f4ts0 Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 за 250.000 држављана ЦГ у Србији, требало би да се понуди двојно држављанство, ← Ama Drasko da li si ti normalan :) ???????? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 па не разумем, шта бисте ви урадили? избацили их напоље, увели визе? не заборавите да тим људима није дато право гласа, и казнити њих због одлуке других је у најмању руку срамотно. уосталом ти људи живе овде годинама, деценијама, раде, имају породице, те имају право на држављанство Србије и по постојећем закону. а како видите ви будуће односе између Србије и ЦГ, ако би се заснивали на реваншизму? то мора да престане, да сви искулирају, иначе ћемо почети да се мрзимо и овде у Србији и да се делимо још и још и још... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 uf...i dalje ne kapiram sto se toliko pogadjate...ja sam svoje korenje posekao/posecheno mi je 90te mozda me zato ovo ne dodiruje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 па не разумем, шта бисте ви урадили? избацили их напоље, увели визе? не заборавите да тим људима није дато право гласа, и казнити њих због одлуке других је у најмању руку срамотно. уосталом ти људи живе овде годинама, деценијама, раде, имају породице, те имају право на држављанство Србије и по постојећем закону. а како видите ви будуће односе између Србије и ЦГ, ако би се заснивали на реваншизму? то мора да престане, да сви искулирају, иначе ћемо почети да се мрзимо и овде у Србији и да се делимо још и још и још... ← Ali vidi, nema revansizma. izglasali su samostalnost. Ok idemo dalje, boli me uvo za revansizam. Oni koji su ostali ovde...neka uzmu nase drzavljanstvo. Ionako ih ima vise nego u CG. Naravno da necemo nikoga "proterivati". Samo sam protiv dvojnog drzavljanstva. Mislim ocu i ja kanadsko drzavljanstvo, sto da ne :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 E pa nek se odreknu. Sta cemo sad, opet da ispadnemo majmuni koje ce da jase ko god oce. Znaci soko nek ima oba drzavljanstva, pa opet sve po starom. I zaposliti strikovog malog, i bla bla. Mozda se pravno ne izrazavam najbolje, ali shvatate poentu. Oni koji zive dugo ovde (a inace ja smatram da smo mi prakticno isti narod) slobodno neka uzmu nase drzavljanstvo, ali neka se odreknu crnogorskog. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 e drasko, ako budem imao kesha ipak cu ti doneti ono pice u petak. da utopish razocarenje. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 па не разумем, шта бисте ви урадили? избацили их напоље, увели визе? не заборавите да тим људима није дато право гласа, и казнити њих због одлуке других је у најмању руку срамотно. уосталом ти људи живе овде годинама, деценијама, раде, имају породице, те имају право на држављанство Србије и по постојећем закону. а како видите ви будуће односе између Србије и ЦГ, ако би се заснивали на реваншизму? то мора да престане, да сви искулирају, иначе ћемо почети да се мрзимо и овде у Србији и да се делимо још и још и још... ← ne kazem da im treba roknuti cene ko strancima, ali da im se uvedu neke vrste radnih/skolskih viza, i neke olakshice po pitanju placanja skolarine, da ih ne klepamo ko ostale strance :), ali da nemaju vishe pravo na domove,budzhet i ostale gluposti.. plati pa se klati ako hoces da studirash u drugoj republici..jebiga sami su to trazili. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 trebo si da ga vidish sinoc, kako slavi bulatovica. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Иги, друже... :* види, Игоре, држављанство неће променити нечији генотип; ако ће запослити стриковог малог као држављанин ЦГ, урадиће то и као држављанин Србије, или са двојним држављанством... мада мислим да је та прича помало преувеличана, иако су домаћи Црногорци дали доста повода. е да, било би лепо кад бисмо имали и даље заједничке репрезентације, и кад бисмо могли да идемо само са личним картама доле, и тако неке ствари... што се тиче школства, не би им дао да се школују о трошку буџета (изузев неких 50 стипендија нпр, које би Србија давала најбољим странцима). али, с друге стране, не бих им уводио скупље школарине него што имају грађани Србије који студирају ванредно. то бих урадио са свим бившим републикама СФРЈ. ко год хоће да дође у Бгд, треба му помоћи, јер је то једини сигуран пут да се обезбеди стабилан регион, а Београд и Србија да заиста постану лидери. то је најбоља инвестиција. мада није ни инвестиција, јер би сви плаћали, додуше мање од нпр. црнаца и Арапа, али би ипак плаћали као ванредни студенти. зар треба Црну Гору гурнути у наручје Загреба, само зато што није прошло онако како смо се надали? мора се бити мудар и опрезан... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 (edited) kakvva reprezentacija drale, ti si i dalje u nekim zvezdama izgleda. svaki student oviu drzavu koshta 160000 din, koliko ista trenutno placa fakultetima. prosechna shkolarina je oko 80000(ostatak daju ili fax ili drzava).shkiolarine za strane studente su tachno tolike da se pokrije svih 160000 hiljada(tako je barem kod nas na mashini) reci ti sad meni zashto bi gradjani srbije placali 80000 za shkolovanje nekog lika iz druge drzave.uostalom milo je rekao da ce se sad oni shkolovati u hrvatskoj. Edited May 22, 2006 by urgh Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamessviv Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Ma crnogorci nemaju veze sa zivotom... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Kad ce Vojvodina da se otcepi i uzme Novi Beograd u Madjarsku? Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiGsa Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 kad me budu ubili... a jedino migsha moze da ubije migshu... trenutno ne zhelim da se ubijem... tako da ne skorije! :D ( )... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Kad ce Vojvodina da se otcepi i uzme Novi Beograd u Madjarsku?daleko si pa ne znash. do 2016 srbija uzima deo madjarske;)) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 kakvva reprezentacija drale, ti si i dalje u nekim zvezdama izgleda. svaki student oviu drzavu koshta 160000 din, koliko ista trenutno placa fakultetima. prosechna shkolarina je oko 80000(ostatak daju ili fax ili drzava).shkiolarine za strane studente su tachno tolike da se pokrije svih 160000 hiljada(tako je barem kod nas na mashini) reci ti sad meni zashto bi gradjani srbije placali 80000 za shkolovanje nekog lika iz druge drzave.uostalom milo je rekao da ce se sad oni shkolovati u hrvatskoj. ← nisu to velike pare na nivou drzave. a dobri studenti mnogo znache. bez obzira iz koje su zemlje. kad zavrsi Bg univerzitet sigurno se nece vratiti u Podgoricu, Berane i onaj krsh, vec ce znanje uloziti u Srbiju. Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 imamo mi dovoljno ljudi koji ce da ulazu svoje znanje u ovu zemlju. pa daj da onda ukinemo i skolarine za ostale strance, ili josh bolje neka oni ukinu nama shkolarine, pa cemo mi da prodajemo svoju stuchnost po evropi . o chemu ti prichash... Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 kakvva reprezentacija drale, ti si i dalje u nekim zvezdama izgleda. svaki student oviu drzavu koshta 160000 din, koliko ista trenutno placa fakultetima. prosechna shkolarina je oko 80000(ostatak daju ili fax ili drzava).shkiolarine za strane studente su tachno tolike da se pokrije svih 160000 hiljada(tako je barem kod nas na mashini) reci ti sad meni zashto bi gradjani srbije placali 80000 za shkolovanje nekog lika iz druge drzave.uostalom milo je rekao da ce se sad oni shkolovati u hrvatskoj. ← управо зато што је то најбољи начин да се креира мишљење будућих интелектуалних елита у суседним државама. то је најбоља дугорочна инвестиција. просто као шамар. Мила ми не спомињи... леба ти. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 ne treba njima elita, nego neko ko ce da pobije govna.po mogucstvu vilama. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Kad ce Vojvodina da se otcepi i uzme Novi Beograd u Madjarsku? ← Ma Trijanon je bio samo navlakusha, ono, malo se slegne prashina. Slovachka, Poljska, Erdelj..., uf. No dobar istorijski primer kako neke stvari ne treba raditi, no nekima je i dan danas bolje da uche na svojim greshkama. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yevod Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 ae ne skrecite sa teme, da ne bude opet flejma oko partizana i chetnika i sl.. ← moji iz kolasina ima ih pola-pola i dva spomenika, jednom cetnickom vojvodi u pljevljima, drugi u kolasinu narodni heroj. dva brata :) ne treba njima elita, nego neko ko ce da pobije govna.po mogucstvu vilama. ← utovar ili istovar ;> @topik e jebi ga u tim godinama da vam razbijaju iluzije .... stvarno nema smisla ... ccc jebala vas jugo nostalgija, radite sa onim sto imate na raspolaganju, niko jos nije vido leba od kuke i motike niti od :da crkne komsiji krava: ... i ja bi vido ponovo hrvatsko primorje, al mi nije lose ni u greciji :) daleko od loseg... imam samo jedno da kazem za kraj: samo sloga srbina spasava. misleci i na juznu bracu :) ps. dobro dosli u 200-godisnji srpsko amanet :( Quote Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. HeinleinGod is subtle but he is not malicious. Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 ja mislim da bi ovu temu trebali da zatvorimo sada da drashko malo iskulira i da ne pricha neke gluposti. lepo sam rekao da treba raditi na konsolidovanju redova, prvi put posle ko zna koliko godina ta prilika nam je i pruzena iako je vecina svata kao loshu vreme ce pokazati da je bolje tako da se konachno zavrshe neke priche pa ma koliko on nebulozno iz ovog sadashnjeg ugla izgledaju. (samo za drashka) kao shto bi vi rekli BOK Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 Prema preliminarnim rezultatima RRK, za nezavisnu Crnu Goru glasalo je 219.683 građana, a za zajedničku dr Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blood_and_Fire Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 U novebru/oktobru ode kosovo :) Ocemo rerefendum u republici srpskoj da se oni pripoje nama... pa da malo kompenzujemo ali kita neda amer i njegova demokratija a vazno je da oni zidaju novi kineski zid na granici sa meksikom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 ne znam da li imate prijatelje koji su pokusavali da se zaposle u crnoj gori... ali u poslednjih 5 i vise godina svaki put su odbijani jer su im rekli da su iz srbije i da zbog toga ne moze... ja poznajem 10ak blizih ortaka koji su bili u toj situaciji... o cemu mi ovde pricamo... more im je skrnavo prljavo malo nekultorno smrdi a kosta... pa ko je promolio nos napolje bar dva puta zna o cemu pricam... nema razloga da se revansiramo ni za sta samo da postupamo prema njima kao sto to oni rade prema nama i da malo zivne ova srbijica... red je da se i crnogorci osecaju kao stranci u srbiji kad se ja osecam kao stranac u crnoj gori u proteklih 10 godina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 @Yevod: Brate kenjash, nije to jugonostalgija, vetj chinjenitza da Srbi i Srbija opet ispadaju tamo neki ugnjetachi. Tako da je najbolje, poshto je ovo sve preraslo u shpansku seriju, riba je raskinula sa nama, da se okrenemo sebi i svome. Kako stvarni stoje ostatjemo i bez Kosova, ali ajde jednom za svagda da povuchemo crtu, pustimo sve koji otje da odu nek odu. Evo i Vojvodjani nek se izjasne, molim lepo, i nek idu. Sa shpitarima i svima ostalima koji nam okrenu ledja treba samo mudro. Bez ikakvih popushtanja. I ne serite mi tu o povlashtjenim onima, povlashtjenim onima (riba te shutira, a ti njoj jaoj ja te volim). Ako hotju da odem u Podgoricu, ponetju pasosh i to je to. Chist rachun, duga ljubav. Shto se tiche Crne Gore, za njih zezanje tek pochinje... Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts