killYg0r Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 ciganske kompanije svuda oko nas. svaki put kad idem da placam racun u orion im pljunem u facu zato sto su pokrili dve zgrade na nbgu sa svojom premium mrezom a reklamiraju se na sve strane 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Member Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 (edited) Upravo sam zavrsio razgovor, bila je na stolu i "spliter" tema, ali je kratko trajala :). Ostavio sam podatke i rekla je operaterka da ce se javiti serviser ako to bude neophodno. Modem se dva puta restartovao dok sam cekao da se jave :). Nego koliki je bese rok za otklanjanje kvara, cini mi se da je bio 48 sati, ali nisam u potpunosti siguran? Takodje, hvala na brzim odgovorima. Edited May 15, 2013 by Member Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 (edited) Deset dana kasnije i carevi iz Oriona mi i dalje nisu odgovorili na pitanja o dostupnosti njihove vrhunske premium mreže u mojoj zgradi. Čak sam se pozvao i na to da sam prastari korisnik. Nemam nešto živaca da budem redovno 17-i na čekanju kada ih zovem i onda blejim pola sata na čekanju te se mislim da po isteku ugovora ako mi ne daju bolju ponudu, odjebem i preskočim na targo pošto sam spazio poklopčić/šahtić njihov pored zgrade pa kontam da je dostupno kod mene. Mene zanima pored ovih njihovih standardnih cena za mesečnu pretplatu, koliko ima tu troškova pored toga? Pretpostavljam da se plaća uvođenje, modem i još po koje sranjce, na sajtu ima neki info ali me zanima kako je to u rl i kako izgleda "uvođenje" i aktivacija? I da li potpisivanje ugovora na recimo 12/24 meseca igra onda tu neku ulogu u tim cenama ili ne. Hvala :D Edited May 19, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 (edited) Targo? Uvođenje free, plaćaš samo materijal ako tražiš da ti njihov modem (ONT) postave dalje od 3 metra od ulaza u stan čini mi se. Radi odlično. Torrenti (download istih) nekim čudom rade duplo većom brzinom od deklarisane :D Plaćam 20/10, a imam 24/12. Torenti idu do 4,7 megabajta u sekundi. Cenovnik: http://www.targotelekom.rs/privatni-korisnici/targo/internet/ Edited May 19, 2013 by Santa Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Ja ne znam kako je moguće da je taj Orion toliko loš, retko ko sam čuo da ih je pohvalio a trebalo bi da su valjda kao nešto ok, imajući u vidu da su spojili tri operatera, uleteli sa kešom i to sve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Hvala sonta :D A ono, ja sa konekcijom i protokom stvarno nemam problema ikakvih, to što plaćam to i dobijam. Ali što se tiče ponude, podrške i komunikacije sa njima, to je katastrofa. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Member Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Update situacije sa telekomom: Istog dana kada sam pozvao call centar, popodne je dosao tehnicar, otvorio steker izmerio i rekao nije do vas, bice sredjeno. Od tog popodneva do danas radi normalno, valjda ce tako i da ostane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 (edited) rešio sam da menjam, ovi iz oriona su se prociganisali, niti odgovaraju na mejlove, kuliraju kad ih zoveš, a ponuda je ubibože. Sad plaćam 1990 za 6/1, ona mi tamo nudi 7/1 za 2400 ili tako neko sranje. Plus ovan jihova premium mreža nije mrdnula već 4 godine što je mentolski. Bio lik sad iz targoa, sve kul, besplatno uvođenje ako je na ugovor plus mi je rekao da paket od 10/5 koji je 1700din na dve godine po ugovoru, podižu uskoro na 24/12... za 1700 din dok ja plaćam 1990 za 6/1 adsl kod oriona. Iskreno se nadam najboljem od naredne nedelje kada budu uveli. Edited May 30, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 (edited) I ja sam to pročitao negde, da će duplirati brzine. BTW nemaš šta da se nadaš, to radi tako dobro da se ponekad pitam is it too good to be true :D Edited May 30, 2013 by Santa Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 ja bi presao na targo istog momenta da mogu a orion je zaista poceo da me mraci svojim postojanjem i nebrigom o korisnicima 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 ne znam koji im je kurac u orionu, nije da nemaju sredstava i da to sve malo bolje promovišu nego ih baš, baš boli kurac. Ok, hoće sad da furaju fiber, lepo, i kontam da imaju više poteškoća oko instalacije istog za razliku od targoa koji je izbušio nbg, pa onda pitao jel može. Ali opet, adsl ponuda im je skuplja već u odnosu na konkurenciju, plus se ne javljaju niti odgovaraju na mejlove i generalno ih zabole. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 imho njiih zabole za Adsl korisnike jer im je zarada na Adslu kurac od ovce - veći deo para ode telekomu koji ih uz to još ukopava sa cenama - fokusirani su na prodaju "fiksnih" telefona, TV paketa i krš neta za male pare svim mogućim načinima koji zaobilaze telekom + su spajanjem tri provajdera nasledili razne wireless mućke i kalakurice pa i to valja nekome prodati Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Imam problema sa telekomovim adsl-om zadnjih dve nedelje. Nisam jos zvao 0800 dok se ne konsultujem sa vama, cisto da bih bio pripremljen kada zovem i da izbegnem nepotrebni "da li ste prikljucili spliter" razgovor. Naime, problem je taj da sa vremena na vreme internet prestane da radi i izgubi se on treca lampica sa modema. Modem se sam resetuje i dobije novu ip adresu i nastavi da radi do sledeceg samoresetovanja. Nekad to samoresetovanje traje nekoliko minuta, pa prestane do kraja dana, a nekad se uopste i ne desava. Primetio sam takodje da kada net zabaguje, ponekad dolazi do sustanja u slusalici na telefonu, mada se u poslednje vreme to ne javlja. ADSL paket je click 4 4096/512. slican problem i kod mene, imam telekomov 5/1 paket...s tim da sam primetio da se taj prekid signala cesto desava kad zvoni fiksni ili neko razgovara istim, dal je moguce to? imam onaj klasicni stari steker sa spliterom...zvacu sledece nedelje ako nastavi da se desava, do sada je bilo samo nekoliko puta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Promeni šteker i spliter. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 slican problem i kod mene, imam telekomov 5/1 paket...s tim da sam primetio da se taj prekid signala cesto desava kad zvoni fiksni ili neko razgovara istim, dal je moguce to? imam onaj klasicni stari steker sa spliterom...zvacu sledece nedelje ako nastavi da se desava, do sada je bilo samo nekoliko puta kako ti je kontektovan modem u spliter i šteker? Ne znam tačno na koji stari šteker misliš, na onaj sa tri rupice? U svakom slučaju, iz splitera modem mora da ti bude uključen u adsl izlaz, a telefon u phone. Ako imaš dva telefona, mora i za drugi da imaš spliter. A najverovatnije je to jer ako ti ne prekida uvek, onda je tu problem negde. Ako nije to, moguće da ti je crkao spliter nekako, dešava se, onda cimaj provajdera. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 rešio sam da menjam, ovi iz oriona su se prociganisali, niti odgovaraju na mejlove, kuliraju kad ih zoveš, a ponuda je ubibože. Sad plaćam 1990 za 6/1, ona mi tamo nudi 7/1 za 2400 ili tako neko sranje. Plus ovan jihova premium mreža nije mrdnula već 4 godine što je mentolski. Bio lik sad iz targoa, sve kul, besplatno uvođenje ako je na ugovor plus mi je rekao da paket od 10/5 koji je 1700din na dve godine po ugovoru, podižu uskoro na 24/12... za 1700 din dok ja plaćam 1990 za 6/1 adsl kod oriona. Iskreno se nadam najboljem od naredne nedelje kada budu uveli. http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=115490&d=1370023104 Evo ti flajer sa novim paketima :) Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 e, pa to je to :D 1600 din za 24/12 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 hvala na savetima drugari, videću šta je u pitanju btw, kad će telekom da duplira brzine:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Pa je l su skoro dizali za 1,5 na 5 Mbit za iste pare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Šta ne, pa šta ja sad koristim lol? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 pa šta ja sad koristim lol? Crnu mađiju? Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?sid=176&id=1449 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Cena mesečne pretplate (Ugovorna obaveza 24 meseca) jaoming.jpg Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 vudu, zar ove cene nisu već više od 6 meseci ovakve? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts