi sacekusu za Beneta da bi uzeo Kler.

A zar ona ne bi trebalo da hvata sve misli i to iz okoline? Kad neko nekoga hoce da ubije, onda mu se to sasvim sigurno mota po glavi?

#2 - Linderman nema moc samo lecenja

A otkud ovo znamo? Osim ako ponovo "nije bilo u stripu" ?

dakle imamo 2 pristupa vremenskim paradoksima u SFu

ili je buducnost trebala da se "Sama ispravi" u stilu Povratka u buducnost..., ali tu je problem paradoksa...tj u trenutku kad je piter spasao kler, hiro koji je ishao da ubija sajlera uspeva da ubije sajlera...i kao posledica toga NE upozorava pitera - nastaje endles loop na osnovu te 2 situacije =o)

Pazi kole,

Ja mislim da je moguce samo jedan nacin vremena.

Teorija sa beskonacno paralelnih univerzuma ne drzi vodu. A evo i zasto. Tipa ja se vratim 2 sec u proslost (Paralelni uneverzum koji "kasni" za nama 2 sec) i ukradem cisternu nafte i fratim se u sadasnjost sa njom.

E sada tu imamo problem ukupna kolicina materiji se promenila ili stvorila nizcega a znamo da je to veliko no no. + mene niko ne goni da sam ukrao tu cisternu jer ona postoji u ovom univerzumu.

U drugom svucaju kada bi se ja vratio u sadasnjost vreme bi se resolovalo, i taj neko ne bi imao svoju cisternu a mene bi trazili za kradju.

Eto to su moja 2 centa na to razmisljanje :)

Statoil (btw statoil izgubio neke bushotine u venecueli sad kad je drzhava zaplenila sva privatna polja), niki j dzhesika su sad "integrisane" lichnosti, tj nisu u 2 tela nego u jednom telu i to non stop, ali je niki dominantna lichnost/malo je promenjena, nije vishe onako luda ko pre...opet zbog majkine smrti verovatno...takodje krenuo je 2 part strip koji govori o upoznavanju niki i pitera...

Wireless ne vata misli, vata elektronske komunikacije...sad neko bi mogao da raspravlja o tome da su misli bioelektricitet mada ima i hemijske komponente koje ne mozhe da uhvati =o) no opet malo mi je nategnuto da ona kulira dok im gajbu opkoljava swat ekipa...jer sigurno Parkman (a ne parker ffs) nije dolazio sa oruzhanom pratnjom pre kad su pravili dilove =o)

za kevu mislim da je njena moc ice-based jer a) kad je pokazala sinovima da je i ona mutant chuo se "kristtal-like zvuk" =o) a u opisu keve kler nathan je rekao "she warms up to you, kinda" sto ukazuje da njena moc ima veze sa temperaturom...ne znam...videcemo...

also - linderman, sto iz serije sto iz stripa ima zaista sdamo moc da lechi, ne secam se da ima ista...jedino sto nema u seriji a ima u stripu je kad kazhe da ne mozhe da vraca iz mrtvih nego da mora da postoji neki zhivot kom on pomazhe

edit zbog statorovog novog posta

pa nije se materija stvorila ni iz chega, stvorena je u big bangu paralelnog univerzuma =o)

.jedino sto nema u seriji a ima u stripu je kad kazhe da ne mozhe da vraca iz mrtvih nego da mora da postoji neki zhivot kom on pomazhe

Ne znam ali je meni ona biljka koju je "opravio" delovala prilicno mrtvo :))

No sve u svemu, ima tu puno stvari oko kojih se moze raspravljati, a kapiram i da kad bih otisao na neki heroes forum engleski da bi tu tek bilo teorija i prica, tako da ne bih da vise ulazim u to, sacekacu prosto narednu epizodu a onda i kraj sezone (u al' cemo tek tada da razglabamo :))