manson Posted Friday at 07:21 PM Author Report Share Posted Friday at 07:21 PM Sonik napunio 35 godina 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 11 hours ago Author Report Share Posted 11 hours ago Prodao Gejb? Kreću sa ustupcima i izgovorima? 🙂 https://www.rockpapershotgun.com/valve-rewrite-steams-genai-disclosure-rules-to-more-explicitly-allow-ai-powered-efficiency-tools Quote Valve have reportedly rewritten Steam’s AI disclosure form, essentially a declaration of a game’s generative AI usage that developers and publishers must complete to sell on the platform. The new form, shared by consultant Simon Carless, now specifies that while the presence of in-game GenAI content must still be divulged, including on the game’s store page, the usage of AI-based production tools for "efficiency gains" does not require disclosure. "We are aware that many modern game development environments have AI powered tools built into them," the update form reads. "Efficiency gains through the use of these tools is not focus of this section. Instead, it is concerned with the use of AI in creating content that ships with your game, and is consumed by players." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 11 hours ago Report Share Posted 11 hours ago Tokio do Vracara! https://x.com/HIDEO_KOJIMA_EN/status/2013309982586925191 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Ako ste u Knezu ove sedmice, ne propustite malu salu SANU (a ni veliku, u njoj je Đuro Daničić) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago 9 hours ago, Dule_smor said: Tokio do Vracara! https://x.com/HIDEO_KOJIMA_EN/status/2013309982586925191 haha, nije mu ovo prvi put da dolazi ovde, a super je bilo zabavno pratiti mreže ovih dana sa postovima tipa "krenuo sam po 'leba kad ono sretoh Kojimu" :)) 9 hours ago, manson said: Prodao Gejb? Kreću sa ustupcima i izgovorima? 🙂 https://www.rockpapershotgun.com/valve-rewrite-steams-genai-disclosure-rules-to-more-explicitly-allow-ai-powered-efficiency-tools pisao sam o tome kad si prošli put linkovao, ne znam šta je bila poenta in the first place. Sve mi je to malo delovalo kao "bumerski" odgovor na AI u fazonu "ne razumemo ga, samim tim je nešto loše". Što me čudi od firme koja je tech potkovana. Naravno potpuno sam za to da se banuju full AI generisane igre bez gameplaya tj. da ne ode u stranu "čuvenih" mobile game reklama koje te navuku ono igra ne liči na reklamu i plus nije ni igriva. To je bs i treba ga banovati, ali je daleko od ovog pravila koje su hteli da postave - ne znam da li danas postoji neki alat koji u sebi nema "AI" pa kroz ovo pravilo su verovatno i više ljudi zbunili jer ako radiš u unreal eto ti ga AI, nešto prčkaš fotošop eto ti ga AI itd itd. 2 hours ago, cali said: Ako ste u Knezu ove sedmice, ne propustite malu salu SANU (a ni veliku, u njoj je Đuro Daničić) neko je već kačio ovo pa sam i tad napisao - sve je ovo lepo, ali totalno "komunistički" pristup proslavi SK - evo vam 10 kompova u SANU pa gledajte :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 13 minutes ago Report Share Posted 13 minutes ago 1 hour ago, Lucky said: Naravno potpuno sam za to da se banuju full AI generisane igre bez gameplaya tj. da ne ode u stranu "čuvenih" mobile game reklama koje te navuku ono igra ne liči na reklamu i plus nije ni igriva. To je bs i treba ga banovati, ali je daleko od ovog pravila koje su hteli da postave - ne znam da li danas postoji neki alat koji u sebi nema "AI" pa kroz ovo pravilo su verovatno i više ljudi zbunili jer ako radiš u unreal eto ti ga AI, nešto prčkaš fotošop eto ti ga AI itd itd. Ja cenim da će na kraju morati tržište to da filtrira što bi se reklo. Jer kao glupo je da neko napušava tipa Larian koji je otvoren oko toga da koristi AI za generisanje nekih stvari i onda kao naprave Baldur's gate ili novi Path of Exile i bude do jaja igra, a zato neko "peške" napravi neko sranje i taj je kul jer nema AI 🙂 Ili ono kao dilema oko onog Expedition 33 jer je neki tamo random artist u nekom momentu generisao neku teksturu verovatno kao placeholder i posle zaboravio na to i onda neko krene da čačka po igri, nađe to i kao "aaaa, lagali ste!". Mislim da, tehnički je tačno, ali kao nije da su ljudi generisali AI slop niti su to koristili kao svoj razvojni alat nego je samo verovatno neko kasnio sa svojim poslom pa je napravio prečicu, što suštinski ništa ne škodi samoj igri. Naravno na platformama će biti da moderišu AI slop koga već sada ima previše, pre svega u domenu video i foto sadržaja, ali verujem da će uskoro biti i u igrama. Ali nije kao da nisi imao shovelware igre i pre toga, samo će sada to biti još izraženije. Ali ne vidim kako će neki tag na Steamu taj problem da reši. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts