Jump to content

Skuplje primanje po

Recommended Posts

А пре него што почне флејм, хоћу да кажем да је овде проблем стандард али опет ако желите да буде боље узмите па радите на себи не очекујте да ће неко други да вам то обезбеди, то што завршите факултет то је само улазница, морате још доста да ринтате после тога.

Да се не објашњавам сви ви што кукате, крените да радите нешто и да радите на себи, па онда кад достигнете свој максимум ако не будете имали посао онда кукајте.

SCJP.png

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

me 3  [:D]

E sad, to što ti pod adekvatno podrazumevaš da pošteno radiš za poštene pare ne znači da ostatak populacije ima takve predstave o tome. Mislim, da se ne lažemo, prosečan Srbin, čast izuzetcima, sanja da "odradi" neki posao koji će da mu omogući da digne noge na gajbu piva i kitu smesti u usta mlade [insert race, hair color, here] do kraja života... a sa takvim stavom svaki pošten posao je otaljavanje do "velike šanse", i stalno su "u kombinaciji" za nešto...

100% tacno

svaka cast, torima.

Ja mislim, a mozhda gresim, da cak i ovde, covek koji hoce da radi, nema problem da radi 24/7 (makar u prvo vreme) i dovoljno je vredan, mozhe za sebe da nadje dobar posao koji cak i mozhe da bude ok platjen.

i ovo je 100% tacno. onaj ko hoce i ume da radi, uspece i u Albaniji i u Kanadi i u Srbiji. onaj koji ceka da mu drzava OBEZBEDI nesto, taj ce svuda da bude siromasan i nezadovoljan. i relativan odnos bogat/siromasan je svuda isti, i u Albaniji i u Kanadi.

a mi smo ovde navikli da cesemo muda i pljujemo drzavu za sve sto nam ne odgovara. covek je sam kovac svoje srece i to je to.

samo sad je sve tanja argumentacija za pljuvanje drzave, jer su udareni temelji kakve-takve stabilnosti, mogucnosti dugorocnog planiranja i napredovanja u zivotu, i pojavljuju se primeri uspesnih u sve vecem broju. e pa ako je neko uspeo da dogura kao IT-ovac do plate od 2000 evra u nekoj banci, onda znaci da sistem funkcionise. moze i bolje, mnogo bolje, ali je profunkcionisao.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Kad neko iz Holandije ili Madjarske kupuje ploce iz UK ili Francuske nema carine jerbo je sve to EU. Mozes sleper da uvezes nema carine.

Noramalno je da svaka drzava gruva dazbine da sacuva svoju privredu, ma kakva bila i sta mi mislili o njoj. Nekerman, na primer, mahom prodaje krpice. I mi proizvodimo odecu. Porez i carina otezavaju Nekermanu rad, i to je nesto sto se radi svuda u svetu.

Carina na knjige ili ploce nije tolika, a ako jadni i siromasni kupuju par paketa ploca mesecno - neka plate. S druge strano tacno je da nasi carinici kradu ponekad, ali se niko nije bunio kada smo "kupovali" kreditnim karticama sta smo hteli. I onda su se neki bunili da moraj da plate carinu.

Znao sam da ovde ima bisera, ali par redaka u ovoj raspravi je toliko odvratno da bi pojedinci mogli komotno da zasilje kolac i sami se nabiju. Da ne truju dalje. Strasno... Citate li vi sta pisete???

Uostalom, ako mislite da vas tamo negde ceka serviran sto, a vi samo da dodjete i krkate; pa lepo je bilo sa vama. Pisite nam ponekad.

Edited by [oveRk1nd]
...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

^^

ovaj koje dazbine?!? kada je nasa drzava spustila za robu iz hrvatskoj na minimum minimuma? i u situaciji smo da oni mogu da plasiraju ovde shta god hoce, dok mi to ne mozemo da radimo na njihovom trzistu, jer njihova drzava brine za svoje ,pre svega,proizvodjace koji su motor privrede...

fallout_table.gif

Ja mislim, a mozhda gresim, da cak i ovde, covek koji hoce da radi, nema problem da radi 24/7 (makar u prvo vreme) i dovoljno je vredan, mozhe za sebe da nadje dobar posao koji cak i mozhe da bude ok platjen.

Mozhe, naravno. Ali su shanse mnogo manje nego negde drugde.

A ko tje pre linijom manjeg otpora nego mi. ;)

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Kad neko iz Holandije ili Madjarske kupuje ploce iz UK ili Francuske nema carine jerbo je sve to EU. Mozes sleper da uvezes nema carine.

Noramalno je da svaka drzava gruva dazbine da sacuva svoju privredu, ma kakva bila i sta mi mislili o njoj. Nekerman, na primer, mahom prodaje krpice. I mi proizvodimo odecu. Porez i carina otezavaju Nekermanu rad, i to je nesto sto se radi svuda u svetu.

Carina na knjige ili ploce nije tolika, a ako jadni i siromasni kupuju par paketa ploca mesecno - neka plate. S druge strano tacno je da nasi carinici kradu ponekad, ali se niko nije bunio kada smo "kupovali" kreditnim karticama sta smo hteli. I onda su se neki bunili da moraj da plate carinu.

Znao sam da ovde ima bisera, ali par redaka u ovoj raspravi je toliko odvratno da bi pojedinci mogli komotno da zasilje kolac i sami se nabiju. Da ne truju dalje. Strasno... Citate li vi sta pisete???

Uostalom, ako mislite da vas tamo negde ceka serviran sto, a vi samo da dodjete i krkate; pa lepo je bilo sa vama. Pisite nam ponekad.

aha, znachi ti si iz cele ove priche provalio da sam ja kupovao stvari lazhnim kreditnim karticama i da opravdavam lopovluk. takodje ti kontash da bih da se jebem a da mi ne udje. mudar si ti momak

btw mene vishe smara da odgovaram na ovaj topic

josh cu ignisu odgovoriti ali i to me mrzi sad jer bih morao da napishem josh 5 rechenica

later

neka osoba glupak hehe

Ma lol brate vi svi prichate o profesijama koje su extra trazene danas ... Sta je sa manje popularnim profesijama? Profesijama koje nemaju veze sa bankama, detrdzentima i ulozcima. Konkretno jedan drugar je doktorirao na pmf-u neku od hemija(jebem li ga), a bavi se it-jem, menadzmentom i marketingom. Zasto? Pa zato sto posao u svojoj struci moze da nadje mozda u pupinu ili vinci ili nekom drugom drzavnom raspadu za 200 jura mesecno ... HALO sa doktoratom na pmfu ...

Nije fax = menadzment ili informatika imajte to u vidu kad kazete da ko hoce moze ... za neke profesije treba malo vishe od tri kompa i lokala u centru ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Pa dobro i ja sam u roku zavrsio masinac sa finim prosekom, pa sam radio godinu dana za 10500 :))) Kojih crnih 250 jura :))

P.S Ne mastamo svi o kombinaciji koja bi nam donela love da dignemo noge na gajbu i smestimo cunu. Ima nas i ozbiljnijih. Ja mastam o kombinaciji koja bi omogucila da odem ovde.

Tropical-Beach--C10084372.jpeg

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Migsa ne mozesh tu da pravish nuklearno postrojenje. Mislim da ovo ostrvo peta shtiti :)

mjok bre migsa bi tu dosao da odmori, na jednu partiju saha dok pijucka nukacolu i pushi njegov cigar pre nego sto ponovo obuce svoj combat armor

А увече дрмне Jet и Psycho чисто да има миран сан...

[:D][:D][:D]

( [;)] )...

mrbean6hi.jpg