~JungleBoY~ Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 WoW>>omladina, nema tu sta vise da se unistava Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 (edited) mohi covek je lepo pitao "zasto nidge ne pise neko upustvo kako se pishe aplikacija za posao kako mi nubovi da znamo sta da se proseravamo icon_smile_big.gif ?" pitao je za upustvo kako se pise aplikacija za posao, za neki posao, neodredjen pojam i ja sam to upravo i napisao. takodje sam stavio i " ja sam stavio neka pravila pri zaposljavanju u bilo koju firmu, sad se sve to razlikuje od firme do firme, ni u jednoj nije isto." cime sam dodatno nagovestio da to sto sam napisao cine generalna pravila pri zaposljavanju. znaci ja sam lepo napisao kako se pise cv, napisao sam opsta pravila ponasanja na intervjuu za posao i opsta pravila oblacenja kad se ide na intervju. sta tebe u svemu tome nervira meni jasno nije. no dobro i cekaj opet mi nije jasna jedna stvar, zasto ponavljas moje reci? ja lepo kazem : "ono sto sam ja stavio nije bilo za ovaj posao," a ti me "napusis" sa recenicom :"Ono sto si ti ostavio blage veze nema sa ovim poslom " uvidjas slicnost? tj identicnost? to sto si sad napisao njemu moze pomoci vise nego ono sto sam ja rekao da dodje do stadijuma intervjua, ali lucky je lepo napisao da je u tom poslu neophodan rad sa starnkama odnosno rad sa ljudima, i da bi na intervjuu prosao moji saveti ce mu pomoci daleko vise od tvojih. jer poslovodje na cv-ju vide koja ti znanja posedujes a na intervjuu gledaju tvoje sposobonosti. Edited September 29, 2006 by Jokerman Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Ja sam pravi čovek za ovaj posao, al jebiga faks, yes-life i ostalo. Nisam igrao po klanovima al sam fala Bogu ispratio gotovo sve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 ovo vam je fora "trgovackog putnika"... obijas pragove i zavaljujes kojekakve PC CD/DVD naslove... plata NA PROCENAT, NARAVNO. Manite se tjorava posla ;) Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 (edited) voodoo>Nisam igrao po klanovima al sam fala Bogu ispratio gotovo sve Edited September 29, 2006 by Jokerman Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 To sto kili ne zna da se izrazava zahvalicemo njegovom bezanju iz skole i igranju wowa ali svako sa pola grama mozga ce uvideti da njega interesuje kako da se prijavi konkretno za ovaj posao, a ne u banku intezu. Elem sustina mog hejta je shto u skoro svakom postu pokusavas nama ovde objasniti kako si super gotivan shto meni govori samo suprotno ... Ako si stvarno super lik onda ce ljudi to sami uvideti sto za sad makar ja nisam uvideo ... A tek sto ne vidim poentu da o tome razglabash kiligoru je druga prica a treca prica je sto to veze nema sa ovim topikom ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 topic je o zaposljavanju u jednu firmu. tako da sam ja iskoristio kilijevo pitanje da stavim odredjena pravila koja nekome eventualno nekada mogu pomoci ako zele da ih prihvate. cekaj ti nisi uvideo kakav sam ja?!?!?!? zapanjen sam!!! nisi uvideo kakav je neko koga si u rl video na blic na 10 sekundi?! o boze! kako je to moguce?! meni nije poenta da bilo kome bilo sta ja objasnim, sve sto ja kazem je istina, prevazisao sam tinejdzersku fazu u kojoj se ljudi kurce da su ono sto nisu. ja se vec godinu dana (a posebno od pre 4 meseca) nalazim u fazi u kojoj se ja ponosim sa onim sto sam ostvario i mojim ambicijama da ostvarim daleko vise. sad ti lepo uzmi prst stavi ga na glavu i lepo se zapitaj "koga uopste na netu boli kurac sta drugi ljudi misle o njemu?" Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 mohicane ko ti je kupio kompjuter keve ti...?? blacksun je 20 puta veci gotivac od 90% foruma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 ne bih da pisham u vatru... ali blek san ima pravo. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 da, niti si zavrsio srednju skolu :/ kako nisam trgodisnhu textilnu over and out :D::D:DD:D:D:D:D sad idem u visu poslovnu pocinje za par dana WoW>>omladina, nema tu sta vise da se unistava sad but true @mohi slazem se sa svim hejtom prema meni , jer je istina sve sto si reko . ali tu je dobra stara poslovica wow -> ..... i ocete li prekinuti da me pominjete u svakom postu da sam kriv za vasu beskrajnu raspravu :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 29, 2006 Author Report Share Posted September 29, 2006 Rok je sto pre, posto je prijavljivanje odavno pocelo. Ako mene pitate, ako od ovih prvih nadju ljudi koliko ima treba, vec kraj sledece nedelje moze biti i krajnji rok :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 topic je o zaposljavanju u jednu firmu. tako da sam ja iskoristio kilijevo pitanje da stavim odredjena pravila koja nekome eventualno nekada mogu pomoci ako zele da ih prihvate. cekaj ti nisi uvideo kakav sam ja?!?!?!? zapanjen sam!!! nisi uvideo kakav je neko koga si u rl video na blic na 10 sekundi?! o boze! kako je to moguce?! meni nije poenta da bilo kome bilo sta ja objasnim, sve sto ja kazem je istina, prevazisao sam tinejdzersku fazu u kojoj se ljudi kurce da su ono sto nisu. ja se vec godinu dana (a posebno od pre 4 meseca) nalazim u fazi u kojoj se ja ponosim sa onim sto sam ostvario i mojim ambicijama da ostvarim daleko vise. sad ti lepo uzmi prst stavi ga na glavu i lepo se zapitaj "koga uopste na netu boli kurac sta drugi ljudi misle o njemu?" imam dosta iskustva sa intervjuima jer sam bio na poprilicno. evo primer na jedan intervju dosli smo ja i jedan moj kolega sa faxa, ja sam nosio crnu majicu sa ogromnim znakom anarhije na njemu, starke i iscepane trofrtaljke, a on se nesto bio mega sredio. ja sam dobio posao on nije. Jest evo bash korisnih informacija kako dobiti posao ... ? Drugo rur je prevazishao malo tu fazu "internet druzenja" posto se dosta nas druzi i offline. Da ne pominjem shto tebe prvog dotiche sta ljudi na netu misle o tebi zbog chega i cela ova fama. A apropo toga da si isti na netu i uzhivo ... chovek da pogleda forum bez neke preterane analize tvojih postova rekao bi da si neki mega lik/zajebant/smeker samo shteta shto uzhivo ne ostavljash takav utisak ... PS: to sto smo se mi 10 sekundi videli dok smo se upoznavali ne znachi da nisam bio u okolini dok si blejao sa drugim forumashima i da nisam misljenje koje sam formirao na osnovu foruma i irca upotpunio i potvrdio. Jbg ovo otishlo previshe na lichni nivo, a nije mi bila namera samo me smara to samopromovisanje iz chista mira ... Elem da zaokruzhim ovo, nisam rekao da si ti losh lik cak naprotiv kapiram da si dobar ortak, covek i da otjesh da pomognesh itd itd ali me jednostavno nervira kad neko potencira da je vishe od onoga shto jeste u svakom smislu i niti si prvi niti poslednji koga tju zbog toga hejtovati na netu. mohicane ko ti je kupio kompjuter keve ti...?? blacksun je 20 puta veci gotivac od 90% foruma Sto govori dosta o 90% foruma .. ne bih da pisham u vatru... ali blek san ima pravo. rece najveci, u stvari drugi najveci internet folirant koga sam imao nezadovoljstvo da upoznam ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 opusteno mohi, zavrsicemo ovu diskusiju sad samo cu jos nesto dodati: imam dosta iskustva sa intervjuima jer sam bio na poprilicno. evo primer na jedan intervju dosli smo ja i jedan moj kolega sa faxa, ja sam nosio crnu majicu sa ogromnim znakom anarhije na njemu, starke i iscepane trofrtaljke, a on se nesto bio mega sredio. ja sam dobio posao on nije. prvi deo sam rekao da bi objasnio zbog cega sve to pisem, jer ne bi bilo poente da kazem kako se ponasati na intervjuima ako nisam bio ni na jednom a sto se tice drugog dela tu sam demonstrirao da je bitnije tvoje ponasanje, samopouzdanje i sve ostalo sto sam napisao nego samo izgled iz onoga sto mi drugi ljudi govore mega lik jesam, zajeban jesam, jedino sto shmeker nisam, to nikad nisam ni rekao. e da, slazemo se sto se tice jedne stvari i ja se gnusam ljudi sa kompleksom vishe vrednosti. no zavrsavam sa poslom u svakom smislu te reci pa netju biti 5-6 dana na netu. vidjemo se :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 (edited) Samo neko ko ima zivce od celika moze da radi na toj poziciji, jos u BG-u gde ima vise ljudi = vise retarda. Ima da mu dolaze: - ljudi kojima su pojmovi "desni klik misem","copy/paste" i "direktorijum" totalno nepoznati - ljudi koji ocekuju od tebe da im kazes da li je igrica dobra, a posto im se ne svidi dolaze da ti kazu da je igra losa i da ti koji si im je preporucio nemas pojma - ljudi sa kojima je tiha konversacija nemoguca, koji koriste ruke kad pricaju i misle da znaju sve Ukratko da je nesto drugi, da nosim kutije, brojim inventar, sve ostalo osim interakcije sa ljudima pa da se prijavim, ovako vec vidim naslov u novinama "Igrice ubijaju - prodavac usmrtio musteriju tako sto mu je zabio kutiju sa igricom u grlo" . [edit] Meni je nepojmljivo da je mohi bio u javnosti, medju ljudima i ostao ziv da prica o tome. Mislim da ne postoji neko na ovom forumu kome nije u nekom trenutku od svog uclanjena bacio neku opasku, ruznu rec ili generalno spustanje.[/edit] Edited September 29, 2006 by Seth Fix Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Jebote ako je potrebno iskustvo u gamingu znaci da ce posao dobiti Eli ili Distro!!! OmFg! Ko ode na razgovor neka se obuce u "game" fazonu, ko onaj klinac iz old-skul igre magic pockets. naravno novopeceni game prodavac ne treba da se zbuni kada zavrsi istovarujuci sleper grafickih/maticnih. Inace mali offtopic za sve koji se priblizavaju zaposlenju : 1. Jebes CV vazna je veza. 2. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Mohi jos jedino nije ishejtov'o mene, smorio sam se vise cekajuci :) @black-sun: Prijateljski savet druze, posto ti je svaki drugi post tipa "jebeno sam predivan/prelep/previsok/pre*random attribute*", ne bi trebalo odma' posle toga da prodajes pricu "Mene ne zanima sta drugi ljudi misle o meni", jer da je tako, onda ne bi konstatno pravio takve postove. Mora to malo iskusnije Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Prvi put da se slazem sa mohijem sto se tice onog posla koji je gore naveden, moja 2 centa su, zavrsite neki drzavni fakultet pa probajte da specijalizirate kako bi radili nesto pametno a ove 2gm mozga poslove ostavite za one koji toliko kapaciteta samo i imaju. Jebote ako je potrebno iskustvo u gamingu znaci da ce posao dobiti Eli ili Distro!!! OmFg! Ko ode na razgovor neka se obuce u "game" fazonu, ko onaj klinac iz old-skul igre magic pockets. naravno novopeceni game prodavac ne treba da se zbuni kada zavrsi istovarujuci sleper grafickih/maticnih. Inace mali offtopic za sve koji se priblizavaju zaposlenju : 1. Jebes CV vazna je veza. 2. 1. Vazan je kad se radi o ozbiljnom poslu, kada se radi o ovakvim glupostima tu uglavnom radi veza jer svako moze da radi ovaj posao. 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 rece najveci, u stvari drugi najveci internet folirant koga sam imao nezadovoljstvo da upoznam ... hahahahha sad se seti one sto koristis.... misljenje je kao dupe... Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Prvi put da se slazem sa mohijem sto se tice onog posla koji je gore naveden, moja 2 centa su, zavrsite neki drzavni fakultet pa probajte da specijalizirate kako bi radili nesto pametno a ove 2gm mozga poslove ostavite za one koji toliko kapaciteta samo i imaju. 1. Vazan je kad se radi o ozbiljnom poslu, kada se radi o ovakvim glupostima tu uglavnom radi veza jer svako moze da radi ovaj posao. 2. Da u pravu si. kod ozbiljnog posla pored veze (mada se to sad zove preporuka) vazan je i CV. Ustvari najvazniji je CV i iskustvo i pojava, prosarana sa malom kolicinom preporuke :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Eh deco, deco, kad porastete sve ce vam biti malo jasnije, a za sada ako vas mrzi da uchite i gubite dane igrajuci WoW, poshaljite bilo shta na taj e-mail i krenite da radite ako vam se posreci. I da, za sve "struchnjake" u zaposhljavanju - meni ne traze CV, meni zvone i nude posao Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Boli te uvo. I gde u srbiji radis ono bese? :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 ahahaha sve mi se vise djasvi ovaj pertu :) Posao ne zvuci lose ali nazalost znam sebe batalicu fax a to ne zelim bar ne trenutno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 ljudi kako posao ne zvuci lose, pa zvuci ocajno za svakog starijeg od 21 godinu... Ah opet sam u hejtu zbog svog faxa :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Ma dal ste vi normalni ne ocekuju oni da im dodje neki "baja" u odelu sa "diplomama" i "propratnim pismom" ... jbt ocekuju nolifer klinca koji nije mutav i koji je imao neku istoriju/iskustvo u srpskom gejmingu ... fazon neko od silnih nam menadzera sa foruma tipa sejnt hajli niko itd :P Ovo je generalno tacno, zaista oni ne trazenekog sad mega giga, traze nekoga ko moze da bude dobar prodavac igara i pratece opreme i da zna da upali Kanter da pokaze musteriji. edit: znachi konkretan savet je da napisete u kojim ste klanovima bili sta ste igrali i dokle ste uspeli sa tim igricama i malo o poznanstvima u podrucju itd itd ... to je ono sto ja mislim da bi proslo posto ako budu nasli nekog "profi menagera" on ce im mnogo lose taj posao odradjivati a kapiram da nisu ljudi banane tolke cim su dosli na pravo mesto za tako nesto (rur) ... U sustini nije ovo bas toliko specijalizovano da mora da je neko bio sad mega igrac u nekom periodu, i da zna celu scenu i sve to (mada bi svakako bila prednost). Kao sto rekoh, njima je bitno da je to neko ko igra igrice i zna dosta o njima, da moze to znanje da prenese i drugim prodavcima (ako je potrebno) i musterijama. Tipa ne mora da zna koliki sens moras da stavis na G5 da bi na Aztec-u mogao da sa emkom pogodis lika sa kalasom koji do tri cetvrt kolena stoji u vodi i puca na lika koji je na stepenicama... Ali mora da zna recimo potencijalnom kupcu da objasni koji mu komp treba da bi igrao Half-Life 2 ili kakva je razlika izmedju G5 i MX1000, tako neke gluposti. Boli te uvo. I gde u srbiji radis ono bese? :) Seres i ti k'o foka... Realno gledano moze i u Srbiji sad da se nadje dobar posao ako se potrudis i nisi u fazonu "lezi lebac da te jedem". Dobro, prihvatam da ne moze u svakoj struci da se nadje dobar posao, ali bar u ovom IT poslu moze, samo ti treba dobra volja i malo kontakata i to ne kontakata u smislu "teca mi je direktor firme", vec onih koje i sam mozes da napravis bez icije pomoci ako se malo potrudis. Sto se oblacenja, CV-a i slicnih stvari tice ja generalno mislim da tu ne postoji neko opste pravilo koje bi bilo primenjivo na sve firme i sve poslove. Ja sam prvi taj kome nije mrsko ni odelo i krvatu da obuce, ali je 90% vremena u patikama i obicnoj majci. Ima poslova na koje mozes da dodjes i u pocepanim farmerkama i da niko ne misli nista specijalno o tome, cak da bude i pozeljno. Sa druge strane znam ljude koji rade kao network administratori ali im firma propisuje da moraju da budu u sakou i krvati po ceo dan. Treba uvek proceniti situaciju i prilagoditi se istoj, ako konkurises za posao u banci normalno je da ces da stavis krvatu, ali ako se u istoj dodjes na intervju za posao u kome ti treba da budes neki gejmer mislim da ce se ti ljudi slatko nasmejati. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Boli te uvo. I gde u srbiji radis ono bese? :) Pa pazi ovako, u Rusiju nisam otishao preko ruske firme, vec preko nashe i to naravno za jako dobre pare. A shta je bilo posle je vec druga stvar i moj lichni izbor. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts