Zwerko Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 52 minutes ago, Highl1 said: @Zverko: Počinje od 1499$ za danas standard i5/8GB/256 SSD verziju, ne znam ko će u 2016oj uzimati SSD sa 128 GB, i plus taj od 1299$ je stari MBP. 16 GB je potrebno zbog teranja VM-ova, npr ili nekih glomaznijih razvojnih okruženja. Ja se koljem sa XPS-om jer je moja generacija mogla da ima samo 8 GB, i Surface Book sa i5 i diskretnom grafikom me odbija samo jer nema 16 GB Uopšte nisam skontao da je taj ispod stari, Bože koja retardacija, na njihovoj stranici gde stoji "Choose your new MacBook Pro" je ispod stari model, koji idioti. A što se RAM-a tiče ja sam pitao zašta će mu više od 16GB, 16GB je meni ok, imam i ja toliko u kompu ali to može da se stavi i u MBP. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 može, ali je doplata 200$, što znači da te obični bez ovog Touch sranjca košta 1700$ Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Sve stoji, preskup je ali je to MacBook Pro, i do sada je bio najskuplji u tom nekom rangu i realno se isplati samo nekome koje baš Apple ljubitelj, svi ostali će objektivno naći neko opravdanje da za manje pare dobiju iste performanse. Ali što se memorije tiče nisam pričao u kontekstu cene nego toga što je Komek rekao kako se nadao da će videti varijante sa više od 16GB, sa 32 ili čak 64GB što mi i dalje za laptop deluje preterano, da ne pričamo o tome da bi tek to bilo papreno skupo. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 opet, da se vratim na priču od pre par postova, deluje tebi preterano, ali ima ljudi kojima treba. Kod mene na poslu svi workstationi imaju po 64 GB rama, a ljudi vezani za IT ne koriste laptopove samo zbog činjenice da nemaju toliko memorije na raspolaganju. Laptopovi se dele za rad remote čisto kao secure terminal za pristup workstationu na poslu, jer 16 GB jednostavno nije dovoljno. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 28, 2016 Author Report Share Posted October 28, 2016 3 hours ago, Zwerko said: Još uvek imaš Air od 13" za $999. A MBP počinje od $1299, malo je teži od tog Aira ali ima bolji ekran i par novina, praktično je on sad Air sa Retina ekranom. Jedino što više ne postoji manja varijanta od 13", to je samo Macbook sa 12". Verujem da od 11" više i neće praviti jer im se to kosi onda s idejom drugih uređaja kao što je iPad Pro kome je ionako jedna od bitnih stavki "Faster than a speeding laptop." Ja sam razumeo da će ubiti i 11 i 13 tj. čitavu Air gamu, onda sam se ja prevario. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 20 hours ago, Highl1 said: Kod mene na poslu svi workstationi imaju po 64 GB rama, a ljudi vezani za IT ne koriste laptopove samo zbog činjenice da nemaju toliko memorije na raspolaganju. Jasno je meni da postoje primene gde ti treba 64GB memorije samo mi nije logično porediti workstation od dvadeset kila i laptop, tj ultrabook od 2kila i 1.5cm debljine. Jbg i dalje postoji nešto zašta ti je neophodan desktop i što ne može da se radi na laptopu, sve manje, ali opet. Uostalom imaš laptopove drugih proizvođača koji imaju po 64GB memorije, čak i sa Xeon procesorima, samo su veliki i teški ko tuč za nosanje unaokolo. MacBook Pro jednostavno ne cilja tu populaciju jer u krajnjoj liniji ta populacija će ići tvojom logikom i gledati odnos uloženog/dobijenog, a prosečan kupac MacBook Pro će ga kupiti zato što je kvalitetan i lep, cena je ne tako bitna na listi prioriteta. 19 hours ago, Lucky said: Ja sam razumeo da će ubiti i 11 i 13 tj. čitavu Air gamu, onda sam se ja prevario. Za sad ima još uvek da se kupi 13, ali ne zvuči nelogično. Inače umirem od smeha: Connecting An iPhone 7 To The MacBook Pro Requires $19 Adapter Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 cena je itekako bitna, jer najveći procenat laptopova i workstationa čine korporacije, a ne krajnji korisnici Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 29, 2016 Author Report Share Posted October 29, 2016 5 hours ago, Zwerko said: Za sad ima još uvek da se kupi 13, ali ne zvuči nelogično. mislim da sam pročitao negde da je to "while stock last" tj. da kad se rasproda nema više. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 On 10/28/2016 at 4:18 PM, Highl1 said: Da li je event bio zanimljiv, da li je na njemu Rijana pušila Obami ili se videla bradavica od Beyonce, to mislim da nas za sve ovde baš zabole. Umesto tog gledanja eventa si isto tako mogao da odeš na Verge i iščitaš post šta je sve predstavljeno i sebi da uštediš vreme, nhf ali ti si prvo napisao "koji fail od eventa" , na šta ti je lik odgovorio u fazonu "što fail? jesu predstavili uređaj - jesu, meni dosta" i tako je počela ta vaša mala diskusija :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 fail od eventa sa predstavljanjem uredjaja koji je manje više isti kao i prethodni, samo sa višom cenom. Stvarno se brinem za svakoga ko je tu pomislio da sam ja pričao o "scenskom nastupu" Apple-ovih "izvodjača". Takvi garant i gledaju evroviziju npr Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Pa napisao si koji fail od eventa, ne koji fail od nove proizvodne linije. A i šta fali evroviziji :) Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 30, 2016 Author Report Share Posted October 30, 2016 ali zar taj event nije uvek isti? izađu ispred velikog platna i tu se vrti keynote prezentacija? nije da imaju neke specijalne svetlosne efekte i cgi - tek ponekad dođe neki pevač :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Samo cu reci, nije ni cudo sto im je prodaja i potraznja svih proizvoda u opadanju. Oni samo i dalje imaju nevidjen hajp iza svega sto naprave sto je rezultat stare slave. Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 1 hour ago, Lucky said: ali zar taj event nije uvek isti? izađu ispred velikog platna i tu se vrti keynote prezentacija? nije da imaju neke specijalne svetlosne efekte i cgi - tek ponekad dođe neki pevač :) Stare dzobsove keynote prezentacije su bile vrhunska zabava Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted November 15, 2016 Report Share Posted November 15, 2016 Epl nastavlja da piša - prodaju knjigu o Epl dizajnu, ima obična i Pro verzjia - $199 i $299. :)))) Biće verovatno S+ za $499 uskoro, a onda će da odluče da ukinu korice i boje, ali ćeš moći da namotaš kabl. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 15, 2016 Report Share Posted November 15, 2016 Ahahha, ja toliko nisam mogao da verujem da sam stavio u njuz topic :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 MacBook Pro 15" Retina w Touch Bar/QC i7 2.7GHz/16GB/512GB SSD/Radeon Pro 455 2GB/Space Grey - CRO KB cena: 427,790.00 RSD sa PDV-om :D Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
traktori Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 Dok ima ovaca, biće i šišanja :) Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 Ako sam dobro sracunao u US je oko 3k $ sto mu dodje oko 343k din... istyle bas dere sa cenama... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 što nismo znali do sad Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 Pre par meseci sam racunao za neki macbook koliko bi u US bio i izaslo je nesto blizu istyle-a.. verovatno nisam racunao porez. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 19, 2016 Author Report Share Posted December 19, 2016 Sad su još i "OK" cene kakve su bile do pre nekoliko godina, ali i dalje nerealno. U nivou ove knjige :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 Dobro, ne možete da poredite baš USA cene i naše, može da se poredi recimo Nemačka gde je taj model 3200 eur, što je nekih 394.000 dinara. Mislim da mi imamo još i neku carinsku stopu na to. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 19 hours ago, Neptune said: MacBook Pro 15" Retina w Touch Bar/QC i7 2.7GHz/16GB/512GB SSD/Radeon Pro 455 2GB/Space Grey - CRO KB cena: 427,790.00 RSD sa PDV-om :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts