Jump to content

GTA6

manson

Recommended Posts

mogu npr da dodaju sta hoce od HDDova na usb, a mogu i sami da prosire SSD
I na šta će to da liči da vise diskovi sa USB? :)
A za razliku od PS5, SM ima samo jedan SSD slot, pa mora i da instaliraju sistem od nule, i bekap da rade ako neće da skidaju sve ponovo :) ko ko kupuje konzolu to želi da radi? :)

14 hours ago, Zwerko said:

Evo, cela industrija je rešila problem...

Physical disc production ending in January 2028 for new games releasing on PlayStation consoles

https://blog.playstation.com/2026/07/01/physical-disc-production-ending-in-january-2028-for-new-games-releasing-on-playstation-consoles/

Nevezano za celu GTA priču, ja sam inače mislio da će ovaj momenat sa prelaskom na full digital doći ranije... šta više covid i ova trgovina brodovima itd sam dodatno pomislio da će da ubrzaju sve to, i da konzole prelaze na te "streaming" boks varijante poput ono apple tv-ja. što ne znači da ja to vidim kao dobar scenario, već sam mislio da će se ranije dogoditi.

istina je da na PC-ju nemamo CD već deceniju unazad, ako ne i više. 

ali nisam siguran da će konzolni kežualci biti baš oduševljeni sa tim da ne mogu tek tako da ubace CD u drajv i igraju igru.

1 hour ago, manson said:

To je bila jedna od prednosti konzola, kada se izigraš, mogao sa da se menjaš sa drugom, prodaš, kupiš drugu polovnu igru... sve rade protiv korisnika. A šteta što smo svi malene sisice i pristajemo na to, jer igrati se mora!!!

ima i toga, ima i što uz nove generacije "odumire" znanje i koncept nečega kao što je fizički disk koji se razmenjuje.

nije isto nama koji smo odrasli uz cd-ove, igre, muzika, pionir cd u kolima :)) i novije generacije koje od starta strimuju sa spotify i deezera, koji na mobilnom skidaju igre i appove digitalno itd. Njima je disk zastarela tehnologija sa kojom se nisu "rodili", isto kao što je određenima već kaseta i video kaseta bila nešto čudno i šta je "premotavanje" ono natpis u video klubu "molimo da premotate kasetu kad je vraćate".

tako da kombinacija toga što ljudi hoće da igraju igre i nemaju neku alternativu i ovoga sa "zastarelom tehnologijom" dovodi do toga. pa mislim pogledaj samo klip koji si okačio oko pozajmljivanja diskova.  Već i on sam po snimku i odeći deluje kao da je iz sedamdesetih :)) a nije bio toliko davno.

On 6/29/2026 at 3:05 PM, manson said:

I na šta će to da liči da vise diskovi sa USB? 🙂
A za razliku od PS5, SM ima samo jedan SSD slot, pa mora i da instaliraju sistem od nule, i bekap da rade ako neće da skidaju sve ponovo 🙂 ko ko kupuje konzolu to želi da radi? 🙂

ih sad, pa ubodes usb ssd i to je to -  nije to tako strasno. Mada tu steam mašinku ne percipiram kao konzolu 🙂

na kraju, taj gta6 je trenutno sony, ko zna kolika ce na biti PC/Steam verzija 

Vise je bojazan ta sto je Sony uklonio 550 filmova iz svoje biblioteke zbog problema sa licencom, dzabe si krecio tj platio filmove - nisu tvoji i mogu da ih uklone kad god im to zatreba, sto su i uradili.  Sutra tako krene i sa igrama opusteno

Onda sherovanje igara i preprodavanje nece biti moguce, sto znaci manje igara za klince/srednju klasu 

Steam nije uklanjao naslove, imash family share, imash popuste, a imash i alternative, EA, Epic, GOG etc  

fallout_table.gif

On 6/24/2026 at 1:22 PM, Lucky said:

ovo će biti još zanimljivije kod nas, kapiram da će 9999 din cena totalno da privuče masu! :))

ovo su videli od nintenda 🙂

zapravo, nintendo ima game key card (vrv si na to mislio) koji jeste kod, i mora igra da se DL, ali ako izvadis game card ne mozes da igras, a MOZES da prodas game key card bilo kome koji ce je umetnuti u svoj switch i downloadovati i igrati.

Zapravo je dobar sistem jer 100 GB ne moze da kertridz koji ne kosta 50 eura 

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

To je Nintendo ubacio tek sad za Switch 2, ali nije to nepoznat koncept i kad kupiš PS5 Call of Duty disk na njega staje oko 100GB pa ti igra skine još toliko. Zapravo ti obično skine i značajno više jer imaš patcheve i sl koji nisu ušli u proizvodnju diskova tako da ti najčešće i za Playstation sada disk zapravo služi kao DRM. 

Ali kao i prvi Switch i za dvojku imaš code-in-a-box fizičke igre, otvoriš kutiju i dobiješ kod, upravo ovo što će raditi i GTA 6. Na primer Split Fiction tako funkcioniše za Switch 2 jer je EA previše škrt da bi pravio čak i game card 😄 I fakat je to Nintendo uveo prvi za konzole, a preuzeto je sa PC-a gde su fizičke kopije odavno bile code-in-a-box, a sad praktično više i ne postoje. Baš zato što nisu imali dovoljno velike kertridže i bili su skupi, pa si dobijao samo papirić. 

U tom smislu je meni samo CD Projekt Red ispao faca i prvi iskoristio 32GB kertridž za Witchera 3 na Switchu, svi ostali su jeli govna (posle je bilo još nekih tipa Zelda Tears of the Kingdom i još par). Ideja te konzole je da ubaciš karticu i da se igraš, a ne da skidaš gomile gigabajta.  

Heghlu'meH QaQ jajvam