Jump to content

hrana iz McDonalds-a

Recommended Posts

mojne sabotirash, osnovna ideja je zhurka... has smo progurali odlukom vetjine u ceo koncept.

inache, 15 kg mesa za 2 dana za nas 7-8 je nishta. poshto smo urbana stoka koja neshto slichno radi 2 puta godishnje, to mozhesh da rachunash samo kao 48 sati zhdranja i lokanja. doruchak + ruchak + vechera = roshtilj.

a shto se eksha tiche... snashli bi se mi sami za sebe, ali frka je kupiti za celu bandu i hasa i pitja. to jest, pitje bi nekako organizovali po sistemu mi osnovno da se ima, ostali svi ponesu sa sobom shta im padne na pamet (sa jedinim pravilom da krsh vina ne primamo [:D] ), ai has za toliko ljudi nikako.

p.s. lol za parfem.

sad sam se setio kad smo svratili, isto letos, do njega na 10 minuta i u sobi 2.5m x 4m je lik uspeo da izgubi 5 CKM-ova za tako kratko vreme ^^

A vi bi za sva 3 obroka rostilj...hmmm

Ne znam...mi smo obicno radili za dorucak rakiju, za rucak rostilj a za veceru smo pravili pasulj/riblju corbu/neke jebene gulase u "kotlicu"

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ne znam...mi smo obicno radili za dorucak rakiju, za rucak rostilj a za veceru smo pravili pasulj/riblju corbu/neke jebene gulase u "kotlicu"

pa mi samo roshtilj znamo da pravimo... ti si stara shkola, radne akcije i ti fazoni :)))

aj da devojke neshto znaju u kuhinji ili sa kotlitjem, nego jedino znaju da se nashminkaju... ako, nek su lepe a mi tjemo sve ostalo [;)]

Sto se tice zenskog pola on je neophodan cisto da se sve ne pretvori u pederbal, koji lako preraste u opstu tucnjavu.

Takodje operu sudje.

Inace ja sam primetio zanimljiv fenomen, da se pripadnice suprotnog pola na takvim hepeninzima obicno okupe za jednim stolom i ili ogovaraju muske polovine ili pricaju o deci/trudnoci/zenskim problemima. Cak i ako nisu preterano bliske, odma pocnu da se zale jedna drugoj. I piju sokove.

Pored 3 vrste dobrog mesa, za dobru rostiljadu neophodno je i:

Crni Luk, svezh krastavac i paradajz, dobar sir (nemojte samo sad da kazetwe da ne volite dobru shopsku salatu!)

Sveze pecurke (na krupnije ploske ih iseces pa poredjas na zicu pored mesa da povuku shmek, brzo se sipeku)

krompirici (isti princip ko pecurke, samo se duze peku, uz premazivanje tajne rostiljske smeshe!)

Beli luk (ko voli) i obavezno onaj mladi repati luk, rotkvice svezhe i salata zelena po mogucstvu...

I da ne zaboravim dobru piletinu, skinutu sa kosti, pripremljenu znalacki, i one reel dmace kobaje

nenadmasnog ukusa

...kajmak necu da komentarishem...

E onda zene spremaju salatu, a najiskusniji muskarac rostilja sve ono i samo nabacuje

u veliku sherpu koja stoji blizu vatre da sve u njoj bude vruce... pa kad se sve spremi.... RASULO !!!

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

dobro opazhash igore, chak mislim da one devojke koje gucnu alkohol odmah naidju na "zid tjutanja" kod te odvojene grupe za stolom ^^

shalu na stranu, lepo si rekao, samo da dodam da svaki sledetji put kad se vide (a pre toga nisu znale jedna za drugu) odma se ponashaju kao da su stare drugarice i drzhe jedna drugoj ledja protiv nas mushkih :<

to je sve podredjeno kolektivnoj svesti i tell ya!

p.s.

nigger care, retko ko shvata shta dobar roshtilj podrazumeva i koliko je tu potrebno povrtja da da shmek celoj stvari. sa moje strane imash respect i poziv za sam event (zajedno sa josh par ljudi odavde) kad do njega dodje [:D]

Edited by Ramirez

Hmmm....sopska salata....gnh

Ali posto smo obicno kad dodje do salate pripiti, onako je izmuljamo :(

Inace jos jedan savet....nabaviti ooogromnu sherpu, pa redjati red rostilja, red seckanog crnog luka, pa red hleba (belog). Serpa/serpe se drze na usijanim ciglama :)

Onda to sve "omekne" unutra i bude njam.

Piletina je po meni obavezna da malo razblazi meso.

Nedobro roshtilj non stop. Za vishednevno zderanje kotlitj je must. Pasulj no.1 ili papras od junetine/divljachi, ako se mnogo cuga, riblji ako cuga nije usmerena na ispiranje zeluca. Chiken papras je univerzalni, samo treba spremiti kolichinu.

... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje...

ja stvarno ne mogu da zamislim da neko moze 3 dana non stop samo meso da jede :)

mislim pravim ja neke slicne zureze za 15-20 ljudi za rodj. ali tu bude sporta (ragdbi sa devojkama ftw) , rostilj, prskanje vodom/pivom,suva predjela sa rakijom, pevanje, rostilj, djuskanje torte, kokteli, shampanjac, rostilj, sladoledi sa votkom suva predjela sa rakijom :) sangrija sa vocem etc etc... mini bazen za zajebanciju (neko voli da se kupa kad je pijan)... ali vi pricate da cete samo da jedete!?!? zaista ne razumem a volim da jedem :)) [:D]

fallout_table.gif

da lupim kontru politici koja je i mene zasitila ^^

elem, kolko ja znam, u svakom Mc-u je pravilo da hranu koju ne prodaju za taj dan, na kraju radnog vremena bace zajedno sa smetjem. poshto sam kao klinac pravio jednom rodjendan tamo, trazhio sam da sve nas klince provedu kroz njihovu kuhinju da vidimo kako se to sve pravi, i relativno dobro se setjam svega. sve im je posebno spakovano u razlichitim kesama, recimo... lepinje su u zasebnim kesama, "pljeskavice" u zasebnim pakovanjima, fileti isto, za "priloge" ne mogu da se setim tachno kako su bili upakovani do dushe, ali uglavnom se sve pravi skoro industrijski (logichno).

e sad, juche se vratjam kutji sa nekim drugarima i spomenemo kroz prichu McDonalds, i tu hranu i kako je bacaju... i sine nam ideja da bi bilo bolje da to iskoristimo kao has za neku zhurku, ili sedeljku... ili kad budemo ishli u vikendicu da zamrznemo i ponesemo... ili pravimo 3-dnevni roshtilj kad bude lepshe vreme na Lidu ili Adi. ma skroz dobar trip. ali zanima me sledetje:

- zna li neko 100% da je to tako kao shto sam rekao (da se baca hrana od tog dana shto nije prodata) ?

- ako se baca, jel se baca zajedno sa djubretom ili se baca u nekim posebnim kesama?

- jel ima neko ideju kako da dodjemo do toga na "kulturan" nachin, to jest, da ne rovarimo po kesama kao kloshari? palo mi na pamet da damo radniku shto izbacuje to na kraju radnog vremena neki kesh... ali bezveze mi da kampujem McDonalds uveche poshto ne znam kad se izbacuju sve te kese.

aj pa ako smislite neshto pametno da pravimo chuda kad sine sunce na Adi... imam ja i lokaciju :]

5 kila krmenadli 1000 dinara

You're out of touch

I'm out of time

But I'm out of my head when you're not around

I jos vaznije samim tim sto bi to koristio za rostilj (???) ti bi skrnavio svetu srpsku stvar!

Idi kupi svinjskog vrata i cevapa za smesne pare, luka i leba i rostiljajte ko ljudi :)

Mislim zamisli da bacis "cizburger" na rostilj :(

pa taj rad, ljudi dolaze iz celog sveta da bi jeli pljeske i cevape a ti bi da bacish americhko smece na roshtilj.meso koje mozesh da kupish u najgoroj rupi u beogradu ej barem 2puta kvalitetnije od onog sranja.

10e po osobi je dovoljno za dan hasa i pijanchenja + benzin + lubenaja:)

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Ово ме све сад подсети да организујем са ортацима неки роштиљ под хитно, што се тиче меса из Мека то није месо то је соја, иначе кад се сва храна из Мека охлади постане одвратна и имам неки осећај као да једем гуму.

Сложио би се са свима што су рекли већ, одеш до месаре купиш бога оца за мале паре, фета сир, парадајз, лук и зелену салату и пичи, наравно узмеш и земичке једно 60 комада да се има. :)

SCJP.png

@ramirez:

kasno video topic. radio sam u meku na terazijama pre i posle bombardovanja. u kuhinju sva hrana koja stize je u kesama i zamrznuta je. "kuvar", tj. radnik u kuhinji je samo slaze u vekne i pakuje u papir i stavlja u ono sranje gde hamburgeri stoje odakle ih kasir(ka) kasnije uzima. u tom mesu ima vishe soje nego bilo chega drugog, stoga zaista ne znam zashto se zove hamburger. mene je malo hvatala paranoja od te hrane kada sam radio tamo jer nije mi bash izgledala najnormalnije, mislim kapiram ja da je to sve spremljeno, iseckano, zachinjeno da bi se shto brze usluzila mushterija (zato se i zove fast food), ali nekako svaka krishka paradajza, krastavca, krmopira je previshe nekako ista. kao da su samo krishke rasle a ne celo povrtje.

shto se tiche prehrane radnika u meku tiche, svaki radnik koji radi puno radno vreme (8h) ima pravo na 3 boda. dva boda je big mek, jedan bod je sladoled, shejk i tako neke stvari ali se dobijaju u obichnim plastichnim chashama a ne onim "oficijalnim" mekovskim.

hrana koja ostane posle radnog vremena se popisuje i ostavlja radnicima da jedu, a ono shto se ne pojede - baca se. uglavnom ostane dosta pomfrita, hamburgera jako malo.

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

роштиљ. уххххххх... Иги, рачунај ускоро.

кад сам био у Лондону крајем прошлог века, живео сам на оној њиховој ужасној храни целе две недеље. свуда трпају неке ужасне траве и зачине да ти се живот смучи. оно, лепо неко месиште, кромпир и тако то, кад окусиш дође ти да их гађаш тањиром.

елем, домаћини нам најаве барбекју. ја као мало куче...

долази тај дан, ја се питам кад ће више да нас позову да се окупљамо у бекјарду кампуса, кад ће да крене да се распаљује штиљро, цира хладно пивце и раздрагано кревељи док се полако опијамо алкохолом и помамним мирисом...

и зову нас негде око 5 по подне. ја као, леле, ала ћу да се упропастим, наплатићу им ових десет дана гладовања... и одлазимо тамо, кад имам шта да видим. расположење ми се преполовило кад сам видео да имају само плочу са гориоником на који је прикопчана плинска боца. и баја као клик онај плин и сад ћемо да роштиљамо.

али иде најбољи део.

ћевапчићи, ражњићи, вешалице... ни трага ни гласа од овога. почело је већ да ми бива сумњиво, кад ево ти лика носи неку квадар кутију. ЗАЛЕЂЕНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ!!! лед још на оној кутији, тек је извадио из фриза. пљеке неке болесно розе-смеђе боје, одвојене листићима да се не слепе. и крене баја да их баца по оној врелој плочи. оне пљеке само цинге цинге звече... ја затечен. ШОКИРАН!!! рекох му, да неће ваљати оваква работа, а он ме погледао као да сам јебени Бушман, као ко сам ја да га учим барбекјуисању, и каже ми онако презриво-надмено-сажаљиво: "ма све је оке, знам ја ово да радим, не брини ти ништа..."

оно, те године биле луде краве, а пошто Британци не миришу свињу посебно, те пљеке су биле чисто овчије месо. још се зелене неке травке које су убацили у њих...

кад је угљенисао оне несрећне залеђене пљеке, крене да их крка између два парчета хлеба и као "шта ћете од прилога". завршио баја барбекју за 20 људи за 15 минута.

не могу оно ни да гледам, а камоли да једем, а не могу да бацим... реко' дај ми СВЕ прилоге и то много.

јео сам ту полукувану, полуживу, полуугљенисану овчију пљеку и сећам је се још и данас.

барбекју... нуковао бих их!

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

@ topic

ne znam tachan broj minuta ali ispod 1h je period koliko sme da stoji nepojedeno bilo sta toplo u meku...posle je zemichka valjda natopljena svim i zvachim ito kao nije taj ukus i to se baca oma a ne na kraju dana....naravno da bi se bacanje minimizovalo svaki restoran ima statistiku koliko se prodaje kada + xyz komada svega u pripravnosti za sluchaj da dodje abc ljudi i zatrazhi da mezeti...sve ostalo tipa pite koje su microwavealle ili sladoledi mozhe da stoji koliko ocesh...pomfri se isto baca nakon ne znam koliko minuta...

sve to...sa sve MAS' koja bazdi skoro kao gangrena baca se u neke specijalne kontejnere koji smrde iako su shatro air tight...

sve u svemu...ne zhelish da jedesh stvari iz meka sem ako su upravo spremljene...a i tada neke od njih treba preskochiti =o)