Jump to content

Zakon o pusenju na javnim mestima?

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

zanimljivo kako smo drugi u evropi po broju pushacha, a ovde sve nepushachi :))

treba u nekim mestima zabraniti pushenje, ali ne svuda...

shta treba da se zavuchem u wc ili da izadjem iz nekog mesta kada hocu da pripalim?

da?

ili bolje da ostavish pushenje

Edited by RaveN

Po meni treba zabraniti pusenje na radnim mestima, po skolama, fakultetima, bolnicama, javnim ustanovama i sl. Mislim da je zabrana pusenja u kaficima nebulozna, eventualno podela na pusacki i nepusacki deo. Ali onda meni opet svejedno, posto sam skoro uvek u drustvu pusaca, moracu da sedim uvek u pusackom delu. Medjutim na radnom mestu, u kancelarijama, na sastancima i sl, treba kazne da budu drakonske i da se sprovode. Pusaci mogu da imaju specijalnu sobu za pusenje ili pauzu koju mogu da koriste u te svrhe i to je to, najvise mrzim zadimljene kancelarije i sastanke, niko nije umro zato sto sat vremena nije zapalio cigaretu.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Sve se nesto plasim da ce ovo da bude ko sa pojesevima dza bu na pocetku i ono sada se svelo na to da se vezuje ko oce... ali ajde ako uspeju njih 30% da nateraju da ne puse meni je to uspeh..

taj rad...

zanimljivo kako smo drugi u evropi po broju pushacha, a ovde sve nepushachi :))

treba u nekim mestima zabraniti pushenje, ali ne svuda...

shta treba da se zavuchem u wc ili da izadjem iz nekog mesta kada hocu da pripalim?

nego shta!

pa 80% ljudi iz mog okruzhenja pushi (bash bash)... a meni duvanski dim ide na qrac! u principu me ne zanima sa chim se truju dok ne truju i mene. naravno da ih smaram kad pale cigaru za cigarom... bilo gde, bilo kada!

inache... po meni najbolji nachin da se smanji pushenje i broj pushacha uopshte je poskupljenje samih cigara. koje bi para drzhava mogla da uzme da povetja taxe na cigare...

ja svoj doprinos dajem tako shto ne dam pixlu nikad... neki dan dugar je "morao" da zapali na mojoj terasi na -1 jer mu nisam dao pixlu xD

Hm?Ja jesam pushac, ali bih volela da ovaj zakon uspe (puste zelje)... Medjutim i on je unapred osudjen na propast... Pa nismo li mi Srbi poznati po tome da nadjemo rupu u svakom zakonu? Tako ce i ovde biti... Pisace se kazne i mozda placati prvih par meseci, a onda ce se sve vratiti na staro... Shteta!

Code Realms

Evo je, bice nevolje...

Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe.

One... Two... Freddy's coming for you...

Three... Four... Better lock the door...

Five... Six... Grab a crucifix...

Seven... Eight... Gonna stay up late...

Nine... Ten... Never sleep again!!!

Ne nalazimo mi rupe u zakonu, mi ih pravimo namerno suplje ;) Zatrebace mozda nekad neshto.Nekako mi se ne cini da mi krse licne slobode?Slobodno neka sprovedu zakon.Ali posto svi toliko ljube demokratiju to znaci da ja imam pravo na slobodan licni izbor.Hocu da svaka kancelarija, svako radno mesto, ima izdvojenu sobu/odeljak za pusace.Hocu da svaki kafic ima I pusacki i nepusacki deo.Sa ovolikim brojem pusaca zaista nam drustvo nema ruzicastu buducnost.Ali to se ne sece tako.Neko je vec rekao, ponovicu: Podigne se cena cigara na nezdravo visok (ali moguc) nivo.Koliko ce maloletnika moci da priusti svaki dan?Prisiljavanje VECINE na odluku manjine, je isto tako bezbedno kao i resavanje problema unazad.

Shta da vam kazem, kod mene je 50 % ljudi na poslu prestalo da pushi otkako je disha zabranio pushenje u ofisu (privatna firma je u pitanju). Vidim da je u poslednje vreme jaka kampanja protiv pushenja svuda u svetu i mislim da ce za nekih 10-20 godina moci maltene da se iskoreni pushenje...

А в чем сила, брат?

Fala Bogu. Juce smo igrali ligu i dva degena mi se zabola iza i gledaju kako pikamo, dok puse "Vicerot(roy)". (20 din pakovanje, tako nesto) A i inace ne podnosim dobro dim od cigara.

Totalno podrzavam ovako nesto.

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

Fala Bogu. Juce smo igrali ligu i dva degena mi se zabola iza i gledaju kako pikamo, dok puse "Vicerot(roy)". (20 din pakovanje, tako nesto) A i inace ne podnosim dobro dim od cigara.

Totalno podrzavam ovako nesto.

Neka neka.

Posle sam ja smrda zato sto teram cedu napolje.

dabog da ti nabio pikavac od viceroya u nos :)

Inace samo kada sam pomislio na deus bez cigareta! Jebem mu kako bi to lepo bilo.

Dodjem bre kuci sav smrdim na duvan.

U Irskoj su, kako mi kaze brat, ljudi jedino poceli vise da locu otkad je duvan zabranjen.

Mislim, ja sam potpuno za ovo iako sam pusac, ali buduci da vec 10-ak godina pusim pola pakle na dan + 4-5 pauza po 6 meseci, mislim da mi nece biti tesko da ih batalim.

ko hoce moze da pusi

ko hoce ne treba da bude u prisustvu onog ko pusi

ko pusi unistava svoje i tudje zdravlje

dakle ko ne pusi ima prvenstvo da bira gde nece biti pusenja

Stvar ne moze biti jasnija. Sto se zakona tice, vazno je da on radi tamo gde pise da treba da radi i cim budu nekog klepili po usima radice. Takodje svaka ustanova ima prava da jednu prostoriju pretvori u prostoriju za pusenje.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

nadam se da zakon nece uspeti, inace to ce biti fazon kao sto je recimo u italiji, dodjes u kafic, moras da ides u deo za pusace, na ulici mozes da pusis jer je to javna svojina, i mora u svakoj firmi, fakultetu blablabla da se odredi deo za pusace... koji je obicno 2 sa 2 metra ali ko ga jebe...

inace objasni mi molim te zasto treba povecati cene cigaretama?! da na platu od 200-400 evra moras da pucas 5 evra dnevno na cigarete, da ne pominjem da ima ljudi koji imaju platu manju od sto evra i sl. ma jeste, lako je tebi nepusacu podizati cene cigareta...

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

inace objasni mi molim te zasto treba povecati cene cigaretama?! da na platu od 200-400 evra moras da pucas 5 evra dnevno na cigarete, da ne pominjem da ima ljudi koji imaju platu manju od sto evra i sl. ma jeste, lako je tebi nepusacu podizati cene cigareta...

mozda da deca ne bi pochinjala da pushe samo da bi bila "kul",zbog drustva... drzavi je isplativije da podigne cene cigareta i da tako izgubi deo poreza koji bi naplatili od duvanskih kompanija, nego da placa lecenje likovima koji sjebu svoja pluca nikotinom i katranom....

Da li znash ko je bio jedan od najvecih pobornika prohibicije u americi? Gospodin Henri Ford, jer je suvishe gubio na osnovu neproduktivnih pijanih radnika, koji bi cesto kasnili na posao ili uopste ne dolazili zbog pitja.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Nisam razumeo bash da li se obracash meni, ali ja sam takodje pusac i smatram da treba povecati cene cigareta.Resenje je vrlo jednostavno i veoma efikasno.Uzmimo da u Srbiji pushi oko 60% populacije.Dugorocno gledano ta cifra je vishe nego zabrinjavajuca.Zdravstveni problemi koji nastupaju su previshe ozbiljni da bi iole jedna vlada dozvolila da joj vishe od polovine populacije boluje od necega.Zamisli sliku Srbije u kojoj vishe od 25% (mislim da navodim prosecnu cifru) ima neki oblik raka.Razmisli koliko maloletnika poznajesh koji aktivno pushe.Sa cenom pakle od recimo 300 din (slabo koji klinac ima dzeparac koji ce mu omoguciti i cigare) minimum + intezivnom i neprestanom kampanjom + drakonskim kaznama (bacanje pikavca, pusenje na nedozvoljenim mestima bla bla .. ) znatno bi se redukovao broj pusaca.Verujem cak i da bi dugogodisnji pusaci (ja) bili prisiljeni da smanje kolicinu istih sto sve vodi zdravijoj naciji.Bespotrebno je da navodim da je najprece zdravlje zar ne?

Tebi ako je puno da placash 300 din, nemoj ni da pushih ili nadji posao koji ce ti omoguciti da uzivash u svom poroku nesmetano.Nadam se da shvatash da zakon ako se uvede (u sta sumnjam) je okrenut dobrobiti nacije i ni u kom slucaju nije uperen prema tebi , jednom, pojedincu.