baya Posted September 14, 2005 Report Share Posted September 14, 2005 Odlučio sam da uzmem TFT 19" ali se dvoumim između samsung 930BF i ViewSonic VX924 monitora, pa ako neko ko poseduje jedan od ta dva (ili oba ) može da me posavetuje bilo bi lepo. Svi nešto hvale ovaj VX924 pa sam više na njegovoj strani ali nešto nisam siguran. I šta mislite o nekom "jeftinijim" monitorima 913V recimo? Ne želim da uštedim ali opet bilo bi lepo da mi ostane keša da uzmem još nešto mada kao što rekoh nije mnogo bitno. btw koliko bih mogao da tražim za moj SM 957mb star skoro pa godinu dana sa još 2 i kusur godine garancijom? Trebalo bi mi i kućište i napajanje, nevažno mi je da li zajedno ili odvojeno ali da se uklapa u nekih 100-130e. Sad imam BSP 400W napajanje i neko aurora svetleće kućište, jbg štedelo se malo kad sam uzimao. Može i neki dodatni cooler da se ubaci u kućište ali onda da ide do 150-160e za napajanje, kućište i cooler. Quote Go then. There are other worlds than these. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suba Posted September 14, 2005 Report Share Posted September 14, 2005 shto se tiche monitora Viewsonic VX924 uzimaj odma...necesh se pokajati Quote EAT MY SHORTS Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 14, 2005 Report Share Posted September 14, 2005 A jel moze neko da kaze u kojoj prodavnici imaju te Viewsonic monitore posto i ja planiram za mesec dana da uzmem TFT 17" I da kako da gledam kvalitet tft-a ,po ceni ili moram da se razumem u neke stvari da bi svatio sta da qpim btw tvoju 19" mozes da prodas za oko 100-120e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted September 14, 2005 Report Share Posted September 14, 2005 @Baya Monitor biraj tako što ćeš da odeš u radnju, pogledaš svaki posebno i onda izabereš. Odziv od 8ms (ili manje) je dovoljan, ali obavezno proveri i kvalitet boja i kontrast i osvetljenje, jer tu može da bude dosta razlike između različitih modela. Generalno, ViewSonic pravi odlične (najbolje) monitore, pa ne bi trebalo da bude problema sa tim kojim hoćeš, ali oprez nikad nije na odmet. Što se tiče napajanja, uzmi neko koje ima dosta snage na +12V grani (oko 25A, ili više), po mogućstvu 400W ili više, ali markirano - Antec, Enlight, PC Power&Cooling... @killYg0r Isto kao i Baya za monitori, s' tim da sa bi sa Samsungom 713N bio prezadovoljan :) Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 14, 2005 Report Share Posted September 14, 2005 Najbolje je prvo videti monitor u radu pa onda kupovati. Ako to nece da moze, onda mogu da ti kazem da sam veoma zadovoljan svojim Viewsonicom VP912s (proshla serija od 12 ms) i da sam chuo od mnogih da je VX924 zasita odlichan monitor. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 14, 2005 Report Share Posted September 14, 2005 A jel moze neko da kaze u kojoj prodavnici imaju te Viewsonic monitore posto i ja planiram za mesec dana da uzmem TFT 17" I da kako da gledam kvalitet tft-a ,po ceni ili moram da se razumem u neke stvari da bi svatio sta da qpim ← Mislim da ih imaju u Imtelu (pored Novog Mercatora), a tamo mozes i lepo da ih pogledas pa da vidis koji ti se svidjaju. A mislim da standardno imaju i Samsunge. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted September 14, 2005 Report Share Posted September 14, 2005 pazi ja imam syncmaster 913n 4ms i mogu ti reci da sam prezadovoljan Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted September 14, 2005 Report Share Posted September 14, 2005 pazi ja imam syncmaster 913n 4ms i mogu ti reci da sam prezadovoljan ← Od kad 913n serija ima odziv od 4ms? @topic: ViewSonic uzimaj zbog zero pixel politike koji svi dobavljachi moraju da se pridrzavaju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Od kad 913n serija ima odziv od 4ms? @topic: ViewSonic uzimaj zbog zero pixel politike koji svi dobavljachi moraju da se pridrzavaju ← sorry moja greska nije 4 vec 8 :( Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Samsung je skoro kod nas predstavio model sa 4ms odziva ... nije losh, mada je preterano reci da se bas bas primeti razlika izmedju njega i nekog od 8ms recimo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baya Posted September 16, 2005 Author Report Share Posted September 16, 2005 ViewSonic uzimaj zbog zero pixel politike koji svi dobavljachi moraju da se pridrzavaju Da znam, to mi je skroz ok. Znači Viewsonic it is :) Ako bog da idem od nedelje da ga uzmem. 'fala..... Quote Go then. There are other worlds than these. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suba Posted September 17, 2005 Report Share Posted September 17, 2005 samo da znash da je skuplji "oko" 100 e od Samsunga Quote EAT MY SHORTS Link to comment Share on other sites More sharing options...
baya Posted September 17, 2005 Author Report Share Posted September 17, 2005 Znam mu cenu, mada čini mi se da vredi tih +~100e ali vreme će pokazati :P Quote Go then. There are other worlds than these. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suba Posted September 17, 2005 Report Share Posted September 17, 2005 pa evo ortak je uzeo pre 2nedelje...kaze da je vrlo zadovljan "za sada"...Nadam se da cesh i ti biti :))) Quote EAT MY SHORTS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts