Crash Override Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 ...sa provajderom. Dobili su prijavu da skidam piratski materijal (izvesni film u formi torrent datoteke, necu ovde da ga imenujem da ne bih popio jos jednu prijavu, a ve sam to uradio na torrentspy.com....ocigledno sam budala)... Ako se ponovi prijava dobicu 10 dana iskljucenje neta, a posle toga trajno ukidanje prikljucka... Ljudi, ovo je neverovatno... 1. Da li je neko imao slicna iskustva? I kako je odreagovao... 2. Ne kontam sta da radim. Dobro, sigurno je da bas taj film necu skidati... Ali sada se pitam, postoji li sansa da me jure i zbog drugih stvari, o kojima se nisam izblebetao na forumima ;)? 3. Poslednjih par dana sam primetio kako mi se na doticnom fajlu procenat downloaded size-a upucao na 30 i ne pomera se... Koje su sanse da mi je port za torrent cliente blokiran trajno kod provajdera? Peace Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CRNAC_U_TUNELU_ Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 Nevera, to mi se jos nije desilo.Koji je provajder u pitanju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 Chek shta ti kazhe ugovor sa provajderom tipa narushavanje privatnosti and things? Imaju li oni pravo, i to napismeno da kontrolishu tvoje veze? Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted July 7, 2006 Author Report Share Posted July 7, 2006 To je najmanji problem koji je ISP u pitanju... Nije da se foliram, ali vise ne znam sta smem a sta ne smem da pricam po forummima... Za mene je internet postao jedno dark place :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 ...sa provajderom. Dobili su prijavu da skidam piratski materijal (izvesni film u formi torrent datoteke, necu ovde da ga imenujem da ne bih popio jos jednu prijavu, a ve sam to uradio na torrentspy.com....ocigledno sam budala)... Ako se ponovi prijava dobicu 10 dana iskljucenje neta, a posle toga trajno ukidanje prikljucka... Ljudi, ovo je neverovatno... 1. Da li je neko imao slicna iskustva? I kako je odreagovao... 2. Ne kontam sta da radim. Dobro, sigurno je da bas taj film necu skidati... Ali sada se pitam, postoji li sansa da me jure i zbog drugih stvari, o kojima se nisam izblebetao na forumima ;)? 3. Poslednjih par dana sam primetio kako mi se na doticnom fajlu procenat downloaded size-a upucao na 30 i ne pomera se... Koje su sanse da mi je port za torrent cliente blokiran trajno kod provajdera? Peace ← Zovi tehnicku podrsku iseri im se u usta i promeni provajdera :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted July 7, 2006 Author Report Share Posted July 7, 2006 Chek shta ti kazhe ugovor sa provajderom tipa narushavanje privatnosti and things? Imaju li oni pravo, i to napismeno da kontrolishu tvoje veze? ← naravno da imaju u okolnostima kada im neko prijavi da njihov korisnik krsi odredjene zakone kada je copyright i ostalo u pitanju... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 Koristi news grupe, tu je protok enkriptovan i mogu da ti sisaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 To je poznato pismo koje je krenulo da kruzhi korisnicima domacih ADSL usluga. Situacija je, ukratko, sledeca - cim ti krenes da "cuclas" net vishe nego sto oni misle da treba, oni ti posalju takvu poruku upozorenja. Kuzma je nesto pljuvao bas po tom pitanju provajdere pre nekoliko brojeva u onoj njegovoj rubrici, a slicno pismo je stiglo i meni, dodushe za seriju. Potencijalno bi trebalo da to za seriju nema veze sa zhivotom, jer je to nesto sto se emituje na televiziji i samim tim nije bash pod istim uslovima kao film (recimo, snimis seriju za sopstveno gledanje kasnije ako nisi kod kutje), ali ono sto ja znam jeste da akon te inicijalne poruke niko nije imao kasnijih problema. Jedino je jedan drugi kolega forumas ostao bez neta na tri dana jer su videli da je skinuo neki film, ali opet su i njega uhvatili kada je krenuo da vuche previshe. Sve se to uklapa sjajno u onu pricu kada je kruko zvao tehnicku podrsku da vidi sto mu radi net a oni rekli "pa jel vi znate da ste konektovani vec dva dana" (ili beshe "pa jel vi znate da se u protekla dva dana skinuli 4 gb" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 (edited) Pravno gledaj. Mislim da drzhava trenutno nema zakone vezane za net, a ako te neko prijavi ti pitaj odakle pa da ti njih prijavish za privatnost. Edited July 7, 2006 by banman Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted July 7, 2006 Report Share Posted July 7, 2006 s jedne strane mislim da bi ipak trebalo da platis 2-3 sata kod dobrog advokata koji zna o cemu prica, a posle da im se najebes mame ... ako se dobro secam, prava na privatnost i kopirajt bi trebalo da su samo lokalnog karaktera, i da nema zakona koji se vezuje za net preko grane ... mislim da sve otprilike mozes da skines sa neta, ali samo da ga koristis u privatne svrhe i da ne distribuiras dalje ... mada nemoj da me drzis za rec, tvoja je glava u pitanju :) ako imas flat, samo udri, ako imas ogranicenje, promeni provajdera i uzmi flat :) tako je moj drugar u neko vreme isdn-a stigao na 17. mesto mosta wanted :) btw zbog uploada celog opusa metallice na net :) niko ga nikad nije progonio, samo je nastavio preko ftp servera da skida :) ne bi me cudilo da i ja sa dial-upom jedan dan dobijem to pismo, posto je ocigledno cirkularnog karaktera :))) Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted July 8, 2006 Report Share Posted July 8, 2006 S obzirom da sam skinuo boga oca, meni bi trebali da zabrane korishcenje neta tom logikom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted July 8, 2006 Report Share Posted July 8, 2006 Procitaj ugovor i vidi kako stvari stoje, sad verovatno si kod nekog sitnog providera kome se ne isplati da ima korisnike koji vuku sa neta 24/7 pa se bakce sa time. Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted July 8, 2006 Report Share Posted July 8, 2006 Mene interesuje koji je ISP u pitanju...? Ja sam na YUBCu, skidam po 60GB mesecno i nemam slicnih problema... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger21 Posted July 9, 2006 Report Share Posted July 9, 2006 Bullshit... Ja i buraz delimo adsl inache provajder neobee, poshto mogu da budu 2 usera u isto vreme . Inache ne uplacujem net vec 3 meseca . Toliko o nashim adsl provajderima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted July 9, 2006 Report Share Posted July 9, 2006 Kod nas koliko ja znam josh uvek ne postoje zakoni vezani za internet i slicno , tako da ti salju upozorenje "Bez zakonske osnove!" A onda i ti mozes da ih tuzis zbog ugrozavanja tvoje internet privatnosti! (ako ti kazu da ne postoji zakon kako bi ti to mogao da uradish, reci njima da ne mogu ni tebi da salju takva pisma posto ni za to ne postoji zakon!) Argh , moramo da dovedemo nekog stranog Providera da pojede ove lopove! Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted July 9, 2006 Report Share Posted July 9, 2006 meni se ovako svidja: ne moram da placam redovno, ne mogu mi nista, i sve ok ;))) Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 cela prica nema nikakav pravni osnov. oni kao provajder ne mogu biti odgovorni za tvoj protok, niti su ostecena strana na bilo koji nacin. sto rece lale, seku velike potrosace joj sto meni ne dodje tako nesto da ih malo driblam i pretim trzisnom inspekcijom. e da Tr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATAN-2 Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Da dodam konstataciju.To pismo je doslo usled opterecenja njihovog bandvica od tvoje strane.Ne isplati im se pa te smaraju.Reci im da ti se sagnu,ili otidi tamo i pocasti ih "toplon cokoladom".Mogu samo da ti se sagnu po svim zakonima redom,bare jedno 2-3 puta.Ah da neko je spomenuo br trzisne inspekcije?:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 cela prica nema nikakav pravni osnov. oni kao provajder ne mogu biti odgovorni za tvoj protok, niti su ostecena strana na bilo koji nacin. sto rece lale, seku velike potrosace joj sto meni ne dodje tako nesto da ih malo driblam i pretim trzisnom inspekcijom. e da Tr Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATAN-2 Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Dada i dam im ja nesto iz gaca na pregled.I njima i nadleznom organu. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Dada i dam im ja nesto iz gaca na pregled.I njima i nadleznom organu. ;) kakve veze vashke imaju sa provajderom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 P.S Tajnost i privatnost normalno da nije zagarantovana, provajder je duzan da da logove na pregled nadleznom organu :) ne znam kako to ide kod nas, ali u inostranstvu je potreban sudski nalog da bi provajder dao na uvid logove. tako da mi imamo pwn u startu. uostalom 'possesion is 9/10 of teh law' - ako ti ne nadju dloadovanu pirateriju ne mogu ti nishta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Pa o tome ti i govorim. Loguje se tvoj IP da skidas nedozvoljen materijal. Onda se uputi nalog nadleznom. Onda nadlezni dodje kod provajdera, a posto je nadlezan ima uvid u logove :) Mislim cela ta prica je trla baba dlan, ali nemas pwn u startu :) Jer ako se utvrdi da jesi skidao nedozvoljen materijal kriv si. A provajder ne sme da ukida konekciju, osim ako u ugovoru ne stoji da ima u slusanju nedozvoljenog koriscenja .. i tako to Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 al ti ne znash da je nedozvoljen materijal dok ne skinesh sve - i na osnovu toga mozhesh da se branish :) a ako si dovoljno glup da te uhvate sa tim na hardu, onda jbga. evolucija ce uchiniti svoje kad te budu bucali u kakanu ostatak zhivota u zatvoru (dramatizacija ishoda ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Bucacu ja tebe :) U zickugu Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts