Jump to content

Ultimativni ADSL topik


Lex

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ma bre sta je ovo http://www.open.telekom.rs/internet/Content.aspx?temp=0&sid=1919&id=2057

Imas opciju da platis dodatno mesecno nesto malo i dobijes ekstra upload... Jel ovo radi lepo ili je fora "Do 10Mbps" a u stvari daje 200Kb/s?

 

Zasto nisu adsl paketi odmah u ponudi sa tim upload brzinama ? Neka bude skuplji sta ima veze...

Edited by LepYbre
Link to comment
Share on other sites

20 Mbit ne možeš da ostvariš ako si malo dalje od centrale, možeš da tražiš paket i čekiraš "saglasnost za realizaciju maksimalne moguće brzine" i da dobiješ tih realnih 10mbit koliko parica podržava a plaćaš kao 20, kad budeš tražio upload 5mbit reći će ti da ne može kao da si im tražio čmar od svrake(®©Lag™).

 

Naravno, pitaj, probaj, možda imaš tehničkih uslova

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Kako je navedeno u saopštenju te kompanije, proces prodaje je u toku, a aukcija bi trebalo da se održi krajem godine.

 

Centralni deo infrastrukture je 850 kilometara duga okosnica mreže, koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada.

 

Prodaja će uključivati Metronet, koji obuhvata oko 500 kilometara u gradskom području Beograda.

 

Kako se navodi, Targo telekom poseduje najveći prenosni kapacitet za međunarodnu razmenu podataka, a omogućava potpuno nezavisno korišćenje širom Srbije. Više od 160.000 domaćinstava mogu istog trenutka da se priključe na internet velike brzine u Beogradu, a celokupni tržišni potencijal za Beograd iznosi oko 540.000 domaćinstava.

 

"Kupovina ove savremene srpske optičke mreže daće investitorima odličnu priliku da se uključe u rastuće tržište Srbije, bilo da su u pitanju fizička ili pravna lica. Visoki propusni opseg mreže i prenosni kapacitet čine je zanimljivim kandidatom na polju prenosa podataka, pre svega kao nosioca podataka za medjunarodne telekomunikacione i internet kompanije, velike firme i državne institucije", istakao je član Upravnog odbora NetBid AG iz Hamburga, Tim Langenfeld.

NetBid AG je angažovan da sprovede prodaju.

 

Kako se navodi, nekoliko zainteresovanih kupaca već je počelo pripreme za kupovinu.

Mrežni operator Targo Telekom, filijala slovenačke Nuba kompanije za savetovanje u investiranju, izgradila je mrežu od 2008. do 2012. godine.

 

Link to comment
Share on other sites

Tu je zapravo problem, jer taj Targo nije bas legalno prosirivao mrezu, tj to je islo na mufte objektivno gledano i po NBGD. U tom smislu je pitanje da li bi neko zaista i mogao, uz postojecu zakonsku regulativu, da prosiri mrezu po sistemu po kome su oni radili. A onda bi imali savrseno opravdanje da ne prosiruju mrezu jer ne mogu da dobiju dozvole (sto legalno i ne mogu) i to je to. Druga stvar je sto je to privatna firma koja se prodaje, bez bilo kakvog ucesca drzave, tako da verujem da ce jedini uslov koji ce biti postavljen koliko para neko daje. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

jebote pa piše u samom vrhu računa, šareno n shit sa velikim 20%... tj onog dela računa gde uplatnica :D

 

mada prvih par meseci od kad sam prešao na to da mi šalju račune na mejl, nisam ni skontao da mi šalju i "kopiju" računa tj. uplatnicu, koja se nalazi na dnu pdf-a od tri, četiri strane :D

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Evo jedan primer da ne budemo najgori od sve dece sto se neta tice:

 

 

Vlada CG razmišlja o osnivanju internet provajdera

IZVOR: OLIVERA NIKOLIĆ, DOPISNICA AGENCIJE BETA
Vlada Crne Gore razmišlja o osnivanju svog internet provajdera, kako bi građani dobili bolji i jeftniji internet, saopšteno je danas iz Agencije za elektronske komunikacije Crne Gore.
 
Građani Crne Gore plaćaju najskuplji interent u regionu i Evropi jer je država pre deset godina, prodajom Telekoma novom vlasniku, obezbedila monopolsku poziciju na tržištu koju je on koristio, pišu podgoričke "Vijesti". 
 
Vlada Crne Gore je pre nekoliko dana naložila Crnogorskom Telekomu, koji je u vlasništu Dojče Telekoma, da smanji cene interneta, u proseku za 35 centi. 
 
"Takvoj odluci vlade prethodila je analiza tržišta kojom je utvrđeno da Crnogorski Telekom ima monopolsku poziciju na tržištu i da su cene njegovog interneta previsoke u odnosu na troškove", rekao je "Vijestima" direktor Agencije za elektronske komunikacije Zoran Sekulić objašnjavajući razloge vladine odluke. 
 
On je naveo da su cene skuplje u odnosu na region i EU "jer te države imaju vše internet provajdera i mogućnost kupovine interneta u inostranstvu" i potvrdio nameru države da osnuje internet provajdera u sopstvenom vlaništvu. 
 
Smanjenje cena interneta važiće od početka decembra i biće na nivou cena regiona i zemalja EU, kažu iz Agencije. 
 
Telekom je privatizovan 2005. Pre toga, njegov sastavni deo postao je Internet Crna Gora. 
 
Do danas on ima monopolsku poziciju u fiksnoj telefoniji i internetu, izuzev mobilnog, jer je uz centrale i objekte državnog Telekoma kupio i kablovsku kanalizaciju, odnosno čitavu infrastrukturu bez koje je nemoguće biti kvalitetan i konkurentan mobilni i internet operater.

 

I cisto zezanja radi odem na sajt Telekoma Crne Gore da vidim koje su cene, na primer ADSL  [roflmao]  [roflmao]  [roflmao]

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

Update: And just like that, the government has relented. After pressure from the press and public, it’s now announced that while the tax will still be implemented, there will be a cap on it. For individuals, no one will have to pay more than 700 forints (£1.8), while businesses will have a maximum monthly charge of 5,000 forints (£13).

 

Čili ne čita sopstvene linkove [:D] [:D]

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Original Story: Accessing the internet in Hungary looks like it’s going to get a lot more expensive as of next year, as Hungarian economy minister Mihály Varga has announced that a new tax, set to come into force in 2015, will begin charging Internet Service Providers (ISPs) by the gigabyte. While that might not be the end of the world if the fee was small, the quoted per gigabyte rate is 150 forints, which works out at around 38 pence per GB.

 

Edited by Shekk

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

sorrz za edit :)


Elem, ovo je zapravo obična taksa, što našim govnarima uopšte nije daleko od pameti samo što bi oni nama odrepili fiksnu od 250 dinara po priključku za privatne i 2soma za poslovne korisnike klatio ne klatio državi si platio

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Kacio sam ja ali na UPT :)

 

Mada vidis sad u ovom apdejtu kazu da su ovi iz vladajuce partije trazili da ne moze taj porez nikako da se prenese na krajnjeg korisnika, tj da ce kao da placaju samo ISP-ovi. Mada je opet i sulud taj cap, jer ako naplacuju 150 forinti po GB to znaci da imas nesto malo manje od 5GB do capa, sto u praksi znaci da ne bi platila tipa moja keva, a svako ko ikada pogleda Jutjub bi placao :) A za pravna lica je tipa 35 GB sto je toliko smesno, bolje da su onda rekli "za svakog korisnika se placa fiksna nakanda toliko". 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Pa ne, ja razumem da je populizam, u smislu da kao uvodjenje tog poreza ne sme da se odrazi na krajnjeg korisnika - sto u praksi znaci da ISP-ovi ne smeju sad da podignu cene, nego ce za tri meseca da "promene pakete" i da uracunaju i porez. Sve mi je to jasno, nego mi nije jasna logika "tarifira se po GB" kad ce svako da predje taj limit, deluje mi da je to tarifiranje po GB nanelo vecu stetu tim populistima nego sam porez. Doduse fakat izgleda da su se na pocetku malo izleteli pa su sad uveli taj cap da se vade, ali mi opet bolje da su rekli "ok, ne tarifira se po GB, nego jednokratno". I u sustini o tome samo obaveste ISP-ove koji dalje ne obavestavaju korisnike (da im jos neki porez ne bi rebnuli) i vlada ispadne kao kul, odustala je od toga da peljesi gradjane. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...