noodle Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 (edited) transplantacijom :))) ← Molim?!? Nemoj da me plasis. Nema sanse da odustanem od Zamene iliti Opravke... :) Edited October 13, 2005 by noodle Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 Ali ipak je cela ta opasnost od ptichjeg gripa prenaduvana od strane medija koji dobro znaju da se nista ne prodaje kao sex i nesreca. ← prodaje se sis cevap vise i od sexa i od nesreca... Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilauda Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 ko zna shta je sve u njima... ← checken mutants ninja turtles :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 stator je gledao mythbusterse, shark special :) ← Na zalsost ne vatam discovery tako da pojma nemam sta su mythbusterse-i :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goran.rs Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 (edited) Bogami nije sala,kakve smo srece kod nas ce najgori biti! Edited October 14, 2005 by goran.rs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 samo vas slusam. ako krene prava epidemija (tj. ako krene da se siri sa coveka na coveka), maske su sve sto nam treba + drzava ima razradjen plan za svaku potencijalnu fazu (i to medju prvima u svetu) + u toku je proizvodnja i nabavka dovoljnog broja vakcina za ptice. a to sto su ljudi neinformisani, pa im kurir i drugi kupusi pune glavu glupostima, nema veze sa virusom. ako bude 200 miliona mrtvih, 199 miliona ce biti u Aziji i Africi, kao i uvek. a piletine se ne odricem. nema virusa koji ce da prezivi rernu u kojoj pilence pliva u masti i krompiru. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 problem je sto virus ptichjeg gripa moze i da mutira i da se prenosi i vazduhom...a ako se zna da je taj ptichji grip veoma slichan virusu spanske influence koja je odnela 50 miliona ljudi izmedju 1919 i 1922. onda i nije toliko bezazleno. ← Treba imati u vidu da su mere prevencije i suzbijanja epidemije 20ih godina prosloga veka bile mnogo losije nego danas, nije bas tako dramaticno. Ceo problem se svodi na to ako bi pticiji grip mutirao sa ovim obicnim pa onda poceo da se prenosi standardnim putem gripa. A i smrtnost kod ljudi od pticijeg gripa je fazon 0.5% ako se leci, tako da iako ga dobijete nije fazon da morate da pisete testament. Sve u svemu cela panika se digla oko toga sta bi moglo da se desi, nista se jos nije desilo, cak ni u zemljama cija je zdravstvena zastita mnogo losija od nase. Veci je problem sto ako dodje pticiji grip ce da nam pomru svi pilici pa nece biti bataka da se jedu :( ako krene prava epidemija (tj. ako krene da se siri sa coveka na coveka), maske su sve sto nam treba + drzava ima razradjen plan za svaku potencijalnu fazu (i to medju prvima u svetu) + u toku je proizvodnja i nabavka dovoljnog broja vakcina za ptice. Ima mozda plan, ali ne verujem da ima obezbedjena sredstva za realizaciju istog. Iz mog skromnog iskustva sa drzavnom upravom se da zakljuciti tako neki scenario. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 prvo ko je bio na tekmi reprezentacije kad su uzeli da pustaju golubove jedan tip izvali u jeeee pticiji grip i to je bio kraj do kraja tekem sam se valjao od smeha drugo oce maske da proizvodi Mile Dragic??? trece cela fora je u tome je da ne dodje do pandemije jer ce tad vec biti kasno a ima vise nacina kako virus moze da mutira i da predje na coveka u mogucnost da se zaraze pticijim gripom su (za sad) uglavnom ljudi koji rade sa pticama a ako dodje do pandemije onda smo obrali zelen bostan (iliti jebali jeza u ledja) ne mi kao Srbija nego mi kao covencastvo valjda se svi secate kad je pre par godina izbio isto nekakav virus isto iz kine i sl. pa se rasirio po Kanadi samo znam da su u Hong Hongu instalirali nekakve skenere kroz koje prolazis pre nego sto udjes u avion i ako vide da imas povisenu temperaturu za stpen ili dva odma u bolnicu u karantin sto se tice umiranja i da se zarazite necete umreti vi konjine od 18+ u najvecoj su opasnoti deca i stariji Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 to moze biti jedan od nacina mutiranja nekih virusa...da pri replikaciji u celiji pokupi neke gene drugog virusa i stekne nove osobine...ali takodje neki virus moze spreciti replikaciju drugog virusa u istoj celiji...koji je slucaj sa pticijim gripom ja zaista ne znam... Reche neki baja bas jutros na tvu da pri tom mutiranju ovaj pticji pored te mogucnosti selidbe sa coveka na coveka moze da dobije i "negativne" osobine ovog "osnovnog" odnosno da ga ubijaju najstandardniji lekovi protivu gripa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 eto...nije sve tako crno:)...btw, smrtnost od sarsa je bila veca i prenosio se medju ljudima, pa su ga opet sasvim dobro kontrolisali...rofl za mileta dragica:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 a ako dodje do pandemije onda smo obrali zelen bostan (iliti jebali jeza u ledja) ne mi kao Srbija nego mi kao covencastvo ← nije tacno Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 nije tacno ← sta nije tacno? Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 Reche neki baja bas jutros na tvu da pri tom mutiranju ovaj pticji pored te mogucnosti selidbe sa coveka na coveka moze da dobije i "negativne" osobine ovog "osnovnog" odnosno da ga ubijaju najstandardniji lekovi protivu gripa. ← ma tip lupa gluposti ili je neki amater ili lekar nema pojma inace jel znate da za grip nema leka??? ne pomazu antibiotici! Vitamini, antipiretici itd. samo pomazu samo da se sto lakse prelezi virus Jedini nacin da se zastitis od virusa je vakcina, a posto epidemija jos uvek nije izbila nema ni vakcine Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 a zasto molim te na bi mogao da pokupi i neke negativne osobine...interferencija virusa je takodje bitna...a i za obican grip nema leka...a to za vakcinu je tacno...ne mogu da naprave vakcinu protiv mutirane sorte koja se prenosi medju ljudima sve dok se ne pojavi ta mutacija...a onda ce im biti potrebno neko vreme za vakcinu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 ma tip lupa gluposti ili je neki amater ili lekar nema pojma inace jel znate da za grip nema leka??? ne pomazu antibiotici! Vitamini, antipiretici itd. samo pomazu samo da se sto lakse prelezi virus Jedini nacin da se zastitis od virusa je vakcina, a posto epidemija jos uvek nije izbila nema ni vakcine Pa znas kako, u pitanju je jedan od nasih najpoznatijih epidemiologa, Kon se preziva, mislim da mu je Predrag ime. Nisam bas siguran da bih smeo da ga tako lako odbacim kao "amatera" ili nekoga ko "lupa gluposti". A sto se drugog dela spike tiche, oni su vec razvili nekakav lek na konto tog pticijeg gripa kod onih ljudi koji su vec umrli. Rece i kako se zove, naravno da nisam zapamtio, al' isto tako rece da sada nema potrebe da se koristi, vec iskljucivo ako ustreba kada dodje do epidemije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 Alo bre ljudi, shta ste se primili. U svetu od "obichnog" gripa (znachi onog koji svake godine zakachimo na jesen ili na prolece) umire po 65 000 ljudi! I shta sad? Da li se neko brine zbog toga? Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 sta nije tacno? ← nista od navedenog. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Therion Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 Na zalsost ne vatam discovery tako da pojma nemam sta su mythbusterse-i :) ← [busted] kako onda znash da je na dicovery-u? [busted] mislim da niko nije spomenuo kanal na kome se prenosy! Quote lama ftw" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 možda zato što je pre dva meseca bio topik o njima? care. @ ptičji grip: ja u tome i dalje vidim samo sjajnu priliku za medije da prave buku ni oko čega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 (edited) [busted] kako onda znash da je na dicovery-u? [busted] mislim da niko nije spomenuo kanal na kome se prenosy! ← Mozada ne vatam dicovery ali znam za jedan extra dobar sajt www.google.com ukucas mythbusterse i prvi rezultat je da se daje na dicovery. Aj molim te nemoj da se pravis pametan jer rizikujes da ispadnes glup u drustvu :) @Ivan_ a ja u tome vidim sjajnu priliku da se prodaju sve zalihe vakcina onda onih maski i onoga leka kako se bese zove flu ima u nazivu ne mogu da se setim. Edited October 14, 2005 by Stator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 Pa znas kako, u pitanju je jedan od nasih najpoznatijih epidemiologa, Kon se preziva, mislim da mu je Predrag ime. Nisam bas siguran da bih smeo da ga tako lako odbacim kao "amatera" ili nekoga ko "lupa gluposti". A sto se drugog dela spike tiche, oni su vec razvili nekakav lek na konto tog pticijeg gripa kod onih ljudi koji su vec umrli. Rece i kako se zove, naravno da nisam zapamtio, al' isto tako rece da sada nema potrebe da se koristi, vec iskljucivo ako ustreba kada dodje do epidemije. ← ma ok je sve to samo mi je bilo cudno da je rekao da i pticiji grip moze da reaguje na najobicnije lekove a lek za grip ne postoji a mogucnost da on mutira je vrlo velika, moze virus da mutira na taj nacin da moze da se izleci obicnim andolom ali to je malo verovatno (nemoguce) Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 nista od navedenog. ← aj pali Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 cuo sam i ja za par lekova koji se koriste u lecenju pticijeg gripa...naravno kao kod svakog virusa to nisu standardni lekovi, vec neke supstance koje umanjuju sposobnost virisa da se replicira unutar celije...ili interferoni, prirodne supstance koje luci svaka celija inficirana virusom i koje deluju na ostale celije smanjujuci mogusnost njihovog inficiranja tim virusom...naravno, ti lekovi se ne koriste kod lakih virusnih infekcija kao sto je influenca, ali bi u ovom slucaju bili korisni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 (edited) cuo sam i ja za par lekova koji se koriste u lecenju pticijeg gripa...naravno kao kod svakog virusa to nisu standardni lekovi, vec neke supstance koje umanjuju sposobnost virisa da se replicira unutar celije...ili interferoni, prirodne supstance koje luci svaka celija inficirana virusom i koje deluju na ostale celije smanjujuci mogusnost njihovog inficiranja tim virusom...naravno, ti lekovi se ne koriste kod lakih virusnih infekcija kao sto je influenca, ali bi u ovom slucaju bili korisni... ← prvi je problem sto su ti lekovi papreni tako da kad bi doslo do epidemije to bi imalo slabe vajde drugo ti lekovi su "univerzalni" za sve viruse tako da ima slabo dejstvo na specifican virus trece virusi mnogo lako mutiraju jos kad zavlada epidemija dolazi do mutacije skoro na mesecnom nivou tako da bilo kakav lek gubi efikasnost, isti je problem i sa vakcinama Edited October 14, 2005 by phantomq Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 14, 2005 Report Share Posted October 14, 2005 ok, sve to stoji...ali nece covek tako da prica na tv-u, napravio bi paniku samo takvu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts