Jump to content

AMD ce kupiti ATI

Stator

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Loshe za NV i za Intel, jer ono sto fali AMDu su pouzdani proizvodna postrojenja za najsitniju stampu, po tome su uvek kaskali za Intelom...sada lepo uzmu ati, i moci ce po prvi put da stancuju procesore iste radne frekfencije kao i intel = opet ce da ih stignu...sa druge strane NV je uvek imao bolje chipsete od atija tako da se u celoj prichiza nv nesto ne bojim =o)

Prvo, dogovor jos uvek nije ozvanicen, pisao sam ja o tome u vishe navrata, pa hajde da sacekamo i zvanicno objavljivanje infoa danas.

Sto rece kole, AMD-u je do sada uvek falilo postrojenje za stampu cipseta i slicno, ovako ce, putem ATija koji i to radi, moci proizvodjacima PC racunara da daju kompletna resenja, odnosno procesor + grafiku + chipset.

Ipak, treba sacekati zvanicnu objavu svega zbog toga sto AMD nikada nije voleo takav vid kupovine i spajanja, a i sam posao grafickih cipova nije posebno stabilan niti donosi ne znam kakav profit.

Ovaj zar nema amd pogone kod onih TMSC ili kako se vec zovu (fab 36 u drezdenu) za sitno stampanje :) ?

tako da amd treba atiju zbog pogona a ati amd-u zbog chipseta.

Mislim nemam ja pojma sta ce jedan drugom, nego cisto neko razmisljanje na owsnovu tekstova koje sam procitao.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Eeeeeeeeeextra!!!!

Ne znam sta vishe reci AMD+ATI olololo = sabijanje :)

Ovo je stvarno killing Blow i za Nvidiju i za Intel i mislim da ce morati i oni mozda da sklope neki savez ili slicno posto ce u suprotnom AMT (ili ATD ne znam kako ce da smisle :D ) da ih jednostavno pregazi!!!!1111oneoneeleven

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

Ma sta vam je, pa nvidia ima svoj cipset, i nije ostala sama. svoje cipsete gura mnogo bolje nego sto je to radio ati, i ima mnogo bolja resenja. Mozda ce potrazhiti neko partnerstvo, ali za sada nema neke potrebe. Mada opet, nisam neki analiticar pa ne bih da lupetam :)

Ja sam citao nedavno zanimljiv intervju sa ljudima iz nvidie.

Na pitanje kako gledaju na to sto ati sa x16/9xx arhitekturom nudi mnoge napredne tehnologije kao sto su ring bus mem.controler, aa u saradnji sa hdr, naprednije shadere i slicno, nvidia odgovara da oni "imaju proizvod koji ne nudi neupotrebljive tehnologije, vec tehnologije koje sjajno iskoriscavaju postojeci softver, odma i sada po odlicnoj ceni"

Najlepse od svega je sto sam sacuvao pc press iz 2000 gde ljudi iz 3dfx-a na pitanje kako gledaju na to sto nVidia nudi Geforce 2 GTS sa ddr memorijom, T&L, i Nvidia Shader rasterizerom ( :) ), 3dfx-ovci odgovaraju da oni "imaju proizvod koji ne nudi neupotrebljive tehnologije, vec tehnologije koje sjajno iskoriscavaju postojeci softver, odma i sada po odlicnoj ceni"

LoL

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Sve to stoji Igore, ali je u tom momentu 3Dfx-ov Voodoo 3 mogao samo da pljune pod prozor tom istom GeForce 2 GTS, dok sada Nvidia GeForce 7xxx serija dobija X1000 modele, ne toliko po performansama koliko po cenama. Prosto trenutno u skoro svakoj kategoriji je povoljnija kupovina neki GeForce od Radeona, sto nikako nije bio slucaj kad su aktuelne bile 5xxx ili 6xxx serije. Sa druge strane Nvidia trenutno ima vrlo stabilnu ponudu u cipsetovima, i tu su pored Intela prakticno jedini ozbiljan igrac. Ako gledamo procesore, jasno je da Intel od Core 2 Duo serije ima sve preduslove da napravi hit, a AMD nema adekvatan odgovor. Naravno nije to ceo posao sa procesorima, AMD se sasvim dobro probija na serverskom trzistu, ali opet nema adekvatna resenja za notebook racunare.

Tako da meni licno udruzivanje AMD-a i ATI-ja vise lici na pokusaj da se lakse izadje iz krize u koju su obe kompanije upale, nego da ce sada time napraviti neznamnijasta. Ono sto moze biti nezgodno za Nvidiu sa ove strane jeste sto su njihovi najpopularniji cipsetovi upravo za AMD procesore. Ako AMD odluci da samo oni mogu da prave cipsetove za svoje procesore (sto je opet mac sa dve ostrice) ili ako naprave idealan cipset za svoje platforme, Nvidia bi se na tom trzistu mogla naci u situaciji koja je aktuelna na trzistu Intel cipsetova gde je Nvidia manje-vise minoran igrac u odnosu na samog Intela. Sve to ipak, ne bi trebalo da utice na proizvodnju GPU jedinica.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ne ne ja sam samo povukao paralelu :)

P.S U tom trenutku je izasao voodo 5 valjda sa ona 2 chipa (pa cak i onaj sa 4). Naravno i on je bio inferioran u odnosu na GTS.

Nego osvrnimo se malo na taj 3dfx :)

-izmislili SLI (mislim verovatno je to radio i neko pre njih ) za narodne mase.

-stavljali vise procesora na 1 kartu (cak mislim i pre atija sa onim fury maxx valjda)

-bili su bre BAJE :)

Ali shurovali su sa EA. Ko sa djavolom tikve sadi...

Nego osvrnimo se malo na taj 3dfx :)

-izmislili SLI (mislim verovatno je to radio i neko pre njih ) za narodne mase.

-stavljali vise procesora na 1 kartu (cak mislim i pre atija sa onim fury maxx valjda)

-bili su bre BAJE :)

Ne moras to meni da pricas, ja i dalje imam 3dfx sticker na monitoru. (sto dosta govori o mojoj ljubavi prema njima, ali jos vise o tome koliko mi je mator monitor :)

Ali shurovali su sa EA. Ko sa djavolom tikve sadi...

Heh, surovanje sa EA ti je kao kada drzave suruju sa SAD, ako hoces da zaista uspes u zivotu ne mozes bez njih [:D]

Heghlu'meH QaQ jajvam

Inace ja kopam onako neobavezno vec neko vreme oglase, ocu da sklopim neku k6@300 ili celeronca sa SLI voodoo 2-kama :)

Cisto nostalgije radi :)

Shto bi joj bila frka?

AMD ima svoj chipset? Bice veoma zanimljivo :)

Bash zbog toga i jeste frka 'vidiji - zato shto ce sada AMD da pravi svoje chipsetove na bazi ATijevih, a Intel moze u bilo kom trenutku da povuche licenzu za svoje platforme i NV ostane bez chipset biznisa... Josh jedan problem je to shto Nvidija nema svojih pogona za proizvodnju procesora (kao shto ni Ati nije imao dok se nije udruzio sa AMD-om) + TSMC gde sada proizvodi procesore nema tehnologiju koju imaju AMD i Intel (90 i 65 nm fabrike). Najgore bi bilo ako bi Nvidija zavrshila kao VIA ili SiS...

А в чем сила, брат?

nisi normalan, kad je teac krenuo da propada, kupio ga, bese ASUS?

brze, bolje, vece ?!

i sad je sve kool -_- :)

Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. Heinlein

God is subtle but he is not malicious. Albert Einstein