Highl1 Posted September 27, 2021 Report Share Posted September 27, 2021 verovatno Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 28, 2021 Report Share Posted September 28, 2021 Gledam nešto sad za neku konferenciju u Singapuru kakva su pravila, ono je ludo... Moraš da imaš vakcinu, doduše podržanu od WHO ne samo ove EU. Pored toga mora PCR 72h pre polaska Mora PCR pri sletanju i do rezultata si u hotelskoj sobi u karantinu (do 24h) Moraš pre puta da popuniš neki Singapurski obrazac i da ga imaš na telefonu Moraš da instaliraš neku njihovu treking aplikaciju za potencijalni kontakt sa zaraženima itd Sama konferencija je obavezna da radi brzo testiranje svakog jutra na početku konferencije Ne smeš da napuštaš krug održavanja konferencije a obavezan si da budeš u hotelu koji je odobren za samu konferenciju i gde se i ona održava. Naravno odvojeno zdravstveno osiguranje koje pokriva covid I to sve pod uslovom da naši nisu napravili neku "obavezni 14 dana karantin pri povratku iz Singapura" I posle kao može opušteno da se putuje 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 28, 2021 Report Share Posted September 28, 2021 Much science, such wow 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 28, 2021 Report Share Posted September 28, 2021 Nebuloza, od kad je pocelo celo ovo sranje nisam izasao iz zemlje niti planiram dok se sve ne vrati u normalu i vecina zemalja ne proglasi kovid kao nesto normalno poput Danske i Norveske. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 28, 2021 Report Share Posted September 28, 2021 misliš one zemlje sa ogromnih procentom vakcinisanih? 🙂 Ne bismo da primimo vakcinu, ali bismo da se ponašamo kao one zemlje koji imaju visok procenat vakcinisanih, ne znam kako se to baš slaže zajedno 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 BNK i za vakcinu i za koronu...a i za debil mere... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 Holandjani pre par dana ukinuli karantin ako si vakcinisan, a ides iz Srbije. Ja u subotu idem nazad 🇳🇱, iskreno, malo sam se i radovao karantinu, nisam presao Red Dead Redemption jos uvek 😀 InacezZanimljivo je da Covishield (AstraZeneca Indija) nije zvanicno priznat u EU. Meni prvi shot bio Covishield, a drugi bog te pita koji, a na sertifikatu mi pise samo "AstraZeneca". Bice "who was phone" 😅 Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 1 hour ago, Neptune said: Holandjani pre par dana ukinuli karantin ako si vakcinisan, a ides iz Srbije. Ja u subotu idem nazad 🇳🇱, iskreno, malo sam se i radovao karantinu, nisam presao Red Dead Redemption jos uvek 😀 InacezZanimljivo je da Covishield (AstraZeneca Indija) nije zvanicno priznat u EU. Meni prvi shot bio Covishield, a drugi bog te pita koji, a na sertifikatu mi pise samo "AstraZeneca". Bice "who was phone" 😅 'de si uopšte dobio indijsku zenicu, pa ja sam mislio da to nije napustilo granice indije nikada? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 doneli migranti 1 Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post togFU Posted September 29, 2021 Popular Post Report Share Posted September 29, 2021 4 hours ago, absolute said: BNK i za vakcinu i za koronu...a i za debil mere... toliko nas BK da i pored topica posvećenoj toj temi, pišemo o tome i na "pričajte" ... 😄 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 21 hours ago, Highl1 said: misliš one zemlje sa ogromnih procentom vakcinisanih? 🙂 Ne bismo da primimo vakcinu, ali bismo da se ponašamo kao one zemlje koji imaju visok procenat vakcinisanih, ne znam kako se to baš slaže zajedno Isao sam na to da ko je hteo da se vakcinise do sad je dobio bar prve dve doze ako ne i sve tri, ko se do sad nije vakcinisao skoro verovatno se nece ni vakcinisati, zivi i pusti druge da zive. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 i ja se tu apsolutno slažem sa tobom, i gade mi se priče i ubedjivanja i jedne i druge strane za i protiv, jer prošli smo skoro celu godinu sa tim zašto da, zašto ne, i ono, odluči za sebe. Ono što sam hteo da kažem je, samo gledajući statistiku, te zemlje imaju mali broj slučajeva sada, mali broj umrlih dnevno, visok procenat vakcinisanih i sve olakšane mere. Mi imamo porast broja zaraženih, konstantan broj umrlih dnevno (ajd da kažemo 25 do 40, gore dole, sad videh i 45 danas), konstantan broj ljudi na respiratoru, i osetno manji (skoro pa duplo) broj vakcinisanih. I nema potrebe da ulazimo u polemiku da li je to zbog vakcine ili ne, ali vidimo par zemalja sa olakšanim merama i manjim ciframa nego kod nas. Za 99% drugih stvari (ekonomija, ekologija, dnevna politika, državno uređenje), svi će da kažu, ijao vidi Skandinaviju, vidi Japan, vidi ne znam ni ja koga, samo nećemo da ih pratimo po vakcinaciji npr. Zašto, svako može da ima odgovor za sebe, jer ti je isti pfizer koji se prima u Danskoj ili Švedskoj, dostupan u Srbiji na svakom mestu da odeš da dobiješ vakcinu dok čekaš pljeskavicu 1 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 Upravo to a o kvalitetu zivota prosecnog Norvezanina i Srbina da ne pricamo, odma da se ogradim, nisam anti vakser, na kraju krajeva, keva mi je zavrsila farmaciju i time se bavi celog zivota, ona je primila fajzer prvu dozu nekih mesec dana posto smo svi u porodici prelezali, cale i ja jednostavno nismo hteli da se vakcinisemo i to je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 dobro, a da li misliš da je ta statistika samo vezana za njihov kvalitet života? Šta ćemo npr sa Portugalom, koji sada beleži 500ak slučajeva dnevno, smrtnost im se naglo smanjila, jer je od maja ukupno umrlo 1000 ljudi, a nama će samo u ovih mesec dana Septembra bukvalno da umre više od 1000? https://www.ft.com/content/1b9f5dd0-0ddb-449d-b11d-f27998502d7d I ne nazivam te antivakserom, niti vakserom, opet kažem, tvoj lični izbor, ja se samo vodim statistikom koja pokazuje da su zemlje koje su obavile masovnu vakcinaciju u zadnjih par meseci, i prešle tu granicu od 70% ili koliko već, značajno smanjile svoje cifre kad je reč o broju zaraženih, i što je još bitnije, broju hospitalizovanih i umrlih. Naravno, znamo da se i u Portugalu dosta bolje živi kao kod nas, ali nešto ne verujem da im je zdravstveni sistem bolji od našeg, jer su oni u nekim trenucima tokom zime imali i do 300 umrlih na dan, a zadnjih par meseci imaju dosta manje nego mi Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 toliko nas BK da i pored topica posvećenoj toj temi, pišemo o tome i na "pričajte" ... Realno jebote, sta je ovo, svaki topik sa wall of texts o jebenoj koroni, who was phone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 pa iskreno, ove diskusije kad god se smire/zamru, imam osecaj da ih neko sa ove 'anti' strane pokrene nekim random klipom, u fazonu AJ SAD, nakon sto se ovo pogleda, da vidim da neko dovede u pitanje da je ovo globalna zavera na stetu obicnih ljudi, sve vreme sam bio u pravu! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 2 hours ago, Highl1 said: dobro, a da li misliš da je ta statistika samo vezana za njihov kvalitet života? Šta ćemo npr sa Portugalom, koji sada beleži 500ak slučajeva dnevno, smrtnost im se naglo smanjila, jer je od maja ukupno umrlo 1000 ljudi, a nama će samo u ovih mesec dana Septembra bukvalno da umre više od 1000? https://www.ft.com/content/1b9f5dd0-0ddb-449d-b11d-f27998502d7d I ne nazivam te antivakserom, niti vakserom, opet kažem, tvoj lični izbor, ja se samo vodim statistikom koja pokazuje da su zemlje koje su obavile masovnu vakcinaciju u zadnjih par meseci, i prešle tu granicu od 70% ili koliko već, značajno smanjile svoje cifre kad je reč o broju zaraženih, i što je još bitnije, broju hospitalizovanih i umrlih. Naravno, znamo da se i u Portugalu dosta bolje živi kao kod nas, ali nešto ne verujem da im je zdravstveni sistem bolji od našeg, jer su oni u nekim trenucima tokom zime imali i do 300 umrlih na dan, a zadnjih par meseci imaju dosta manje nego mi Naravno da nije vezana iskljucivo samo na kvalitet zivota ali je jedna jako bitna stavka, imas valjda i Izreal koji je masovno vakcinisao ljude pa su imali veliki stepen zaraze ako se ne varam, a i generalno, stoka smo kao narod i nista me ne iznenadjuje to sto imamo puno zarazenih a posto generalno nismo zdrava nacija, otud i veci broj umrlih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 imali su veći broj zaraženih posle leta, ali dosta manji broj mrtvih u poređenju sa npr januarom pre nego što su krenuli u vakcinaciju. U peaku su imali 90 do 100 mrtvih na dan, a sad su na negde 30-40. A nama je ovo najveći broj umrlih na dan od početka pandemije, a čini mi se i da smo blizu dnevnog peaka obolelih (krajem prošle godine je bilo oko 9k, čini mi se?) Takodje, ove zemlje sa velikim brojem, skandinavske, Portugal, su tek tokom leta / krajem leta kompletirale svoju vakcinaciju drugom dozom, dok je Izrael to uradio negde u martu, tako da ako gledamo da vakcina najviše štiti najveći deo populacije prvih 6 meseci, možemo očekivati velike brojke u ovom razvijenim zemljama na zimu. Ali opet mislim da će njihov broj umrlih tada, kad budu u novom talasu biti dosta manji nego broj umrlih u toku pandemije kad vakcina nije postojala, jer vakcina treba da radi dve stvari - da štiti od smrti i da te štiti od težih oblika bolesti. Ako sa vakcinom dobiješ koronu, i prodješ sa par dana lagane temperature i slinavim nosom, onda ti je do jaja Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 Britni je slobodna \o/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 2, 2021 Report Share Posted October 2, 2021 On 9/29/2021 at 4:13 PM, Neptune said: doneli migranti znači korisni su! On 9/30/2021 at 9:06 AM, manson said: Britni je slobodna \o/ zovite onog leave britny alone lika da vidimo njegovu reakciju! ujedno, kad sam tu, moram da iznesem svoje oduševljenje mestom kojem sam otkrio sad kad sam bio na Sitoniji ... inače nisam letovao na Halkidikiju često, jednom 2006 godine pre toga tipa krajem devedesetih ali mislim da je ovo zapravo negde sa početka 2000 napravljeno. U svakom slučaju da biste došli do neke 2-3 gotivne plaže na Sitoniji morate da prođete Sarti i onda tu u jednom trenutku skrenete levo. I sad pogledam ja ovlaš mapu, vidim 'de treba da se ide, skrenem sa tog glavnog puta na kaldrmu u okviru koje postoji neka full cigan mala i to sve, evo ima i na google maps: https://www.google.com/maps/@40.0178734,23.9866285,3a,63.4y,75.43h,93.4t/data=!3m7!1e1!3m5!1s74VEVNEm6uJ0jrj4lFBj9g!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3D74VEVNEm6uJ0jrj4lFBj9g%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D87.52812%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i16384!8i8192 i sad ide ta kaldrma grozna jedno 200-300 metara i odjednom - paf, ful asfaltiran put, trotoar, kanalizacija, bandere ... ok, nastavim dalje kad kreću skretanja, levo, desno, račva se ulica, jedna raskrsnica, druga, peta ... sve asfalt lep put skoro kao nov. I onda tako ideš, pa kao dođeš do onog "polukruga" kao u GTA tj. američkom suburban delu gde su 3-4 kuće pa se okreneš polukružno i to sve. I naravno posle sam morao da proverim na netu, ispostavi se da je to neki "ghost town" koji je trebalo da bude neko fensi naselje elitno valjda, međutim nisu ga nikada završili, zapravo nisu ni počeli, osim careva koji su napravili puteve i kanalizaciju, ali sve oko toga je trava i zelenilo. I to sad izgleda ovako: Znači sve ovo što vidite su putevi ali između njih nema ničega. I naravno tek ponegde imaš neku strelicu da te odvede ka plaži i bez GPS-a danas opušteno možeš da se izgubiš 🙂 Podsetilo me na pljeskavičarnicu u onom crtanom filmu sa putevima 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted October 5, 2021 Report Share Posted October 5, 2021 Dal svaki taksista svugde u svetu vozi 100 u ulicama gde je dozvoljeno 30, 10 metara ispred semafora krene da koci, svaki polazak sa semafora papucica do poda? Jel to ono sto zovu dinamicna voznja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 5, 2021 Report Share Posted October 5, 2021 2 hours ago, Johnn1e said: Dal svaki taksista svugde u svetu vozi 100 u ulicama gde je dozvoljeno 30, 10 metara ispred semafora krene da koci, svaki polazak sa semafora papucica do poda? Jel to ono sto zovu dinamicna voznja? ne verujem 🙂 ali verovatno u dobrom delu svetskih gradova rade tako jer ipak su to taksisti 🙂 kapiram da bi prosto taksimetar brže otkucavao 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 5, 2021 Report Share Posted October 5, 2021 Dal svaki taksista svugde u svetu vozi 100 u ulicama gde je dozvoljeno 30, 10 metara ispred semafora krene da koci, svaki polazak sa semafora papucica do poda? Jel to ono sto zovu dinamicna voznja?Mene vozio neki batko Bugarin pre neki dan, lepo se ispricasmo...a u pekari u kraju radi neka Makedonka, nisam ni znao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted October 5, 2021 Report Share Posted October 5, 2021 On 10/2/2021 at 11:56 AM, Lucky said: znači korisni su! zovite onog leave britny alone lika da vidimo njegovu reakciju! ujedno, kad sam tu, moram da iznesem svoje oduševljenje mestom kojem sam otkrio sad kad sam bio na Sitoniji ... inače nisam letovao na Halkidikiju često, jednom 2006 godine pre toga tipa krajem devedesetih ali mislim da je ovo zapravo negde sa početka 2000 napravljeno. U svakom slučaju da biste došli do neke 2-3 gotivne plaže na Sitoniji morate da prođete Sarti i onda tu u jednom trenutku skrenete levo. I sad pogledam ja ovlaš mapu, vidim 'de treba da se ide, skrenem sa tog glavnog puta na kaldrmu u okviru koje postoji neka full cigan mala i to sve, evo ima i na google maps: https://www.google.com/maps/@40.0178734,23.9866285,3a,63.4y,75.43h,93.4t/data=!3m7!1e1!3m5!1s74VEVNEm6uJ0jrj4lFBj9g!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3D74VEVNEm6uJ0jrj4lFBj9g%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D87.52812%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i16384!8i8192 i sad ide ta kaldrma grozna jedno 200-300 metara i odjednom - paf, ful asfaltiran put, trotoar, kanalizacija, bandere ... ok, nastavim dalje kad kreću skretanja, levo, desno, račva se ulica, jedna raskrsnica, druga, peta ... sve asfalt lep put skoro kao nov. I onda tako ideš, pa kao dođeš do onog "polukruga" kao u GTA tj. američkom suburban delu gde su 3-4 kuće pa se okreneš polukružno i to sve. I naravno posle sam morao da proverim na netu, ispostavi se da je to neki "ghost town" koji je trebalo da bude neko fensi naselje elitno valjda, međutim nisu ga nikada završili, zapravo nisu ni počeli, osim careva koji su napravili puteve i kanalizaciju, ali sve oko toga je trava i zelenilo. I to sad izgleda ovako: Znači sve ovo što vidite su putevi ali između njih nema ničega. I naravno tek ponegde imaš neku strelicu da te odvede ka plaži i bez GPS-a danas opušteno možeš da se izgubiš 🙂 Podsetilo me na pljeskavičarnicu u onom crtanom filmu sa putevima 🙂 Kakvi carevi 😂 Slupali milijarde iz budzeta, a ovamo mere stednje i stroge restrikcije da se spreci bankrot Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 5, 2021 Report Share Posted October 5, 2021 45 minutes ago, Neptune said: Kakvi carevi 😂 Slupali milijarde iz budzeta, a ovamo mere stednje i stroge restrikcije da se spreci bankrot totalno je genijalno, evo ima i ovaj video dronom, isto odličan: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts