Jump to content

NYTimes o Beogradu

Guest

Recommended Posts

evo recimo sad ce da prebace sediste naftne industrije srbije u beograd iako je do sada bila u novom sadu...

Nece, ne brini. Sada bi taj NIS trebali da podele na tri firme, a Pajtic je iskukumavcio da sediste jedne bude u Novom Sadu, dok ce sediste druge biti u Pancevu. Tako da prakticno samo trecinu NIS-a prebacuju u Beograd [:)]

Heghlu'meH QaQ jajvam

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

a i to ulaganje u beograd, bilo ono preveliko ili ne, se na zalost ogranichava na novi beograd i krug dvojke... sve periferne opstine sto i ukljuchuje i zemun dobiju paznju "iz budzeta" izgleda samo za vreme izbora kada im popune rupe u nekoj ulici, poprave vodovod, puste grejanje ili poprave table za kosarke. Sta bi mi radili bez ove nashe gradske vlade.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

problem je sa velikom centralizacijom sredstava, tako da opstine nemaju izvorne, nezavisne prihode, vec sve ide u gradsku kasu pa se raspodeljuje. isto tako Republika odobrava koliki budzet moze da ima Beograd, ili bilo koji drugi grad. u takvim uslovima nema motivacije za napredakn odozdo nagore, koja je kljucna na lokalnom nivou.

nadam se da cemo modernizovati zakone koji to tangiraju. jer, ako imas jaku kontrolu trosenja sredstava, ne moras da im odredjujes koliko ce da potrose, vec kako ce da potrose.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

tako ce i biti i u buducnosti ... u BGu sve bolje i bolje, lepse i lepse, skuplje i skuplje dok se srbija raspada... tuzna istina... treba promoliti nos malo dalje od glavnog grada i NSa recimo i pogledati koliko je zaista lose....

istina

a i to ulaganje u beograd, bilo ono preveliko ili ne, se na zalost ogranichava na novi beograd i krug dvojke... sve periferne opstine sto i ukljuchuje i zemun dobiju paznju "iz budzeta" izgleda samo za vreme izbora kada im popune rupe u nekoj ulici, poprave vodovod, puste grejanje ili poprave table za kosarke. Sta bi mi radili bez ove nashe gradske vlade.

zaboravio si dedinje

mislim da bi trebali da napravimo sranje i to ovakvo [zvajz] ja sam ortacima doneo "jaserke" iz egipta i naucio ih kako da ih vezu onako kako ih teroristi nose [zweki, bio sam u kairu, pa, eto, malo znamkako je tmao] pa bismo mogli i mi tako... krenemo od koleta, preko ne znam koga, a ja cu prvo na zeku lopova [jebiga, grobar, pa da iskoristim guvu da prvo njega [zvajz] ]

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

nisam primetio da su popravili neku tablu u proslih par godina... bilo je novih tabli ali ne od opstine :)

ja kazem za zemun, poslednji put sam video ovde u bataji nekoga iz gradkse vlade kada su u saradnji sa koka kolom postavili sest koseva iza moje zgrade i sredili jednu ulicu u kojoj smo pre rupe popunjavali cak i starim vesh mashinama

ako pazhljivo pogledash ispod mog avatara videtjesh da sam iz zemuna :)

ok za bataju i gz na novim koshevima... ali opet je to u saradnji sa koka-kolom, nema leba od opshtine :(

btw... da nisu to mozhda oni koshevi kod crkve(relativno skoro izgradjene)... mislim da se ulica zove partizanskih baza?

da, da, na te mislim... ja zivim u tom naselju. pre se tu igrao i tenis i odbojka ali su sada samo za kosarku.sto i nije loshe

tu mi je bakuta, partizanskih baza 8 ... valjda je 8 :)

vidjao sam ja tu da likovi pikaju tenis do skora... to jest dok nije krenulo ovo shugavo vreme.

btw, fin kraj skroz. sredjene zelene povrshine i tereni (kolko tolko:) stanovi mali, mozda 50-60 kvadrata ali skroz funkcionalni. da nije okruzhen selom i da je malo blizhi centru bio bi savrshen.

ima stanova i sa 90 kvadrata...kablovski net, kablovska, centralno grejanje, topla voda bez bojlera (mozda zvuchi smesno ali meni je uvek neprijatno bilo da se kupam sa bojlerom jer uvek moram da pazim da ne potrosim svu toplu vodu)....da nije 20 kilometara od centra bilo bi super mesto