Lucky Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 1 minute ago, Dule_smor said: Pa trebalo bi, s obzirom da je onaj prvi trejler otvaranje Eye of Aarran hyperspace gate. Uff dodje mi sad ponovo sve da pikam, keca, kataklizmu, dvojku, kharak 😄 udri, trajaće kraće nego što se sećaš iz prošlosti, ja sam to skapirao kad sam igrao ponovo neke igre od pre 20 godina :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 12, 2021 Report Share Posted December 12, 2021 nastavak punokrvni kapiram da ce biti jedno 100 godina posle dvojke 🙂 i vidimo horizontalnu bananu, ali vidimo i vertikalnu, pa moj osecaj u stomaku kaze da cemo imati i jednu i drugu sa dve razlicite strane sukoba ja sam stvarno nekad davno odustao od homeworlda jer se svasta izdesavalo oko developera izdavaca i tako to, medjutim nekako su se konsolidovale opcije, stari developeri se okupili, i licenca je opet kod njih zavrsila. to svakako nije recept 100% siguran kvalitet, ali je poprilicno dobra podloga prosto ne vidim kako mogu da promase sa ovim, nostalgija je toliko jaka da igra ne mora ni da bude vanserijska u ovom momentu, neka bude najprostiji nastavak pa ce biti fenomen, mada sudeci po DoK igri mogu oni mnogo vise. Koncept megastruktura u svemiru koji su imali za drugi deo (ako se dobro secam) je najverovatnije biti realizovan sada vreme je za remaster da se odigra ponovo 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 12, 2021 Report Share Posted December 12, 2021 18 minutes ago, G!!! said: nostalgija je toliko jaka da igra ne mora ni da bude vanserijska u ovom momentu mislim da si ovde baš u potencijalnom krivu. upravo zato što je nostalgija jaka ljudi će očekivati taj neki nivo "emocije" koji su imali tada, možda čak i igra istog kvaliteta kao kec neće uspeti to da napravi jer je prosto drugačije vreme i prošlo je 20 godina 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 12, 2021 Author Report Share Posted December 12, 2021 Nije stvar samo u kvalitetu, za ovakve igre su najbitniji atmosfera i prica, sve ostalo je u drugom planu...ako to pogode zavrsili su posao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 12, 2021 Report Share Posted December 12, 2021 Just now, Dule_smor said: Nije stvar samo u kvalitetu, za ovakve igre su najbitniji atmosfera i prica, sve ostalo je u drugom planu...ako to pogode zavrsili su posao kako misliš u RTS-u da igrivost nije bitna i to kod ovakvog RTSa? 🙂 naravno da je priča važna, ali brate ako nema tog osećaja dok cepaš direktno gameplay, ne znam, meni to kvari ... onda ću da gledam snimak na YT 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 12, 2021 Author Report Share Posted December 12, 2021 Pod igrivost mislis na grafiku, dobar engine, bez bugova itd? To verujem da nece zajebati Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 12, 2021 Report Share Posted December 12, 2021 1 hour ago, Dule_smor said: Pod igrivost mislis na grafiku, dobar engine, bez bugova itd? To verujem da nece zajebati ne, mislim baš na gameplay - na osećaj u igri, koliko je "pozivno" da igraš, kako reaguju jedinice, kakav osećaj stvara .. itd. bagove mogu da podnesem, pa i grafiku da nije baš ne znam kakvo ludilo, ali mi priča nije dovoljna stvar ako samo izvođenje i igrivost nije ok. nadam se da sam bolje pojasnio sad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 12, 2021 Author Report Share Posted December 12, 2021 da, da, pa delom sam na to mislio pod atmosfera 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 12, 2021 Report Share Posted December 12, 2021 7 minutes ago, Dule_smor said: da, da, pa delom sam na to mislio pod atmosfera 🙂 a ok, onda samo drugačije kapiramo šta je atmosfera 🙂 ali to je to, da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 12, 2021 Report Share Posted December 12, 2021 Osećam se kao neko ko je greškom upao na projekciju Dine, nemam pojma šta se dešava ali sve izgleda sjajno 😄 Onaj deo na površini planete je deo kanona? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 12, 2021 Author Report Share Posted December 12, 2021 Deo sa povrsine planete je pocetak price u HW1 kada na Kharaku otkrivaju derelict Khar Thobe, broda kojim su oni pre vise hiljada godina dosli na Kharak posto su bili proterani sa Hiigare i bilo im je zabranjeno da koriste medjuzvezdane letove vise. Nego da ti ne spojlujem ako nisi igrao, svakako preporuka:). A u pravu si za Dinu, Homeworld storyline zaista ima taj neki epski prizvuk koji podseca na Dune univerzum:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 13, 2021 Report Share Posted December 13, 2021 21 hours ago, Lucky said: mislim da si ovde baš u potencijalnom krivu. upravo zato što je nostalgija jaka ljudi će očekivati taj neki nivo "emocije" koji su imali tada, možda čak i igra istog kvaliteta kao kec neće uspeti to da napravi jer je prosto drugačije vreme i prošlo je 20 godina 🙂 mislio sam vise na to da meni igra ne treba da bude vanserijska jer me nostalgija radi na max kako ce ostali da reaguju nemam pojma, ne verujem da ce biti nesto dramaticno kao ovi novi klinci, fanovi cekaju 20 godina na nastavaki a Desert of Kharak je prihvacen fenomenalno rekao bih, i najveca zamerka je bila sto nije izdavano jos contenta i sto je multiplajer zamro brzo Ko nije ograo Deser of Kharak, neka krene odmah, gameplay je drugaciji jer je na planeti, ali to je bila toliko dobra doza Homeworld univerzuma da se neke manjkavosti lako prevazidju Nekada sam i mastao da cemo dobiti Homeworld seriju ili ne daj boze trilogiju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 13, 2021 Author Report Share Posted December 13, 2021 Sve je moguce, kad su Dotu i LoL ekranizovali sto da ne Homeworld i Starcraft! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 14, 2021 Report Share Posted December 14, 2021 Ne zaboravi ni onaj krš od Warcrafta 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 14, 2021 Author Report Share Posted December 14, 2021 Ahaha da vidis, to i zaboravih, valjda jer je sranje ispalo :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 On 12/14/2021 at 6:14 PM, Dule_smor said: Ahaha da vidis, to i zaboravih, valjda jer je sranje ispalo 😄 jeste i bio film loš ali mislim da je dosta warcraft film sahranilo i to što su ljudi očekivali kvalitet wacraft sinematika iz tih dana koji su ipak bili jedini stvarno kvalitetni sinematici i svi su se na njih ložili i jedva čekali da se pojavi neki novi. Sad ni toga više nema 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 meni nije bio toliko los taj film, mislim jest bio sranjkast ali nekako nije bio najgori ikada 🙂 sa druge strane, orkovi takvi kakvi jestu iz igara ne znam uopste kako ih predstaviti da ne budu polusmesni , kao i u warhammer-u homeworld ne bi imao takvih problema, nek naprave film u endzinu igre sto se mene tice >D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 ja ne znam sto se toliko hejtuje warcraft film, meni je ono bilo u naajgoru ruku ok, a ako ne bih obuzdavao fangaya u sebi, rekao bih da je bilo sjajno :d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 47 minutes ago, G!!! said: sa druge strane, orkovi takvi kakvi jestu iz igara ne znam uopste kako ih predstaviti da ne budu polusmesni , kao i u warhammer-u to jeste jedna od onih stvari koje prave problem ekranizaciji - kad neki strip ili igra itd u tom engine fazonu (ili crtano) izgleda mnogo bolje nego što ikad možeš da ga predstaviš u CGI svetu za filmove. Ali to je bio samo deo problema tog filma, no šta sad, bilo, prošlo, zaboravljeno - evo vidiš da se pola njih ni ne seća filma 🙂 35 minutes ago, mladenq said: ja ne znam sto se toliko hejtuje warcraft film, meni je ono bilo u naajgoru ruku ok, a ako ne bih obuzdavao fangaya u sebi, rekao bih da je bilo sjajno :d ma nije on bio toliko loš, koliko je više predmet sprdnje generalno zbog tih nekih propusta koje je imao. 49 minutes ago, G!!! said: homeworld ne bi imao takvih problema, nek naprave film u endzinu igre sto se mene tice >D možda ti i još baš neki hardcore fanovi, ali znamo da holivud ne radi tako 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 homeworld je zapravo u originalu trebao da bude battlestar galactica igra, ali im nisu dali licencu pa su nastavili svojim putem (da bi posle izasao mod za modelima iz galaktike 😄 ) ali je svakako zadrzao taj slican osecaj i atmosferu teskobe, nestanak rodne planete, ogranicena populacija na brodu bezi pred brojcano jacim neprijateljem i u praznini svemira pokusavaju da prezive i tako to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 17, 2021 Author Report Share Posted December 17, 2021 On 12/10/2021 at 2:36 PM, G!!! said: Evo ga prvi pravi trejler Ah da, zaboravih...bas mi je drago sto je posle toliko vremena i dalje glavni soundtrack Homeworlda legendarni Adagio for strings:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 28, 2021 Report Share Posted December 28, 2021 Evo ga i steam page https://store.steampowered.com/app/1840080/Homeworld_3/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 GOG prodaje Remastered 1&2 za 3€ https://www.gog.com/en/game/homeworld_remastered_collection 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 Bilo je i u nekim bundlovima za Steam isto skoro džabe, nisam igrao ofc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 op op 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts