Jump to content

.

unknwn

Recommended Posts

2 hours ago, Zwerko said:

Mala digresija, ali sam sad nedavno probavao Xbox Series S i uzeo Game Pass Ultimate pa sam skontao da mogu to da koristim i na PC-u 🙂 U svakom slučaju recimo osetna je razlika u brzini učitavanja npr Halo između konzole i PC-a (pri čemu mi je procesor Series X ekvivalent, memorije imam više, imam SSD, doduše SATA, ne m.2) u korist konzole. Pošto ima tu foru da ti je save game cross-platform isti nivo na Xboxu se učitava fazon 7-8 sekundi a na kompu bar 20ak, nisam merio precizno ali otprilike. Tako da samo treba da pređeš na sledeću generaciju 😉

pa ono, bolje je optimizovano za konzolni sistem, kad devovi dobiju pa mogu da se zezaju. PC ima milion mogućih kombinacija i samim tim nije ni tako lakše ga optimizovati.

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

6 minutes ago, kruko said:

Ima tu raznih čarolija, možda su manje teksture, razbijene na više atlasa koji se učitavaju u toku igre, kompresovan zvuk namešten na strimovanje itd...Sa konzolama nove generacije je lako raditi, znaš koje su mogućnosti hardvera i to je to.

pa da. imaš taj jedan jedini hardver i za njega optimizuješ.

kako ide inače, dokleN si dogurao?

• 6 months later...
2 hours ago, kruko said:

31.08.2022. izlazim za konzole. Neki spinoff koji trenutno radim je on hold, imam tezgu za neku "strategy card game" 🙂

Javim kako se prodaje i kad najave fizičku verziju 😄

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk

nek je sa srećom!

11 hours ago, kruko said:

Trebalo bi uskoro da bude lajv Steam stranica i da se krene u neku pre-alphu pa ću vam baciti link da vidite kako izgleda, kvalitetan je proizvod, nije AAA, ali nije baš ni indie.

takozvani, AA!

🙂

11 hours ago, kruko said:

U principu, pošto mi je firma već manje-više uhodana, imam neku ideju da pokrenem u okviru firme neki svoj mali sektor za igre, možda jedan-dva studenta koji bi malo da se praksiraju part-time u tom segmentu ili neki freelance juniori koji bi se nadovezali na postojeću arhitekturu.

vrh ideja, spremi samo dovoljnu količinu rakije :))

Oprema štampače i sajd biznis razvoj igara! Ovo kao u Portalu, firma koja je krenula od proizvodnje zavesa za tuš kabine završila na naučnim i svemirskim istraživanjima 😄

Sve pohvale, preporučio bih ti neke juniore za to tvoje ali smo ih već zaposlili da rade smor aplikacije sa tabelama!

• Like +1 1

• 3 weeks later...
18 minutes ago, kruko said:

U ponoć izlazi igra na konzolama hah

30k pregleda za jedan dan na zvaničnom PS kanalu, nije loše.

Aj sad uzdravlje pa da otvorim novi topic uskoro 🙂

A da, evo ga ovo novo na čemu šljakam kao programator:

https://store.steampowered.com/app/1888910/Dire_Fog_Tactical_Card_Combat/

Uzdravlje Kruksone! Da ti cveta cveće i pare rastu! 🙂

• unknwn changed the title to .