Lucky Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Mozhda se secate da sam pre oko dve godine ja mislim trazio da mi neko preporuci dobar bajs kao i gde da ga kupim. E pa tada ga nisam kupio ;) jer sam popravio neki stari pa kao prosto mi nije trebao. Ponovo je aktuelno to pitanje, i treba mi pomoc, znam da vas ima dosta koji se time bavite, ili se barem nadam. Ovako ... posto ja bas nisam nesto posebno nizak niti imam nesto malo kilograma, potreban mi je veliki i "izdrzljiv" bicikl da mi se ne bi raspao kada dva puta sednem na njega. Tu mislim i na volan i na sediste, viljsku, sve zivo. Zelim da izdvojim do 250 evra za taj bicikl, licno mislim da preko toga nije ok dati, nisam ja neki profi drajver da mi sad trebaju ne znam kakva cudesa. Ako za 250 evra ne mogu da nadjem dobar bajs skupicu jos toliko pa cu da kupim skuter ;}} Generalno planiram da se vozim po gradu, mozda nekad i odem na pokoji izlet, ali nisam zainteresovan da se verem po strmim planinama ili spustam niz padine i ne znam ni ja sta sve ne. Pricao sam sa ortakom nesto i on rece da za 250 evra mogu da kupim neki dobar Scottov bajs u PlanetBikeu (ne znam koji model), pa ajde da vidim dal' mislite da je to kul ideja, imate neki bolji predlog, predlog radnje za kupovinu, itd itd. Hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Ja sam samo jednom u zivotu qpio vrhunski bajs. Peugeot na partizanovom stadionu , i stvarno sabijao je igricu ,ne secam se koliko sam platio ali znam da mi je trajao mnogo godina bez ikakvih kvarova i stuff. A sad ga ne vozim vise zato sto mi je omalio .A sad imam neki za 100e sto sam qpio isto sabija ,ali sam se malo sa ortaima gadjao sa bajsevima da da bukvalno (taj dogadjaj se desio ispred sqpstine tj prekoputa u onom parku a posledice su bile polomljen tocak na ortakovom bajsu meni je sjebana pedala jedna sad i stalno mi otpada i oba tocka mi idu levo desno a trecem ucesniku skoro nista nije bilo aaa da i na kraju smo poceli da sakcemo jedni drugi po bajsevima )tako da mi taj bajs i nije nesto mada i dalje je ok a sad keva i cale (tj od kad sam i rekao da sam se gadjao sa bajsevima) nece da mi plate popravku bajsa a mene mrzi da odem sam a i nemam cash. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Pa kapiram da je svaki Peugeot dobar, ali kapiram da je scott najbolji (rece mi neki ortak koji se bavi time profesionalno).. http://www.bothybikes.co.uk/scott.html stajaznam Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 I ja sam samo jednom u zivotu qpio bajs i idalje ga furam... :) Iz gore navedenog opisa ti nikako ne bih preporuchio bajs sa amortizerima jer se za te pare ne moze naci dovoljno kvalitetan... Takodje izbegavaj nashminkane disk kochnice, vec iskljuchivo trazi V-brake... ;) More info soon... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Pa kapiram da je svaki Peugeot dobar, ali kapiram da je scott najbolji (rece mi neki ortak koji se bavi time profesionalno).. http://www.bothybikes.co.uk/scott.html stajaznam ← to, kad ti neko kazhe da zheli do 250e da potroshi okachi mu listu bajkova koji su svi preko 1000 funti Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Svojevremeno smo sa burazerom kupili bajs Polar, bio je odlichan i koshtao oko 250 evra. Ne znam gde sada imaju da se kupe ti bajsevi u Beogradu. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 (edited) Matori, nadji POLAR STORM, za nekih 150e i onda mu stavi aluminijumske pedale umesto originalnih i onaj srednji amortizer zameni i stavi GASNI umesto njega.... i jos dodaj prednje i zadnje svetlo i speedometer....i obavesno gume stavi za gradsku voznju... a sic moze neki MASNIJI da te ne zulja guza.... E sad, to SVE ce te izaci ISPOD 250e a imaces mega madafakin makinu !!! Inace bajs ima CELICNI ram pa je malko tezi od onih fensi alu ramova ali zato ja sa svojih 115kg skacem sa njim po trotoarima i na vrsackom bregu bez frke... evo i slika: Edited July 20, 2005 by nigger Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Da, shto se guma tiche ima onih Goodyear pseudo slikova (takve sam btw dobio uz POLAR). Lichno ja ne volim zadnji amortizer, ali prednji mora da bude i to dobar. Moj bajk je inache bio aluminijumski i mnogo je dobar za voznju poshto je lagan. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Sve sami neznanci :Pp. Mislim, onaj koji ti kaze da je peugeot dobar sa bajseve taj je neznalica... Elem, za 250e ne mozes da kupis nista od jacih firmi(scott,GT,Giant,kona,Specialzed itd.) kao ni nista jace od shimano opreme(lx,xt,xtr). E sad posto kupujes neki srednji bajk gledaj samo da nije neki fush ram odnosno pozeljno je da bude ako ne full aluminijum onda barem polu alu polu gvozdje. Suspenzije ti ne trebaju eventuualno prednja ali i to je samo sminka ovih sto prodaju bajseve da ti uvale kao e ovaj ima 2 amortizera. Kad cujem amortizer odma mi nije dobro. Znaci i suspenzije ako nisu(rst, rock shox, z itd..) onda ti je bolje da imas obicnu viljusku ali da bude obavezno prava. Znaci da ne bude onako iskrivljena na krajevima. Ako oces neki jaci savet odnosno da bas kazem sta kako za te pare onda da se cujemo. Ili to ili barem da se istalis za vise kesa pa da uzmes jedan onako bas solidan bajkic. Tolko od mene. zpo Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 (edited) Ne znam,ja sam jos pre 4 godine uzeo GIANT(aluminijumski,lagan ko pero),malo vozen za 600 maraka tada.Prednji amortizer(RST),v-brake kocnice i dan danas radi kao nov!Znaci prezadovoljan sam,kuda sam sve isao i kolko je puta padao i sve,i dalje mu tockovi idu pravo,brizne menja normalno,kocnice rade savrseno iako ni jednom za ove 4 godine nije isao u servis.Ja sam ga nesto malo doterivao,podmazivao lanac,kocnice,amortizere itd...Kao sto je vec neko rekao,gledaj da uzmes kvalitetan bajs pa makar bio i vozen malo ali sa kvalitetnim delovima...Samo naravno,takav bajs treba da gledas gde ostavljas ;) Znaci ja se zgrozim kad vidim Capriolo sa svim amortizerima,''disk kocnice'' nasminkan do jaja,a ustvari rupa.Moj ortak je ziv primer,kao kupio bajs sa diskovima,amortizeri napred,nazad,levo,desno,srednji za 120 Edited July 20, 2005 by Gr@sSh0pp3R Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 mislim da je ovo budjenje,shto nigger pomenu,najbolja opcija.u svakom sluchaju ova sranja sa obichnim amortizerima ne uzimaj.ima dosta slichnih bajseva vec od 100e,samo treba zamenite te malo osetljive komponente i plastichne kochnice naravno.u pezo ne svrachaj tamo udaraju po ushima(300e+) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 (edited) Scott ili polar...v-brake obavezan,aluminijusmki ram i da mu je prednji amortizer kvalitetan...zadnji ti nije neophodan...i gledaj da ti i prednji i zadnji tocak budu ojacani,tj. da ne bude celican ili aluminijumski pa ces morati da ga centriras svakih 15dana...imas sad bas jeftin Capriolo Adrenalin sa prednjim amortizerom sve te dzidza budze sto ti trebaju a veoma je(ali veoma veoma)izdrzljiv...Crn sa crveno zutim sarama,recimo da u mom Pancevu sam video vec jedno 10takvih istih... e da,Peugeot nikako... Edited July 20, 2005 by gruja Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Ponika sa banana sedistem :) Ja uzeo djubre od kapriola prosle godine ( <100e) i lepo me izdrzava i dan danas. Za 250 je najpametnije od nekog ko se rzume uzeti polovan dobar i nabudziti ga. U principu nigger je dao pametno resenje (pimp my bike). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIVP Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Jel si razmisljao da ukrades neki bajs? Mnogo jeftinije... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gioblin[Fuse] Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Laki da ukrade.. ccc. Pre bi video kraj sveta! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 my 2 cents. Za te pare ne mos' da uzmes bajs sa krstenom suspenzijom, ali neka prednja koja ce da te sluzi u normalnim uslovima eksploatacije moze da prodje. Peugeot bajseve nemoj da gledas, samo kostaju mnogo a za te pare mozes deset puta bolji bajk da uzmes. Scott imas u Planetbike-u koji su satro generalni uvoznici, ali oprema koju oni stavljaju na te ramove za te pare za koje ih prodaju je krs, dakle i to preporucujem da zaobidjes. Oni su prosle godine prodavali i Polar biciklove, ali nisam siguran da li ih i dalje furaju. Capriolo bi ja licno zaobisao, ne sto su toliko losi, nego zato sto vataju na jeftine fore, tipa bajs ima diskove, suspenzije, sta sve ne, a onda se sve to raspadne za godinu-dve posto je kvalitet krs, da mozes sam da biras komponente mozda bi i mogao od njih da se napravi krsten bajs (ali ti to verovatno ne zelis da radis). Mozes da pogledas dobre polovne bajkove u Pirani (kod Sajma na biciklistickoj stazi) ili na Partizanovom stadionu. I javi se Shomy-u on mi je pricao da ima neke "kombinacije" za bajsovi, a moze i da te posavetuje, posto je upuceniji od mene sto se cena tice. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 20, 2005 Author Report Share Posted July 20, 2005 Hvala za savete :) Ali ako ih sve saberemo u jedan, ispasce da treba da kupim Peugeot Polar Scott sa prednjom i zadnjom ali i nijednom suspenzijom, da ima aluminijumsko-celicni ram, sediste koje je tvrdo ali ipak od sudjera i meko, i taaaako :) Videcu da sibnem neki detaljniji post ako treba, a javnucu vam rezultate "pretrage". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 sh znam.. aj sam prosle godine uzeo u NS doduse Capriolo Sport varijatnu imas na sajtu sve specifikacije inace ljudi su bili max fer i ponudili mi ako hocu nesto da zbudzim od opreme neka kazem sta hocu... cak su mi lepo rekli sta u osnovnoj konfiguraciji nije bas ok i sta bi trebalo da zamenim ako sam neki extreme manijak itd itd nisam nikakav manijak ali volim iz zezanja malo offroad da vozim :) i 'biciklov' se pokazao dosta dobro a i izgleda cool ;) pogle fotke i specifikaciju na sajtu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted July 20, 2005 Report Share Posted July 20, 2005 Ja naprimer imam bajs koji je star 9 godina (sve na njemu je Shimano) cak mu ni gume jos nisam menjao,nista mu ne fali...tako da ako hoces dobar bajs moja preporuka Shimano (ako se to jos i proizvodi :) )!!! Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 ortak je uzeo u planetbikeu scotta napred disk, pozadi vbrake, prednja rst suspenzija vozio sam bajs i mogu ti reci da je super 270 evra ga izashao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 (edited) to je za vlazne dane, kad se bandash okvasi, nece da kochi obichna kocnica :) naravno, nije za grad, kao ni kramponke, samo neke slick valjaju. dzaba i diskovi i v-brake (to je ionako entry-level) kad su npr. prednje nable fush, amortizeri prednji nista spec, menjachi isto entry-level. ako je 400km predjenih dovoljno da treba da se proveravaju lageri u srednjoj (pogonskoj, jel) glavi, onda mozda i jesu ok za te pare. nemoj samo da se zajebete i kupite kod preprodavaca, samo i direktno u PlanetBike ako se za njih odluchite, oni odradjuju garanciju kako treba. Ovi ostali preprodavci (tipa u bulevaru kod picerije Alexandar) samo *rkaju patke i hvale bajkove ko da su ih oni pravili. Klasika uvaljivachi ;) elem, lepi su na oko, nesto nisam iskusio da su extra dobri za te pare. Za best buy ja bih ipak otishao kod nekih ok likova koji prodaju bajsove, tipa u Takovskoj kod stanice Trole, malo ispod raskrsnice sa LoleRibara ima jedan pasazh, samo tu se cheka na bajsove, kako kakvi naidju, moze i da se nabudzi svasta (nisam siguran za poreklo, ali sigurno nisu iz srbije ;)) eve mog, to je Scott iz PlanetBike-a (poreklom i garancijom) :) Edited July 21, 2005 by Ji 4Tze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 Uu Ji al si lepo zbudzio bajs :) Jel 64-bitni :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 ne razumes ti to kruko, to je pro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted July 21, 2005 Report Share Posted July 21, 2005 tebra,extra ti bajs,my dream bike..:)) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted July 22, 2005 Report Share Posted July 22, 2005 Evo... juche videh u onoj prodavnici na pocetku knez mihajlove s leve strane, ako se krene od terazija (valjda je to robna kuca)... Scott neki za 20 000din... dodje mu okruglo 250 eur... mozda vredi pogledati... Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts