Jump to content

Ji 4Tze

The X
  • Posts

    191
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ji 4Tze

  1. Nije ona već Mech https://www.youtube.com/watch?v=-3MxuklTfzk
  2. da da, nije oficijelni nikako, ne bi bio samo jedan jpeg u arhivi s modelima :)
  3. :D kopam nešto po arhivi i naletim na ovo...
  4. Crno dete, umeš li srpski da pišeš?!
  5. A sada, hellhole :D I još čudnih ruskih rupa
  6. http://www.fishki.net/comment.php?id=18124 slike http://www.svt.se/content/1/c6/76/85/12/guatemala.asx video http://www.komotv.com/news/national/6066586.html Officials blamed recent rains and an underground sewage flow from a ruptured main for the tragedy. The pit emitted foul odors, loud noises and tremors, shaking the surrounding ground. A rush of water could be heard from its depths, and authorities feared it could widen or other sinkholes could open up.
  7. ja tamo kad prodjem uvek vidim zatvorena vrata i shtrik vesha na prozoru u suterenu :D
  8. Tesla Anti-Theft Device: Eye of Sauron behold! http://gizmodo.com/gadgets/gadgets/tesla-a...uron-237663.php
  9. Rally Championship 2000 skini poslednji patch i po uputstvu napravi ral.cfg fajl i metnes: fizpatch=1 patchstickygrass=0 patchgravity=200 patchdamages=0 patchmaxdrawdistance=12 jes mator reli, ali je arkadni i meni je zilion puta bio zanimljiviji od kolina naravno, podrzava i split screen nije WRC nego BritishRally, predji arkadni deo da otkljuchas 4wd auta :)
  10. Ji 4Tze

    Zima i kola

    da dodam i ja nesto u vezi antifriza posto je skoro menjan antifriz, tj. tecnost za hladjenje, antifriz+voda (50% odnos za -37C a 55% za -45) se menja, u zatvorenim sistemima, jednom u 2-3 godine ili kad dodje do nekakve dilutacije :) tecnosti problematichni delovi sistema su spojevi creva sa elementima, radijator za grejanje pogotovu (zavuchen je ka kabini pa se i ne vidi na prvi pogled) i ako je tecnost u dobrom odnosu videce se kao rdja na tim spojevima - znak curenja, obicno razlabavljena shelna
  11. evo i linka http://thrillingwonder.blogspot.com/2006/1...t-machines.html
  12. da, hl2 ima extra dobitka od dual core/cpu konfiguracija.. ajse, jel moguce da neko ovde misli da ti imas tri blage oko hardvera ;) i omasio si RAM, treba Crucial Balistix da stoji, ne corsair. isto tako, zajebo si se za CPU, treba opteron 170. nista bre ne znas :P
  13. pa sto nisi apdejtovao :) koga zanima: http://www.battlefield.co.yu/index/content/view/83/2/ :/
  14. Ji 4Tze

    TFT monitor

    stolice samo na sajmu namestaja kupujte ;) em je najveci izbor, em su redovno na popustu.
  15. pa bekapuj original sa krekom, bitan je samo serijski :)
  16. Ji 4Tze

    TFT monitor

    980E je taj dell 24", ali bez PDV-a ;) to mi sledeca kupovina, chim mi ova 17" izadje iz garancije :D
  17. sad videh celu prichu u onoj emisiji sa onim debelim na pinku, nesrece i chuda, bila pricha o ovome, taj lik je ladno preziveo, pilot je na vreme ugasio motor pa je isti pokupio i sazvakao samo kacigu, zastitni prsluk i nesto odece. Lik je sad 'retired' i sasvim normalno izgleda. Na brifingu za novinare neko vreme nakon cele nesrece, imao je zavoje, gips i podlive, ko da ga je neko lakse pretukao :) inache, desilo se '91, rat u Zalivu.
  18. ruski raketni motori sa zatvorenim ciklusom (sta god to znachilo, neam pojma, gledao sam na TV-u) su (ako sam dobro razumeo) bar 4 puta efikasniji od svih ostalih. Naime, tokom trke za Mesec, krenuli su da rade eksperimente sa takvim motorima, na raketi nosachu koja je imala dal 12 ili 24, nisam siguran, ali bilo ih je mnogo :) i koja je bila na_ruski_nachin_ogromna, i testirali su ih po principu gresaka, bilo je planirano da li 13 ili 14 testova, i prvi, drugi treci peti put su rakete explodirale, naravno, svaki put kasnije kako su poletale :). E onda su u Kremlju shvatili da gube trku za Mesec i kasniji rekli 'nema vise para', blokirali projekat i naredili da se preostali motori koji su proizvedeni unishte. Srecom, inzinjeri koji su radili na projektu su resili da ih sachuvaju, i upakovali su ih u jedan skriveni magacin. Posle 20 godina i raspada SSSR-a, jedna evropska (ako se dobro secam) firma je dosla u kontakt sa 'naslednikom' projekta, i opet su ih oziveli i sad rulaju :) U toj emisiji, inzinjer NASA-e je rekao da su pre prvog testa, bili jako nepoverljivi prema podacima koje su im ruski inzinjeri dali, tj. sto se potrosnje i potiska i chega_vec tiche, ali nakon testa i chitanja rezultata bili su u shoku jer se pokazalo da su zapravo ameri kaskali za rusijom 20 godina (bas tim rechima) u razvoju tih velikih raketnih motora. Na stranu sto su brzo odustali u NASA-i od tih sa 'zatvorenim ciklusom' jer su ih smatrali (ne bez razloga) suvishe opasnim i nepredvidivim. Rusi su zapravo imali neku superizdrzljivu leguru metala koja je mogla da izdrzi sve napore po motor koje nosi zatvoreni ciklus sagorevanja. Aj sad ko je struchniji nek pojasni detalje :D emisija je bila na Viasat Explorer/History kanalu pre par dana.
  19. laki, ma kazem odlican, mislim da je odlican, meni, ne generalno, znachi chisto subjektivno misljenje :) Ne bavim se kritikom filmova (niti zelim to da radim), pogotovu sto u srbiji svi znaju sve o zenama, fudbalu, kosarci i filmovima :D pa jedino mogu da budem razocharan, odusevljen i zadovoljan u odnosu na ono sto sam ochekivao. A to je sat i po-dva razbibrige, po mogucstvu da ne smori ko doom3 igra... A ne lozim se na kadrove, montiranja, zvuk, prosto, laicki gledam na film, pobogu, to je doom, a ne Blistavi Um ili (lupam) Fargo pa da se odusevljavam glumom ili ne znam chime. Doduse, malo sam bio skeptican, chitaj prepao sam se da ce Karl Urban da se izblamira, zgotivio sam ga u LoTR-u, ali sto se mene tiche, ne. Rock je meni redovno bio neubedljiv gde sam ga vidjao, pa me nije ni zanimalo sta ce od njega da naprave, ali ok je i to. Mislim, ok, fali tih chudovista, fali verovatno svega po malo, zvuk se chuo prilichno lose kad nije bilo gruvanja ali bottom line, odlichan je film, i greota ga propustiti, chak se i mojoj boljoj polovini svideo :) (sto je poslednje sto sam ochekivao, jel). mada, zao mi sto ga nisam gledao u mmonro sali takvuda :)
  20. ne da nije smesno nego je zalosno. uz plitko razmisljanje i nepismenost, sto je kriva sama profanka, ceo sastav lichi na ono sto chitamo kad pishu ameri o ne znam chemu (glupi ameri fazon topic-a) mada, nije daleko od onog malog crnogorca sto je opisivao kako mu je stric ubio rodu ili sta vec... mislim, ok za zajebanciju tipa 'ocu da ispadnem debil, bas cu da se potrudim' bre, de se dela ona vechita tema: Jesen u mom kraju :) zapravo, zao mi je dece kome je onaj baburko iz haga idol
  21. a ni sa Technology & Science > Grafika, dizajn, modeliranje
  22. ma sta zna dete sta je 300 kila :) al bi opleo pertua po guzichetini sa ovim miniganom, bez blama a ovo taman za pticji grip, jebes tamiflu :)
×
×
  • Create New...