G!!! Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 koliko sam ja skapirao nije g-sync samo 144hz osvezavanje vec dinamicko podesavanje osvezavanja prema tvom fps-u cime se izbegava tearing ili stuttering, input lag (vsync off ili on)ne moras da imas 144 fps da bi imao bolji dozivljaj, iako bi to bilo idealnoa moze nam to reci i neko iz prve ruke :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 (edited) MIslim da je do 50-55 fps-a donji limit pre nego sto krene da baguje kolko se secam iz nekog rivjua. Edited May 6, 2016 by freej! Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 Sljaka G-sync na bilo kom osvezavanju i moj licni utisak je da jeste bolje, ali meni to nije nesto sad "omfg kako sam ikada ziveo bez ovoga"... Tipa ja sam probavao onaj Nigerov monitor i on ima standardni refresh 60Hz i overclock mod 100Hz. Pošto sam testirao sa GTX 970 karticom teško sam bilo šta mogao da guram u toj rezoluciji u 100fps (osim CS:GO :) pa sam igrao sa G-sync u 60Hz. I stvarno jeste bolje nego kad se isključi. Doduše jeste bolji i taj CS:GO u 100Hz nego u 60, ali opet mi nije nešto ključno... U smislu ne bih dao soma evra za takav monitor nasuprot dobrom Dellu sa 8ms odziva koji košta duplo manje. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 (edited) pa ne moras da das soma evra, ima dell 27" qhd 144hz sa gsyncom 1ms za 700 sa tn panelom :P Edited May 6, 2016 by G!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted May 6, 2016 Popular Post Report Share Posted May 6, 2016 TN panel, sačuvajmebože :C 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 Uzmes to ali pre odlaska u radnju da spremis konopac da se obesis :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 TN panel, sačuvajmebože :Cnikad ljudi neće naučiti, dobri moj vudzi 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 (edited) tn panel nije savrsen, a sakako to nije ni ips, razliciti problemi koji smetaju ili ne prema onom za sta monitor koristis ovaj bih koristio samo za igre dok sedim za stolom ispred monitora, bas kao i sa prethodnim monitorom koji j eimao tn panel, losi uglovi gledanja i nisu smetali jbgmeh, ne znam da li bih jurio g-sync s obzirom da nemam dovoljno ifnromacija iz prve ruke Edited May 9, 2016 by G!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Jebeš loše uglove gledanja, prosto su boje previše isprane na TN kako god da ga našteluješ. Imam dobar TN i dobar IPS na poslu, jedan pored drugog, razlika dupe i oko (dovoljno je da prevučeš neku sliku s jednog na drugi). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Vudice, odustani na vreme i pusti ljude da kupuju TN Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 ok, samo sam citao previse o backlight bleedingu i glow-u na novijim ips monitorima, i to je problem koji nije vezan za brend i cenu monitora, prosto je takva tehnologijaa tome se bruji jer ljudi se spremaju da masovnije prelaze sa 1080 i dobru lovu daju za qhd monitore na poslu ips, kuci tn, razlike postoje u prikazu boja, a realno to nestaje kad ukljucis igru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Kako bre nestaje, pa tek tad postaje očigledno (osim ako ne igraš pasijans). Kad gledaš u mejlove i PDF-ove, onda te boli dupe kakve su boje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 mozda G! rezonuje u oldskul fazonu "spustam sve na minimum da mi fps bude veci kako bih bolje pwnovao u deathmatchevima"? pa u tom sistemu vrednosti boja nije bitna nego samo osvezhavanje i odaziv monitora+1 za ips btw 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Slično ubeđivanje sam imao pre par meseci sa drugarom koji je pričao isto što i Dži (prethodno mu crkao neki Asus TN star 4-5 godina), jedva ga ubedih da kupi IPS. Gleda u desktop, "ma nije neka razlika, šta se ložiš", uključi Witchera 3, "OH SHI..." :DSlučaj broj dva, prošle nedelje pustim WoW kod brata na Samsung 24" TN-u, koji u principu nije neki kvalitet jer je kupljen na akciji za male pare (pored ispranosti boja, matrica piksela je previše "napadna" i mora da se setuje poprilično visok antialiasing da to nadomesti), pomislih "ne sećam se da je WoW baš ovako ružno izgleda", onda odem kući, pustim na Asusu IPS, potpuno druga priča, tople pastelne boje, mehke ivice već pri 2x MSAA, ludnica.TL;DR Samo IPS i samo rejv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 (edited) "tople pastelne boje" ok ok, otprilike cu da zabodem u2515h dok se ne popravi ponuda IPS 144hz modela a ujedno i da im padnu cene Edited May 9, 2016 by G!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Nisam se lepo izrazio, treba i "mehke baršunaste ivice"! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 (edited) Pošto vidim dosta nepravilnosti ovde, aj samo par ispravki. G-sync vredi svaki dinar, pogotovu sa mid range kartom kao 970. Najviše se oseća ako FPS varira izmedju 30 i 80, preko toga teško je primetiti.Primer, igram Witcher 3 sa 970 na ultra, kad krene sibanje i magije na G-sync monitoru mi je sve glatko, dok na TV stuca i preskače frejmove.Za nekog ko voli da igra AAA zahtevne igre, a nema keš za Titan SLI, G-sync je majka. Backlight bleed je opšte poznata boljka IPS monitora, pogotovu kod Acer i Asus Gaming 27" ekrana.Jedna od najboljih kompjuterskih radnji ovde u NZ je uradila kraljevski test, sa 20 novootvorenim Asus monitorima, vredi pogledati video ovde: Jedino kad bode oči je u mračnim scenama, a na tebi je da odlučiš dal hoćeš da trpiš tako nešto ako si platio bogatstvo.Ako vec hoćeš IPS, uzmi Dell radi QC i kvaliteta, jedino sto su limitirani na 60 FPS, što i nije greota ako igras na 1440p 27" ekranu. Ja igram na 24" AOC g-sync 144hz 1ms TN ekranu i stvarno je milina za igre kao Overwatch kad sve leti, dok RPG i avanture igram na plazma tvu gde su FPS i input lag nebitni.Na žalost, ne postoji monitor da je najbolji za sve, bez da ti udje. Edit: pazi sa 25" i 1440p rezolucijom, pixel density je bolestan, da ti ne bude premala slika. Edited May 10, 2016 by [BMF]Psycho 1 Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 brate kakav titan sli, to ne moze da se stavlja u red normalnih korisnika i konzumenata, to je cist precenjeni entuzijazam :) (koji svakako treba da postoji, ali da se ne uzima kao relevantan za bilo sta :D )samim tim nisam znao da je 970 mid range :)i sad jebiga, 27" tn gsync, ips 1440p 25" il ips 1440p 27" na kraju trilema skoro bas kao i na pocetku :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Backlight bleeding na IPS je nebitan u igrama, ne vidi se kad je šarena slika. Mooožda ćeš ga videti na crnim ivicama iznad i ispod filmova, ali to je mala cena za normalne boje koje TN prosto ne može da pruži. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 a funkcionise li freesync sa nv kartama ? :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Pa da funkcionise Free Sync ne bi postojao G-Sync. Nista prebaci se na AMD :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 (edited) ne znam sta bi g igrao i koliko mu je hercaza bitna, ali za nekog ko igra fps-ove je 144hz neverovatna stvar makar boje bile i duplo gore. a i one se mogu sasvim pristojno nastelovati uz digital vibrance. naravno, svestan sam da su i dalje dosta losije, ali je isto tako bilo koja (tj. igrao sam csgo i battlefield) pucacina nebo i zemlja na 144 i 75hz i menjacu losije boje za to uvek. Edited May 10, 2016 by Vlada_ 1 Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 samim tim nisam znao da je 970 mid range :)i sad jebiga, 27" tn gsync, ips 1440p 25" il ips 1440p 27" na kraju trilema skoro bas kao i na pocetku :P970 je entry level karta za 1440p, savršena za 1080p. Upper mid range, ako ćemo da cepamo dlake :)Samim tim, gledaj u budućnost, igre će biti sve zahtevnije, ako ne planiraš novu kartu uskoro 1440p na 60hz ti je plafon za AAA na high.Monitor isto zavisi kolko blizu sediš, jel ti glava u ekran il volis da se zavalis nazad? 24" za 1080p ili 27" za 1440p su optimum, ne bih preporučio odstupanja. 1 Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 FUUU :Ptek sad sam prelistao sta moze 970 u 1440p iskreno ocekivao sam mozda za nijansu vise (a planiram da piknem novi battlefield i doom)onda se polako gubi smisao davati toliku lovu za monitor :| - u kontekstu ips vs tn 144hz 27"meni bi izgleda bio idealan 24" 1080p ips/tn g-sync al toga nema kod nas il ne mogu da nadjem na netu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 (edited) ostah duzan da prijavim sta sam uradio :) u svakom slucaju, kompenzacija za pobedu ! iskombinovao sam DELL S2716DG na kraju prelomio sam da mi ne smeta TN, IPS imam i koristim na poslu i jbg meni su tu beznacajne razlike za gejming monitor (npr. svakako bih smanjivao zasicenost boja na IPS-u) G-sync radi mogu vam reci odlicno, nisam stigao da izigram nesto preterano osim armored warfare koji radi zapanjujuce lepse fluidnije, sa manje trzanja i cimanja (hocu reci dozivljaj je daleko bolji nego u 1080p na starom monitoru) Prostranstvo desktopa je isto WOW, osim sto sam chrome morao da podesavam da bude malo citljiviji, ali je to trajalo fazon 5 min Steta samo sto ovih dana stignem da igram samo AW po pola sata-sat uvece :| hvala na infromacijama, sagledao sam situaciju daleko bolje :) Edited June 2, 2016 by G!!! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts