killYg0r Posted November 5, 2022 Report Share Posted November 5, 2022 ^LoL za klip Inace posle mesec dana utisci za Apex 3 sto sam uzeo su toliko dobri da kad uzmem u ruke bilo koju tu "obicnu" logi od 500 dinara bukvalno mi je mucno da kucam. Mogu da zamislim koliko kidaju tek ove od 200e+ full mehanicke ako jednog dana predjem preko zvuka. Generalno kucanje/koriscenje je na potpuno drugom nivou. I jos jednom da nemamo KP bi duvali za mogucnost da uopste koristimo ovako nesto, jer su nam uvoznici i distributeri somine. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 5, 2022 Report Share Posted November 5, 2022 3 hours ago, Lucky said: haha ajd' trol na stranu, ali šta je ova redragon giant tastatura o čemu se tu radi? :)) Ova je sa velikim tasterima, u smislu značajno većim nego normalne tastature, tipa ako si Bobi Marjanović pa imaš velike prste 🙂 A i oni imaju skupljih modela, samo se to retko kod nas uopšte i nudi jer je ovde najlakše zavaljati tastaturu od 30 evra na kojoj imaš brda zarade 😄 3 hours ago, Lucky said: bonus, juče sam video lika u kafiću, doneo laptop i full size Logitech tastaturu ali onu običnu od 5 evra :)) Nadam se da je bar bila wireless! 2 hours ago, killYg0r said: I jos jednom da nemamo KP bi duvali za mogucnost da uopste koristimo ovako nesto, jer su nam uvoznici i distributeri somine. Nije da sad ulazim u odbranu bilo koga konkretno, uostalom potpuno sam suprotno rekao gore, ali imaj u vidu da oni povlače jako male količine robe u odnosu na druge i onda je dosta komplikovano čak i da dobiju nešto specifičnije u ponudi, sve i da hoće. Plus je realno taj lik što je nabavio na KP verovatno slučajno nabavio baš taj model, ne verujem da je ciljano tražio sa tim enterom, nego je to default za neko tržište pa je i njemu uletelo. 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted November 5, 2022 Report Share Posted November 5, 2022 Ali zar ne bi za naše tržište trebalo da su te tastature sa velikim enterom? ISO (YU) raspored, a slabo ih uvoze, pogotovu te neke skuplje modele, iako ih prave. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 5, 2022 Report Share Posted November 5, 2022 Ja koliko vidim 95% tastatura ima mali enter kod nas koje su u ponudi. Mada mi je veca sansa da ni ne obracaju paznju na to nego da ciljano uzimaju nesto konkretno. Ili su prosto US/UK tastature takve pa znaju da niko ko hoce gaming da cepa ne mora da ima Š dugme fizicki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted November 5, 2022 Report Share Posted November 5, 2022 i UK layout je ISO 🙂 veliki enter, fizički raspored tastera kao kod nas (isto kao i DE). Jedina razlika je sama štampa na tasterima (š, đ... kod nas), a bez toga se realno i može 🙂 Iz nekog razlika većina tastatura kod nas je USA layout, ili onaj Logitech Intl USA (neki USA-ISO hibrid, veliki enter, ali i veliki levi shift, nema taster izmedju shift i z) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 6, 2022 Report Share Posted November 6, 2022 23 hours ago, Zwerko said: Ova je sa velikim tasterima, u smislu značajno većim nego normalne tastature, tipa ako si Bobi Marjanović pa imaš velike prste 🙂 A i oni imaju skupljih modela, samo se to retko kod nas uopšte i nudi jer je ovde najlakše zavaljati tastaturu od 30 evra na kojoj imaš brda zarade 😄 pa ko ovo traži uopšte da kupi? deluje da nema nikakvu upotrebnu vrednost, makar na snimku kao da su tasteri duplo veći od običnih? 23 hours ago, Zwerko said: Nadam se da je bar bila wireless! On 11/5/2022 at 1:09 PM, killYg0r said: ne, full usb najobičnija, bukvalno ona od 3 evra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post fatboy Posted April 5, 2023 Popular Post Report Share Posted April 5, 2023 (edited) Stara originalna KONO KIRA (Kailh red switches).... posle 4 godine doslo vreme da je nabudzim..... ORIGINAL: Skinuti stari switchevi, stavljeni Tealio V2: https://www.amazon.com/Gateron-Tealio-Mechanical-Keyboard-Colorway/dp/B09BHXQB47?th=1 ...koji su lubovani ovde na licu mesta sa Krytox voskom..... a potom preko njih stavljen full novi set KEYCAPOVA - odlucih se za GMK GrandPrix koji sam navato na nekom masnom popustu: https://novelkeys.com/products/gmk-grand-prix?variant=36492567576743 Vizuelno se dobije ovo: ..po nicemu lepsem nisam chukao od ovoga, max satisfakcija svaki put kad stavim prste na tastere..... ali bitno je da imate negde da PROBATE odredjene switcheve pre nego se upustite u trosak...... Preporucujem da naletite do Ade u Maju mesecu na sledeci keyboard MEETUP gde ce biti izlozeno brdo custom tastatura sa full podacima koji su delovi na njima, i onda tamo probate sta vam najvise odgovara pa znate na cemu ste.... O troskovima ne vredi pricati jbg, ovo je specificna "zabava" a izbor i kombinacije custom apgrejdova su countless...... svet custom tastatura je realno zecija rupa koja nema dno.... :) Ali generalno vec za 100-150eur moze da se sklopi stvarno solidna tastatura sa decent switchevima i keycapovima.... Edited April 5, 2023 by fatboy 4 Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted April 5, 2023 Author Report Share Posted April 5, 2023 keycapsi su bas lepo legli, izgleda bas cisto. would bang! jedino me zulja taj F red, ali to mu vec dodje pointy elbows problem 😃 gz! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 5, 2023 Report Share Posted April 5, 2023 Prejaka kombinacija boja za tastere! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 5, 2023 Report Share Posted April 5, 2023 Ne znam sta je smesno, stvarno kida, posebno ova boja sto nije full bela : D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 6, 2023 Report Share Posted April 6, 2023 Kombinacija boja Nigger gledao Yettel reklame na televiziji :))) Mislim, dobra je kombinacija 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 21, 2023 Report Share Posted April 21, 2023 Evo i najave za obaj keyboard meetup sto sam pominjao, pa ko hoce da dodje i cekira iz prve ruke kako sve to deluje nek ubelezi u kalendar: https://www.yugomk.com/ 1 1 Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted June 23, 2023 Report Share Posted June 23, 2023 Podsetnike - SUTRA na ADI vam je onaj Keyboard Meetup! :) 1 Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted March 31 Report Share Posted March 31 Videli što u Games počeli da prodaju ove gole tastature, tastere i kapice? https://www.games.rs/dodatna-oprema-za-tastature/?_gl=1*1w68z09*_up*MQ..*_ga*MTcyMTgwNTgxMC4xNzExOTIzOTAz*_ga_4KZ88JX7LE*MTcxMTkyMzkwMi4xLjAuMTcxMTkyMzkwMi4wLjAuOTgxMjc3NTYx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 1 Report Share Posted April 1 7 hours ago, manson said: Videli što u Games počeli da prodaju ove gole tastature, tastere i kapice? https://www.games.rs/dodatna-oprema-za-tastature/?_gl=1*1w68z09*_up*MQ..*_ga*MTcyMTgwNTgxMC4xNzExOTIzOTAz*_ga_4KZ88JX7LE*MTcxMTkyMzkwMi4xLjAuMTcxMTkyMzkwMi4wLjAuOTgxMjc3NTYx https://www.games.rs/dodatna-oprema-za-tastature/30827-glorious-g-lube-premium-switch-stabilizer-lubricant?_gl=1*18yhgtf*_up*MQ..*_ga*MTA2MjIxMDYxOS4xNzExOTUyNjg5*_ga_4KZ88JX7LE*MTcxMTk1MjY4Ny4xLjAuMTcxMTk1MjY4Ny4wLjAuMjA0NzkwODY3OQ.. jasno je šta si guglao pa došao do ovde! zanimljivo da su krenuli ovo da prodaju baš me zanima ima li tržišta a i ako ima, da li kupuju u gamesu ili se snalaze preko KP i ostalih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post cali Posted June 28 Popular Post Report Share Posted June 28 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 28 Report Share Posted June 28 Samo da je dupli/debeli enter bi bila perfekcija sto se mene tice! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 28 Report Share Posted June 28 1 hour ago, cali said: pa 'de je numerčki deo? kako sračunaš brzo kol'ko je 150 evra u dinarima? :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 28 Report Share Posted June 28 Drugar mi pozajmio tastaturu, krajnje sam zadovoljan. Samo sa Alija da poručim palm rest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 29 Report Share Posted June 29 On 6/28/2024 at 1:10 PM, cali said: Drugar mi pozajmio tastaturu, krajnje sam zadovoljan. Samo sa Alija da poručim palm rest. ma odlična je, samo što bih ja svakako voleo i numerički deo 🙂 i da je natural doduše, ali ajde :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 29 Report Share Posted June 29 Inače danas je YugoMK meetup na Adi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 29 Report Share Posted June 29 I šta se radi na okupljanjima tastaturaša? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 29 Report Share Posted June 29 46 minutes ago, manson said: I šta se radi na okupljanjima tastaturaša? 🙂 znam da ima takmičenje u brzom kucanju na primer! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 29 Report Share Posted June 29 Nerd fest samo TKL tastature! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts