Lucky Posted September 8, 2023 Report Share Posted September 8, 2023 17 minutes ago, manson said: https://www.bbc.com/news/world-europe-66752785 A Turkish cryptocurrency boss and his two siblings have been jailed for 11,196 years each for defrauding investors of millions of dollars. Faruk Fatih Ozer, 29, fled to Albania in 2021 with investor assets after his Thodex exchange suddenly collapsed. He was extradited back to Turkey in June and found guilty of money-laundering, fraud and organised crime. Ozer told the court he would "not have acted so amateurishly" if his intent was criminal, state media reported. "I am smart enough to lead any institution on Earth," the Anadolu agency quoted him as saying. ko zna za koga su oni zapravo to radili 🙂 ali ako je za njih, onda jbg. možda su makar pare dali dalje nekome 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted September 9, 2023 Report Share Posted September 9, 2023 a ovaj? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 9, 2023 Report Share Posted September 9, 2023 realno! 22 minutes ago, manson said: a ovaj? 🙂 najbolje je što nemam pojma šta mu je cilj :)) sigurno nećemo sad da kažemo jaoj da, ti si pravi naslednik, evo glasamo za tebe! 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted October 17, 2023 Report Share Posted October 17, 2023 sve karadjordjevice u rudnik, pa neka kopaju do mile volje Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 3, 2023 Report Share Posted November 3, 2023 Оснивач пропале берзе криптовалутама проглашен кривим за превару клијената Сем Банкман-Фрид, оснивач једне од највећих берзи криптовалутама Еф-Ти-Екс (FTX) проглашен је кривим због улоге коју је имао у банкроту те компаније, услед чега је проневерио више милијарди долара клијената. A kazna u martu 2024 godine. ne znam dal' će da pomogne klijentima koji su oštećeni ali eto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 10, 2023 Report Share Posted November 10, 2023 (edited) Jebeš reketiranje lokala, braća Crnogorci su ušli u 22. vek Edited November 10, 2023 by cali 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 10, 2023 Report Share Posted November 10, 2023 47 minutes ago, cali said: Jebeš reketiranje lokala, braća Crnogorci su ušli u 22. vek hahaha, pa jbg, ko još ide u crnu goru na takav biznis put, kao da ne znaju kako se džejms bond proveo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 10, 2023 Report Share Posted November 10, 2023 Zapravo su Crnogorci aktivni u tom svetu, guraju sa Vitalikom i još nekim likovima Zuzalu priču - futuristička zajednica gde grade svoj mini Silikonska Dolina mehur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted November 10, 2023 Report Share Posted November 10, 2023 Lol. Ako su uspeli da zamrznu većinu sredstava jebeš ti takav kripto. Poenta kriptovaluta je da niko ne može da ti zamrzne sredstva 1 Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 10, 2023 Report Share Posted November 10, 2023 poenta ako si naivan i "veruješ" u crypto, da Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted November 10, 2023 Report Share Posted November 10, 2023 32 minutes ago, Highl1 said: poenta ako si naivan i "veruješ" u crypto, da Pa ako znaš kako radi kripto i koji kripto je pravi kripto, onda da. Nego mi je smešno što su se ovi lopovi iscimali da im maznu kripto, a nisu se potrudili da ga obezbede posle. Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 11, 2023 Report Share Posted November 11, 2023 45 minutes ago, Dandy said: Pa ako znaš kako radi kripto i koji kripto je pravi kripto, onda da. Nego mi je smešno što su se ovi lopovi iscimali da im maznu kripto, a nisu se potrudili da ga obezbede posle. Dendy, zasmejavaš me, pravi kripto Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 11, 2023 Report Share Posted November 11, 2023 10 hours ago, cali said: Zapravo su Crnogorci aktivni u tom svetu, guraju sa Vitalikom i još nekim likovima Zuzalu priču - futuristička zajednica gde grade svoj mini Silikonska Dolina mehur. već X godina unazad crnogorci imaju tu priču da se guraju kao top destinacija za ___ ne kažem da je to nužno loše, možda i nije loš koncept kad već imaš tako malu i lako kontrolisanu zemlju da se tripuješ da praviš neki Monako za određene grane industrije. znam da se bave kriptom i da su ovi zato i otišli, ali opet na kraju dana otišli su u CG a ne u Monako 🙂 mislim, niko ne treba da bude toliko naivan da za te "six figures" poslove dolaziš u CG i kao sve će biti kul 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 11, 2023 Report Share Posted November 11, 2023 10 hours ago, Dandy said: Lol. Ako su uspeli da zamrznu većinu sredstava jebeš ti takav kripto. Poenta kriptovaluta je da niko ne može da ti zamrzne sredstva Binance je centralizovana menjačnica, i tu ljudi imaju failsafe mehanizme. Postoji dosta decentralizovanih menjačnica gde zadržavaš kontrolu nad svojim sredstvima (ceo sistem radi kroz decentralizovani smart contracte), ali nema plaky ako ti neko otme novac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted November 11, 2023 Report Share Posted November 11, 2023 5 hours ago, cali said: Binance je centralizovana menjačnica, i tu ljudi imaju failsafe mehanizme. Postoji dosta decentralizovanih menjačnica gde zadržavaš kontrolu nad svojim sredstvima (ceo sistem radi kroz decentralizovani smart contracte), ali nema plaky ako ti neko otme novac. Pa koji idiot drži kripto na menjačnicama uopšte? Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 11, 2023 Report Share Posted November 11, 2023 (edited) Executive idiot. Edited November 11, 2023 by Sting Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 11, 2023 Report Share Posted November 11, 2023 Pa Dule i Igor heh...nego niko da pomene da su skocili koini preko 50% u poslednjih mesec danaBtw, koja je fora sa stakingom, zasto nemaju svi tu opciju...mada vidim da je to tipa max 5% interest rate godisnje, znaci manje od inflacije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 11, 2023 Report Share Posted November 11, 2023 1 hour ago, Dandy said: Pa koji idiot drži kripto na menjačnicama uopšte? Ako ti samo stoji kripto, ne treba ti menjačnica. Hardverski wallet sklonjen na sigurno i to je to. Ali ako trguješ redovno, mnogo je jednostavnije i finansijski isplativije (u smislu marži) da si na centralizovanoj menjačnici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted November 11, 2023 Report Share Posted November 11, 2023 (edited) 49 minutes ago, Dule_smor said: Pa Dule i Igor heh...nego niko da pomene da su skocili koini preko 50% u poslednjih mesec dana Btw, koja je fora sa stakingom, zasto nemaju svi tu opciju...mada vidim da je to tipa max 5% interest rate godisnje, znaci manje od inflacije Staking je vrlo širok pojam. Imaš proof of stake coin-e gde je staking deo samog sistema. Ali onda često moraš i da imaš neki validacioni nod koji ili hostuješ sam ili plaćaš nekom servisu da ti host-uje. Takođe, imaš i trusted i trustless sisteme za to. Negde zadržavaš kontrolu nad svojim coin-ima, a negde moraš da im pošalješ kripto za staking, pa da im veruješ da neće da ih pojede mrak. Neke menjačnice isto imaju staking sistem, pa one u pozadini rade šta već rade sa tvojim novčićima, a tebi isplaćuju kamatu. Naravno, kao i kod banaka, ako menjačnica pukne, ode i sav tvoj kripto. ROI zavisi isto od mnogo faktora, ali tržište to ispegla relativno brzo, tako da po pravilu što je veći ROI, to je veći rizik. 26 minutes ago, cali said: Ako ti samo stoji kripto, ne treba ti menjačnica. Hardverski wallet sklonjen na sigurno i to je to. Ali ako trguješ redovno, mnogo je jednostavnije i finansijski isplativije (u smislu marži) da si na centralizovanoj menjačnici. Pa ok. Ali onda moraš biti svestan rizika. Edited November 11, 2023 by Dandy Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 14, 2023 Report Share Posted November 14, 2023 Šta je inače danas sa rudarenjem, malo sam ispao iz tih tokova? jel neko uopšte rudari nešto i šta se danas rudari, ili su sve kartice odavno završile na oglasima? 🙂 Jel se uopšte nešto majnuje sad? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 On 11/14/2023 at 7:39 PM, Lucky said: Šta je inače danas sa rudarenjem, malo sam ispao iz tih tokova? jel neko uopšte rudari nešto i šta se danas rudari, ili su sve kartice odavno završile na oglasima? 🙂 Jel se uopšte nešto majnuje sad? generalno se popravila situacija malo. ima profitabilnih coinova. profitabilnih mislim da su ublagom plusu. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 1 hour ago, oddball said: generalno se popravila situacija malo. ima profitabilnih coinova. profitabilnih mislim da su ublagom plusu. pa koji, šta sad kopaju ljudi? totalno sam ispao iz štosa nemam pojma šta je bitno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted December 1, 2023 Report Share Posted December 1, 2023 https://edition.cnn.com/2023/11/30/business/cristiano-ronaldo-binance-lawsuit/index.htmlSoccer superstar Cristiano Ronaldo is facing a $1 billion class action lawsuit for his promotion of Binance, the world’s biggest crypto exchange.The lawsuit, filed Tuesday in a Florida court, said that Ronaldo “promoted, assisted in, and/or actively participated in the offer and sale of unregistered securities in coordination with Binance,” including selling non-fungible tokens (NFTs) of himself, which led to substantial financial losses for investors.Binance didn’t immediately respond to CNN’s request for comment. A representative for Ronaldo declined to comment. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted December 3, 2023 Report Share Posted December 3, 2023 Bhutan, a South Asian nation nested in the Himalayas, has secretly developed world’s largest state-owned cryptocurrency mines, Forbes has revealed. According to the magazine’s investigation released last week, the Bhutanese government has quietly spent millions of dollars to build its bitcoin-mining operation. On 11/21/2023 at 10:06 AM, Lucky said: pa koji, šta sad kopaju ljudi? totalno sam ispao iz štosa nemam pojma šta je bitno. vecina spekulativno rudari pa konvertuje u BTC cim sakupi minimum za konverziju Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 9, 2023 Report Share Posted December 9, 2023 Sta je ovo, gde se nalazim...za mesec dana mi skociole vrednosti skoro 40%, ako ovako nastavi bivu na pozitivnoj nuli soon! I onda kad budem prodao skocice sve 10 puta :DDD 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts