Crash Override Posted July 31, 2016 Report Share Posted July 31, 2016 Drugari, koji je najlakši i najpametniji free način da se celokupan Desktop i My Documents sinhronizuju na dve mašine? Neka noob varijanta koja mi je prvo pala na pamet jeste kreiranje željenih foldera na Dropboxu i onda kreiranje prečica ka njima na desktopu i my documentsu na obe mašine, no verujem da to može i pametnije da se reši... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 31, 2016 Report Share Posted July 31, 2016 Nisam siguran, ali desktop je sam po sebi "specifican" pa je pitanje koliko mozes da ga sinkujes na lak nacin osim ako noviji windowsi nemaju neku nativnu podrsku. i meni je odmah pala napamet fora sa dropboxom koja zapravo verovatno OK i radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 rsync Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Ako je Windows 7, onda Windows Easy Transfer. Znam da su ovo ukinuli u osmici i desetki, zašto, nemam pojma, ali bi tamo trebalo da radi User State Migration Tool Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 ako sam dobro skapirao, njemu treba sync desktopa i my documents foldera sve vreme, ne želi da migrira profil na drugu mašinu? probaj ovo: https://getsync.com/ inače, my docs i desktop su najobičniji folderi, ne bi smelo da dođe do bilo kakvog problema prilikom sinhronizacije, osim ako nisi nešto budžio, tipa instalirao si neki program na desktop (lol). Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 aha, nisam skapirao onda dobro. Ako je u pitanju običan sync, zajebi Desktop i My Documents i ta sranja, i koristi Dropbox Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 On 7/31/2016 at 3:30 PM, Crash Override said: Neka noob varijanta koja mi je prvo pala na pamet jeste kreiranje željenih foldera na Dropboxu i onda kreiranje prečica ka njima na desktopu i my documentsu na obe mašine, no verujem da to može i pametnije da se reši... :( Ne moraš da praviš prečice, možeš jednostavno ceo Desktop ili My Documents folder da premestiš u Dropbox folder i automatski ce ga win kapirati s jedne strane a s druge strane ce se isto tako automatski sinhronizovati. Ja jedino nisam skapirao jel sinhronizacija preko neta ili nesto u lokalu? Ako je u lokalu onda mogu da imaju smisla i drugi neki softveri ako su u pitanju poveći fajlovi ili je veličina znatno veća od prostora koji nudi DB. Za preko neta nemam valjanu alternativu. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 1 hour ago, Zwerko said: Ne moraš da praviš prečice, možeš jednostavno ceo Desktop ili My Documents folder da premestiš u Dropbox folder i automatski ce ga win kapirati s jedne strane a s druge strane ce se isto tako automatski sinhronizovati. Ja jedino nisam skapirao jel sinhronizacija preko neta ili nesto u lokalu? Ako je u lokalu onda mogu da imaju smisla i drugi neki softveri ako su u pitanju poveći fajlovi ili je veličina znatno veća od prostora koji nudi DB. Za preko neta nemam valjanu alternativu. Preko neta. Istražio sam da u Win10 mogu promeniti lokaciju Desktop foldera i My Documentsa i usmeriti na adekvatne dropbox foldere. Jesi na to mislio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 (edited) Da, onda ti funkcionišeš tako kao da imaš standardni Desktop i My documents na oba kompa samo ih u pozadini DB sinhronizuje. Ja recimo promenim lokaciju tih foldera zato što mi je sistemski SSD mali a volim da držim stvari na desktopu. Edited August 2, 2016 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 To! :) Thx Zwerko! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts